0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Трябваше ли въобще да ме оперират?
« -: Януари 03, 2006, 03:37:54 am »
Здравейте аз съм от София на 20г. и преди две години претърпях две операций свързани с варикоцеле. Не знам защо но мисля, че не трябваше да ме оперират и за това сега искам да се консултирам с вас.
Всичко започна с уголемяване на левия тестис. Отидох в Пирогов и уролога ми каза че тестиса ми се пълни с лимфа след което ми предложи да я изтегли със спринцофка и аз приех. Беше зверски болезнено. След около 3 дена тестисът отново се напълни с вода и пак отидох да я изтеглят и тогава урологът ми каза че най-вероятно имам варикоцеле и ми препоръча операция. Аз мнг се уплаших но в крайна сметка се реших и ме оперираха като прекъснаха вената в коремната област. След операцията тестисът продължи да се пълни с лимфа и тогава аз наистина се осъмних дали въобще съм имал варикоцеле и дали операцията наистина е била нужна!!!
Претърпях втора операция този път на самия тестис и уж нещата се оправиха. Сега ми останаха два грозни белека и по-лошото е че при пипане тестисът все още е леко голям и доста по тежък от другия и от горната и от долната страна отново се усеща някаква течност.
Много съм нещастен че преминах през всичко това и то без дори да съм сигорен че то наистина е било нужно. Според вас имал ли съм варикоцеле или не?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Трябваше ли въобще да ме оперират?
« Отговор #1 -: Януари 03, 2006, 09:46:04 am »
ние тук не сме лекари, а дори и да бяхме - диагноза и оценка на състоянието не може да ти се постави само по разказ.
най-добрият специалист по диагностика и лечение на варикоцеле в България е д-р Кацаров. ходил ли си при него?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Трябваше ли въобще да ме оперират?
« Отговор #2 -: Януари 03, 2006, 14:40:45 pm »
Ходил съм но след операцията и мнг съжалявам че не знаех за него по-рано.