0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

А си мислех че е само до желание...
« -: Ноември 16, 2005, 00:18:13 am »
Здравейте момичета!
Ето моята история набързо:
Щастлив брак, 9 год. дъшеря. Преди няколко месеца психоатака от съпруга ми и щерката за бебе. Не исках и да си го помислям.Причини работа ,кариера и т.н.След дълга моя вътрешна бора в мен между желанието и нерешителността ,естественно желанието надделя и ето вече всички на едно мнение -ще имаме бебе. :)
Цикъл през всичките години -редовен точно на 28 дни.
Бременност нормална,раждане също.
Контрацептиви-никакви-естествено пазене :oops:
Профилактичен преглед- всичко ок.
Научавам за тестовете за овулация и купувам една дузина с ориентация за най-подходяшите дни .Почти цял месец тестване-позитивен резултат така и не видях.Казвам си -може би съм този 1% при който тестовете не действат.В същото време драстично и без причинно напълняване :?
Следващия месец се захванахме с бебеправенето.А после дойде чакането. За пръв път закъснение на менстр.(до днес)-12 дни. Два теста за бременност -отрицателни.
Вчера и днес два прегледа при специалисти:
Мнение 1 - Поликистозен десен яйчник ,хормонален дисбаланс и Утрогестан на първо време...
Мнение 2- Всичко нормално. Перфектни яйчници. Закъснението е от качените килограми .'То така бебе лесно се не прави от един път' :x
За трето мнение не събрах смелост.

Знам че вашето мнение ще е най ценно за мен за това се обръщам към вас. Да започна ли Утрогестан или да изчакам ...
И може ли да се установи чрез апаратура или някакви изследвания евентуални сигурни  дни на бъдеща овулация,ако има такава...

Благодаря Ви за вниманието ..... Успех и много красиви моменти желая на всички Ви!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Ноември 16, 2005, 09:08:03 am »
Та не разбрах от колко време са опитите?
Re: А си мислех че е само до желание...
« Отговор #2 -: Ноември 16, 2005, 09:39:34 am »
Цитат на: Stelitka
За пръв път закъснение на менстр.(до днес)-12 дни. Вчера и днес два прегледа при специалисти:
Мнение 1 - Поликистозен десен яйчник ,хормонален дисбаланс и Утрогестан на първо време...
Мнение 2- Всичко нормално. Перфектни яйчници. Закъснението е от качените килограми .

Менструацията дойде ли или не?
Хормонални изследвания правени ли са?
« Отговор #3 -: Ноември 16, 2005, 10:21:02 am »
Stelitka,

Надявам се първото мнение за хормонален дисбаланс, заедно със скоро ка4ените (около бебеправенето) килограми, са били съвестно проверени с хормонални изсл-я в съотв. дни от цикъла. Ако иска6, може6 да ги приложи6, както и вси4ко друго, което си правила досега (явно не си бездействала съвсем :) ). Дайте си още малко време (ако възрастта ти го позволява!!), от 'няколко месеца' (както пи6е6) генерални изводи и диагнози са меко казано неиздържани догадки. На4ини за проверка на твоето и на съпруга ти репродуктивно здраве има много. От този форум може6 да добие6 представа за доста лекари и практики, намери своя в твоя град, комуто да се довери6. Ина4е има да се лута6 сред диаметрално противоположни мнения всеки ден след всеки разли4ен преглед

Дано не се наложи да задълбавате и скоро семейството ви стане 4-членно :) Успех!

Lali,

Май опитите са от мах 2-3 месеца, доколкото схващам основната идея ...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
Re: А си мислех че е само до желание...
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2005, 11:14:54 am »
Бих се присъединила към долното!

Цитат на: Stelitka
Мнение 2- То така бебе лесно се не прави от един път
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2005, 13:02:43 pm »
Stelitka,аз се надявам всичко при теб да е ОК.Замислила ли си се ,че закъснението на месечният ти цикъл , това ,че засега безуспешно забременяваш може да се дължи единствено на нервна почва.Явно напрежението си е оказало думата , а и аз както разбирам ти самата не си била готова за второ дете.Не се притеснявай.Радвай се ,че имаш дъщеричка,дай Боже и второ детенце да имаш,но просто престани да мислиш за това.То само ще се получи.Знам , че е трудно.Аз самата се боря да спра поне за момент да мисля, какви са причините, за да не мога да забременея и това обременява мен и близките ми.Кураж!
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2005, 17:24:20 pm »
Благодаря на всички Ви!

Опитите са от два месеца наистина , просто си мислехме че ще е безпроблемно и скоростно като първия път.
Закъснението ми е 13 ден до днес. Бременност няма. Започвам Утрогестан а после всички необходими хормонални тестове.
След като изчетох доста теми тук и вашите мнения се чуствам по добре. Не че знам какво става вътре в мен,но поне знам какво да питам и какво да гледам на УЗ :)
Обещавам да пиша  пак с малко повече информация .
Приятна вечер на всички Ви, и бъдете все така Мили,отзивчиви и добронамерени към всички!
« Отговор #7 -: Ноември 17, 2005, 15:08:30 pm »
Здравей и от мен. По прнцип напълняването е възможно да се дължи точно на хормонален дисбаланс така че бих ти препоръчала първо това да провериш...Така поне ще започнеш отмятането на вариантите един по един. Може да видиш и щитовидната жлеза как ти е особено ако се изморяваш бързо, имаш сърцебиене и се задъхваш.
Желая ти успех и пиши когато имаш нужда.