www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Стерилитет при мъжа => Темата е започната от: nice в Януари 03, 2006, 03:37:54 am

Титла: Трябваше ли въобще да ме оперират?
Публикувано от: nice в Януари 03, 2006, 03:37:54 am
Здравейте аз съм от София на 20г. и преди две години претърпях две операций свързани с варикоцеле. Не знам защо но мисля, че не трябваше да ме оперират и за това сега искам да се консултирам с вас.
Всичко започна с уголемяване на левия тестис. Отидох в Пирогов и уролога ми каза че тестиса ми се пълни с лимфа след което ми предложи да я изтегли със спринцофка и аз приех. Беше зверски болезнено. След около 3 дена тестисът отново се напълни с вода и пак отидох да я изтеглят и тогава урологът ми каза че най-вероятно имам варикоцеле и ми препоръча операция. Аз мнг се уплаших но в крайна сметка се реших и ме оперираха като прекъснаха вената в коремната област. След операцията тестисът продължи да се пълни с лимфа и тогава аз наистина се осъмних дали въобще съм имал варикоцеле и дали операцията наистина е била нужна!!!
Претърпях втора операция този път на самия тестис и уж нещата се оправиха. Сега ми останаха два грозни белека и по-лошото е че при пипане тестисът все още е леко голям и доста по тежък от другия и от горната и от долната страна отново се усеща някаква течност.
Много съм нещастен че преминах през всичко това и то без дори да съм сигорен че то наистина е било нужно. Според вас имал ли съм варикоцеле или не?
Титла: Трябваше ли въобще да ме оперират?
Публикувано от: jam в Януари 03, 2006, 09:46:04 am
ние тук не сме лекари, а дори и да бяхме - диагноза и оценка на състоянието не може да ти се постави само по разказ.
най-добрият специалист по диагностика и лечение на варикоцеле в България е д-р Кацаров. ходил ли си при него?
Титла: Трябваше ли въобще да ме оперират?
Публикувано от: nice в Януари 03, 2006, 14:40:45 pm
Ходил съм но след операцията и мнг съжалявам че не знаех за него по-рано.