0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Надяваме ли се
« Отговор #20 -: Декември 01, 2005, 11:51:43 am »
Абе пий си го дуфастона, но по някакъв начин трябва да гледаш да е след овулация! Виж как ще засичаш с температура ли, май е най-подходящо при теб.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Надяаваме ли се
« Отговор #21 -: Декември 01, 2005, 13:55:49 pm »
Здравей,jeji_jeng!Според мен е много рано да си обременяваш психиката и постоянно да мислиш за доктори и тестове.Не се вманиачавай!Идват празници-отдай се на положителни емоции!С второто си дете аз забременях след като захвърлих всичко и реших,че не искам да имам друго дете.За съжаление се роди със спина бифида и почина|затова пийте профилактична фолиева к-на|.Сега пак не става и усещам,че почвам да се вманиачавам.
По отношение на болезнената менструация-и аз преди да родя имах страхотни болки-ревях от тях.Тогава ми казваха,че след като родя няма да е така.И наистина от раз проблемът отпадна.Ако можеш да търпиш на болка по-добре не се трови излишно с лекарства!
Много се отнесах-дано не съм досадила на някого.
Повече позитивно мислене и  :D  :D  :D !!!
Всичко,което не ме убива,ме прави по-силна!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Надяваме ли се
« Отговор #22 -: Декември 01, 2005, 17:55:27 pm »
Айде и аз да се включа:
Това, че имаш паногенна флора във влагалищния секрет ПРЕЧИ НА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕТО. И за бременните жени няма такова нещо че имат микроорганизми. Всяка инфекция при бременност е опасна за плода.
Твоята докторка да е чувала случайно за урогенитална микоплазма - я да ти пусне един директен тест.

Защо пречат бактериите ли - ми най-малко на влагалищната и цервикална среда , променят биохимичния им състав и при попаднали сперматозоиди те загубват праволинейното си движение на придвижване /т.нар пенетрация/ или загиват.

Относно дуфастона. Той се пие след доказана овулация, иначе пречи на пукането на фоликула, определено. 15 -ти ден на цикъла е средностатистическа величина, тъй като се предполага, че при повечето жени овулацията настъпва на 14 ия ден. Я си представи кво става ако овулацията ти ще настъпи на 18-19 ден а ти пиеш прогестерон три дни по рано - овулация на куково лято му микам на тва.
*
здравей, да те питам нещо:)
« Отговор #23 -: Декември 01, 2005, 18:09:33 pm »
Здравей, Жени:)
Следя темата, която си започнала и ми направи впечатление,че
спомена за киселинност на урината ти? Ще ми обясниш ли какво е това? Аз имам лек дискомфорт при уриниране, не го наричам болка, просто усешам едно неприятно усешане и имам чувството, че е в самата уретра. Понякога се засилва, понякога го няма. Постоянно пускам урини, защото се стряскам да не е някоя инфекция - стерилнии са. Пращат ме на гинеколог - и там няма инфекция. И така от 3 години.
При изследванията от урината се виждат множество кристали и епителни клетки. Ще ми обясниш ли за тази киселинност?
Предяварително ти благодаря!
Цвета
*
Надяваме ли се
« Отговор #24 -: Декември 01, 2005, 18:12:41 pm »
:oops:  :oops:  :oops:
Извинявайте много момичета, през цялото време си мислех, че пиша лично съобщение на Жени, за да не ви занимавам всички с въпроса си,
явно вече давам заето в края на работния ден :oops:
Жени, моля те пиши ми на лични по този въпрос.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Надяваме ли се
« Отговор #25 -: Декември 01, 2005, 18:42:06 pm »
Ами причината за дискомфорта са кристалите, защото драскат.
Пий всеки ден лимонов сок и яж по-малко мляко и млечни продукти.
Re: здравей, да те питам нещо:)
« Отговор #26 -: Декември 01, 2005, 19:02:17 pm »
Цитат на: tzvetenze
Здравей, Жени:)
Следя темата, която си започнала и ми направи впечатление,че
спомена за киселинност на урината ти? Ще ми обясниш ли какво е това? Аз имам лек дискомфорт при уриниране, не го наричам болка, просто усешам едно неприятно усешане и имам чувството, че е в самата уретра. Понякога се засилва, понякога го няма. Постоянно пускам урини, защото се стряскам да не е някоя инфекция - стерилнии са. Пращат ме на гинеколог - и там няма инфекция. И така от 3 години.
При изследванията от урината се виждат множество кристали и епителни клетки. Ще ми обясниш ли за тази киселинност?
Предяварително ти благодаря!
Цвета

Цветенце, нормата за ph на урината е 5,5, което значи киселинна реакция, т.е. това е нормално.
А за кристалите - никой ли лекар не е казвал какъв е вида на кристалите? Епителните клетки са ясни - кристалите ги смъкват от пикочните пътища.
Моят съвет е да си намериш добър нефролог (лекар по бъбречни проблеми). Ако си от София, мога да ти препоръчам.
Надяваме ли се
« Отговор #27 -: Декември 01, 2005, 19:03:36 pm »
Цитат на: Lali
Ами причината за дискомфорта са кристалите, защото драскат.
Пий всеки ден лимонов сок и яж по-малко мляко и млечни продукти.

Лалинка, не. Има три вида камъни и за трите диетите са коренно противоположни. Първо трябва да се установи вида на камъните.

Ако някой се интересува, мога да пейстна трите вида диети, но утре (че са в работата).
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Надяваме ли се
« Отговор #28 -: Декември 01, 2005, 19:11:12 pm »
Е, аз знам за оксалатни и уратни и понеже не се знае може би точно какви са, затова и препоръчах и за двата вида.
А може да са и от двата вида, както при мен. :wink:
Надяваме ли се
« Отговор #29 -: Декември 01, 2005, 19:35:37 pm »
Момичета, аз много не разбирам от геникологични проблеми но от уролагични МНОГО разбирам.
 Относно това което ми пише Ladi_11 нямам микроорганизми или течение, което да ми пречи по някакъв начин, дори и уролога ме успокои за това. И киселиността не пречила. За това съм питала. Просто лекаря ми обясни , че при бременост се променя рн-то и средата ми е подобна. Аз като не съм специалист не споря и така и двамата са много добри, от много места са ми ги препоръчали. То да не знаеш при кого ходиш. Но аз периодично ходя да не се образува някое течение, че киселината среда спомага за разни работи. Просто защитата на влагалището е по- ниско. И така.
 Що се отнася до бъбреците, проблемите ми са от 92 год. Нормалното рн на здрав човек е от  6,2 до 6,8 - измерва се с лакмусови лентички за урина.Когото рн е 5,5 както казва little_rabbit тогава пишкам кръв и болката е страшна.При киселиност, която произвеждат бъбреците урината е пълна с кристали, които "режат" пикочния мехур.
 И така. Моята тема от къде тръгна че накъде отиде. Но точно за това ми харесвате.
  Целувки на всички.
Надяваме ли се
« Отговор #30 -: Декември 01, 2005, 20:23:14 pm »
Женя, значи твоите камъни са уратни, вероятно. Не ти ли предписват нещо за тях, освен диета? И много алкална минерална вода?
*
Надяваме ли се
« Отговор #31 -: Декември 01, 2005, 20:45:48 pm »
Аз се интересувам от диетите, защото моят брат периодично изхвърля оксалатни камъни. Преди с много болезнени кризи, а напоследък само с лек дискомфорт в момента на излизането. Не че ще ги спазва стриктно, но все пак знае ли човек. :)
Надяваме ли се
« Отговор #32 -: Декември 01, 2005, 22:08:59 pm »
Моите камъни са уратни. Прави се ренгенова снимка и ако се вижда камък , то той е фосфатен, а ако не е уратен. Така разбрах и моите какви са. Единственото, което се изписваше като лекарство беше Солуран, но вече не се произвежда.Другия вариант е Уралит - немско е , няма го в България. Може да се намери в Германия, Испания, Италия, Русия и Румъния. Разрушава камъните, нормализира рн -то /при мен това е основния проблем- хроничено е вече/, но за известно време. Диета специална нямам, просто с времето виждаш, кое да огграничаваш. Проблеми ми създават млечни продукти, газираното от 4 год съм го забравила, пикантна храна- с много подправки,идруги за които съм наблюдавала промяна в рн/ лакмус винаги имам наблизо /:wink: Когато ям млечни продукти пия магнезий с витамин В6 /но при бебеправене магнезий не се препоръчва и взимам само В6+В12+фолиева кис-на--има такъв комплекс/. Пия само вода с рн 9,5/Горна баня, Банкя,Девин-синя/.
  Гале за брат ти не мога да кажа, защото за всеки вид камъни е различно, но при мъжете е много болезнено. Тази болка е по-силна от едно раждане - така казва моя уролаг.
 Та това е просто с времето се научаваш какво да правиш като те хване отново.
  :thankyousign:  :thankyousign:
Надяваме ли се
« Отговор #33 -: Декември 02, 2005, 01:03:22 am »
little_rabbit и аз се интересувам от диетите,имам оксалатни камъни и други проблеми с бъбрека.   Женя аз също пия магнезий но незнаех,че пречи при бебеправенето,моят лекар каза,че няма проблеми.
Житейски закон е:
Когато една врата се затваря,
друга се отваря пред нас.
Трагичното обаче е,
че човек гледа само към затворената врата
и не обръща внимание на отворената.
Надяваме ли се
« Отговор #34 -: Декември 02, 2005, 06:31:49 am »
Цитат на: jeji_jenq
Моите камъни са уратни. Прави се ренгенова снимка и ако се вижда камък , то той е фосфатен, а ако не е уратен. Така разбрах и моите какви са.

Женя, според мен се гледа вида на кристалите под микроскоп (майка ми е клиничен лаборант и то нея го знам; пък и с уролозите имам лична война по друг повод), т.е. при изследване на урина не са ли ти казвали какъв е вида на камъните? Е, сигурно има няколко начина на изследване, не споря. Но най-лесния е лаборант да ги види под микроскоп.

Имам бледи спомени, че съм чела, че при уратни камъни не е хубаво да се пие кафе, но тук не съм сигурна. По-късно днес ще намеря диетите и ще ги пейстна тук.
Надяваме ли се
« Отговор #35 -: Декември 02, 2005, 08:52:44 am »
ДИЕТА И РЕЖИМ ПРИ БЪБРЕЧНО-КАМЕННА БОЛЕСТ

Най-честото заболяване на бъбреците е бъбречно-каменната болест. Това е хронично заболяване, лечението на които е продължително и изисква търпение и постоянство. Правилното лечение и режим може да определи единствено лекарят, който е запознат добре със заболяването.
Диетата е важно лечебно средство. Диетичното хранене означава разумно избягване, ограничаване или предпочитание на известни храни в зависимост от вида на камъните и състоянието на болния.

ДИЕТА ПРИ УРАТНИ КАМЪНИ
Тази диета изисква включването на храни, бедни на белтъци и ограничаване количеството на готварската сол. Трябва да се избягват дразнещи храни и такива, създаващи условия за увеличаване на пикочната киселина.

Позволени храни:
- плодове и зеленчуци - краставици, домати, чушки, картофи, зеле, зеленчукови консерви, ягоди, череши, пъпеши, водни круши, тиква, портокали, лимони;
- месни продукти - ограничено количество телешко, агнешко, пилешко, прясна риба, диетични кренвирши. Месото и рибата предварително да се изваряват и бульонът да се отстранява;
- мляко и млечни продукти - прясно и кисело мляко, обезсолено сирене, диетична извара, млечни кремове;
- тестени изделия - макарони, фиде, юфка, сухар, кадаиф;
- мазнини - прясно краве масло и растителни масла.

Забранени храни:
- месо, риба, яйца - вътрешности от животни (бъбреци, далак, черен дроб, мозък), тлъсти меса, морски риби, хайвер и яйчен жълтък;
- бобови храни - зелен фасул, грах, леща, соя, бакла;
- зеленчуци - спанак, лапад, лобода, сини домати, червено цвекло, гъби;
- напитки - кафе, какао, чай, шоколад, алкохол.

ДИЕТА ПРИ ОКСАЛАТНИ КАМЪНИ
При тази диета е необходимо приемането на храни, богати на калций и алкализиращи вещества.

Позволени храни:
- мляко и млечни продукти - прясно и кисело мляко, млечни продукти (извара, сирене, кашкавал) в ограничени количества;
- плодове и зеленчуци - моркови, домати, гъби, краставици, прясно зеле, картофи, дини, праскови, ябълки, грозде, тикви, дюли, дренки;
- месни продукти - ограничено количество варени меса (150-200г.) два пъти в седмицата и нетлъста риба;
- тестени и захарни изделия - хляб, мармалад, локум.

Забранени храни:
- плодове и зеленчуци - спанак, киселец, лапад, грах, сини домати, зелени домати, лозови листа,фасул, соя, сини сливи, къпини, смокини, горски ягоди;
- захарни изделия - сладка, конфитюри, шоколад;
- напитки - кафе, какао, чай;
- подправки - бахар, дафинов лист, чер пипер, карамфил.

ДИЕТА ПРИ ФОСФАТНИ КАМЪНИ
Диетата включва храни , богати на фосфор и алкални вещества.

Позволени храни:
- месни продукти - месо (телешко, говеждо, свинско, агнешко, пилешко), риба, луканка, салам, хайвер, бульон;
- тестени и захарни изделия - хляб (бял и "Добруджа"), бисквити, юфка, макарони, сухар, пчелен медицински, захар и захарни изделия;
- зеленчуци - домати, чушки, тиквички, зелен грах;
- напитки - слаб чай, кафе, какао;
- подправки - винен оцет, сладък червен пипер, лимонов сок, доматено пюре, чер пипер.

Забранени храни:
- мляко и млечни продукти - сирене, кашкавал, извара;
- зеленчуци (богати на калций)- моркови, картофи, кервиз, салата, маруля, магданоз.

За правилното лечение на бъбречно-каменната болест е необходимо и редовно пиене на минерални води - на порции, един час преди хранене - сутрин, обед и вечер.

При провеждане на лечението е важно строго спазване на режима на живот, определен от лекаря - редовен сън, избягване на нервните натоварвания, леки физически упражнения, прекарване на чист въздух, слънце.

СТОЛИЧНА ХИГИЕННО-ЕПИДЕМИОЛОГИЧНА ИНСПЕКЦИЯ
Надяваме ли се
« Отговор #36 -: Декември 02, 2005, 10:25:07 am »
Благодаря ти много littie_rabbit за всичко, което написа. От 92год съм обиколила почти всички уролози във Варна и какво ли не съм чула, че ми има. То що урина съм дала за изследване, в къщи не съм ходила толкова до тоалетна колкото по кабинети :lol: - и неможело да ми кажат. Трябвало да изхвърля пясък или камъче,да го нося и т.н. И до ден днешен, когато не съм добре, меря рн в нас 5,2 отивам и на изследването ми рн-то НЕ СЕ ПИШЕ - е това не мога да го обясня.Та докато стигнах до моя уролог. Той по симптомите заради който отидох/ два месеца постоянно горене дори и без да ходиш до тоалетна, алена кръв постоянно и рев голям. Усещах къде, колко е голям пикочния ми мехур, пътищата по които излиза урината, А БЕ УЖАС/ каза, че най вероятно са уратни, но да си направя снимка. Но заради паренето я и едно гинеколог. изследване. Хайде търси добър гинекол. - разпитах навсякъде, защото от уролозите ми стига. Та гинек. ми направи и днк изследване и от там ми казаха уратни.
  Тази диета и аз съм я имала преди, но при мен процедурата беше такава: изписаха ми Солуран българско копие на немското Уралит.
 Вътре има лакмус, лъжичка и таблица. Пия го 3 пъти, но дозата сама я определям според оцветяването на лакмуса. В таблицата отбелязвам какво съм яла, стойността на рн и колко пия от лекарството. И така сам разбираш какво да ядеш и какво не.
 На мен най- големия ми проблем са млечните продукти. Като малка съм имала алергия от тях, но тагавашните гении са казали на майка ми, че организма ще се пребори - та сега имам вече хроничен проблем с киселиността. Та диетата е вярна, но е дбре да се наблюдаваш сам, за да видиш дали няма нещо друго.
 Аз кафе, газирано, алкохол не пия, не пуша. След последната криза, септември сирене не съм яла. Много зле беше  и на всичко отгоре Солуран вече няма. Изписаха ми някакви билкови + голямо количество В6, та горе долу да преживявам -но само зеленчуци. Започнахме да издирваме кой да ми внесе немското. Сега го имам но не го пия по цял месец, както  българското. Просто за 7 дена им "напомням" как да работят и много Горна баня. Няма как да го пия повече. Сега няма кой да ми донесе друго и ме е страх да го изпия и да нямам. За бебеправене не пречи, което е най-важно.
 И така тава е при мен. Аз много не разбирам от гениколог. работи, но питам постоянно. Гинекол. питах за киселиността дали пречи на сперматозоидите, тя каза не, но аз като дойде момента гледам рн-то да е6,8 за всеки случай. Нали така- за всеки слечай :lol:
 Целувки на всички!     :wave:
Надяваме ли се
« Отговор #37 -: Декември 02, 2005, 10:35:51 am »
Здровей Вова. Аз  пиех МАГНЕ В6 , на листовката пише: "Бременаст- не се препоръчва. Ако сте бременна или възнамерямате да забременеете по време на употреба на МАГНЕ В6 веднага уведомете лекуващия лекар"
 Аз "уведомих", но уролога и той ми каза да пия NEOBESTIN  - В6 20 мг., В12 - 1 мг., фолиева к-на -1 мг. Пия го само като ям млечни продукти.
Надяваме ли се
« Отговор #38 -: Декември 02, 2005, 11:06:12 am »
Цитат на: jeji_jenq
Здровей Вова. Аз  пиех МАГНЕ В6 , на листовката пише: "Бременаст- не се препоръчва. Ако сте бременна или възнамерямате да забременеете по време на употреба на МАГНЕ В6 веднага уведомете лекуващия лекар"
 Аз "уведомих", но уролога и той ми каза да пия NEOBESTIN  - В6 20 мг., В12 - 1 мг., фолиева к-на -1 мг. Пия го само като ям млечни продукти.
jeji_jenq Много ти благодаря,че сподели.Аз отдавна  мислех да го сменя този лекар.Проблема ми е ,че съм с един бъбрек и имам проблеми с него,а немога да намеря правилното лечение.
Житейски закон е:
Когато една врата се затваря,
друга се отваря пред нас.
Трагичното обаче е,
че човек гледа само към затворената врата
и не обръща внимание на отворената.
Надяваме ли се
« Отговор #39 -: Декември 02, 2005, 11:23:45 am »
Ох миличка съжалявам. Бъбреците са голям проблем, но трябва тези доктори да ги сменяш докато намериш този, който ще ти помогне. За Варна знам кой бих ти препоръчала, но за София, незнам.