0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Режимът на д-р Дюкан - споделяне на опит
« Отговор #580 -: Март 10, 2012, 17:11:26 pm »
Ехоооо, има ли дюканци аз от днес почвам :)
Re: Режимът на д-р Дюкан - споделяне на опит
« Отговор #581 -: Април 16, 2012, 23:51:03 pm »
Вкючвам се като НЕ изключвам сутрешното кафе :) Само ще сменя млякото :)

Пожелайте ми успех ще боря 8-9 килограма :) Успех на другите :)
Re: Режимът на д-р Дюкан - споделяне на опит
« Отговор #582 -: Април 17, 2012, 09:29:10 am »
Здравейте! По повод споделянето на опит за режима на Дюкан, ще споделя следното: преди няколко години (около 5) реших да мина на този режим, за да сваля малко килца. Режимът сам по себе си не е лош, но не е за всеки организъм и не е универсален. Аз на 3-я месец направих алергия към белтъчините и не мога да съчетавам месо с млечни храни или само млечни храни. Съвета ми е: допитайте се до диетолог или личния ви лекар и тогава започвайте!
Re: Режимът на д-р Дюкан - споделяне на опит
« Отговор #583 -: Април 17, 2012, 12:13:04 pm »
Исках само да споделя нещо от колежка на майка ми..

Тя е спазвала диетата за около 2 месеца.. Свалила е 8 килограма, а след това е спряла режима изцяло и е качила 14.. Междувременно внимавайте какви меса ядете. Не яжте много червено тежко месо.. Тя е била на този принцип и сега има проблеми с бъбреците, а мисля, че точно затова е спряла и диетата. Хем не излиза толкова скъпо, хем и месото е по-крехко - взимайте си повече пилешко, риба и т.н. леки меса, не прекалявайте с яйцата и пийте повече вода...

За тази жена не знам как точно е успяла да качи цели 14 кг., но обвинява диетата. Дори и да спрете режима, не го правете от веднъж, около 1-2 месеца след всяка диета спазвайте по-лек режим, не преяждайте и най-вече пийте вода..
Когато организма привикне към някакъв режим, промените в този режим му се отразяват. Представете си, че сега се преместите изведнъж на северния полюс... няма да ви е най-добре.. Правете прехода между диетата и ежедневният ви режим по-бавен. Взимайте си киви, грейпфрут, зеле и яжте повече сурови зелени храни.
Дори и да не сте на конкретна диета, а само спрете солта, сладкото и тестените храни - ще имате много добри резултати. ИИИ пийте вода :)
Това е от мен, надявам се вашия опит с диетата да е положителен, аз сега я почвам. Всъщност прилича много на моя собствен режим, но вече си сложих определени часове за хранене и периоди. Ако се яде в точно определени часове, също много ще улесните стомаха си, ако не можете да устоите си вземете от някой диетичен магазин едни бисквитки и всеки път, когато ви се дояде си гризкайте по малко - това ще залъже стомаха ви докато дойде време за ядене :)
Преди гледах едно шоу, в което една жена спазваше различни диети, за да ги изпита. Мина на ябълкова диета и за 2 дни изяде около 40 ябълки и после се оплака, че е отслабнала само половин килограм.. Дами, ако изядете 10 кг и от най-диетичната храна няма как да свалите.. Ограничавайте се до 200 грама максимум на ядене (това не значи да ядете около 40 пъти на ден)
Приятен ден от мен :)