0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Престъпно
« Отговор #40 -: Октомври 11, 2005, 19:20:03 pm »
Цитат на: jam
това, което мен ме потресе най-силно в случая, е фактът, че момичето отива при лекаря и казва - аз опитвам от 3 месеца и не става, какво да правя?
а той, вместо да й каже да му се яви след една година (уточнявам, тя е на 27 години!), директно пише рецепта за Клостил!
ето за това му поведение няма оправдание - нито с незнание, нито с нови открития след 50-та година насам, нито с нищо!

А какво ще кажеш за обратния случай - бе, не ставало 2 години, нищо ти няма, бягай да правите секс и ще стане. Лоши хора всякакви, кофтито е, че понякога важни неща ти зависят от тях.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Престъпно
« Отговор #41 -: Октомври 11, 2005, 19:22:57 pm »
Сигнус, ти на коя планета живееш, в коя държава?
*
Престъпно
« Отговор #42 -: Октомври 11, 2005, 19:27:46 pm »
Лейди, има и такива бе. Аз съм попадала в Бургас. И дори са ми заявявали директно да не си губя времето в Бургас (мъжки фактор). Обаче повечето гледат да ти приберат парите.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Престъпно
« Отговор #43 -: Октомври 11, 2005, 19:39:36 pm »
Лейди, има и такива бе... Обаче повечето гледат да ти приберат парите.

В София такива няма - почти съм убедена - 90% е комерсиалност при непрофилираните гин-ки. Чат-пат може да има някой читав.
Престъпно
« Отговор #44 -: Октомври 11, 2005, 21:55:21 pm »
Днес си говорих с момиче в чата.пита кой какви проблеми има и накрая я питах на нея какво й е.когато каза че е ходила на гинекологи4ен преглед и й казали че й няма нищо и тръбите са й наред,попитах САМО ОТ ЕДИН ПРЕГЛЕД ЛИ ГО РАЗБРАХА ТОВА. :roll: и тя ми вика МИ РАЗБРА ЧЕ СА МИ ДОБРЕ ТРЪБИТЕ КАТО ПИПАШЕ. 8O викам цветна снимка имаш ли,цитонамазка взе ли ти,някакви изследвания прави ли.....няма.САМО С ПРЕГЛЕД И ПИПАНЕ Й КАЗАЛИ ЧЕ ВСИЧКО СИ Е ОК ПРИ НЕЯ!  8O евала на такива лекари-око-рентген. :roll: как само с един поглед ги разбират нещата.ТРЯБВА ТАКАВА БЕЗОТГОВОРНОСТ И НЕВЕЖЕСТВО КАКТО И НЕТОЧНО ЛЕЧЕНИЕ ДА СЕ ПОДВЕДЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ ИНАЧЕ ОПРАВИЯ НЯМА ДА ИМА ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ.

колкото до наградите за АНТИ-ЛЕКАР съм с две ръце и двата крака ЗА.трябва на някакъв такъв РАЗБИРАЩ доктор да му пратим Дейвид от Господари на ефира че да го разнищят във ефира.да го видя после как ще ходи по улиците....... :roll:  :wink:
Престъпно
« Отговор #45 -: Октомври 11, 2005, 22:00:08 pm »
Цитат на: BLACK_ROSE
каза че е ходила на гинекологи4ен преглед и й казали че й няма нищо и тръбите са й наред,попитах САМО ОТ ЕДИН ПРЕГЛЕД ЛИ ГО РАЗБРАХА ТОВА. :roll: и тя ми вика МИ РАЗБРА ЧЕ СА МИ ДОБРЕ ТРЪБИТЕ КАТО ПИПАШЕ. 8O викам цветна снимка имаш ли,цитонамазка взе ли ти,някакви изследвания прави ли.....няма.САМО С ПРЕГЛЕД И ПИПАНЕ Й КАЗАЛИ ЧЕ ВСИЧКО СИ Е ОК ПРИ НЕЯ!  8O евала на такива лекари-око-рентген. :roll: как само с един поглед ги разбират нещата.

Тук не съм съгласна - на момичето наистина са й добре тръбите - няма възпаление по тях. Но дали са проходими - не е ставало дума за това. Но тръбите й са добре.
*
Престъпно
« Отговор #46 -: Октомври 11, 2005, 22:02:22 pm »
Зайо как с преглед само се вижда, че са добре?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
Престъпно
« Отговор #47 -: Октомври 11, 2005, 22:09:19 pm »
Цитат на: morkovche
Та в тази връзка,има и свестни обикновени лекари.

ама морковче, това изобщо не го подлагам на съмнение!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Престъпно
« Отговор #48 -: Октомври 11, 2005, 22:10:32 pm »
аз мислех че си е най-добре да се види с цветан снимка.само с преглед гинекологичен незнам как ще стане.и с вагинален ехограф ми казаха че не е сигурно да се разбере наред ли е или не защото той нямали как да засече проблеми с кухи органи каквитя явно са тръбите а само с плътни.и аз си мислех че като ми казаха след прегледа на вагинален ехо че всичко е ОК ще се отърва от цветна снимка ама май няма по-сигурно нещо от това.
а колкото до момичето от чата-мисля че Яна се казваше-аз я питах нещо във връзка с проходимостта на тръбите.....дали като й е казал че са наред означава това и как само с пипане е разбрал,защото се зачудих.и тогава тя ме пита как се разбира това и аз й казах че съм чувала че се разбира чрез цветната снимка.
Престъпно
« Отговор #49 -: Октомври 11, 2005, 22:12:59 pm »
Изтрих си мнението,сори.Ама не ми стана ясно това момиче със тръбите,дето доктора разбрал със опипване???Зайо,нали не става въпрос за д-р Стаменов?Тя,дори не каза,дали са я гледали на ехограф.Откъде знаеш,че тръбите и са добре?
*
Престъпно
« Отговор #50 -: Октомври 11, 2005, 22:48:57 pm »
Цитат на: a_s_n

Веднъж и аз писах са една докторка от която не бях доволна,но не споменах името и.Всички момичета ме попитаха как се казва за да знаят ако случайно попаднат при нея да знаят за какво става въпрос.Естественно им го казах така,че не се притеснявай да кажеш този"доктор" как се казва,аз лично съм много любопитна :evil:

Въпросният доктор е Дуковски. Бях видяла инфо за него в сайта на Фромвулеви. Точно тогава бях много притеснена и отидох в частния му кабинет в Студентски град. Останах меко казано разочарована.
*

Anonymous

Престъпно
« Отговор #51 -: Октомври 12, 2005, 00:03:03 am »
Да си кажа и аз мнението.

Джам, да, престъпно е! Безотговорно и непрофесионално. В такива моменти осъзнавам какво велико нещо е да си грамотен човек. Звучи малко еврейски, ама си е така. Горко им на тези, които нямат достъп до Интернет, не разбират чужди езици, не намират време за ограмотяване. И пациенти, и лекари. Търсенето определя предлагането. Търсят се качествени Гинки от интелигентни и начетени пациентки? Моля, заповядайте. Китайската стока знаете кой я купува.

След моят неприятен опит с неспукания фоликул и двата курса антибиотици, за да го спукаме, си обещах: никога повече неподготвена! Никога повече гавра със здравето ми. Ех, как я следя Гинка откъсо... Пущината хич не се отпуща да допусне грешка! Под лупа я проверявам, всичко подлагам на съмнение-е, разбира си жената от работата и работи в мой интерес. И не е късмет, че я имам. Работих за това-четох, подготвих се, проверих, знаех каква Гинка искам.
Мели, всичко, което исках да ти кажа след първия ти постинг по темата, Лали ти го е казала. Ти как четеш? Как намираш начин и време? Просто отговорният човек си е отговорен.  :bighug:
*
Престъпно
« Отговор #52 -: Октомври 12, 2005, 03:27:21 am »
Много се извинявам, но не прочетох всички мнения - нямам излишни нерви - единствено мога да кажа, че ако нищо друго не могат да направят тия дофтори да дойдат да почетат тоя форум - все нещо ще научат. Ако повтарям някого моля да ме извини.
Престъпно
« Отговор #53 -: Октомври 12, 2005, 06:39:54 am »
Изтрих си мнението,сори.Ама не ми стана ясно това момиче със тръбите,дето доктора разбрал със опипване???Зайо,нали не става въпрос за д-р Стаменов?Тя,дори не каза,дали са я гледали на ехограф.Откъде знаеш,че тръбите и са добре?

Морковче, не знам за кой доктор става дума - не съм била в чата. А и ми се струва, че няма значение.
Тръби да са добре означава здрави тръби, без възпаление. А възпалението може да се установи с преглед, примерно.
Забележете - в случая не говорим за проходимост, а за здрави тръби - има разлика. Голяма разлика. Дайте да не отричаме всички възможни видове прегледи в гинекологията, само защото няма рентген или някакво контрастно вешщество под УЗ контрол.

Снощи се ядосах, защото дискусията взе да става малко страшна и в един момент ще отиде натам "доктора ме гледа лошо" - "ами, не е професионалист, смени го".
Престъпно
« Отговор #54 -: Октомври 12, 2005, 06:43:53 am »
И само още нещо: ХСГ е доста неприятна процедура и се прави само при индикации. Нали не очаквате на всяка жена в репродуктивна възраст да й правят профилактично цветна снимка само защото ще покаже дали тръбите й са проходими?

Розичке, намесваме се в неща, на които не сме били свидетели - не знаеш ЗАЩО доктора е казал, че тръбите й са добре - възможно е да е планирал цветна снимка на един по-късен етап (ако момичето не забременее) или да е мислел да я насочи към друг специалист и т.н.
Мисълта ми е, че в случая нямаме доказателства за явна некомпетентност. За разлика от цитираната от Джам случка.

Ох, започвам да вярвам на Осоговеца... Той е един лекар от дир-а...
Престъпно
« Отговор #55 -: Октомври 12, 2005, 06:48:15 am »
Зайо,нали не става въпрос за д-р Стаменов?

Морковче, сори, ама се ядосвам.
Д-р Стаменов прецени, че е необходима цветна снимка при мен след ДВА прегледа. Само два. Защото не установи овулация. И е прав. Но: 1) д-р Стаменов е специалист по стерилитет; 2) на първия преглед мрънках, мрънках, мрънках; и 3) мъжът ми е доста по-голям от мен и не мога да чакам повече.
Престъпно
« Отговор #56 -: Октомври 12, 2005, 06:51:17 am »
Цитат на: bori_st
Въпросният доктор е Дуковски. Бях видяла инфо за него в сайта на Фромвулеви. Точно тогава бях много притеснена и отидох в частния му кабинет в Студентски град. Останах меко казано разочарована.

Е, така е като чета по диагонал  :lol:
Престъпно
« Отговор #57 -: Октомври 12, 2005, 07:39:14 am »
Подкрепям Зайката, че възпаление на тръбите сеоткрива с гин. преглед.
Проходимостта е друго нещо.
На мен ми отложиха цветната снимка именно заради възпаление на тръбата.
*
Престъпно
« Отговор #58 -: Октомври 12, 2005, 09:01:13 am »
Ох и аз да се включа, съгласна съм, че възпаление на тръбите се разбира с гинекологичен преглед, НО само и единствено за възпаление в момента на прегледа говорим, което в никакъв случай, ама в никакъв не води до ГЕНЕРАЛНИЯ извод, че "тръбите ти са добре". Разбрахте ме нали, колко възпаления протичат без симптоми и без да ги разберем, които водят до кофти последици..., за съжаление.
Престъпно
« Отговор #59 -: Октомври 12, 2005, 14:53:40 pm »
И аз да прибавя към списъса с черните доктори, една, меко казано алчна и нагла гинеколожка, при която ходих преди около година и половина. Става въпрос за медицински център....
Имам прблем, и не знаят какъв е той - гинекологичен / киста /, нещо с бъбреците, или апандисит. И така минавам през всички кабинети и ми остава гинекологичния - явно там е проблема.
Сядам аз на стола, и почва въпросната женичка да ме гледа, да опипва, половин час минава и тя нищо не вижда - вика ми - нямаш нищо момиче, здрава си...ама казва, за да съм по-сигурна, чакай,ще извикам колегата и аз започвам да чакам......през това време споделям с нея / имах просто лошо вътрешно предчувствие /, та и казвам - имам чувсвото, че имам киста, а тя - нямаш, нали те гледах, здрава си....................след половин час, другия лекар, който чака видя киста с огромни размери 8-9 см и ме вкараха в болницата за операция по спешност,..............ама иначе сме здрави, нищо ни няма.

Дори нямам вече коментар за това............ :P