0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: цветна снимка
« Отговор #400 -: Януари 22, 2014, 20:52:31 pm »
Момичета здравейте,
бихте ли ми препоръчали клиника или болница, където правят ЦС в София? Понеже където хода не правят и се чуда къде да отида. Нали мога аз да си запиша час някъде или трябва д-ра ми да ми препоръча? И дали в клиниката правят на място тези изследвания ПКК,СУЕ и Микробиология или трябва аз да си ги направя предварително?
Гледах за подобни въпроси но не открих, извинете ако има такива.

Много благодаря. :D
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #401 -: Януари 22, 2014, 22:01:00 pm »
Здравей, Ефра  :)
ЦС правят в болница Надежда, в Шейново, мисля че в Майчин дом също.
Правила съм ЦС в Шейново и в Надежда. И на двете места се правят изследванията, които те интересуват.
Re: цветна снимка
« Отговор #402 -: Февруари 10, 2014, 22:48:43 pm »
Здравейте отново от мен,
не знам дали ми е за тук въпроса но се чудех колко време след ЦС може да се правят опити за бебе? Моя д-р ми каза тази седмица като направим ЦС и след това да пия клостилбегит и да правим опити. Имам спомен някъде бях чела, че не е хубаво същия месец да се правят опити след ЦС. А се чуда каква е точната причина...дали заради облъчването или др...въпреки това съм чела доста жени са забременявали веднага след ЦС?
Какво е вашето мнение?

П.П. В момента пия антибиотик Ципрофлаксацин 2х1 и  ми се отразява много зле, първия ден бях с ужасяващо главоболие, което постепенно намаля но все още имам напрежение, нервност, отпадналост, леки болки в ушите и тази сутрин болки в мускулите и костите...казах на д-р и той ми каза да го намаля по 1т на ден. Пия го за всеки случай да не би да имам някоя инфекция преди ЦС, въпреки че преди няколко месела имах кандида и се лекувах. Сега пак направихме микробиология но д-р ми каза, че била чиста но нямало време за посявката да се види дали има кандида. Това ми се струва мн несериозно въпреки, че аз нито миналия път нито сегя нямам никакви симптоми.
Извинете за романа но се чудех, кой въпрос къде да го задам? :(
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #403 -: Февруари 11, 2014, 10:22:24 am »
Ефра, надявам се че въпросният лекар е добър специалист и няма да те подведе, но все пак ми се струва доста непоследователен. Пуска микробиология, чиито резултат няма да изчака - защо? Или да не го прави и да ти даде нещо профилактично или да изчака резултата. Изписал ти е антибиотик 'профилактично', но от антибиотика могат да ти тръгнат гъбички. Тогава съвсем пък не ми е ясно защо ти пуска микробиология - средата и да е чиста, може вече да не е. И последно, не знам обаче намаляването на дозата антибиотик дали не дискредитира съвсем пък ползите, за които уж е изписан. Абе малка каша!
Иначе, аз не бих ти препоръчала да правите опити в месец с антибиотик и цс. Но пак прегледай избора си на лекар, не се доверявай на кварталния гинеколог и не прави цс, ако нямаш със сигурност чиста микробиология (според мен). По-добре да пропуснеш месец, отколкото после няколко месеца да поправяш щетите от нечия некадърност (малко съм грубичка, но неприятностите и болките могат да бъдат доста кофти).
И последно, желая ти перфектен резултат от снимката!
*
Re: цветна снимка
« Отговор #404 -: Февруари 11, 2014, 10:31:41 am »
Здравей Ефра,
Ще отговоря на въпроса ти според това какво на мен ми каза моя лекар, така че не твърдя дали е вярно или не. Когато аз правих ЦС на мен ми каза да се пазя същия цикъл, защото яйцеклетката била облъчена. Така и направих, аз винаги си слушам лекара. Някъде съм чела , че като е облъчена яйцеклетката е възможно после да има увреждания. До колко това е вярно може да изяснят по вещите и по знаещите. Аз споделям това което на мен ми каза док.
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
Re: цветна снимка
« Отговор #405 -: Февруари 11, 2014, 21:06:10 pm »
Благодаря Ви момичета,
събрахте ми мислите. Няма да го пия антибиотика много зле се чувствам от него и не знам кога ще се възстановя от него. Да, този доктор е по стерилитет и една приятелка ходи при него и забременя. Не знам но ми се стори, че много на бързо ме подхвана и за 1 месец искаше всичко да ми направи и да вземе пари, надявам се че греша. Смятам да направя другаде микробиологията и да вида какво е положението както и ЦС...нещо не мога да си намеря моя доктор!!!
Йоан 19.09.2017г.
Матей 22.10.2018г.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #406 -: Февруари 11, 2014, 21:27:16 pm »
Ефра, предполагам, че си видяла на началната страница на Зачатие кои са клиниките по репродуктивно здраве в България. За всеки случай ще дам линк:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1065&Itemid=158

Ако искаш потърси в темите мнение за лекаря, който посещаваш в момента. Ако няма такава тема - пусни нова тема.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #407 -: Февруари 12, 2014, 09:41:45 am »
Ефра, аз ще ти кажа, че най-важното нещо според мен е да намериш подходящ лекар. Ако този нещо не ти допада като работа го сменяй, не се замисляй. Аз също тичах напред назад докато се орентирах. Най- важното нещо е да имаш доверие на лекаря си. Ако не си сигурна какво прави, как го прави, защо го прави, не си съгласна с някои неща просто не се замисляй да го сменяш. Колкото е важно един лекар да си върши работата, толкова е важно и какъв човек е, как се държи, дали ти обеснява достатъчно. Той трябва да ти предлага изследвания и решения на проблемите ти, а ти като пациент си преценяваш дали ще се съгласяваш с тях и с лечението което ти предлага. Ако някое лекарство нещо не ти влияе добре, не си мълчи, казвай си и ще ти го заменят. Всеки организъм е различен и реагирва по различен начин, докторът не е врач да знае ти как би реагирала, за това трябва да има комуникация между двама ви, за да може и той да прецени кое е най- добро за теб. Никога не спирай лекарство на своя глава и не си предписвай такова. Говори с лекара и му казвай какво не ти харесва, той ще намери решение с какво да го смени или какво да ти препоръча. Това исках да ти кажа, че най-важното е да намериш лекар на който да вярваш.успех
Желанието поражда вяра,
вярата поражда надежда,
надеждата дава сили да погледнем реалноста
в очите и да се борим за своето щастие.
Re: цветна снимка
« Отговор #408 -: Март 05, 2014, 14:21:31 pm »
Предстои ми тест за проходимост на тръбите в КИРМ Плевен. Чакам да ми дойде след няколко дни и на 2-3 чист ден отивам  8O Нещото, което най-много ме притеснява е, че ще бъда с пълна упойка, защото много боляло. Колко много незнам, четох по форумите, че повечето жени минават без упойка и сравняват болката с менструална (а аз съм свикнала на много силни такива). Изобщо не стана въпрос искам или не с пълна упойка, даже говорих с анестезиоложка да ми обясни това онова. Най вече че трябва да съм гладна и жадна преди манипулацията. Изписани са ми едни глобулки Полижинакс, 3 дни преди менструация и 3 след - за евентуални инфекции. Моля Ви, дайте съвет за тази упойка, някой правил ли е скоро такъв тест в клиниката, някакви задължителни процедури преди самата снимка правят ли се...
*
Re: цветна снимка
« Отговор #409 -: Март 06, 2014, 00:13:17 am »
Хей, не се притеснявай грам за това. Относно упойката - в някои клиники се прави така, но количеството е съвсем мъничко, само звучи страшно като кажеш 'пълна упойка'. Хората си знаят какво и как да направят, довери им се напълно! По-важен е резултата, пожелавам ти да се похвалих с отлични тръбички после  :bighug:
Не се правят предварителни неща освен обикновен гинекологичен преглед. Може да си вземеш превръзка - понякога има прокървяване. Успех!
Re: цветна снимка
« Отговор #410 -: Март 06, 2014, 04:24:57 am »
Аз пък знам, че е задължително преди ЦС да се направи МБ , за да се види дали няма някаква инфекция.А и за пръв път чувам, че ти слагат пълна упойка и то без да те питат? Да, неприятна манипулация е , но не боли чак толкова, аз се бях настроила за много по-голяма болка. Може би защото при мен тръбите бяха абсолютно проходими. Чувала съм, че при евентуално запушване боляло повече.
Желая ти късмет!
<br />
*
Re: цветна снимка
« Отговор #411 -: Март 06, 2014, 07:27:33 am »
Чувала съм, че при евентуално запушване боляло повече.
Ако тръбите направят спазъм също има болка.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: цветна снимка
« Отговор #412 -: Март 06, 2014, 10:48:42 am »
Освен това упойката позволява на лекаря спокойно да си свърши работата и е по-слаба, отколкото при оперативна намеса.

Аз чувах през цялото време лекаря си, само дето ми беше по-замаяно и не усещах болка.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: цветна снимка
« Отговор #413 -: Март 06, 2014, 11:53:19 am »
 :?
Аз пък знам, че е задължително преди ЦС да се направи МБ , за да се види дали няма някаква инфекция.
Различните (водещи) клиники следват различни протоколи по отношение на микробиология, упойка и прочие. Когато клиниката е име съм склонна да попитам 'защо така' и да се доверя на преценката им. Ако е просто някакъв лекар бих се застраховала сама с предварителна микробиология. На КИРМ предполагам бих се доверила, но така или иначе не ми се е налагало да ползвам услугите им.
*
Re: цветна снимка
« Отговор #414 -: Март 06, 2014, 12:40:55 pm »
Правила съм цветна снимка два пъти в различни клиники.
 
Първата беше направена без упойка с предварителна микробиология, а по време на манипулацията беше ползвано само контрастното в-во, което трябваше аз да си купя и донеса. Много ме боля, защото лявата тръба първо направи спазъм, а след това пропусна. Въпреки това може да се каже, че е търпимо, защото е за кратко.

Втората, преди 3-4 месеца, с краткотрайна пълна упойка (така се практикува в клиниката). Предварително се изследва само ПКК. Но преди начало на процедурата се пръска дълбочинно с медикамент, с цел постигане на максимална стерилна среда. Накрая отново се прави промивка (предполагам антибиотик, преднизолон или др.), така че дори и да има някакво леко възпаление влагалищно, това се явява една добра терапия. А ако има по-сериозен проблем, то предполагам
би дало отражение в някой от показателите от ПКК.
Не съм имала никакво притеснение и никакви негативни последствия, имам доверие на лекарите в клиниката и вярвам, че знаят какво правят.
« Последна редакция: Март 06, 2014, 12:57:53 pm от marsi »

Re: цветна снимка
« Отговор #415 -: Март 29, 2014, 17:27:23 pm »
zdraveite momi4eta,za parvi pat pi6a tuk.Predstoi mi cvetna snimka sledva6tiq mesec v klinika Nadejda pri doc.Shefketova.Ako ima momi4eta vav foruma koito sa pravili skoro v tazi klinika da dadat pove4e info. Blagodarq predvaritelno  :oops:
Re: цветна снимка
« Отговор #416 -: Март 29, 2014, 20:30:25 pm »
Здравейте,
След консултация с гинеколога ми, вчера направих цветна снимка. Като цяло не беше приятно, а в някои моменти болката беше трудно поносима. В бланката с резултата е написано, че "и двете тръби са проходими, но дясната пропусна м малко количество к.м. след допълнително инсуфлиране на въздух". Гинекологът ми смята, че всичко е наред. Мен ме притеснява написаното за дясната, не ми звучи като да е съвсем добре. Моля за съвет.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: цветна снимка
« Отговор #417 -: Март 29, 2014, 23:07:16 pm »
Здравей! Това означава, че тръбата е по-слабо пропусклива и пропуска под налягане. Това не е толкова страшно, особено пък, щом другата тръба пропуска добре. Имаш чудесни шансове за естествено забременяване, ако няма други проблеми.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: цветна снимка
« Отговор #418 -: Март 29, 2014, 23:13:53 pm »
Благодаря за куража и за хубавите думи!
Re: цветна снимка
« Отговор #419 -: Април 18, 2014, 13:48:24 pm »
Момичета, днес правих цветна снимка с анестезия. 9ти ден от цикъла ми е. След 2-3 дни ще съм в овулация и се чудя мога ли да бебеправя този месец или е рисковано, с оглед ренгеновото облъчване. Мисля си, че ренгена може да е увредил доминантния фоликул и затова незнам какво да правя. А на преглед при др. Персенска съм чак в края не месеца. Ще съм много благодарна, ако се включите със съвет.