0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
При така внесената корекция мога да кажа, че инсулинът ти е съвсем наред.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Момичета, някой от вас запознат ли е с диетата Зоната, казват че е специално разработена за хора с хормонални проблеми, аз освен че от 3 години се боря с високия инсулин с метформин, имам поликистозни яйчници и ми предстои стимулация за инвитро, от хормоните, които регулират цикъла ми ще се самоизям. Не мога да взимам хапчета за отслабване, но така или иначе те не ми действат. Инсулина на 60 мин е 64, а на 120 е 32, знаете ли нещо, което може да ми помогне в овладяването на апетита. Благодаря на всички!!!! :lol:
Олеле,  :balk_159: сега ще цитирам едни мои изследвания правени навремето, правени са под лекарски контрол, и доки ми каза, че произвеждам повече инсулин, но да не се притеснявам, само трябвало да отслабна... та ето и моите неща:
 
24 май 2008 година:
Полови хормони:
Prolactin: 245.1 пише, че е в референтни граници, които са: от 73.0 до 850.0 ;
Testosteron: 0.470 пак е в референтни граници, които са от 0,06 до 0,82


08 август 2008 година:
ОГТТ
Глюк 0 м.: 4,2 в референтни граници от 3,5 до 6,1
Глюк 120 м.: 4,3 в реф. гр. от 3,5 до 7,8


Полови хормони:
DHEA-S: 95.20 реф. гр. 158-412, тук съм извън границите питах доки и каза да не се притеснявам.
Androstendion: 3.20 в реф. гр. от 0,3 до 3,50
17-alpha OH progesteron: 0.66  в реф. граници от 0,1 до 0,8

Инсулин:
Инсулин 0 : 12.62 в реф. гр. от 3,0 до 17,0
Инсулин 120 : 28,08 извън реф. гр. съм и тук, а те са от 3,0-17,0

И така мили мои сладки момичета, ще ми разчетете ли изследванията? Какви съвети за отслабване можете да ми дадете какво трябва да направя, че се чувствам адски замаяна, отпаднала, приличам на парцал, мога само да лежа или седя, не съм продуктивна, а съм пълничка в момента пия Акай Бери за отслабване и от 80 килограма свалих 4 кила надолу за един месец. на 28 години съм от София, висока съм 1 и 60, тежа в момента 76 килограма.
Явно имам хиперинсулемия, научавам за нея от едни сладки момичета във форума, защото го бях описала в моят си дневник: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=46780.0 , но никой нищо не ми е казвал от докторите, за начините за отслабване, много диети, но какви, какъв тип спорт, в момента си правя 40 минутна аеробика и пия много вода, не хапвам повече от 200 грама храна на едно ядене. Изобщо не се тъпча. Имам много ниско кръвно и висок пулс примерно 107 на 63, пулс 103, но пулса си го имам висок от малка, ако нещо се почувствам зле пия Корвитол за него. На ден изминавам минимум по три-четири километра пеша. И въпреки всичко съм със затлъстяване първа степен, правих си изчисления по едни таблици в нета.
Има моменти, когато много ми се яде сладко, а в друг момент пък изобщо не ми се яде, явно това се дължи на нивата инсулин в кръвта. Препоръчват ми добър ендокринолог Д-р. Начев в София е, и аз съм от София, даже му намерих и координатите. Та само чакам едни парички да ми дойдат, за да мога да търча при него, за да ме види. И все пак "питай патило", та да Ви попитам какво трябва да направя, че да се почувствам по-добре? Най-вече за тонуса ми, дето хич го няма и тия килца, дето са си - бая - килца? Прегръщам Ви и чакам съвети. Благодаря Ви предварително.  :bighug: :bighug:
*
Здравей,

Не е толкова зле положението. Като за начало добре,че си се насочила към добър ендокринолог, за да каже той най-правилно какво да се прави. А и от последните изследвания са минали доста години и е добре да се направят наново.
Може и основно от ИР да са килограмите, а може да има и нещо друго - правила ли си на щитовидната изследвания?

За отслабването - 200гр е малко количество за едно ядене, ако са 200гр пържола и още толкова салата е ок. Забрави за въглехидратите, а ако можеш спазвай някой ниско въглехидратна диета или разделно хранене.
Аз също по едно време бях стигнала до 76кг при ръст 160 - първите 6-5кг свалих от това, че се прибрах в БГ, ограничаване и много спорт, а и малко нерви покрай безработицата след студенството:)
Вторите 6кг с балансирана ниско въглехидратна диета и Метфогамма 500 (изписа ми я ендокринолог)
Още 6-7кг с 90 дневната диета само и от две години поддържам около 56-58кг :)Има какво да се желае още, но и на това съм доволна.

За кръвното - не съм много веща, но съм чувала, че при проблеми с щитовидната жлеза се наблюдават също проблеми с кръвното.
А колко вода пиеш? Според книгите минимум 30мл на кг тегло трябва да се пие на ден, поне 2л задължително трябва да пиещ. Питам защото аз имам хроничен цистит (друга тема), но доктора ме пита дали ми е леко ниско кръвното и понеже е ниско, спокойно каза да пия поне по 2.5-3л течности на ден - за да няма риск да се вдигне много и да не се появява цистита.
Освен това знам, че айрян с малко сол много помага:)

Благодаря ти Yara,
Че ме успокояваш и казваш, че нещата не са толкова зле. Ще изчакам Д-р Начев да се върне от отпуск и тогава ще си запиша час. До тогава, ще спазвам хранителен режим и ще внимавам да не ям въглехидрати, то ясно че там е разковничето, навремето като махнах хляба - отслабнах страшно много, ето на какво се дължало всичко, ще започна и 90 дневната диета, така според мен всичко ще си дойде на мястото. Преди години бях ударила кантара на 89 килограма, отслабнах с пектин и Витаголд (кафе за отслабване). Сега ще направя хранителен режим с диетата, като се надявам да сваля още килограми.
Ще събирам и парички за изследвания, че не са лев и два, все пак ще занеса старите изследвания да ги види доктора, но това като му дойде времето. Сега - аеробика плюс диетка!  :bighug: Благодаря ти много!!!
Моите резултати като ми ги видя д-р Начев и ми каза, че проблем с инсулина нямам, а на 60-тата минута ми беше 110 някъде, а на 120-тата около 30. Аз като отидох на преглед при него бях 45кг на височина 163см. В Бургас ми казаха, че съм с ИР, метформин, диета и свалих 10кг. Преди ин витрото тежах 43,5кг.
Уаоу Адашке, и аз съм Ани - Черната котка,
Точно така моят доктор като ми разчете резултатите тук доста е писано за него - Д-р. Коларов гинеколог-ендокринолог в София, работи в АГ Майчин дом, и той така ми беше казал, че произвеждам малко повече инсулин, да не се притеснявам, а само да отслабна. Само дето не ми назначи нищо като диета или какво да избягвам, буквално ми каза, че при мен всичко се дължи на повечето килограми. Тогава тежах 89 кила, при ръст 160 и съм била на 23-24 години. Пак ми беше спрял м.ц., бях учудена, защо така спира - при положение, че нямах приятел тогава. Е, да назначи ми Оргаметрил за предизвикване на м.ц. и толкова. Сега свалих 4 килограма, с Акай Бери, а тежах 80, т.е. сега съм 76 килограма и по време на свалянето пак имах проблеми с редовността на м.ц. пих Оргаметрил и се оправих.
Да върна лентата още по-назад, още през март 2008 година, се наложи да отида на гинеколог, търсех някой наистина много добър - Д-р. Иван Димитров, има си частен к-т., работи със здравната каса, (даже иска да си купи една моя картина - един щъркел, ама се помотва), но той работи много грубо, след негови прегледи се чувствам разкостена в буквалният смисъл на думата, и пак заради, м.ц., който си правеше каквото си иска, той ми назначи Дуфастон по схема - даже по две схеми, едната беше за предизвикване на м.ц., а другата схема беше за регулиране на м.ц. И той ми каза, че за да отслабна трябва да пия Метформин, ама не ми каза как и по каква схема. Естествено не си направих този експеримент, а потърсих още едно мнение тъй като ми откри ПКЯ, та тогава отидох при Д-р. Коларов, който ми назначи тези изследвания, и на практика ми каза да не се притеснявам за нищо, а само да отслабна. Та така. В периода 2008-2012-та съм напълнявала и отслабвала два пъти, като последният път тежах 65 килограма. Сега остават още десетина кила да смъкна и ще съм кукуряк :) Чух противоречиви отзиви за Д-р. Начев, ама четох какво ли не и за Д-р. Коларов, лекарите на се богове, при едни пациенти стават нещата при други не, е определено ще си приготвя някакви парички на есен, за да си отида на един по-обстоен преглед и да се види какво ще ме посъветва и Д-р. Начев.
Но, Ани, ти си с една идея по-висока от мен а тежиш 45 килограма, аз бях така през ученическите си години, след 12-ти клас започнах зверски да напълнявам и сега съм двойна, на онова, което бях. То е хубаво да си слабичка, а поне имаш ли силички? Че си спомням като бях толкова слаба, се изморявах по-лесно и трудно усвоявах материала в училище (завършила съм Френската в София), а там много ни гърчеха. После като бях дебеличка студентка забелязах, че усвоявах по-лесно материята - даже успеха ми е един от най-високите сред колегите ми. Въпреки всичко, пак на моменти изпадам в безсилно състояние. И нямам сили за нищо, особено, като съм с много ниско кръвно, високо атмосферно налягане, когато много жега както сега, или като е прекалено студено - също.
Винаги съм тежала 47кг, години наред. Преди да родя бях 56кг, седмица по-късно 48кг, от както забременях и сега след раждането ям като за последно, особено сега, постоянно съм гладна, предполагам заради кърменето. И така, да се върна на думата - сега съм 48кг и си нося без проблем 2-те близначета у дома. Е, натежават ми, ама нормално, сумарно надвишават 10кг :)
Близнациии!!! Винаги съм искала да имам  близнаци но разнополови, това ми е най-съкровената мечта. Аз тежах 47 килограма до 19-тата ми година, но после килца нагоре, та на 24 бях станала 89 килограма, тогава реших да сваля, та станах 65, с Витаголд, пектин и никакъв хляб, ходех и на робота, а там много се тормозех, защото да овладееш пубертети - е нещо страшно, имах и доста проблеми и с колектива - бях учителка в едно даскало... после пък се разболя и един месец бях на антибиотици, а температурата не падаше под 37.1, та имах сериозна бактериална инфекция. Едва се оправих, много гентамицин изядох под формата на дълбокомускулни инжекции.  Та добих една хубава фигура. Но, като се запознах с годеника ми - пак започнах да напълнявам. Не знам, явно от манджите на свеки. Та миналият месец кантара чукна 80, аха 81 килограма и си казвам, хайде - Ани, трябва да се стегнеш, та сега гледам 76,5 килца и има все пак задоволство, защото - 4 кила са си -4! То и по-дрехите личи по един панталон, който като го купих в началото на лятото ми беше точен, а сега има -10 см. от талията и  ми е доста широк.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Спри въглехидратите. 90 дневната диета не е много подходяща в случаите на инсулинова резистентност. При нея на всеки два дни се предвиждат въглехидрати, при това от най-вредните - тесто и сладко. Това е противопоказно. Задължително при специалист, нови изследвания, за да могат да ти предпишат точна доза метформин, диетка и ще свалиш килца. И аз съм същата история като теб - ниско кръвно, никакъв тонус, никакви сили, кила отгоре /макар че доста свалих, но имам още/, чувствам се като парцал направо. Понякога си мисля, че ми има нещо повече от ИР :oops: Чак не мога да се понасям колко съм отпаднала. Но това си е от инсулина, поне според моята ендокриноложка. Май месец миналата година инсулина ми на 0 минута беше 21 8O, при горна граница 17...Да не казвам на 60 минута колко беше.... Време е да се тествам контролно да видя как стоят нещата сега.
Само да вметна, че при тази диагноза трябва цял живот да внимаваме как се храним, за да нямаме проблеми. Определено, за да се повлияе резистентността трябва да се отслабне. Нещата са взаимосвързани, като кръг е - ако си дебел - имаш ИР, ако имаш ИР - ставаш дебел :lol: Няма отърване :lol:
Режима, който трябва да се спазва е прост - забравяш за бяла захар, бяло брашно, картофи, ориз, всякакви сладкиши, газирани напитки. Е, разбира се, не може изобщо да не консумираш такива продукти /трудничко е, да му се не види/, но трябва да ги сведеш до абсолютен минимум, много рядко да си позволяваш да ги ядеш. Поне докато не вкараш резистентността в пътя. После вече може мааалко да опуснеш душа, но не много, просто трябва да се внимава много и да се следи инсулина, да не започне да скача пак.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Аз замених белия ориз с червен, черен и кафяв, кафевия има малко вкус на жито, но червения е много вкусен. Като ми се преядеше сладко хапвах по блокче черен шоколад. Промених изцяло храненето си. Едва когато забременях проядох отново банани, че само от тях и ябълките киселините бяха по-минимални, но иначе преди това не ядях грозде и банани.
Начина е да намериш заместител на даден продукт, защото това ще ти е храненето не за месец-два.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Преди 2г., когато започнах да правя кризи /хипогликемични/ и се установи проблема ми с инсулина, започнах да пия метфогамма. Като ме качиха на кантара ми се дорева-никога в живота си, не бях тежала толкова! Взех се в ръце и предвид предстоящото ин витро, започнах средиземноморска диета. Кафяв ориз, пълнозърнести храни, риба!!....като добавки отстрани- Спирулина, Л-карнитин. Вечер- по 20 минути на велоергометъра. смятам, че успеха и се дължи именно на казаното от sixsens - ограничаване на простите захари..  След една година, като ми излезе заповедта от Фонда и отидох при гинеколожката /която нееднократно беше намеквала, че успеха на процедурата, корелира със сваляне на килограми/ щеше да падне, а честно казано и аз. Минус 15 килца, свалени без глад, без умора и без лишения... :)
Смятам, че отслабването допринесе за успеха на процедурата, а понякога, ми е малко мъчно, че отново ги трупнах...ма по други причини  :) повтарям си обаче, че сега тежа по-малко, /в почти 7 месец/, от колкото тогава!
не случайно, средиземноморските народи са дълголетници и слаби...Смятам, като родя да си върна формата отново с нея...
« Последна редакция: Юли 28, 2012, 07:04:45 am от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
sixsens

Не съм съгласна за 90 дневната диета, аз свалих вторите 6-7кг с нея и с подобно разделно хранене, вече 2г поддържам 56/58кг при ръст 160. Инсулина и глюкозата са ми около 4-4.5. За момента и СПЯ е овладян и уж нямам кисти... но това още няколко месеца подлежи на проверка.

В деня за варива - ядох боб,леща, кафяв ориз, от време на време картофи - основно печени.
В деня за въглехидрати - салатки колкото душа иска, пълнозърнест хляб, пълнозърнести палачинки, черен шоколад и рядко 1 или 2 пъти в месеца истински въглехидрат като торта, сладкиши или млечен шоколад.
Да кажа, че и в плодовия ден заради ИР трябва да се внимава - основно на ябълки, ядки и малко банани и грейпфрути съм го карала. Не да се тъпчеш цял ден с грозде или сладки круши.
Най-хубавото на диетата бе, че вкъщи готвех за всички и не стоиш на страна от масата, само добавях някой неща за другите или пък ако имаше пиле с картоф съм яла или едното или и другото.
Освен това, задължително е да се спазва правилото за 4 часа, четох един немски доцент за ИР. За толкова време количеството инсулин успява да се справи с глюкозата и да се оползотвори и да спадне нивото му в кръвта.А ако в рамките на 4 часа, отново се яде нещо, то постоянно в кръвта има високи количества инсулин, които са виновни за трупането и трупането на мазнини.
Иначе и аз съм за средиземноморската диета, лесна е и е вкусна :)
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Yara, това което описваш е друго. Ти си я модифицирала според изискванията за правилно хранене за ИР. Така си е ок, но повечето хора нали се сещаш, че като е ден за сладко - хапват тортички и шоколадчета :lol:, в деня за тестяно - пици и от сорта :lol: Щото то на нас такива нещица ни се хапват, та две не видим, то си е заради инсулина :D С тези корекции, които си направила 90 дневната диета ВЕЧЕ става подходяща, но в оригиналния й вид, както си е написана с примерните храни - не е. Иначе аз също я започнах, свалих 2-3 кг, но не я довърших, нещо не ми пасна. Особено плодовите и водните дни...Изкарах 2 месеца и я спрях. По-голям ефект имахот нисковъглехидратен режим. Преди да забременя ми откриха ИР и тогава ми беше по-лесно да спазвам режима на хранене, защото си бяхме само двамата с мъжо, а и той се оказа с ИР, та заедно пазехме диета, имах повече време да приготвям подходящи храни. Обаче сега с детето ми е доста по-трудно. Хич не ми остава време, то не успявам да хапна като хората, все набързо и на крак, каквото ми попадне, колкото да съм сложила нещо в устата :oops: Но е факт, че продължавам да смъквам, бавно и полека се получава през последните месеци, понеже признавам, не винаги спазвам предписанията за храненето, но се получава. През първите няколко месеца, когато спазвах по-стриктно - свалих доста килограми за кратко време - 17 кг за първите 4 месеца 8O Без да съм гладувала изобщо, хапвах си съвсем нормално, просто не консумирах гореизброените от мен храни. Общият ми резултат за една година е 25 кг. надолу. Влязох да раждам 86 кг/забременях на 74, при нормално тегло преди ИР 56-57/, от родилното излязох 80 кг и за 3 месеца качих 10 8O, станах 90 8O, а почти не ядях. Оказа се, че инсулина ми доста е скочил и започнах лечението отново. В момента съм 65 кг и се надявам да сваля още. С повечко упоритост ще стане.
Успех, момичета! И в борбата с инсулина, и в борбата за дете! Ще успеете!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #594 -: Август 22, 2012, 13:51:53 pm »
Та така, една приятелка също имала доказана ИР, и нейната ендокриноложка й дала следната диета като съвет:
Сурови и топлинно обработени зеленчуци. По 1 път в седмицата - месо или риба, веднъж в седмицата по 1 млечен продукт и по 1 плод на ден.
Забранява се захарта, хляба, ориза, картофите, всички тестени изделия, паста, торти, шоколад и т.н.
За около 5 месеца тази моя приятелка свалила 18 килограма и забременяла по естествен път.
Дано съм Ви била полезна.  :bighug:
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #595 -: Август 22, 2012, 14:07:28 pm »
Та така, една приятелка също имала доказана ИР, и нейната ендокриноложка й дала следната диета като съвет:
Сурови и топлинно обработени зеленчуци. По 1 път в седмицата - месо или риба, веднъж в седмицата по 1 млечен продукт и по 1 плод на ден.
Забранява се захарта, хляба, ориза, картофите, всички тестени изделия, паста, торти, шоколад и т.н.
За около 5 месеца тази моя приятелка свалила 18 килограма и забременяла по естествен път.
Дано съм Ви била полезна.  :bighug:
Не съм ендокринолог, но никога не съм си падала по крайностите....Питам се колко ли точно кила е качила приятелката ти, след приключване на диетата и връщане към обичайния режим...Такива "драконовски" режими, ми се виждат подходящи само при крайно затлъстели хора, за ударно сваляне на кг и последващи поддържащи диети...
И ако САМОкг-те бяха виновни за "незабременяването", половината форум нямаше да пише тука.... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #596 -: Август 22, 2012, 14:19:16 pm »
Тя си беше доста пълничка, ударно свали килограмите. Забременяла е по естествен начин, дали са й да пие Сиофор 1000 по схема (пропуснах да спомена). Била си е наблюдавана от доктори, които не познавам. Бременноста й е протекла нормално. Щом има детенце и му се радвам, не си измислям и не бръщолевя глупости. В нейният случай не е било толкова сериозно, колкото при други хора. Въпреки, че са правили опити повече от 5-6 месеца. Тя ми каза само за диетата и Сиофора - нататък всичко е Божа работа. Колко кила е качила, ми качила е щом почти ми се вижда същата, но не мога да й казвам какво да прави. Не съм казала, че само килограмите й са били виновни, за да забременее, не ми изопачавай думите, тя си е вкарала хормоните в ред с тази диета. Дори преди направи повторните си хормонални изследвания - вече е била с положителен тест за бременност. От там на сетне нейната буболечка е налице.
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #597 -: Август 24, 2012, 00:51:54 am »
Аз със сиофор 1000 и ограничаване само на сладките храни + плодовете банан и грозде и белия ориз (бял хляб не ям, но ям пълнозърнест) свалих 10кг за няколко месеца. Не забременях по естествен път. От 53кг станах 43 - ходещ скелет. Сега съм 47кг, колкото години наред бях. Ям всичко умерено, не се ограничавам от нищо.
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #598 -: Август 29, 2012, 13:39:57 pm »
Много е хубаво, че така си успяла да задържиш килограмите! Аз трябва да сваля цели 20, за да заприличам на човек  :D
*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #599 -: Септември 04, 2012, 16:38:03 pm »
Момичета, много ви моля да ми кажете какво показват изследванията ми:

Глюкоза Серумна ( GLU S ) 5.04   mmol/L 2.78 - 6.11  0мин
Глюкоза Серумна ( GLU S ) 11.28   mmol/L 2.78 - 6.11   60мин
Глюкоза Серумна ( GLU S ) 5.87   mmol/L 2.78 - 6.11   120мин

IRI ( Инсулин ) 11.02   mkU/ml 2.6 - 24.9   0мин
IRI ( Инсулин ) 123.00   mkU/ml 2.6 - 24.9   60мин
IRI ( Инсулин ) 52.11   mkU/ml 2.6 - 24.9    120мин