0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #40 -: Април 17, 2008, 16:38:33 pm »
Преди да сменим темата искам да кажа на Любопитка, че има моята най-силна подкрепа и много прегръдки  :bighug:независимо че не я познавам.Аз вярвам, че в най-скоро време и и го пожелавам от сърце да прегърне своята така дългоочаквана мечта.
За написанато в първия пост на albenanedelcheva няма да го коментирам, тъй като имам доста голяма уста и много хаплив език, затова оставям без коментар.
Да сменим темата. За това че Господ ни наказва,защото сме станали единаци,егоисти и злобни,аз мисля че не е така,или поне при мене. Когато ме наказа, тогава станах злобна, единак и егоист.Тоест той ме направи такава.Вместо да се радвам на бебета, аз завиждах. Е, скарайте ми се ако искате,но така беше последната година. Сега вече се радвам разбира се и за другите.На момичета забременели след дълга борба не съм завиждала никога.Това ставаше в случаи когато мои познати постоянно бременнеха,много лесно, а да не говорим в случаите когато отиваха да правят аборти.Просто това ми се струваше несправедливо,бебетата да стават там,където не са желани.
Сега вече мога и аз да кажа нещо по смяната на темата...не мисля, че ме е направил егоист, злобна или единак. Независимо от това че заради една "гинеколожка"(нарочно е в кавички), която ми каза през далечната 1992 година че ако не се оперирам от костата която имам няма да имам деца никога през живота си аз живях с тази мисъл до преди 3 години.Когато срещнах човека, който в момента е до мен го предупредих,че ако иска нещо сериозно от нашата връзка и деца по-добре е да се насочи към друга жена, тъй като аз не мога да му родя деца.Въпреки всичко той е с мен за което му благодаря.Аз не станах злобна към жените които и от вятъра забременяват. За всяка една от вас се радвам така както все едно аз да съм видяла двете заветни чертички. Вярно че не пиша много, тъй като съм малко срамежлива.Но откакто се регистрирах в Зачатие мога да кажа, че започнах да мечтая независимо от статистиките и аз до края на тази година да се похваля с +++резултат.Даже започнах да търся в интернет и отварям сайтове за бебешки дрешки, колички и да си избирам (направо луда за връзване може да си каже някой) :P
*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #41 -: Април 17, 2008, 16:47:13 pm »
Аз съм 100% убедена, че поне ние тука които сме в Зачатие,ще успеем рано или късно, защото признайте си,сайта и форума ни дават толкова много информация и подкрепа,която нямаше от къде другаде да научим.И аз едва ли щях да успея,ако не бяхте всички вие да ме подкрепяте и окуражавате в много трудни моменти и депресии.
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #42 -: Април 17, 2008, 16:54:37 pm »
Аз съм насреща за линийките. :wink:Така че ако някоя реши да се спотайва известно време,може да разчита на мене. :P

Ще го имам предвид!

Аз съм 100% убедена, че поне ние тука които сме в Зачатие,ще успеем рано или късно, защото признайте си,сайта и форума ни дават толкова много информация и подкрепа,която нямаше от къде другаде да научим.И аз едва ли щях да успея,ако не бяхте всички вие да ме подкрепяте и окуражавате в много трудни моменти и депресии.

Не зная кога, къде, как и защо. Зная,че ни обединява едно, най-важното, НАШАТА ВЯРА, че ще успеем,че ще бъдем, че един ден ще усетим щастието да сме родители, ТОВА ни дава сили. Да, ние взаимно се подкрепяме, и взаимно ще побеждаваме.
« Последна редакция: Април 17, 2008, 17:01:52 pm от everything_possible »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #43 -: Април 17, 2008, 17:05:11 pm »
И мен ме подразни поста на някой ама....хайде няма да казвам ..... :x
Искам само да подкрепя казаното от Дани :"
Не зная кога, къде, как и защо. Зная,че ни обединява едно, най-важното, НАШАТА ВЯРА, че ще успеем,че ще бъдем, че един ден ще усетим щастието да сме родители, ТОВА ни дава сили. Да, ние взаимно се подкрепяме, и взаимно ще побеждаваме."
*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #44 -: Април 17, 2008, 17:13:41 pm »
Еми затова е цялата работа...Затова сме тук и 100% си помагаме..Аколкото до сайта ,ако не беше той,аз още нямаше да знам къде да ида и какви изследвания да направя..Още щах да си мисля че имам папилома и затова не става бебо.... :)
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #45 -: Април 17, 2008, 17:30:46 pm »
Еми затова е цялата работа...Затова сме тук и 100% си помагаме..Аколкото до сайта ,ако не беше той,аз още нямаше да знам къде да ида и какви изследвания да направя..Още щах да си мисля че имам папилома и затова не става бебо.... :)

Ееее, тва е моето Любче! Да, това е целият смисъл на сайта- ДА СЕ ПОДКРЕПЯМЕ И ДА СЕ ИНФОРМИРАМЕ!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #46 -: Април 17, 2008, 17:36:05 pm »
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #47 -: Април 18, 2008, 15:47:14 pm »
С какво на Любопитка положението е по-различно от това на другите момичета в клуба???


Извинявам се предварително че се включвам,макар и късно,но не мога да не взема отношение по въпроса.
Няма да пиша за възмущението си от подобно изказване,споделям напълно мнението на Люба по темата.Искам да отговоря на зададения въпрос:
Катето беше до мен (виртуално) през цялото време през което се борех за бебче.Помагаше ми с коректни и бързи отговори всеки път,когато нещо не ми беше ясно. Въпреки че я болеше,остана до мен и след положителния тест и всички страхове и емоции които последваха.Въпреки че не се познавахме наживо тя беше един от най-близките ми хора тогава.
Това лично за мен. Сигурна съм че доста от момичетата тук са на същото мнение.
Тя е човек със сърце,приема чуждата болка като своя и винаги е насреща със съвет!
Достатъчно е човек да разгледа постовете и,за да се убеди че тя винаги се старае да помогне на всички. А ТОВА ГО МОГАТ САМО ДОБРИТЕ ХОРА И ИМЕННО ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ НАШАТА ПОДКРЕПА!
Албена,може ти да си по-добричка и от нея,покажи го,спечели си приятели във форума и тогава прави сравнения!

Катенце,силно те прегръщам,щастието ще дойде и при теб,вярвай!
*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #48 -: Април 18, 2008, 18:42:09 pm »
Боже, какво е станало тук!!!
Ще добавя само - хората не случайно казват: "Камък хвърли, тежка дума не казвай!". Знам също, че една добра дума може чудеса да направи, една дума може и да убие.
Знам, че когато човек падне духом, ако има поне една подадена ръка - пътят към успеха става по-къс...
Какъвто е и смисълът, смятам, на този сайт и форум. Защо един човек да се мъчи 13 години, когато думите на друг могат с нещо да помогнат, да се намери решението по-бързо - защото не е тайна за никого, че днес ако не се превърнеш в институция да си решиш проблема здравеопазването просто няма да ти помогне...
И какво значи да си силен човек - днес си силен, утре си по-слаб, изправяш се и пак, не можеш винаги и постоянно да си силен...
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #49 -: Април 18, 2008, 18:51:59 pm »
Така..аз съм по сменената тема :)за албена..какво да кажа-горкичката тя! А за катето браво че е такава каквато е!На мен също ми е помагала страшно много когато започнах да пиша в зачатие :) И винаги ми помагаше дори и само с успокоителни думи.. Искам само едно да кажа-Кате ние ще успеем..Ще бъдем майки и ще се смеем на хубавите спомени от зачатие и какво е било в началото.. На всяка една от нас сигурно и е било страшно трудно да напише първите си думи тук.Да каже от какво се страхува и не дай си Боже да се окаже права. На всяка една от нас и се е случвало да се посмее от сърце на шегата на някое момиче..На всяка една от нас и се е случвало да поплаче на някой пост..Просто ние сме приятелки ..Ние сме като семейство..Аз мога да ви уверя че сигурно роднините ми не знаят и половината от нещата които знаете вие..Защото сте мои приятелки...И аз съм горда че съм сред вас и че мога да помогна когато се налага ...дори и само с думи :) Целувам ви всички и Кате.. бъди силна..всичко ще си дойде на мястото :)
*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #50 -: Април 18, 2008, 20:26:42 pm »
Момичета, момичета, момичета!!! Доста се поувлякохте в изводите си за Албена, не мислите ли?! Един камък можеше да се хвърли от приличие и защита на каузата ви, но това вече е цяла шепа с камъни по Албена, която също е живо същество и също преживява нещата. Спрете се, преди да сте си изкривили съвсем лицата, защото каква е тази ваша доброта, която в същото време убива друг човек?! Понякога имам чувството, че на хората им липсва от време на време някакъв отдушник за насъбраните отрицателни чувства и емоции и като се намери случайно такъв човек, то инерцията може да повлече всички ви в пропастта, защото вече не е ясно кои са добрите и кои  са лошите. Хората сме различни и по различен начин изразяваме мнението  и отношението си към случващото се. Някои са по-остри и резки, другите са също такива, но по-добре се прикриват и преструват, което понякога вместо с формална любезност може да бъде сбъркано с доброта. Не познавам Албена (всъщност, никого не понавам лично), но не ми се вярва да е такава, каквато я изкарахте дотук – безчувствено чудовище, което се възмущава на бедната Любопитка. Казала е нещо излишно, което се случва на всички ни, но винаги е по-удобно да сме ужасно възмутени от грешките на другите, нали?! Любопитка не е жертва! Така както тя е помагала на някои от вас тук, така вероятно Албена е помогнала на много други. Няма нужда да се изживявате като яростни защитници на едната страна само. Никой не ви е забранил тази тема, а и както виждате доста хора се включиха в нея – къде от формално, къде от истинско съчувствие. Все пак, нито едно живо човешко същество не може да издържи 24 часа в денонощието изцяло само на истинско съчувствие, защото ще се изтощи. Понякога се налага да включваме и резервите, наречени “добро възпитание” и “любезност”. И аз се включих тук и подкрепих Любопитка, но не мога да ви кажа какво точно ме е подтикнало да го сторя, може да е защото е доста по-малка от мен и това по някакъв начин буди по-голяма жалостивост. А и вероятно, защото все още продължавам да възпитавам в себе си и любезност, и формално съчувствие, които ми вършат работата тогава, когато не познавам лично хората, защото е доста трудно да си “истински добър” с хора, на които не си виждал даже и очите. Това е първият етап и от него може да се стигне и до втория, но са нужни и други, не виртуални условия. А тежката артилерия, която изкарахте тук, използвайки понятия като: Бог, милосърдие, вяра и други в този ред са ужасна манипулация, защото излиза, че на Албена са и чужди всички тези неща; а пък вие нея също не я познавате.
 Да, това е форум за подкрепа и взаимопомощ! Но и  тук е като в реалния живот – едни те харесват, други – не, на трети си им напълно безразличен, четвърти – не харесват никого освен себе си. Това се преживява! Да не мислите, че на мен ми пука, че не всички ме харесват тук?! Ни най-малко, защото отдавна съм надрасла възрастовата граница, под която мнението на хората е по-важно от моята собствена самопреценка. По-важното е, че има и момичета, които ми симпатизират – така, както толкова много подкрепиха тук и Любопитка, но вие предпочитате да се концентрирате и да хабите енергията си с допуснатата грешка на една от нас.
 Вярвайте в доброто у хората и търсете първо позитивното у другите. Грозното ни лице е нещо, което трябва да крием и от самите себе си даже.

« Последна редакция: Април 18, 2008, 20:29:44 pm от DivaRoza »
*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #51 -: Април 18, 2008, 20:39:46 pm »
Дива Роза,не обиждаме Албена ,а постъпката и ,която беше груба.Тя подцени болката на Любопитка...Никой не е нападал Албена лично..Аз съм убедена че е много изживяла в живота си и съм сигурна ,че пред нейните проблеми ,ние сме направо смешни...Както има момичета които в сравнение с моите малки проблеми ,нямат никакви,но не съм се изказвала така,защото съм тук за да черпя и да давам...В семейството и работната ми среда ,не мога да се надявам на това... Аз казах че ако беше подходила по друг начин щяха всички да я разберат...А колкото до Бог,там пише че това е лично мое мнение...Не манипулирам никого...И никой не е казал че не харесва този или онзи...И мисля че тези постове са повече общи,отколкото персонални..
*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #52 -: Април 18, 2008, 20:46:21 pm »
Четох, четох ... ама и аз не се стърпях от поста на Албена. Не проумявам как след такава жестока борба, каквото е водила самата тя толкова години, може да напише подобни мисли 8O 
Албена , ти може много да си преживяла, но сега когато си родила, не можеш да определяш човешката болка като слабост и хленчене. То така е много лесно! Какво означава "любопитка е мнооооого унила имам чувството, че се е предала". Ами унила е, защото човек от време на време иска да изпусне парата от напрежението, натрупвано всеки месец, изморява се от всичко. Борбата ни е безмилостно жестока и проблемите са ни много важни - да имаме семейства с поне едно детенце . Има семейства, които се разпадат точно заради тези проблеми, защото не могат да живеят с тях. А ти ще се възмущаваш на една споделена от всички ни реакция???? 8O Ти през тези години на мъка не си ли споделяла, не си ли била окуражавана, не си ли търсила помощ, не си ли се страхувала??? Ти си направила 5 опита инвитро. Много от нас няма да получат този шанс, защото нямат финансова възможност да се борят, а не защото са се предали - такъв е и моят случай. Щом ходим по клиники,правим изследвания, операции, чакаме и се надяваме, не виждам защо да не можем да си поплачем и да се отпуснем поне за малко и да се заредим отново с позитивизъм за следващия ден. За теб това може би е срамно, но за нас не е! Този сайт е създаен именно с тази цел - да си подаваме ръка взаимно. И в този смисъл няма нищо странно, че подкрепяме една от нас - тя си го е заслужила. Докато пишех през цялото време се питах ти що за жена си, що за човек си.....
*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #53 -: Април 18, 2008, 21:08:31 pm »
И за протокола ще отбележа, че аз лично не съм общувала много с любопитка.Но прочетох поста й, и наистина преживявам по същия начин моята болка. И всички възмущения, които изписах относно Албена, са плод на лично недоумение как можещ да се изразяваш така, та дори и да не го мислиш??? За мен от този пост лъхаше обида!
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #54 -: Април 19, 2008, 00:36:30 am »
1. Искрено и публично се извинявам :)
2. luba_boiko, не съм подценила болката на Любопитка, защо мислиш, че съм я подценила. А защо да задам въпроса отново, Вие си мислите, че болката на Любопитка е по-силна от вашата???? Знаете ли колко момичета има в тоя форум, които пишат от години, много преди Вие изобщо да сте се замисляли за тия проблеми, чийто физиологични проблеми нямат решение...... Защото аз знам, защото съм в тая среда още преди зачатие да бъде създаден. Те в по-добро положение ли са????
3. А за катето браво че е такава каквато е!На мен също ми е помагала страшно много когато започнах да пиша в зачатие Smile И винаги ми помагаше дори и само с успокоителни думи.. Е, аз съм помогнала на някой НЕ САМО С УСПОКОИТЕЛНИ ДУМИ А И С ДЕЛА :D. За това Господ ще съди.
4. Дива Розичка, благодаря ти за за подкрепата. Но не съм се объркала, не са ми грешка на езика думите.  Просто ме провокира, факта, че някои /и ти мисля, познаваш подобни примери/ борещи се от години и все още с неуспех, оставили по няколко неуспешни опита АРТ зад себе си, което занем, е последния стадий от борбата за дете, имат сили да се борят и гледат напред.???? Защо да се предаваме като има още много възможности пред нас. Както пред Любопитка. И защо едва ли не слагаме край на живота си, след като не можем да имаме собствено дете. Защо не можем да се радваме и на останалата част от живота - мъж, работа, цветя, хубаво време... Хайде сега ми кажете, че за 13 год аз нищо не съм преживяла. Просто съумчх да се съхраня / като изключим моментите след 3то ин витро, когато не исках да се събудя и нямах желание за живот, преодолях ги, защото много обичам съкровището до мен, защото ме радват вечерите с него на чашка ракийка :), защото на света има толкова много неща, които могат да се видят и да ти изпълнят душата...... да не продължавам/ :)
5. Щом Ви харесват повече сълзливите и лигави реплики от сорта "ох миличка, занм какво ти е, ти един ден ще успееш", от по-строгото и вдъхващо надежда " момиче, вземи се в ръце, изправи се, бори се, не си само ти, виж мъжа до себе си, сигурно се обичате много..."..... няма за какво да си говорим повече.
Още един път се извинявам, няма да досаждам повече

Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #55 -: Април 19, 2008, 01:04:30 am »
Борбата ни е безмилостно жестока и проблемите са ни много важни - да имаме семейства с поне едно детенце .

Благодатя, че ми каза, какъв вид е борбата ни :D :D :D, аз и идея си нямам.

Пред моето семейство не е стоял и половин секунда въпроса, дали ще сме семейство, със или без деца. За семействата стози проблем - съжалявам, ако цената на обичта ви е да имате дете......

*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #56 -: Април 19, 2008, 02:00:35 am »
Ами според това как се отнасяш към познат ти до болка проблем,  аз останах с впечатлението, че си позабравила как и ти си минала през ада, защото твоето  поведение не е присъщо за една себеуважаваща се жена и меко казано не трябва да се толерира.
 Липсата на дете в един момент започва да утежнява и на двамата. Ако детето не е било важно за вас двамата и не е допълнило семейството ти, защо тогава си правила толкова много процедури????
*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #57 -: Април 19, 2008, 10:44:49 am »
Албена ,аз приемам извинението ти и искам да ти кажа ,че състоянието на Любопитка беше за щастие,много за кратко...Смятам че тя сега е доста по- добре (дано не греша де).Искам да ти кажа ,че ние изпадаме често в тези състояния именно от страха че ще минем през всичко това ,през което си минала ти и още много жени като теб..Все се надяваме ,че ще стане по- лесно и когато лекар каже ,че няма да стане страховете ни излизат наяве и с пълна сила...Аз лично когато разбрах ,че само икси ще сбъдне мечтата ми,се стреснах за около 10часа...След това като че ли се успокоих и започнах да мисля как,кога и с какво ...Сигурна съм че и с Любопитка е така... При мен щастието се появи ,когато разбрахме къде е проблема и ,също как ще се реши.. Сега единствения ми страх е ,да неби да сме от онези 40%,които и след това ще трябва да се обърнат към АРТ..

Съжалявам че досаждам на аудиторията....
Също така се извинявам на всички,които по някакъв начин съм объркала или обидила..
*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #58 -: Април 19, 2008, 11:26:47 am »
С какво на Любопитка положението е по-различно от това на другите момичета в клуба???
Извинявам се, ако нещо не съм дочела и недоразбрала, но....

Мисля, че всички сме на едно дередже, някой обаче са по-силни и се вземат в ръце. Моето не е било по-различно, смея да кажа, дори по-тежко. Е, не съм оревала света, борила съм се и то жестоко...
Падала съм и съм ставала, не съм ПОЗВОЛЯВАЛА ОБАЧЕ БОРБАТА ЗА ДЕТЕ ДА ПОМРАЧИ ОСТАНАЛИТА ЧАСТ ОТ ЖИВОТА.
Явно хората са различни, слаби и силни....

Ауу,че сте загрозили тематааа :xАма какво е това нещо бе хора,вие акъл имате ли?Това,че някой е попаднал в "дупка"и има нужда от подкрепа чак толкова ли е неприемливо.Как може да има такава ревност и завист.....Естествено,че всички във форума по една или друга причина сме си близки и затова се подкрепяме.Имаше и други теми за подкрепа на други момичета.Не разбирам Албенче,защо точно тази за Любопитка теб те подразни?!И вместо да се извиняваш,преди това първо обмисли какво пишеш...Темата беше за подкрепа,а не дали да подкрепим или не,така че твоите разсъждения само я развалиха....
*
Re: Да подкрепим Любопитка!!!
« Отговор #59 -: Април 19, 2008, 12:14:47 pm »
дълго мислих дали да се включа в темата. момичета, както проявявате разбиране към Любопитка, така го направете и към Албена! не мисля, че тя е обидила някой с каквото и да било! тя също е преминала през дългия и труден път на стерилитета, може би много повече от доста момичета тук във форума. хайде да не нападаме и упрекваме без да сме на ясно какво е вътре във душите и сърцата на останалите.
Любопитка, желая ти късмет и дай Боже по-скоро се радваш на това, за което най-много мечтаеш!