0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За спането заедно
« Отговор #40 -: Януари 24, 2008, 16:54:24 pm »
Момичета, убедена съм, че нито една момче в пубертета няма да иска да спи с майка си.

абе до пубертета си е бая време :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: За спането заедно
« Отговор #41 -: Януари 24, 2008, 17:55:42 pm »
Оставих Стефания да спи при нас окончателно след като една вечер след поредното кърмене /след 5 месец станаха през час вечер докато избие първия зъб/ я изтървах, защото заспах докато я държах, така ми беше по удобно /да спи при нас, за да не се налага да я местя в кошарата/. И до ден днешен си спи при нас и аз нямам проблеми с това. Моя позната с по-голямо детенце си реши проблема, като прати малкия да спи при баба си наколко пъти в рамките на месец- така и сам се отби на година и два месеца, мисля да приложа същата схема и при нас.
Стефания започва неистов рев до захласване, ако я оставя в кошарата вечер преди да е заспала или се събужда до половин час след като я оставя, аз за себе си съм решила че това е щадящия и двете ни вариант.
« Последна редакция: Януари 24, 2008, 18:10:08 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: За спането заедно
« Отговор #42 -: Януари 24, 2008, 20:09:13 pm »
И Андрея се научи/я научихме да спи при нас като почнаха зъбите. Няколко пъти се будеше и не заспиваше по 2-3 часа и отгоре. Започна да се буди по-често за кърмене, а го беше махнала, будеше се чак в 6 ч. И сега се мъча да я приуча пак към нейното легло, но проблемът е че често заспивам докато я кърмя и се събуждам чак като мрънне пак да суче. Но такова заспиване с галене, стоене само до нея - няма. Трябва или да суче, или да я люшкам и пея, та даже и подрусвам. Може би е до дете.
Ето например я пробвах два дни да й махам сутрешния сън, ами днес спи й се, удря се в мебелите, затварят й се очите както гледа и като стара баба се накланя дремейки, обаче да заспи сама - не.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: За спането заедно
« Отговор #43 -: Януари 24, 2008, 20:38:46 pm »
Сори за оффа, ама Васи мноооооого ви е рано да махате сутрешния сън. И защо изобщо трябва ти да й го махаш, тя сама ще си го махне :wink:
остави детето на мира, нека спинка :lol:
Re: За спането заедно
« Отговор #44 -: Януари 24, 2008, 21:41:34 pm »
И аз да се извиня за офф-а  :D. Ми пробвах я, Стефи, щото от известно време спи 30 мин сутрин и 30 следобед и то следобед е с тръшкане, рев, сълзи... Ама няма повече, обещавам  :wink:. От утре си й връщам сутрешния сън. Не може да издържи детето, днес резултата е пукната устна от неадекватност.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: За спането заедно
« Отговор #45 -: Януари 24, 2008, 22:01:50 pm »
последен офффффф, така е , има и такъв период, остави детето да те води. удължи й паузата между сутрешния и следобедния сън, поне 3-4 часа след края на сутрешния да започва следобедния, като междувренно си й осигурила достатъчно забавления, които да я изморят :D
Re: За спането заедно
« Отговор #46 -: Януари 25, 2008, 12:48:44 pm »
Искам съвет по въпрос коренно различен на поставения в темата. Кога мога да отделя близнаците в тяхната спалня? Аз мисля, че вече са готови, защото да не се хваля много, но имат режим. Баня в 20.30, хапване в 21.00 и по леглата. Рядко има мрън-мрън, и то ако има е от страна на гальовника Хриси :wink:. Нощем не се будят и не се налага да ставам? Всъщност ще задам въпроса си така: Каква е ползата от ранното отделяне? Под ранно имма предвид на тримесечна вързаст. Благодаря ви предварително.

Зависи къде е детската стая и за колко време можеш да се разсъниш и стигнеш да децата ако има спешна ситуация. Самите деца може да имат проблем със заспиването, не със спането и ти може да имаш неудобството да трябва да ходиш до другата стая, което понеже отнема някакво време може плачаът на еднато съвсем да разбуди другото- тепърва ви предстоят зъбки.
Другото което е важно- трябва да можеш да ги чуваш- бейбифон ли, отворени врати ли, нопреди да станат на годинка и нещо, аз бих се притеснявала да не са ми под наблюдение през нощта.
Съществено е постепенно да свикват да остават сами докато са будни, и през деня да заспиват без някой до тях, и то в стаята в която искаш да ги отделиш - когато това спре да ги притеснява, като си познават стаята- преместването за през нощта става по-скоро формалност.

От баткото научих нещо много съществено за да има мир вкъщи и детето да не реве за всичко. Трябва да изпреварваш необходимостта им от внимание и да се занимаваш с тях преди да са ревнали за това, в момент който ти си избрала. После като ти се понаситят и натрупат положителни емоции са склонни да поседят да се занимават сами.
Това е много важно, защото така ти диктуваш програмата и определяш кое кога да става, а не те- като се научават да си изискват с плач каквото им е потребно а ти да хвърчиш когато те решат, понякога в най-неподходящия момент  :wink:. Така де- мама е шефа!  :lol: :lol: :lol:
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: За спането заедно
« Отговор #47 -: Януари 25, 2008, 15:22:13 pm »
oceanid, благодаря ти. Има логика в това, което казваш. И аз си мисля, че е хубаво да им покажа коя е тяхната територия, и кой командва парада  :lol:, но те са малки и едва ли ще разберат. На мен ще ми е по-неспокойно и ще притичвам при тях. Сега като ги храня в 6.30 и все се услушвам дали няма да повърнат, да не се задавят и чак когато настъпи затишие, се отпускам и заспивам. Може би най-добре е след 6-ия месец.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: За спането заедно
« Отговор #48 -: Януари 25, 2008, 15:36:29 pm »
Момичета,  имам един въпрос, и дано да не звучи като заяждане. Наистина не е! Просто е в резултат на мои наблюдения. Забелязвам,  една тенденция  - дълго кърмените бебета / говоря за над 3-ти месец и то бебето да се храни само от гърда, никакви шишета, помпи адаптирани млека и т.н./и техните майки имат главно този проблем със спането заедно и прекалената привързаност. Наистина като  кърмиш на поискване /имала съм дни с до 12 кърмения 8O/ и всяко кърмене средно ти е по 30-40 мин, бебето много свиква да е гушнато от майка си и нищо чудно , че се явява проблема със самостоятелността. Честно казано, не мисля, че адекватен съвет могат да дадат майки , които със шишенцето за 10-на минути приключват с храненето и от 2-рия месец не хранят нощем. При нас случая е съвсем различен. С казаното по-горе в никакъв случай не деля майките на "добри" и "лоши", а на кърмещи и не кърмещи. Коренно различни са ситуациите. Още повече, че наистина кърменето не е само "хранене", а и общуване и "храна за душата" на бебчо" . И честно казано не смятам , че е голяма гордост , че бебчето ти от първия ден спи в отделна стая и необича да се гушка.  :wink:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: За спането заедно
« Отговор #49 -: Януари 25, 2008, 16:07:07 pm »
Аз също смятам, че е добре детето да си има краватче, в което да спи. Кристина в началото само през ноща спеше в креватчето си, а на обяд в количката и при междинните дремки - на спалнята. Първо сега немога да я оставям на спалнята сама, щото ще падне, а най-важното - смятам, че детето трабва да се научи къде е мястото за спане, за игра, за ядене и т.н. Това не означва, че аз ще положа максимални услия, за да го науча за седмица, има си хас. Но с търпение, смятам да го постигна, бавно, спокойно. От известно време Кристина за абсолютно всичките си спанета се приспива сама. Слагам я като видя, че се изморява и изнервя в леглото й, давам и хипопотам и един "парцал" шарен и излизам. Оставям вратата отворена, за да мога да поглеждам през минути, като заспи взимам хипито и "парцала" и затварям вратата. Ако ме забележи, че съм до нея, а тя задремва, започва да ръмжи, имам чувството, че ми казва- "изчезвай, аз искам да спя", сериозно!
Ако имам възможност, бих я отделила в самостоятелна стая на годинка и ако стане, това за мен няма да е геройство. Защо - ами Кристина сега заспива в 21.30 - 22.00, смятам по натам и по-рано да е в леглото. След това аз си върша квото имам, баща й също и като тръгнем да си лягаме, колкото и да се стараем, тя се разбужда. После баща й се върти и се тръшка на сън, тя пак се буди, въпреки, че не и е пазена тишина. И по тази причина понякога баща й, ако му се седи до по-късно за филм и не си легнем двамата заедно, той спи в хола, аз също понякога по тази причина съм в хола, тогава той е при нея. Детето си иска спокойствие.
Докато кърмех, пак я слагах в креватчето. Понякога съм я приспивала от 3 до 5 през ноща, после в 6 пак става за ядене. Сега като е на АМ, се събужда за хранене в 7 сутрин и след като се нахрани, което разбира се не става за 10 мин., я оставям вече при нас в спалнята, за да дремне и тя още малко /щото обича/ и ние с баща й. Това е компромисът само, но напоследък се буди и по-късно и ще започнем да ставаме без да си доспиваме, та и това спане на спалнята да отпадне.
Разбира се, когато е болно детето или се наложи инцидентно бих го взела при мен на спалнята.
Ели, не съм съгласна с храната за душата на бебчо, все едно бебетата на шише ги оставаме без "храна за душата"  :wink:, нема такова нещо...
*
Re: За спането заедно
« Отговор #50 -: Януари 25, 2008, 16:31:30 pm »
Ели, пак си е до дете и до навик. Деси е кърмена до 9м., никога не съм я кърмила легнала, и спейки в нашето легло, например. Хранех я и след това я връщах в креватчето й.
Повечето майки които кърмят дълго им е по-лесно, много по-лесно да кърмят легнали, а бебето до тях, което за мен не беше добър вариант.
Децата които са на АМ от начало също не го изпиват за 5 мин. :wink:
Дали ще суче 30 мин. или ще пие АМ, времето е едно и също :lol:
Всеки си преценя съгласно детето и себе си разбира се, не се тормози от това, че детето спи при вас. Писала съм го многократно, всичко е периоди, Деси заспиваше само на ръце, но на 5.5м. се отказа съвсем сама, а всички ми разправяха как ще я нося до 2г. :wink:
Щом на детето му харесва, спокойно е, на вас ви е удобно, ок.
Аз лично не мога да спя с Деси в едно легло, защото все някой крак или ръка са ми отгоре :lol:
*

    Mama Plovdiv

  • *
  • 24
  • Доверието е най-ценния капитал!
Re: За спането заедно
« Отговор #51 -: Януари 25, 2008, 16:35:23 pm »
И аз имам подобни наблюдения като Ели7. И аз дълго кърмих дъщеря си, че даже по едно време ме възприемаше така, че щом съм до нея тя е осигурена с мляко. Щом ме няма може да остане гладна. Има деца (като моето например)със силно развито чувство за самосъхранение. Такива деца искат постоянно майката да се занимава с тях и по този начин постигат спокойствие. При отглеждането на детето има и много други фактори които влияят върху ранимата детска психика. Аз например тръгнах след 4я месец на работа- осем часа навън.Може би детето компенсираше присъствието ми вечер и нощем, спящо до мен и до ден днешен е така. Затова, не бива всички майки и деца да са под един знаменател, защото живота за всички е различен.
Re: За спането заедно
« Отговор #52 -: Януари 25, 2008, 17:10:45 pm »
И аз напоследък оставям малкия да спи върху мен. С това кърмене на поискване сънят до никъде не ми стига. Ако поиска три пъти през нощта, храним се по около 30-40 минути, след това го държа да оригне, после непрекъснато слухтя да не връща, ами то не остава време за сън, започнах да заспивам над него. А и като го оставя в неговото си легло, започва да сумти, да рита, върти се, пълен абсурд да се отпусна да заспя. Да не казвам, че много често не може да се отпусне добре и да заспи и се започва едно нощно будуване, навдига главичката, оглежда се и трябва да се друсаме цяла нощ. И понеже забелязах, че много се успокоява като го поставя по корем върху моя корем, вече няколко нощи го оставям така да спи. Не ми пречи, много е спокоен, а успявам и аз да дремна. 
 

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: За спането заедно
« Отговор #53 -: Януари 25, 2008, 17:21:41 pm »
Децата които са на АМ от начало също не го изпиват за 5 мин. :wink:
Дали ще суче 30 мин. или ще пие АМ, времето е едно и също :lol:

точно това исках да напиша и аз!
за мен, кърменето не е обяснение за свикването в общо легло. аз не съм кърмила, хранила съм (и още давам млякото) с шише, но е все тая - пак си ставаш нощем, пак суче толкова време. никога не съм слагала детето си в нашето легло и той няма такива навици - даже когато сега се опитвам понякога да го гушна при мен рано сутринта, за да поспя още - той не иска.

на тая крехка възраст, каквато е твоето дете, лесно се свиква и отвиква с всичко. просто престани да го слагаш на вашето легло и толкоз. ще пореве малко и ще спре. звучи като бабешки съвет, но е вярно. трябваше ми доста време да разбера истинността на това твърдение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: За спането заедно
« Отговор #54 -: Януари 25, 2008, 17:32:17 pm »
а кърменето на поискване е пълна глупост, много пъти съм го казвала и вече съм напълно убедена в това! тук няколко от вас описаха негативните последици от него. Вени също може да се включи :) постингът на mariposa направо ме потресе - ма какви са тия нощни будувания, друсания, тресения и въртения? каква ви е ползата от това "поискване", щом води до безсъние на детето? 3 пъти през нощта не е нормално да яде. 40 минути кърмене също не е нормално. нито за детето, нито за майката.

това вече изобщо не е хранене, а вид общуване.

да, ама кой нормален човек общува през нощта, когато е време за сън? Eli7, твоето изказване много ми залита в една посока, която никак не ми харесва и която е напълно невярна - излиза, че некърмещите майки не общуват с децата си и не ги гушкат ли? вземи прочети която искаш книга за отглеждане на деца и ще видиш какво пишат там - именно, че храненето за бебето е винаги и общуване, независимо с какво го храниш. затова например препоръчват при хранене с биберон това да прави само майката, винаги да храни детето прегърнато, а не да му оставя шишето в леглото и прочие...

точно некърмещите майки могат адекватно да посъветват, че бебето умее и трябва да спи в своето легло - най-малкото от хигиенни съображения. точно майките с по-голям стаж, независимо кърмили или не, могат да посъветват адекватно как се преодоляват всякакви бебешки мании и пристрастявания.

ОК, дръжте ги в родителската спалня, а после търсете детски психолози, за да ги питате как да се отучат от това.


« Последна редакция: Януари 25, 2008, 17:40:38 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: За спането заедно
« Отговор #55 -: Януари 25, 2008, 17:46:45 pm »
Jam, много си готина и си голям пич, ама и големи глупости пишеш и не мога да разбера като нещо не си изпитала и не си го правила как може да даваш съвети? Че и голям спец стана за кърменето на поскване 8OДоброто възпитание ще ме накара да спра до тук :flower:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: За спането заедно
« Отговор #56 -: Януари 25, 2008, 18:26:11 pm »
Наистина при работещите майки с малки бебета нещата са по-различни май. Свекърва ми само повтаря, че сега ми е паднало да ги гушкам, а не когато станат двуметрови мъже  :lol:, по повод това, че като идва вкъщи ги носи на ръце :x. много ми е сладко, когато ги гушна следобед на леглото ни, само че при мен изкача дилемата как и двамата едновременно, и все се чувствам гузна :oops:. Но това с гушкането през деня е друго си мисля, спането нощно време няма нищо общо, според мен. Също като ги храня винаги ги гушвам в мен, а не ги оставям на леглото, макар че съм пробвала и сами се правят добре. Това с кърмачетата е по-различно и тогава може би наистина детето свиква повече с майката, знам ли  :ask: И аз май ще съм от строгите майки като jam/все свекърви, леле-мале :lol:/, но и надявам се справедлива :wink:.
« Последна редакция: Януари 25, 2008, 18:28:00 pm от kassi »


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: За спането заедно
« Отговор #57 -: Януари 25, 2008, 18:27:20 pm »
Jam, много си готина и си голям пич, ама и големи глупости пишеш и не мога да разбера като нещо не си изпитала и не си го правила как може да даваш съвети? Че и голям спец стана за кърменето на поскване 8OДоброто възпитание ще ме накара да спра до тук :flower:

Eli7, не ставай смешна. как може една жена да бъде педиатър без да е раждала, примерно?
аз НЕ давам съвети за кърмене, забележи. давам съвети за спането на бебето. това е темата.

а за кърменето и това на поискване първо съм чела достатъчно, включително и споделен опит на майки. на база на това съм си съставила лично мнение, което споделям. това, че кърмиш от няколко месеца, не те прави "спец" по темата и не ти дава предимства като познание спрямо друг. човек може цял живот да прави нещо и пак да го прави неправилно.

по същата логика и аз мога да ти кажа - ти като не си хранила с шише, откъде стана голям спец по отглеждането на бебета с АМ и знаеш, че не ги гушкаме и не общуваме с тях? глупостта в темата беше именно тук. изобщо не се касае за възпитание, а за мироглед!

и последно - кое от написаното от мен е "голяма глупост", според теб?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: За спането заедно
« Отговор #58 -: Януари 25, 2008, 18:46:27 pm »
Ели ,аз не видях къде jam е писала глупости ,а ти дава съвети и всяка нормална маика и жена би ти казала тия не6та .Аз бих добавила, 4е спането с бебето пови6ава рискът на синдрома на внезапната смърт ,кооито много  родители игнорират ,но факт е 4е във франция (понеже 4етох за франция и те водят статистики) % се е увили4ил през 2007 .То4но по тая при4ина запо4нах да си слагам бебето в леглото ,мъ4но ми бе6е ,гледала съм я с 4асове като спи ,но предпо4итам да е в безопасност от колкото да я поставям в рискови ситуации само и само да е до мама и за мое удобство.
И никои тук не ти налага мнението си просто вси4ки сме разли4ни мислим и пи6ем разли4ни не6та. 
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
Re: За спането заедно
« Отговор #59 -: Януари 25, 2008, 18:48:47 pm »
Аз също кърмя детето си откакто се е родила. До преди месец имаше и нощни хранения всяка нощ, но веднага след хранене я връщах в леглото, за да си спи спокойно и тя, и ние с баща й. И аз като СтефиЗ никога не съм я хранила легнала, просто не ми е удобно. А ако имах възможност още от раждането си щеше да е в самостоятелна стая. Ама апартаментът ни още не е готов, та ще, не ще й се налага да дели една стая с мама и татко. Имам две приятелки с тригодишни деца и не могат да ги отделят вече, и бащите спят на дивана в хола. Ей това не го разбирам. :?
Все пак, всяка майка сама преценява кое е най-добро за детето й. Някои спят с децата си, други захранват рано, трети късно, четвърти ...
Нека спазим добрия тон и да не се караме.