0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #80 -: Август 05, 2008, 18:57:45 pm »
Фреши, няма страшно за последващо забременяване и секцио.На мен д-р Дяволов ми каза, мога след 1г пак.Друг е въпроса,че годините ми напреднаха и някак си нямам доверие.Не рискувай и заложи на сигурно секцио.Аз също избрах и платих за раждане , но в МД . Въпреки мизерията пак бих отишла там.Някак си по ми е сигурно от страна на екипите детски лекари.Вярно, че Токуда е като луксозен хотел пред МД например,но сигурно нямат неонатолозите на държавната болница.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #81 -: Август 05, 2008, 20:56:40 pm »



Да казват бързо при кой анестезиолог са били и какви проблеми са имали :D

Никаква романтика не ме гони за естествено раждане, ами чисто прагматични подбуди, всъщност, желанието ми по принцип да имаме повече от едно дете. Вече матката е рязана веднъж, операции общо 5, общи и всякакви упойки повече - доста ми е дошло, а и като правенето на бебе отнема 5 години при нас, докато се възстановя и т.н., ще съм на 45 сигурно :lol: освен това съм се пазила три месеца след коремна операция по правилата (добре че се пазих, нямах проблеми) и в тях не влиза вдигане на 12-13 кг количка и бебе по стълби :lol: То ако беше абсолютно медицинско показание, няма спор, да не съм луда, но двама други лекари, които питах, казаха, че няма проблем, все пак са минали 8 години, затова имам колебания.
Тъй като общото ми състояние обаче никак не е добре с тенденция за влошаване, май в крайна сметка ще е по-разумно секцио...
[/quote]

Фреши, вземи най-разумното за твоето състояние и за бебето решение. Все пак бебето ще има нужда от здрава майка, която да се грижи за него. Не се притеснявай, на мен Богословова три месеца след предишното секцио ми даде разрешение за забременяване. Друг въпрос, че бебето не стана толкова бързо. Питах и нея, и Димитрова възможно ли е трето раждане със секцио и двете се произнесоха положително, само да била малко по-голяма разликата следващия път. Между другото при твоите усложнения как те приемат в "Токуда"? Защото на мен Диков директно ми заяви, че очаква усложнения и било по-добре за мен да отида в МД, е "Токуда" не могли да ми предложат необходимите грижи при усложнения. Иначе за притесненията напълно те разбирам. И ако едно новородено тежи 4-5 кг, то Юлия е вече почти 15 кг и все още е на възраст, на която не разбира защо не мога да я нося. Цяла бременност си я нося обаче след секциото не знам как ще се оправяме. Днес даже се опитах да обсъдя шансовете за естествено раздане с Богословова, при която реших да раздам и този път. Тя обаче кратко и ясно ми заяви: "Няма да раждаш нормално". Така че ако твоето състояние изисква секцио, не се притеснявай чак толкова.


Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #82 -: Август 06, 2008, 09:17:14 am »
Уайт, много благодаря, че се включи. Какво имаш предвид, като казваш, че са те приспали - пълна упойка ли? Значи и неонатолозите се избират при желание...
Габи, аз трябва да броя и операцията, така че съм минус едно с бройките при рязане :? Аз всъщност откъм бременност, слава Богу, засега нямам проблеми или усложнения, имам с моето здраве - автоимунното заболяване улцерозен колит, което не само, че не се оправя, ами не се поддава на лечението и става по-зле. Не се знае покрай раждането (веднъж да го докарам до там!) накъде ще тръгне, на мен затова ми се иска да съм в многопрофилна болница с гастроентерологично отделение, ако станат някакви екшъни не виждам в Майчин дом какво ще ми помогнат? Иначе, ако се наложи по-ранно раждане, на всички казват да ходят в МД, така че сега теоритизирам, ако го докарам до девети месец :? Габи, при теб за какви усложнения ти намекнаха, че не могат да помогнат?
Ния, и мен би ме било шубе да чакам само 1 година, знам ли... после си представям при следваща бременност как на всеки преглед ми казват, ами матката ви е рязана два пъти, вторият път скоро, трябва да се внимава, рисково е и пр. :?

За упойките да кажа и аз нещо - в Майчин дом имам 4 пълни упойки, перфектно всичко, добър анестезиолог (макар случаен), но с хистероскопията (спинална или епидурална, така и не запомних разликата..) не знам какво ме направиха, но 7-8 часа след операцията не можех да си почувствам въобще краката и да ви кажа, усещането хич не е приятно, така че и за там гаранция за свестен анестезиолог няма. Иначе като оператори и неонатология бих се доверила спокойно на МД.
« Последна редакция: Август 06, 2008, 09:19:36 am от FreshBreeze »
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #83 -: Август 06, 2008, 09:55:27 am »
Фреши, на мен другата седмица ми предстои второ секцио, та в броя на рязанията ще те настигна евентуално ако родиш секцио. :D Освен това имам един кюретаж и една хистероскопия и двата пъти с полипектомия, ама тях почти не ги броя. Ама явно съм склонна към образуване на полипи и може пак да ми се случи, да не говорим за миоми и др. Освен това простете алчността ни, но ние с татко се чудим и за трето детенце.
Сещам се обаче, че когато лежах в МД в паталогична бременност имаше една бременна с един бъбрек, дейността на който се беше усложнила от бременността и нея я консултираха от съответната клиника на Александровска болница. Когато пък бях за хистероскопията пък в стаята ми имаше за операция от миома една жена със сърдечно заболяване. Гл. анестезиолог на МД отказа да я оперира там и казаха, че ще я оперират в "Св. Екатерина" така че кардиолозите да са на разположение ако се наложи. Изписаха ме и не знам как завърши иторията, надявам се всичко да е било О.К.
За спиналните упойки имам две-една в МД за хистероскопията и една в Шейново. И двата пъти много трудно ми я сложиха, но проблема е в мен. Освен, че съм пълна имам и леко изкривяване на гръбначния стълб. Разликата беше, че в МД се сдобих с отвратителен едноседмичен главобол. Едвам ставах за да отида до тоалетната. После един анестезиолог от МД ми обясняваше как съм била от 5%, в които понякога се случвало.
Обаче когато отидох при Диков за когото имах добри впечатления от МД, разказах му как е протекла предишната ми бременност-отоци,често вдигане на високо кръвно и той ми каза, че в случай на усложнения по време на бременността хич да не ходя в "Токуда". Принципно имали няколко легла за патологично бременни ама ги ползвали за родилки. Освен това след секциото връщали родилките в стаите им, нямали реанимация. (Предполагам, че всяка стая е оборудвана така, че в случай на нужд да се превърне в реанимация. Проблема е в персонала, ще трябва да отделят някой който да ме наблюдава). Та най-добре било за мен да си ходя в МД. Аз обаче не искам там заради практиката, когато си за секцио да те приемат две седмици преди термина и те държат една седмица след това. Заради малката това никак не ме устройва. За това пак отивам в Шейново, вярвам безрезервно на лекарката си, запазих си ВИП стая, така че битовите условията ще са ми добри, освен това според моите впечатления персонала в Шейново се държи много по-добре към пациентите в сравнение с персонала в МД. Е, предполагам, че в Токуда при тези цифри всички трябва да са много любезни.


*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #84 -: Август 06, 2008, 10:05:46 am »
Габи, успех другата седмица :D

само да кажа, че не е вярно това, че в МД държат 2 седмици преди секцио. Няма такова нещо, при планово секцио те приемат сутринта или вечерта ако си първа операция. А след раждането изписват на 6 ден, след като свалят конците.
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #85 -: Август 06, 2008, 10:14:04 am »
Габи, успех другата седмица :D

само да кажа, че не е вярно това, че в МД държат 2 седмици преди секцио. Няма такова нещо, при планово секцио те приемат сутринта или вечерта ако си първа операция. А след раждането изписват на 6 ден, след като свалят конците.
Стефи, подобна е и практиката в Шейново където просто те преглеждат, установяват че си за секцио и ти назначават дата и те приемат на предния ден за изследвания, обаче за МД лично Димитрова ми написа бележка за приемане две седмици преди термина, в случай че реша да раждам там.  Освен това когато лежах в патологията също имаше жени, които нямаха други проблеми, просто чакаха шефа на отделението да се съгласи на секцио и да им определят дата. Е, негласно те пускат да си ходиш след визитация и записа на тонове ама на мен това разкарване два пъти на ден през цяла София не ми допада. Кумата ми роди миналата сряда в МД и съм сигурна, че точно такава е процедурата.


*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #86 -: Август 06, 2008, 10:23:08 am »
30 дена преди термин ме взеха в патологията на МД. това беше 2005г.
може би защото съм от далеч, незнам.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #87 -: Август 06, 2008, 10:41:05 am »
Уайт, много благодаря, че се включи. Какво имаш предвид, като казваш, че са те приспали - пълна упойка ли? Значи и неонатолозите се избират при желание...

Приспаха ме, да. Иначе щяха да си ме режат наживо. :D Те опитаха първоначално, ама много се дърпах. :wink:
Изборът на неонатолог беше на цената на анестезиолога, но аз не мислех, че има значение.
За съжаление, въпреки огромното желание на д-р Масларска за въвеждане на прекрасни условия за родилката и бебето, там работят хора с дългогодишна практика в държавни болници. Не могат да се надскочат и си карат по старому. И като ти е за пръв път, не знаеш, как да реагираш.
На Калоян една неонатоложка му сложи втората нощ инжекция Урбазон, защото много се бил обринал. :x После искаше и преди изписването да му слага, добре че д-р Маслрска се намеси.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #88 -: Август 06, 2008, 10:55:32 am »
Габи, това предполагам е така, когато нямаш категорични показания за секцио, защото се правят разни врътки и се измислят показания, затова трябва да си там и да те наблюрават уш. Другия вариант е ако пък си доста проблемен случай и въпреки планираното секцио има опасност раждането да започне преждевременно, искат да си там, за да реагират веднага.
Незнам, при мен нямаше такива условия да лежа 2 седмици. отидох два дни по-рано, за да ми направят изследванията-рутинните и именно за да не се разхождам за запис на тонове по 2 пъти на ден си останах там.
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #89 -: Август 06, 2008, 11:47:35 am »
Габи, това предполагам е така, когато нямаш категорични показания за секцио, защото се правят разни врътки и се измислят показания, затова трябва да си там и да те наблюрават уш. Другия вариант е ако пък си доста проблемен случай и въпреки планираното секцио има опасност раждането да започне преждевременно, искат да си там, за да реагират веднага.
Незнам, при мен нямаше такива условия да лежа 2 седмици. отидох два дни по-рано, за да ми направят изследванията-рутинните и именно за да не се разхождам за запис на тонове по 2 пъти на ден си останах там.

Предполагам, че лекарят,  който те е оперирал е издействал разрешението на завеждащия. Иначе такава им е практиката. Аз съм със секцио от преди 2 год, първо дете с макрозомия (т.е. голямо бебе), второто според ехографа също не е малко, не става думи за врътки. До сега няма лекар, който да се е съгласил, че мога да родя нормално. Дори Богословова, която по принцип не е привърженик на секциото, категорично ме отряза за нормално раждане.


*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #90 -: Август 06, 2008, 12:36:21 pm »
Габи, леко раждане :D
то с този ангел Богословова няма как да е иначе :D много целувки да и предадеш!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #91 -: Август 06, 2008, 12:43:00 pm »
абе в МД си е трудно да се получи разрешение за секцио, Габи е права. и аз трябваше да постъпя 2 седмици по-рано. при положение, че имах 15 документирани причини да родя секцио, като постъпих спешно - пак ме мотаха 8 часа. затова там лекарите предпочитат да имат време да си опекат нещата с администрацията.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #92 -: Август 06, 2008, 13:01:10 pm »
е да, то за второ раждане 2 г. след първо секцио абсолютно няма кой да се навие да те изроди нормално, това е ясно :)
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #93 -: Август 06, 2008, 13:26:53 pm »
е да, то за второ раждане 2 г. след първо секцио абсолютно няма кой да се навие да те изроди нормално, това е ясно :)

Да, в България такива са вижданията по въпроса. Но братовчедка ми роди по собствено желание естесвено в Тина Киркова, без усложнение 1г и 9 мес. след секцио. Тя обаче просто си стоя в къщи докато и започнат болките, т.е. и да и е казал лекаря в консултацията, че е за секцио, тя просто не се е съобразило с думите му. Докато моя позната шведка, пак приблизително 2 год. след секцио, роди в Стокхолм естествено по решение на лекарите, пак без усложнения.


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #94 -: Август 06, 2008, 15:31:06 pm »

Мисля, че и Мишето имаше проблем с упойката в Токуда. Май има нещо вярно за анестезиолозите там  :?

White и Pippi също имаха проблем с анестезията. При това White беше избрала анестезиолог. :?

8)Анестезиолозите не са ми любими, вярно е!

А при мен бяха трима, раждането започна един, продължи опитите да ми сложи упойка втори, а се събудих при трети!
Имена не помня, а на другия ден вече не можех да мисля за друго, освен за Митака!
Д-р Диков ме следеше постоянно дали съм добре и дали имам главоболие!Викна анестезиолог да ме прегледа.
Травмираното място на гръбнака ме боля няколко дни, слагаха ми компреси и ми мина.После не съм имала оплаквания!

Фреши, приспиването значи пълна упойна!
Поне при мен явно нямаше време за губене и след вторите 5 минути чакане да ме хване упойката ме приспаха.
Сега като се върна назад май и по-добре.
Митака имаше проблем с разгръщанетането на дробчетата и ако не му бях чула плача веднага,
просто не мога да мисля, как бих се чувствала!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #95 -: Август 06, 2008, 16:02:14 pm »
абе наще ги е шубе да не стане руптура на матката явно.
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #96 -: Август 06, 2008, 18:43:04 pm »
айде и аз да не съм по-назад, та да си кажа мнението:
моето раждане започна нормално, стигнах до пълно разкритие в рамките на 12 часа от първите контракции, не ми сложиха упойка, и напъвах повече от половин час! абе изобщо всички екстри. като резултат - спешно секцио, поради тесен таз (лекарите би трябвало да са го прочели в документите ми, но явно никой не е обърнал внимание) и заклещване на бебето в него, съответно тоновете му почнаха да се губят. дежурният екип ме сряза за няма и 20 мин от вземането на решението, през свалянето в операционна, слагането на спинална упойка и проплакването на бебето. кърмата ми дойде на следващия ден, на 5-ти ден ми извадиха конците и ни пуснаха да ди ходим. на 10-ти ден от изписването си носех количката по стълбите до 4-ти етаж с бебето вътре, защото в кооперацията ни няма асансьор. та може да се каже, че опитах и от двата вида раждане. бих предпочела отново секциото, и то не защото първото ми раждане е такова, а защото вече знам, че имам показания са секцио. с естесвено раждане ни бих рискувала.
@ целува всички във форума и им желае щастие



http://www.bgphoto.net/Arabidopsis/
http://s9.bg.bitefight.org/c.php?uid=69366
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #97 -: Август 06, 2008, 19:49:42 pm »
Момичета, Здравната каса не поема ли безплатно раждането и евентуално секциото по спешност?! Какви са тези почти колосални суми, които обсъждате! Направо не е за вярване, че може да искат толкова много пари! Може и аз да не съм в час с нещата вече. Обаче като ви чета, ами то на нито една тук досега не прочетох да и препоръчват естествено раждане! Не е ли съмнтелна тази работа! Може пак аз да не съм в час, разбира се! Вярно, че се водите проблемно забременели, но това има ли винаги дирекна връзка с раждането!

Иначе, за себе си да напиша. Понеже тръгнахме по Здравната каса тук, защото всичко е безплатно и ми спестява един куп пари, та не мога да си избера по желание секцио. В частна клника досега съм ходила само за три допълнителни скана, защото от Здравната каса поемат само два. Казаха ми, че може и да се наложи да ми правят секцио, но, ако се наложи, по спешност, и то в момента на раждането. Възрастта ми не била никакъв показател да имам секцио. Последния път даже акушерката ме пита какво мисля за водно раждане. Ами, нищо не мисля, щото нямам идея въобще.
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #98 -: Август 06, 2008, 22:29:26 pm »
30 дена преди термин ме взеха в патологията на МД. това беше 2005г.
може би защото съм от далеч, незнам.
На мен ми казаха да постъпя 40 дни преди термин в МД. 8O Направо недоумявам що толкова рано, ама каквото кажат това.
Габи, леко раждане.
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #99 -: Август 06, 2008, 23:08:09 pm »
Мари така ги вика Дяволов от другите градове явно, незнам.И мен ме искаше още по рано,но се падаше на връх Нова година та се смили.Иначе събота и неделя като идваше мъжъ ми ме пускаха градска отпуска срещу подпис.Сутрин излизах след записа на тоновете и вечерта се прибирах.аз както съм на 5 часа път от София абсурд да ме беше приел 2 дена преди раждането.Но пък там се чувствах спокойна.въпреки изришната препоръка на професора който ме е оперирал да не се допуска нормално раждане, те викнаха втори лекар за да потвърди :x.
 Габи, успех :D
17.01.2005                                                                              21.11.2013