0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лишеи по тялото
« -: Април 06, 2008, 18:33:16 pm »
  Здравейте момичета! Имам един проблем и вече не знам какво да правя.От няколко години започнаха да ми излизат едни лишеи по ръцете между лакътя и рамото от външната страна.Първите две години излизаха пролетта и се скриваха есента и си мислех,както и лекарите,че е от слънцето.После обаче,започнаха да си стоят през цялата година като през зимата само си се лющят и сърбят леко .От банята набъбват и почервеняват доста.През лятото обаче,става някакъв ад.Още през пролетта когато почва да се затопля повечко започват да сърбят,а през летния сезон,когато е много топло направо ме побъркват.Сърбят ужасно дори когато не съм изложена на пряка слънчева светлина.Сърбят от самата топлина.Стават доста големи и розови.Мазала съм се с какви ли не лекарства,но резултата е нулев.Един лекар ми каза,че било алергия и да не се къпя една седмица (ама това е абсурд и то през лятото  :x ).Кажете някой добър кожен лекар във Варна .Бих пробвала дори някакви бабини рецепти,само да има поне някакво облекчение на този ад.Не знам дали трябва де се тества за алергия или какво ,но просто е ужасно.Да не говорим ,че като ме види някой ме пита какво ми има на ръцете  .  :?
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #1 -: Април 06, 2008, 19:31:35 pm »
Фирма / организация: Лекарски кабинет Доц. д-р Томов, гр. Варна 
 
Адрес:  ул. Александър Батенберг 26
Град/с.: Варна 
Област: Варна 
Телефонни номера: 052/ 63 34 34, 63 22 22, 088/ 928 6317   
Кратко описание на дейността:


Лекарски кабинет Доцент д-р Томов, гр. Варна

Доцент Д-р Томов - специалист кожни и венерически болести.

Работно време:
от понеделник до петък - от 16 до 20ч
събота и неделя - от 10 до 14ч

 
Не знам дали си ходила при него, но той е много добър.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #2 -: Април 06, 2008, 19:45:26 pm »
 Osiana това бащата ли е или сина ?Защото точно възрастния ми каза да не се къпя.При него съм ходила няколко пъти,точно за този проблем и всеки път ми казваше различни неща.Аз искам при младия да отида,чувала съм че е добър.
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #3 -: Април 06, 2008, 22:05:01 pm »
Не знам на кой от двамата е, сина и той ли е доцент вече? Копнах адреса от нета.
 Ами иди при младия тогава.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #4 -: Април 07, 2008, 08:18:20 am »
с крем против гъбички пробвала ли си
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #5 -: Април 07, 2008, 08:25:02 am »
  Естествено. И то не с един.   :?
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #6 -: Април 07, 2008, 08:56:55 am »
Перошинка, аз имам същия проблем, главно по раменете.
Даже и белези ми стоят като бели петна. Сигурно наистина си
пробвала всичко, но ще ти кажа аз какво правя.
Не се търкам със сапун или душ гел изобщо в тези участъци, само
течаща вода, просто няма как иначе. Мажа с Lorinden C и за
около седмица минават. Лятото като хвана тен се поскриват малко петната.

Това е от мен, дано съм ти била полезна.
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #7 -: Април 07, 2008, 09:05:37 am »
  И при мен остават такива бели петна.Когато мажа с някакво лекарство има облекчение ,но не напълно отшумяване.Когато спра да мажа,всичко тръгва отнова с пълна сила.
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #8 -: Април 07, 2008, 09:08:59 am »
Да, права си. Няма напълно отшумяване, но не знам дали има оправяне :?
Вероятно трябва наистина консултация с дерматолог. Аз лично не съм ходила
до сега. Спасявам положението с Лориндена. Ще мисля за по-нататък.
*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #9 -: Април 07, 2008, 10:33:11 am »
Преди години имах същия проблем.не се разбра точно от какво е,но предположението на доктора беше или алергия от домашния лщбимец или от синтетично бельо.

Лечението ми се състоеше в мазане с едно кремче/не помня името,противогъбично беше / и особеното при къпането:първо измиваш цялото тяло със душ гел.После само участъка/моите бяха в областа на гърдите и над триъгълника/ от раменете до дупето измиваш с шампоан низорал и излизаш от банята веднага.

При мен изчезнахаСега,след околко 8 години виждам едно лишейче в областта на корема.Мисля си или наистина е от домашните любимци/в момента са три/ или от недостиг на витамини,на диета съм в момента....знам ли.Пробвай с низорала,ако не си
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #10 -: Април 07, 2008, 11:44:55 am »
  Виж,с Низорала не съм пробвала ,ама ще опитам.Ти да нямаш "розов лишей " Дидон  ?  Те са кръгли ,розови на цвят и излиза първо едно и после се разпространяват по цялото тяло.Обикновено почват от гръдната област.Излизат пролет обикновено.
*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #11 -: Април 07, 2008, 12:03:09 pm »
така ,както ми го описваш е такова.Да,винаги започва от областтта на гърдите.Сега е на корем отстрани.Розво е, петънце,което се разраства,като разлято нещо :),имам предвид не е с ясно очертани граници.И да излезна ми преди две седмици.Чела ли си нещо за него.Аз сега още не съм ходила на док.Моя мъж каза,че щели да ми се изсмеят / мужка му работа/
Но реди  години, седя петното много дълго и вместо да се скрие стана доста голямо и после се появиха и над триъгълника.Та тогава отидох на док и той ми предиса низорала
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #12 -: Април 07, 2008, 12:19:14 pm »
  Аз имах такова преди години ,но не помня какво беше лечението.Имаше нещо там май пак да не се мокрят и дрън,дрън .Не помня.Скоро бях чела точна за розовия лишей,че не трябва да се маже с разни антимикотични лекарства,защото се забавя самия процес на лечение и че обикновено минава само,но хората се притеснявали,защото изведнъж плъзвало по цялото тялото.Доколкото днам не е опасно,ако изобщо е такова нещо при теб.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #13 -: Април 07, 2008, 19:15:21 pm »
Ще оспамя малко темата, но понеже споменахте розов лишей, имам личен опит с него. Такааа.. Значи наистина първо се появява един "медальон", който стои известно време, а после за няколко дни плъзва по абсолютно цялото тяло Наистина не трябва с нищо да се маже и си минава само, но за поне месец. През това време се препоръчва да се къпеш без сапун и то колкото се може по-рядко. Знам, звучи гадно, но при мен май беше късната есен и горе-долу издържах.
Най-хубавото при розовия лишей специално е, че преболедувала ли си го ведъж- втори път не се появява. Изграждаш си имунитете против него.
Перошинка, не спирай да ходиш по лекари. Все някой ще те излекува. Успех.

Re: Лишеи по тялото
« Отговор #14 -: Април 07, 2008, 19:59:21 pm »
 Вярно,че розовия лишей и при мен се е появявал веднъж,но не знаех че се изгражда имунитет.Спомням си ,че доктора беше казал за пролет и есен ,че се появява.
*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #15 -: Април 09, 2008, 08:58:23 am »
Аз също имам лишейче но при мен е само на едната ръка,което ме сърби, появява се всяка пролет.На мен ми казаха да си взема витамини и той си отшумяваше.Но сега реших да го мажа с алергозан ,от 2-3 дни го мажа и има ефект почти изчезна и неме сърви.Пробвай мисла,че няма да ти навреди.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #16 -: Април 09, 2008, 13:47:10 pm »
на моята приятелка минаката пролет и излезна някакъв лишей на гърба и така си стояеше няколко месеца....с снищо неминаваше....но после тя си взе някакъв люсион за тяло с алое,и каза че от тогава го няма.........дано да помни какъв е бил този люсион,непременно ще я питам и ще докладвам :D
*
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #17 -: Април 09, 2008, 14:51:29 pm »
Перушинка, това да не е разноцветен лишей? Значи розов и разноцветен са два различни вида. И аз дълго време имах и не минаваше с нищо, но в последствие моята дерматоложка ми направи смес от йод, салицил и глицерин, с която за една седмица всичко мина и вече две години не се е появявал. Ако се интересуваш от рецептата ще ти я напиша на лс. Белите петна вероятно са гъбички, които със същия разтвор с махат много успешно. Дано съм ви била от полза.
Пристрастена към д-р Хаус!
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #18 -: Април 09, 2008, 18:06:44 pm »
Ади ,моля те питай за този лосион с алоето.Бела опи6и то4но какво представлява този разноцветен лишей.За розовия знам какво,но този разноцветния за пръв път го чувам,а иначе искам първо да се постави точната диагноза и после да се мацотя ,че вече ми писна все да съм намазана с нещо и резултата да е нищо   :?
Re: Лишеи по тялото
« Отговор #19 -: Април 09, 2008, 18:34:03 pm »
Аз пипнах тези гадинки- разноцветния лишей- от моя мъж. Много време се мажехме с някаъв разтвор на спиртна основа. След намазването пареше и щипеше, беше кошмар. Миналото лято отидох при един възрастен доктор. Той ми преподписа Низорал- шампоан. Сапунисваш си главата и пяната я разнасяш по тялото. Така престояваш 15 ина минути. След това си измиваш само главата, а тялото е изсъхнало със самия шампоан и така си излизаш, без да се плакнеш. Така 10 дни. Не вярвах че ще помогне , но от една година съм се отървала от тез гадинки. Другото важно условие е да си изпереш ( доктора каза извариш ) дрехите на много висока температура и след това задължително да си ги изгладиш , дори бельото.