0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Понякога ме съветват да спра цигарите като искам да имам бебе,но аз си казвам:Нека да забременея и тогава ще ги спра.И за това питам цигарите могат ли да ми попре4ат да стигна до желаното ве4е 9месеца бебе
*
ако нямаш воля каквото и да ти говорят - все тая
 виж тук, може да ти е полезна тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=382.0
Ще опитам да направя това постепенно докато нацяло ги откажа
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Цигарите са враг №1 на всичко,грешно е да си мислиш че ще ги спреш постепенно.До преди 6 год.и аз бях пушачка,но целта ни е бебе и тази цел надделя пред никотина,но ги спрях отведнъж,вярно опитвах да ги намалям постепенно и така да ги спра,но ти си пушач и знаеш че без една може,но с една не.Наложи си и спри да пушиш няма да съжаляваш,чуството без цигари е супер,най-вече дишам нормално.Успех.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Като непушачи се чувстваме страхотно!Вече 6 месеца дишам с пълни гърди,самочувствието когато се пребориш с такъв порок е съвсем друго :)
Помисли какво ти дават цигарите,помисли и какво ти отнемат,тегли чертата и ще се удариш в главата и ще се питаш защо си пушила досега...
Човек който е спрял цигарите е по ведър,мерише по-хубаво(за дъха и дрехите говоря :))След 24часа без цигари сърцето започва да работи по-нормално,кръвното се нормализира,след няколко месеца тена се избистря-няма го този сивкав отенък.Дори и дробовете се изчистват след години,не е късно да ги спреш стига да решиш :)
Ние дори пребоядисахме къщата и сега не даваме на никой да пуши вътре.Може да е нарушаване правата на пушачите,ама какво ми пука-няма да ми омирисват къщата я...
Хора,НЕ ПУШЕТЕ!!!
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*

    krasiko

  • ***
  • 412
  • Щастлива мама на двама
Аз ги отказах с Табекс .
Не пуша почти от три години ,
а бях активен пушач повече от 17 год.
Чуствам се прекрасно !
Успех в начинанието !
Аз пък да попитам за кафето. Понеже и то е вреден навик и го спрягат за пречка за забременяване. Четох различни неща, но все пак имате ли реална информация до колко кафета на ден са позволени за планиращите бебе и дай боже за тези които чакат?
Абе не знам колко пречи, но при последната процедура доктора ми каза да го понамаля.. Явно не без основание :?


За кафето съм чувала, че трябва да се сведе до минимум при работа за бебе, но не знам точно защо.

За цигарите обаче е ясно - толкова сме говорили по въпроса, толкова се знае и пак "застрашават ли" - естествено, че затрудняват зачеването. Да не говорим, че между зачеването и двете чертички има период, в който пушенето продължава, а първите 3 месеца са най-критичният период за формирането на плода.

Освен това, организмът се изчиства от натрупаните токсични вещества на дългото пушене в продължение на години. Какво, като човек види две черти и ги откаже веднага, вредата от пушенето вече е нанесена. Отказах цигарите година преди да забременея, точно с тази идея, след като бях пушач 17 години (овца!). Не смятам, че това беше достатъчно, за да предпазя детето си от евентуалните последици. Яд ме е на себе си, че не го направих много по-рано.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
А шоколадите? те как влияят?

А срещите от третия вид - със свекърва, шеф, комшийката от долния етаж и кварталната клюкарка?

А гледането на новините и взривяването на военни складове? А слуховете за Козлодуй и отровената вода в София...

Ама такъв е животът! Днес ти пушиш, утре попът пуши с мандилото над тебе. Днес пиеш за здраве, утре за бог да прости...

Мисля че в този форум, както и в реалния живот, има вечни теми: цигарите, кафето и колата, наднорменото тегло, замърсеният въздух, заседналия начин на живот, стреса... Всички знаем, че те вредят на всичко. Всички знаем, но чакаме да опре ножа до кокала. И дори и тогава търсим някой да ни каже: не се притеснявай, не е от това. Ами как Стаменов пуши, а има три дъщери?

Дори и във всеки подфорум да има "ковната" по една такава тема, пак ще има някой отчаяно да търси подкрепа за това да продължи да си се трови и успокоение, че всичко ще е наред.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
А жена му пуши ли?
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Но зная, но...
С три деца и мъж без лично време...
ми и ти да си и ти в един момент ще "изпушиш"
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
ние и двамата пушим,аз ги намалих но тои-как да го накарам да ги намали,снанели дума за цигари ми вика я ме остави а пък пуши много
*
Мине не мине и изниква такава тема. Едва ли има еднозначен отговор на този въпрос. Цигарите преди всичко застрашават здравето, което е най важно и едва след това евентуалните две черти. Друг е въпроса, че няма ромка незаченала, а в устата и винаги виси цигара.
Пристрастена към д-р Хаус!
Можеби ромките са калени а ние прекалено много се притесняваме от изхода на събитията.Моята сестра като не знаеше че е бременна пушеше като разбра спря,за радост си имам едно 9месечно племениче много палаво игриво и щастливо
Абе в крайна сметка човек сам избира дали да се трови или не.Колкото по-рано спреш,толкова по-добре и за теб и за твоите бъдещи деца.Въпросът не е по колко пушат ромките.Живи и здрави да са и все така да се плодят!Въпросът е в това,че тук повечето сме жени с репродуктивни проблеми и пушенето в никакъв случай не ни помага.Изказвания от рода"аз сега може да пуша като комин,ама като усетя детето в себе си..."-моля ви,знаем ги такива!Това че не забременяваш не е основание да пушиш,а точно обратното!Пък и в крайна сметка като нямаме волята едни цигари да спрем,какви майки ще ставаме???
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Пък и в крайна сметка като нямаме волята едни цигари да спрем,какви майки ще ставаме???
Странен критерий...
Аз не пуша, но съм дебела. Не е ли същото?
Нямам воля да отслабна, а съм се засветкала майка да ставам.

Не защитавам пушачите ни най-малко. Странно ми е, че много добре знаят, че трябва да спрат цигарите, а пак питат трябва ли. Иначе ако правят опити, но не става... сигурно бих го приела. Не можеш да им кажеш - спри да мислиш за цигари и няма да ти се пуша, нали.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Не можеш да им кажеш да спрат да мислят за цигари,но можеш да им кажеш да започнат да мислят за себе си :)
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


Можеби ромките са калени а ние прекалено много се притесняваме от изхода на събитията.Моята сестра като не знаеше че е бременна пушеше като разбра спря,за радост си имам едно 9месечно племениче много палаво игриво и щастливо

Да, бе, наистина, защо ли да се притесняваме и да се вживяваме твърде много... Положителното мислене е противоотрова за всякакви токсични вещества... той, дяволът, не е толкова черен, колкото го мислят нашите баби... а и защо точно на нашите деца да се повредят, Божа работа е ... сакатлъците ходят по другите, това на мен не може да ми се случи. А според дядо ми, от комбинирането на домати с хляб се умира....

« Последна редакция: Юли 09, 2008, 16:56:11 pm от Saule_Nova »
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Цитат
Положителното мислене е противоотрова за всякакви токсични вещества... той, дяволът, не е толкова черен, колкото го мислят нашите баби..

А вие не знаехте ли, че положителното мислене и спокойствието лекуват най-вече стерилитет!? Опитайте! И си пушете на воля!


Цитат
а и защо точно на нашите деца да се повредят, Божа работа е ... сакатлъците ходят по другите, това на мен не може да ми се случи

Браво! Най-умния извод който съм чела до сега в този сайт! Имайте го винаги предвид!


ПП. Това ми хареса, Saule_Nova! :balk_602:

Дони Петрова, много хора чуват/четат само това което им се иска да чуят/прочетат. Та и ти така. Отнася се и за темата за утрогестана.
« Последна редакция: Юли 09, 2008, 18:14:32 pm от Osiana »
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."