0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Надяваме ли се
« -: Ноември 29, 2005, 22:01:24 pm »
Здравейте момичета, МНОГО ви харесвам. Със съпруга ми правим опити от юни. Да от скоро е ще кажете, но не за това искам да се "оплаквам". Много ме измъчва това как всеки месец се надяваш, започваш да си втълпяваш разни симптоми и когато те заболи корема както като ще ти идва и всичко свършва! После се намира раждала приятелка, която ще ти каже - ми то така си боли ИИИИИИ ти пак надежди до онзи ден , който всички мразим и така всеки месец. Ето и този месец - трябва да ми дойде след 1 седм, но от 5 дни имам много болезнени зърна и си мисля ДАЛИ , НО ОТ ДНЕС ПОЧВА ДА МЕ БОЛИ КОРЕМА и си мисля е няма да е и този месец. Но най- лошото е че започваш да си мислиш че на теб никога няма да ти се случи.
  Не ме обвинявайте че вече си го мисля, защото е рано, НО ВИЕ НЕ СИ ЛИ ГО МИСЛИТЕ ОЩЕ ОТ 3- 4я ПЪТ.
        Това е което исках да споделя с вас.Може да ви се е сторило неуместно и тъпо , но аз това си мисля всеки месец.
          Благодаря ви ако решите да ми отговорите.
          Желая успех на всички. :stroller:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Надяваме ли се
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2005, 23:46:26 pm »
Така се почва мила- ще свикнеш да не го мислиш. Всъщност, най- искренно ти пожелавам, да не свикваш с мисълта- прави каквото трябва, пък да става каквото ще  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Надяваме ли се
« Отговор #2 -: Ноември 30, 2005, 03:05:40 am »
Нормално е да си го мислиш още след първия път. Като вече месеците станат двуцифрено число е много по-ужасно. Дано не ти се наложи да минеш през много такива месеци. Бъди по-положително настроена - все пак сте още в началото. Успех!
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Надяваме ли се
« Отговор #3 -: Ноември 30, 2005, 08:45:48 am »
Не се притеснявай,рано ти е още.Пожелавам ти да не чакаш дълго.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Надяваме ли се
« Отговор #4 -: Ноември 30, 2005, 09:57:21 am »
Цитат на: mini
Така се почва мила- ще свикнеш да не го мислиш. Всъщност, най- искренно ти пожелавам, да не свикваш с мисълта- прави каквото трябва, пък да става каквото ще  :lol:

Eй, Мини, все едно аз съм те учила какво да говориш!  :wink:  

Пожелавам ти в най-скоро време да се похвалиш!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Надяваме ли се
« Отговор #5 -: Ноември 30, 2005, 09:58:14 am »
Здравей и от мен,мила!Знаеш ли,че аз още от дете имах планове как ще  стана майка,най-късно на 22 г.Израснала съм с млади родители и с тях винаги ми е било комфортно,не съм се притеснявала да споделям и т.н.Но ето,че вече съм на 28 г.-без дете.От 3 и половина години усърдно и с желание работим по-въпроса,но нищо.Преди всеки мой цикъл аз тръпна и се надявам,че чудото най-после се е случило.Лошото в цялата работа,е че предменстуралните синдроми си приличат с тези при бременност.И когато и ние очакваме забременяване,психиката допълнително стимулира производството именно на подобни симптоми.Чела съм ,че при много двойки именно стерилитета се дължи на огромното им,затормозяващо желание да имат деца.И когато успеят да се успокоят и приемат,че не точно сега е момента да станат родители и то се получава.Затова те съветвам ако можеш не мисли толкова много по-въпроса.Остави нещата сами да се развиват и всичко ще е ОК.Знам , че е трудно,а понякога невъзможно до игнорираш мисълта за дете,но опитай.И дано не чакаш много и скоро ни зарадваш с добра новина.
Надяваме ли се
« Отговор #6 -: Ноември 30, 2005, 11:39:43 am »
Много ви благодаря момичета, СТРАХОТНИ СТЕ.
 :wave:  :wave:
 Радвам се, че ви  намерих. Вярно е , че съм молко песимист, но така понякога е по лесно. Когато вляза тук и видя колко сте всеотдайни към проблемите на всяко едно от момичетата ви се възхищавам.
 Все пак има и хубави новини и се НАДЯВАМ  всяка една от вас да има своето бебче, а аз ще я карам малко по-оптимистично  :lol:  и няма да спирам да ви подкрепям дори и само като чета за вашите вълнения, който се НАДЯВАМ да са положителни.
  Благодаря ви отново!
  РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СТАНЕ - НАЛИ ? :bfp1:  

:thankyousign:
*

Хера

• 908
  • романтично люлякова
Надяваме ли се
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2005, 11:57:29 am »
Ще стане :lol:
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Надяваме ли се
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2005, 12:51:16 pm »
О да , ще стане!
*
Надяваме ли се
« Отговор #9 -: Ноември 30, 2005, 16:38:57 pm »
Здравей jeji_jenq!
С течение на времето Ще опоzнаеШ по-добре тялото си и няма да се раzочароваШ така лесно...
Един ден Чудото Ще стане, само търпение и упоритост!
Успех и да не се zадържаШ много тука! :)
*
Надяваме ли се
« Отговор #10 -: Ноември 30, 2005, 17:21:51 pm »
jeji jeng,не го превръщай в психологически проблем!До две години е нормално да не стане при млади двойки.Изобщо това чудо на природата не  е никак лесна работа!А пиеш ли фолиева киселина след като се готвиш да ставаш майка?Защото и това е много важно!Писала съм по този въпрос към темата за фолиева к-на.
 :!:  8O  :!:
Всичко,което не ме убива,ме прави по-силна!
Надяваме ли се
« Отговор #11 -: Ноември 30, 2005, 17:27:42 pm »
при млади двойки проблем може да се търси ако не е настъпила бременност след година опити,а при двойки над 32-35 след шест месеца.
Надяваме ли се
« Отговор #12 -: Ноември 30, 2005, 17:58:08 pm »
Здравей Linda. Благодаря ти за времето, което ми отделяш :bighug:
Може би трябва да споделя нещо повече за себе си. На 25 год съм, съпруга ми е почти на 28 год. Женени сме от 11 юни тази год, аз завършвах магистърска степен и решихме да почнем да правим опити след сватбата. Не съм имала геникологични проблеми а само с бъбреците /правят киселинна урина/, но отидох на профилактичен преглед. Цитонамазка - идеална, без абсолютно нищо, видеозон - нормално, вагинален секрет - гледа го под микроскоп / поради киселинността на урината постоянно ми се промена ph и имам бактерии както при бременните жени, но това не е проблем ми казаха.
  От години имам много болезен цикъл и ми изписаха Дуфастон за 4 месеца след 15 ден /септември/ пила съм го 3  мес досега. Ще видим дали ще има подобрени. Казах, че правим опити и всичко би трябвало да е наред.Незнам дали дуфастона ще даде някакъв резултата но го пия. Фолиева киселина взимам заедно с други витамини / тези комплексните/ и заради бъбреците пия в6 , който е с фол кис.
  Друго не взимам. И това е общо взето. Трябва ли на този етап да се обърна пак към гинеколога си. Тя е много добър специалист и е помогнала  на много семейства, човек за който нищо не е страшно и всичко се оправя.
Надяваме ли се
« Отговор #13 -: Ноември 30, 2005, 18:29:25 pm »
jeji_jenq написа:
Цитат
От години имам много болезен цикъл и ми изписаха Дуфастон за 4 месеца

Женя всичко ми е ясно само това не можах да разбера.защото знам че дуфастона се изписва при нередовен цикъл,за ову,или за лигавицата на матката за да се подготви да задържа плода ако има проблеми с нея.....ама за болезнен цикъл не съм чувала.А като гледам не си споменала за такъв тип проблеми при теб с ову или нередовен цикъл, че да го пиеш.Би ли споделила какво точно ти каза лекаря като ти даваше дуфастона?
Надяваме ли се
« Отговор #14 -: Ноември 30, 2005, 19:47:02 pm »
Здравей BLACK_ROSE имам редовен цикъл на 31- 32 дни. Изписан ми е за болезнен цикъл и по - точно това е обяснението: пише го дори на рекламната брошура на лекарството
"Болезнена менструация - дисменорея. най- честия гинекологичен проблем , 75% от жените го изпитват. Дължи се на хормонален дисбаланс, който води до увеличаване на простагландините в кръвта, който предизвикват силни и болезнени контракции на матката"
 Лекаря ми обясни, че дуфастона изглажда лигавицата както на матката така и на пикочния мехур и ще почувствам облекчение при киселиността на урината ми, която понякога ми го разранява. И наистина, незнам дали ще помогне за болките при менструация но на пикочния михур ми помага.
 Иначе проблем уж няма.В смисъл редовен цикъл, не ме пропуска, за ову не съм се изследвала, но юли си правих тестове и имах. Повече не си правя, защото пия много вода. Не мога да си позволя 5 дена да я намаля под 1.5. Даже и тогава като правих тестовете бяха бледи линииките и си мислех че не е дошъл деня , но след третата лентичка втората чертичка не се появи и затова мисля че съм имала.
 Дано да съм била изчелпателна, но ако нещо друго пак ще съм на линия. Благодаря ти за времето , което ми отдели.
*

Anonymous

Надяваме ли се
« Отговор #15 -: Ноември 30, 2005, 20:34:58 pm »
Цитат на: jeji_jenq

Иначе проблем уж няма.В смисъл редовен цикъл, не ме пропуска, за ову не съм се изследвала, но юли си правих тестове и имах. Повече не си правя, защото пия много вода. Не мога да си позволя 5 дена да я намаля под 1.5. Даже и тогава като правих тестовете бяха бледи линииките и си мислех че не е дошъл деня , но след третата лентичка втората чертичка не се появи и затова мисля че съм имала.

Jeji_jenq, аз също пия доста вода но това не ми пречи да правя тестове. Ако втората черта е била също толкова наситена колкото контролната лента, то значи наистина си имала овулация. Любопитна съм само на кой ден отчете овулацията, защото не е много редно Дуфастона да се изписва от 15 ден. Трябва да се изписва след овулация, при едни тя е на 14, но при други може и да е по-рано или по-късно.
Надяваме ли се
« Отговор #16 -: Ноември 30, 2005, 21:04:08 pm »
На тестовете за овулация пише, да не се приемат много течности и да не си ходил до тоалетна поне 4 часа и като виждам много бледи чертички мисля че е от това, на бяха еднакви. Гледайки по графиката на теста при цикъл 31 дни трябва да запачна от 15- ти ден. На 16 и 17 бяха еднакви чертичките, но бледи. А дуфастона го пия от 15 до 25 ден, защото за всеки проблем се пие по различна схема. Лекарката ми ми показа таблицата на която срещу болезнена менструация се пие от 15-до 25 ден. Питах я дали няма да повлияе на ову , но тя каза че няма проблем.
*
Надяваме ли се
« Отговор #17 -: Ноември 30, 2005, 21:14:56 pm »
Тая таблица и аз съм я виждала. Но и знам, че доста лекари твърдят, че ако овулацията ти е по-късно от 15 ден, то Дуфастона може да я потисне. Понеже спомена, че доскоро си била студентака да не би да ходиш на гинеколог в Студентска поликлиника?

Надяваме ли се
« Отговор #18 -: Ноември 30, 2005, 21:31:53 pm »
и на мен ми бяха предписали дуфастона от 5 до 25 ден за 6 месеца с идея за регулиране на цикъл и стимулиране на ову (при положение че имам редовен и точен до деня цикъл и засечено ову).разбира се аз не го пих а смених лекаря и нещата си влязоха в релси откъм изследвания и лечение.затова й те питах как така дуфастон за болензнен цикъл.защото знам че с него и с клостила много се прекалява и се изписват като бонбонки тик так от доста лекари.
Надяваме ли се
« Отговор #19 -: Декември 01, 2005, 10:10:12 am »
Здравейте отново, момичета. Аз по принцип не ходя по поликлиники , за какъвто и да е проблем. От Варна съм и отнасно урологичните ми проблеми ме препращат и при гениколог за всеки случай. От много места ми препоръчаха моята докторка / др. Шопова/ - възрастен специалист от Окръжна болница. Може и да сте прави за Дуфастона, пих го 3 мес и промяна някаква, да взема да го спра? По - принцип трябваше 4 да го пия, но 1 мес не е от значение.
 Благодаря ви много на всички. :D