Момичета, момичета, момичета!!! Доста се поувлякохте в изводите си за Албена, не мислите ли?! Един камък можеше да се хвърли от приличие и защита на каузата ви, но това вече е цяла шепа с камъни по Албена, която също е живо същество и също преживява нещата. Спрете се, преди да сте си изкривили съвсем лицата, защото каква е тази ваша доброта, която в същото време убива друг човек?! Понякога имам чувството, че на хората им липсва от време на време някакъв отдушник за насъбраните отрицателни чувства и емоции и като се намери случайно такъв човек, то инерцията може да повлече всички ви в пропастта, защото вече не е ясно кои са добрите и кои са лошите. Хората сме различни и по различен начин изразяваме мнението и отношението си към случващото се. Някои са по-остри и резки, другите са също такива, но по-добре се прикриват и преструват, което понякога вместо с формална любезност може да бъде сбъркано с доброта. Не познавам Албена (всъщност, никого не понавам лично), но не ми се вярва да е такава, каквато я изкарахте дотук – безчувствено чудовище, което се възмущава на бедната Любопитка. Казала е нещо излишно, което се случва на всички ни, но винаги е по-удобно да сме ужасно възмутени от грешките на другите, нали?! Любопитка не е жертва! Така както тя е помагала на някои от вас тук, така вероятно Албена е помогнала на много други. Няма нужда да се изживявате като яростни защитници на едната страна само. Никой не ви е забранил тази тема, а и както виждате доста хора се включиха в нея – къде от формално, къде от истинско съчувствие. Все пак, нито едно живо човешко същество не може да издържи 24 часа в денонощието изцяло само на истинско съчувствие, защото ще се изтощи. Понякога се налага да включваме и резервите, наречени “добро възпитание” и “любезност”. И аз се включих тук и подкрепих Любопитка, но не мога да ви кажа какво точно ме е подтикнало да го сторя, може да е защото е доста по-малка от мен и това по някакъв начин буди по-голяма жалостивост. А и вероятно, защото все още продължавам да възпитавам в себе си и любезност, и формално съчувствие, които ми вършат работата тогава, когато не познавам лично хората, защото е доста трудно да си “истински добър” с хора, на които не си виждал даже и очите. Това е първият етап и от него може да се стигне и до втория, но са нужни и други, не виртуални условия. А тежката артилерия, която изкарахте тук, използвайки понятия като: Бог, милосърдие, вяра и други в този ред са ужасна манипулация, защото излиза, че на Албена са и чужди всички тези неща; а пък вие нея също не я познавате.
Да, това е форум за подкрепа и взаимопомощ! Но и тук е като в реалния живот – едни те харесват, други – не, на трети си им напълно безразличен, четвърти – не харесват никого освен себе си. Това се преживява! Да не мислите, че на мен ми пука, че не всички ме харесват тук?! Ни най-малко, защото отдавна съм надрасла възрастовата граница, под която мнението на хората е по-важно от моята собствена самопреценка. По-важното е, че има и момичета, които ми симпатизират – така, както толкова много подкрепиха тук и Любопитка, но вие предпочитате да се концентрирате и да хабите енергията си с допуснатата грешка на една от нас.
Вярвайте в доброто у хората и търсете първо позитивното у другите. Грозното ни лице е нещо, което трябва да крием и от самите себе си даже.