0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: биопсия
« Отговор #100 -: Декември 13, 2007, 23:01:14 pm »
roxanne :balk_21:
Обичайте се въпреки всичко! :heartbeat:
 :bighug:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: биопсия
« Отговор #101 -: Декември 14, 2007, 06:37:43 am »
Момичета, благодаря ви много за подкрепата и куража, нямате представа колко много означава това за мен!
За съжаление, не мога да се похваля с добри новини  :( След биопсията стана ясно, че каналите не са запушени, а вчера д-р Кацаров ни каза, че не е намерил сперматозоиди в пробата. Останаха резултатите от хистологичното изследване - доколкото разбрах, все още има шанс да ни зарадват, но аз нямам сили да се надявам повече - просто защото боли невероятно от попарените надежди...  :( Но, ако не друго, поне ще знаем какво се случва в тялото му, за да е такъв резултата.
Аз взех своето решение - време е за почивка. Независимо от резултатите, няколко месеца ще се опитам да живеем нормално, без мисълта за дете да вгорчава дните ни. Няма да му причинявам повече болка - психическа и физическа, мисля че и двамата преживяхме повече от достатъчно през тази една година, от момента в който пожелахме да станем родители  :( :( :( След това... пътища много.
Това беше всичко от мен, благодаря ви за подкрепата!
Роксан, ако това ще те успокои, искам да ти кажа, че и на нас Кацаров ни каза, че не е намерил сперматозоиди при диагностичната операция. Изчакай хистологията. Никаква надежда не е загубена. Обсъдете с него възможност за лечение след като излязат резултатите!
Успех, мила!
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: биопсия
« Отговор #102 -: Декември 14, 2007, 08:53:16 am »
Рокси, починете си сега и след време ще намерите верния път към вашето щастие. :bighug:
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: биопсия
« Отговор #103 -: Декември 14, 2007, 15:21:46 pm »
Благодаря ви, момичета! Може би... може би има надежда  :) Само времето ще покаже. Прегръщам ви всички!
Re: биопсия
« Отговор #104 -: Декември 28, 2007, 13:32:22 pm »
Роксан, и аз съм чувала от лекари, че при биопсията може и да не се намерят сперматозоиди, но пак да си има в тестисите. Не се отчайвайте, и ние бяхме изпаднали в такава дупка и знам колко е страшно, но с помощта на момичетата от форума и на лекарите вече гледаме смело напред. Прегръщам те и ти изпращам цялата си положителна енергия! :balk_21:
*
Re: биопсия
« Отговор #105 -: Март 10, 2008, 21:11:02 pm »
Моми4ета бихте ли ми дали пове4е инфо за биопсията,предстои ни след ниаколко седмици и съм много притеснена от неисзвестното.Усе6та ли се болка при манипулацията?Благодаря
Re: биопсия
« Отговор #106 -: Март 11, 2008, 09:01:57 am »
Биопсията е с упойка и мъжът ми не го е боляло,след като попремина действието и малко го позаболя ,но пи болкоуспокояващо и му мина бързо.
След по-малко от един час стана и си тръгна и след около една-две седмици беше напълно възстановен.
Според мен важно при биопсията е да научите дали сперматозоидите са напълно годни за икси-защото на нас не ни беше дадена такава информация и преди иксито се разбра че за нищо не стават.
Re: биопсия
« Отговор #107 -: Март 11, 2008, 11:50:06 am »
Физически няма от какво да се бои мъжа ти. Не се усеща болка по време на операцията. В съзнание ще си е. Както гъбка ти е писала, най-тежък е моментът с отговора на въпроса "Има ли и дали?".
Успех!
*
Re: биопсия
« Отговор #108 -: Март 17, 2008, 21:18:00 pm »
Как така не са ви казали да са годни сперматозоидите за икси?
Ние 6те я правим при Кацаров....не ми каза само кога излиза резултата и дали в момента 6те може да ни каже не6то или трябва да изчакаме няколко дни.
*
Re: биопсия
« Отговор #109 -: Март 18, 2008, 13:15:17 pm »
ние правихме биопсията на 6 .11.07.г ,резултата ни казаха след 3 дни,и ние правихме биопсията при Кацаров в клиника вита,а резултата ни каза в неговия кабинет,след това ходихме в клиника Малинов и там ембриоложката ни обясни с то4ност колко сперматозоиди имаме,при нас те бяха 5 милиона 20% годни за икси другите не ставали,ох незная ве4е все о6те сабираме пари за иксито,притеснява ме оба4е факта 4е за парите говорихме с Кацаров(горе долу колко ще ни излезе иксито)тои ни каза околко 4000лв.да но ние сме ре6или да правим икси при Стаменов дали да не се консултирам парво с него, или да саберем парите и 4ак тогава да видим какво що.
Ембриоложката ни каза 4е при едно евентуално отмразяване има голяма вероятност много сперматозоиди да не оцелеят,и ако стане наистина така пак ли ни 4ака биопсия ох ве4е се побарквам :oops:
*
Re: биопсия
« Отговор #110 -: Март 18, 2008, 13:47:35 pm »
Лорче аз мисля, че бях писала и преди какво се случи при нас. Ние първия път направихме точно така замразихме материал от биопсията точно с цел да не правим втора биопсия но накрая нищо не се оплоди. Ембриолога каза, че сперматозоидите добити от тестикулярна биопсия са по-бавноподвижни и при замразяване и последващо отмразяване стават още по-бавноподвижни и губят оплодителната си способност. Ето защо се препоръчва друг метод за екстракция на сперматозоиди т.нар. МЕСА сперматозоидите се взимат от епидимиса - по-бързоподвижни са, повече на брой и с по-добро качество и най-важното много по-подходящи за замразяване и за по-нататъшно използване за ИКСИ. Съжалявам миличка не искам да те шашкам допълнително просто ти казвам какво се случи с нас а и ембриоложката ви е предупредила за подобно нещо. Просто трябва да бъдете психически настроени за втора интервенция при мъжа ти. УСПЕХ
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
Re: биопсия
« Отговор #111 -: Април 16, 2008, 19:09:24 pm »
Късно се включвам, но при иксито правихме нова екстракция на сперматозоиди.
Действайте с прегледите и подготовката за иксито. Не чакайте да се съберат парите.
*
Re: биопсия
« Отговор #112 -: Април 16, 2008, 19:17:35 pm »
Момичета,дават ли болничен след биопсията?
Извинявам се,че въпроса е малко извън духа на темата.
*
Re: биопсия
« Отговор #113 -: Април 17, 2008, 13:36:14 pm »
Късно се включвам, но при иксито правихме нова екстракция на сперматозоиди.
Действайте с прегледите и подготовката за иксито. Не чакайте да се съберат парите.

ох вообще не знам какво ни предстои,и наистина изпитвам голямо притеснение от евентуалното отмразяване на сперматозоидите,страхувам се от това че когато сме готови именно това отмразяване ще доведе до нова операция или меса.
Сега мисля да си подам документите в нзок, и да видим дали ще ми отпуснат лекарствата,но първо ще отидем при доктор Стаменов за да видим какво ще ни посъветва тои
Re: биопсия
« Отговор #114 -: Април 18, 2008, 13:37:48 pm »
Момичета,дават ли болничен след биопсията?
Извинявам се,че въпроса е малко извън духа на темата.
Дават, само си кажете предварително че искате.
Лорче, няма да е по-различно особено от първия път, дори да се наложи нова операция. Така, че важно е да се получи. Че една седмица ще му е дискомфортно - нищо не е в сравнение. Ако след размразяване, "материалът не става", веднага ви се обаждат и правите спешна операция за екстракция на новите спермита.
Действай по документите за касата, че ще затворят скоро приема да не увиснете за догодина. Със Стаменов така или иначе ще си се консултирате. Но там хормони, каквото трябва виж от темите, си подготви - така и докторът ще е с по-ясна представа за положението при теб. Защото сега това е важно.
Re: биопсия
« Отговор #115 -: Април 23, 2008, 16:42:40 pm »
здравейте,аз съм нова тук.Миналата година ни правиха биопсия и извадиха сперматозоиди,обаче се броят на пръсти,сега ме подготвят за икси тези дни ще започвам стимулацията и дано да стане.Искам да ви попитам дали някоя от вас вече е забременяла или дали е минала поне един път през икси със замразени човечета
*
Re: биопсия
« Отговор #116 -: Април 23, 2008, 23:05:34 pm »
здравейте,аз съм нова тук.Миналата година ни правиха биопсия и извадиха сперматозоиди,обаче се броят на пръсти,сега ме подготвят за икси тези дни ще започвам стимулацията и дано да стане.Искам да ви попитам дали някоя от вас вече е забременяла или дали е минала поне един път през икси със замразени човечета

 Не мога да разбера въпроса ти, ако става въпрос за замразена проба от биопсирана тъкан на тестиса, просто неразбирам защо го правят някои лекари?! Много е рисковано да се замрази биопсираната тъкан от тестиса, още повече, че имате ограничен брой. Много вероятно е да не преживеят сперматозоидите. Икси -Тесе се прави най-добре с пресен материал, т.е. в деня на твоята пункция се прави и биопсия на съпруга ти.
Re: биопсия
« Отговор #117 -: Април 23, 2008, 23:34:05 pm »
ами незнам защо се получи така,но когато съм готова за икси-то ще подготвят и мъжо за всеки случай,защото ако няма живи ще му правят нова биопсия,което ще е доста неприятно,но трябва
*
Re: биопсия
« Отговор #118 -: Април 24, 2008, 00:04:05 am »
Ами така се прави разбира се, кое му е неприятното?! По- добре да сте психически подготвени, отколкото да ви натоварват с това дали ще оживеят след размразяване и той да стои на stand by, още по-притеснен отколкото ако си знае, че му предстои и на него биопсия в деня на пункцията ти. Ние сме правили 3 опита Икси -Тесе и винаги на всеки опит вземаха нова биопсия. Успех ти пожелавам!
Re: биопсия
« Отговор #119 -: Април 24, 2008, 18:31:06 pm »
Подкрепям напълно казаното от St. Процедурата е много тежка и повечето рискове и негативи са за жената.