0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПАК МИ ДОЙДЕ.
« -: Април 09, 2008, 15:14:02 pm »
ВЧЕРА ПАК МИ ДОЙДЕ.И ПРИЯТЕЛЯТ МИ БЕШЕ ДОСТА РАЗОЧАРОВАН.СЕГА ПОСТОЯННО МИ ГОВОРИ,ЧЕ СМЕ ИМАЛИ ПРОБЛЕМ,ЧЕ НЕ МОГА ЗА ЗАБРЕМЕНИЯ И НАПРАВО СЪМ СМАЗАНА.НЯМА Й НА КОГО ДА СПОДЕЛЯ.ПРОСТО СИ ВНУШАВАМ,ЧЕ НАИСТИНА МОЖЕ ДА ИМАМЕ ПРОБРЕМ.АЗ СЪМ НА 25,КОЛКОТО ПЪТИ ДОСЕГА КАТО СЪМ ПОСЕЩАВАЛА ЛЕКАР НИКОГА НЕ МИ Е КАЗВАЛ ЧЕ ИМА НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ.НО РАЗБИРА СЕ НЕ МИ СЕ ПРАВЕНИ НЯКАКВИ ПО-СПЕЦИАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, А ОБИКНОВЕН ПРЕГЛЕД И ГЛЕДАНЕ НА ЕХОГРАФ.ТОЧНО ЗАТОВА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ДА НЕ БИ ДА ИМАМ НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ И ДА НЯМАМ ДЕЦА,КОЕТО ЩЕ БЪДЕ КАТАСТРОФА.ИСКАМ ДА ОТИДА НА ЛЕКАР,НО НЕЗНАМ КАКВО ТОЧНО ДА МУ КАЖА,КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД,ЧЕ НЕ ПРАВИМ ОПИТИ ЗА БЕБЕ ТОЛКОВА ОТДАВНА.И АКО ИДА НА ЛЕКАР НА КАКВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ДА СЕ ПОДЛОЖА.ПРОСТО СЪМ ТОЛКОВА ОБЪРКАНА И ПРИТЕСНЕНА.ЩЕ ВИ БЪДА БЛАГОДАРН,АКО СПОДЕЛИТЕ ВАШИЯ ОПИТ ИЛИ МНЕНИЕ.
*
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #1 -: Април 09, 2008, 15:29:26 pm »
Elit,в никакъв случай не обвинявай себе си!Твоят човек правил ли си е спермограма?Започнете първо с това.След това ти ще проследяваш овулации и ще правиш всички изследвания-ако се налага.
*
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #2 -: Април 09, 2008, 15:32:42 pm »
Колко отдавна правите опити?Дали уцелваш овулацията?Най добре се консултирай с лекар специалист щом толкова си се притеснила.Има много възможни отговори на твоите въпроси. :hello:

*
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #3 -: Април 09, 2008, 15:39:31 pm »
еlit13 аз също те съветвам да направите първо спермограма,ти можеш да започнеш сама да си следиш овулацията като мериш базална температура и си правиш графики в календарчето на зачатие.Лекарят при който трябва да отидете трябва да е специалист по стерилитет(спермограмата също я направете в такава клиника)-отиваш при док. и му обясняваш,че имате проблем със забременяването,той ще те прегледа и ще ти назначи изследвания.Не се отчайвай в никакъв случай,решение има за всичко  :)
*
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #4 -: Април 09, 2008, 15:40:40 pm »
еlit13 не се обвинявай без да си сигурна,че причината е в теб!Така само се затормозяваш!При някои двойки става след няколко месеца опити,а при други по-късно!Ама и той не е прав да хвърля безпричинно вината върху теб!Като отидеш на специалист и му обясниш какви са притесненията ти,той ще те насочи към необходимите изследвания.Като за начало можеш да прочетеш тук във форума за овулациония календар и да започнеш с измерването на базалната температура.
А ако имаш въпроси,всички момичета тук са много компетентни и ще ти дадат най-добрите съвети!
Желая ти успех!!
*
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #5 -: Април 09, 2008, 16:07:40 pm »
Elit13  :welcome_1: Не се притеснявай и не си мисли, че има някакъв проблем. Ние с моето мило след спонтанен аборт вече повече от година правим опити за бебче, но досега не е станало. Както се казва "Божа работа". Както и другите момичета са ти писали, при някои става веднага, а при други отнема малко повече време. Моя съвет е да посетиш док и ти стискам палци всичко да е ОК  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
 :bighug: :bighug: :bighug:
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #6 -: Април 09, 2008, 16:21:53 pm »
еlit13,не се притеснявай ,и не се обвинявай .За незабременяването причината може пък и да е в твоят приятел,така ,че за да си спокойна може да посетиш доктор и като му кажеш ,че правите опити за бебе ,той знае какво да предприеме .А и момичетата вече са ти писали .Успех .
*
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #7 -: Април 09, 2008, 19:37:07 pm »
И ние бяхме по на 25, когато разбрахме, че имаме проблем. Не е задължително и вие да имате. Просто изчакайте половин година и тогава предприемете нещо. И двамата. При който и лекар да отидете бъдете и двамата. Най-лесно е да се започне със сперограма. Важното е да се подкрепяте.

Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #8 -: Април 10, 2008, 00:02:16 am »
 :lol:Здравейте на всички!Да ви се оплача и аз, за съжаление и на мен днес ми дойде с два дни закъснение.Уви, пак беше фалшива тревога.Успех на всички,които очакват момента да видят две чертички :D
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #9 -: Април 10, 2008, 09:00:23 am »
Идете в клиника по стерилитет и там ще ви кажат какви изследвания да направите,а като за начало както са ти казали момичетата можеш да запопочнеш с меренето на Б.Т.
Успех
http:
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #10 -: Април 12, 2008, 12:01:56 pm »
Моят приятел си направи спермограма,при него всичко е наред.Сигурно аз ще трябва да си направя цветна снимка,но съм чула,че е болезнена и ме е доста страх.Можете ли да ми опишете какво представлява цветната снимка . :(
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #11 -: Април 12, 2008, 12:54:52 pm »
Elit13 не се самообвинявай. Това е тежко положение, с което трябва да се борите и двамата с мъжа ти, а не да се обвинявате взаимно. Щом няма физиологичен проблем според док, направете спермограма и ти няколко хормона, за да видите дали всичко там е ок. Освен това коментирайте с док, или направо в клиника по стерилитет. Може пък да няма проблем, а просто да става малко по-бавно. Ние с моя мъж почнахме с опитите преди да се оженим, а виж минаха вече почти три години, чак сега стана чудото :). Е при нас не е като да не е имало проблем, оказаха се малко хормони при мен/нисък прогестерон, малко кисти по яйчниците/, а даже последната ми лекарка ми каза, че матката ми е малко обърната, може и затова да се е забавило, така че само спокойствие му е майката. Тъкмо бяхме решили и ние да търсим вече специалист по стерилитет да правим спермограма и всичко което е необходимо, пък то взело че станало бебе :). Така че кураж и много е важно да се подкрепяте, а не да се вините. Това съвсем не е печаливша стратегия.
Желая ти успех и много сбъднати желания  :crossfingers: да видиш скоро  :bfp:
 :grouphug2:
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #12 -: Април 12, 2008, 14:22:23 pm »
 Той е с мен и ме подкрепя напълно,за което съм му страшно благодарна.Предполагаме,че причината е,че аз две години пиех противозачатачни и още организмът ми не може да се възстанови,а пък и влизам вече 30-те години.Всеки път когато ми дойде съм разочерована.Благодаря ти за съвета  :D
*

    siska_rs

  • ***
  • 153
  • Обичайте и бъдете обичани!
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #13 -: Април 14, 2008, 18:52:01 pm »
 :D Светид и аз съм пила две години противозачатъчни....опитваме вече пети месец и се надявам този път да успеем!Успех на всички и...не губете надежда!
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #14 -: Април 15, 2008, 08:35:10 am »
 :balk_145: Гадната лелка дойде.
Желая ви приятен ден момичета въпреки мрачното време,аз ще си остана днес вкъщи и ще си го искарама на  :veloergo:

Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #15 -: Април 15, 2008, 08:43:02 am »
:balk_145: Гадната лелка дойде.
Желая ви приятен ден момичета въпреки мрачното време,аз ще си остана днес вкъщи и ще си го искарама на  :veloergo:

Мила, не се ядосвай и не се разстройвай. Хайде по-бързо я отпращай и награбвай мъжленцето.  :bighug: :ballons:
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #16 -: Април 15, 2008, 08:48:27 am »
Благодаря ти NOWILKA а като знам как се влачи поне 10 дена ме държи,но ще се чака какво да се прави като си го нямам късмета

 :bighug: за всички

Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #17 -: Април 16, 2008, 22:16:36 pm »
 Аз си взех да пия Бял равнец на д-р Тошков,дано се случи чудото и всички другият месец да се похвалят с толкова чаканите две чертички.Пожелавам ви го на всички от сърце!!! :wink:
Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #18 -: Април 16, 2008, 23:20:30 pm »
Той е с мен и ме подкрепя напълно,за което съм му страшно благодарна.Предполагаме,че причината е,че аз две години пиех противозачатачни и още организмът ми не може да се възстанови,а пък и влизам вече 30-те години.Всеки път когато ми дойде съм разочерована.Благодаря ти за съвета  :D

След като си пила противозачатъчни дълго време, в момента в който ги спреш яйчниците ти започват да работят на двойни обороти. Не случайно стимулации се правят с противозачатъчни, които да потиснат яйчниците за известно време, и веднага след спирането им се правят опити за забременяване, или арт процедури. Разсъждаваш грешно - шансовете за забременяване са по-големи, а не по-малки. :) Успех!


Re: ПАК МИ ДОЙДЕ.
« Отговор #19 -: Април 16, 2008, 23:32:47 pm »
От една година вече не пия противозачатъчни,но резултат няма :(