0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
Престъпно
« -: Октомври 11, 2005, 11:49:24 am »
Значи, направо съм побесняла от престъпното нехайство и невежество на лекар, с което се сблъсках днес в чата... Извинявайте, но просто искам да споделя.

идва в чата едно момиче да пита някой пил ли е Клостил, защото й го предписал лекарят...
питам я има ли направена спермограма на мъжа, има ли изследване на проходимост на тръбите при нея, има ли доказана липса на овулация, че са предписали Клостил.
тя вика - не, отидох и той просто ми го изписа, щото много жени забременявали с него... то само за пет дни, казал й той, не е страшно!

викам, ами ако мъжът ти е безплоден? ами лекарят каза, да изпия хапчетата и ако не забременея от тях, значи проблемът не е в мене!

и за десерт, най-хубавото ... от колко време опитвате, питам...
ОТ 3 МЕСЕЦА, отговаря момичето....

е кажете ми, този лекар не е ли за лишаване от правоспособност???
 :evil:  :evil:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Престъпно
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2005, 11:59:21 am »
Права си jam!Май е пълно с такива специалисти :twisted: Лошото е, че има кой да им вярва :( Кажи кой е този самозванец да знаем. На мен ми прилича много на един прехвален варненски специалист :wink:
Престъпно
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2005, 12:01:18 pm »
Много си права jam. Но де да беше само този лекар такъв.
Май е масова практика да изписват Клостил-а, защото на някои помагал. И на мен една лекарка ми каза, че трябвало да го пия, защото цитирам "ами защото очевидно нещо не достига  :?: , след като до сега не си забременяла и ако искаш, пий го 3 месеца и после ела за лапароскопия или веднага ела за лапароскопията, ти решаваш" и това след проследяване на овулацията при нея и доказано, че си имам такава. А на въпроса ми за възможната вреда беше казано "няма за какво да се щадиш толкова, вредата е само за майката, не и за бебто".
Друга пък ми заяви, че практиката била такава - пиеш го първо 3 месеца (това бил един "много елегантен стимулатор" 8O ) и тогава, ако няма резултат, цветна снимка. Ама щом съм искала обратното, тя нямала нищо против.
Та значи според лекарите масово излиза, че майката кучета я яли, няма значение тя в какво състояние ще бъде по време на бременността.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Престъпно
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2005, 12:06:22 pm »
Защо ли ми е познато някак си? :) При мен се случи същото с тази разлика,че опитите ми бяха от 4 години и имах доказана овулация.Може би го изписват за да усилят овулацията и да увеличат шанса за забременяване.Лекарят,който ми го изписа твърдеше,че има жени,при които е дал нужният резултат.Наистина забелязвам,че с тоя Клостил се действа масово на принципа "проба-грешка".А в интерес на истината и аз не съм много наясно какви са му отрицателните ефекти?С какво точно може да навреди?
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Престъпно
« Отговор #4 -: Октомври 11, 2005, 12:07:24 pm »
Предлагам да изготвим антихипократчета като "награди" и да ги раздаваме веднъж годишно, придружени с информативни статии, разглеждащи репродуктивните проблеми.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Престъпно
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2005, 12:10:08 pm »
Копринкова, добре казано!

Ама това е вярно, и аз чувам, че го раздават нагоре надолу - дето ми вика една приятелка: "не се притеснявай, ще ти дадат едни хапченца за забременяване" :?
А бе това е - човек трябва здраво да си се интересува - за всичко сам. С мъжа ми спорим от време на време - той има нещо проблем с палеца на крака - отишъл при поликлиничния хирург, и онзи му предписал лечение - всеки ден 5 мин киснене в 70 градусов спирт 8O  8O  Аз безкрайно се учудих - ама мъжо вика, нали е лекар, знае. В резултат след втората процедура му се смъкна кожата отвсякъде, а пръстът му стана морав. Бахти рецептата бих казала 8O

В репродуктивните въпроси - наистина е много много тъжно, че няма достатъчно подготвени специалисти. Защо пък никой не казва - аз не съм специализиран в това, по-добре отиди при такъв тесен специалист :twisted:
Благодаря ти, Бени!

Престъпно
« Отговор #6 -: Октомври 11, 2005, 12:12:31 pm »
Цитат на: Eli_
Наистина забелязвам,че с тоя Клостил се действа масово на принципа "проба-грешка".А в интерес на истината и аз не съм много наясно какви са му отрицателните ефекти?С какво точно може да навреди?

Ами в листовката му са изброени доста странични ефекти. А аз лично си мисля, че всяка намеса в хормоналния баланс не се знае как ще се отрази на организма като цяло и дали след спирането на на месата няма да се получни хормонален дисбаланс. Поправете ме, ако греша.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Престъпно
« Отговор #7 -: Октомври 11, 2005, 12:18:40 pm »
Ами,Фреши нали ако каже,че не е специалист, все едно да си "плюе" на дипломата.Най-важното е да не стане ясно,че "не са в час",да си изпробват те всичките илачи,дето си ги знаят върху опитните зайчета,пък какво толкова,нали няма те да се тровят...Пък току виж природата помогнала и нещата се получили...ей,тогава ще се пръснат от гордост,че са най-великите доктори! :wink:
*

jam

• *
  • 14926
Престъпно
« Отговор #8 -: Октомври 11, 2005, 12:19:27 pm »
Ели, прочети тази статия:
http://www.zachatie.com/modules.php?name=News&file=article&sid=228

ето и заключението от нея:

"Не се препоръчва приемането на Клостилбегит повече от 5-6 пъти в живота. Последствията от злоупотребата с този препарат могат да бъдат достатъчно плачевни и има заплаха от ранно изтощаване на яйчниците на жената (или "ранен климакс"). При подобна диагноза, по-нататъшното лечение на безплодието със собствени яйцеклетки на жената е под въпрос, а в някои случаи – е направо невъзможно. Тогава често пъти единственият изход е инвитро с донорска яйцеклетка."
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Престъпно
« Отговор #9 -: Октомври 11, 2005, 12:21:35 pm »
Аууууу,направо настръхнах !!!Само това липсваше... :evil:
*
Престъпно
« Отговор #10 -: Октомври 11, 2005, 12:38:49 pm »
Напълно сте прави момичета.Как може да има такива некадърници. :evil: Абе тези доктори не учат ли от едни и същи книги не мога да разбера.Как така ще пренебрегват по този начин жената, ами нали тя ще го износи това бебе така че трябва да е здрава.Но както се вижда не ги е грижа за нашето здраве.Просто гледат да ни вземат парите, а ние да се спасяваме.

Пожелавам Ви момичета тая която не е намерила точния доктор да си го намери, защото те май са причината толкова дълго време да си нямаме дългоочакваните бебчета.

Успех на всички stork-boy
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Престъпно
« Отговор #11 -: Октомври 11, 2005, 12:45:18 pm »
Сега, нито е първият, нито ще е последен, защото:

1. Така пише в учебниците по акушерство и гинекология, повечето от които са от миналия век.
2. Няма убечници по репродуктивно здраве, нито курсове, нито специализации.
3. Няма медицински стандарт по акушерство и гинекология, а какво остава пък за репродукция.
4. Няма центрове за профилактика, диагностика и лечение на стерилитета, както и обучени специалисти. Изключвам ин витро клиниките с тесния сегмент, който покриват.
5. Номинации и дребни наградки, придружени с безлатно просвещение, не са лоша идея, ама откъде пари.   :D

Ми това е.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• *
  • 14926
Престъпно
« Отговор #12 -: Октомври 11, 2005, 12:56:55 pm »
Мели,

всичко това ни е известно на повечето от нас.
това е обяснение за невежеството, но не е обяснение за престъпното нехайство.

правилната постъпка, когато НЕ ЗНАЕШ, е да си признаеш този факт и да препратиш пациента към специалист, който ЗНАЕ, а не да започнеш да го лекуваш...
аз затова вдигнах гирите основно в тоя случай. не ме притеснява толкова, че има невежи по стерилитета лекари, притеснява ме това, че те се опитват да лекуват!

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Престъпно
« Отговор #13 -: Октомври 11, 2005, 12:59:51 pm »
Значи,какво излиза-и те (докторите) не са виновни,защото няма откъде да се научат,така ли?Проблем има -и то много сериозен,а виновни -не ?Защо има съд за крадците и убийците,а за тези,в чийто ръце е здравето и живота ти - не ?Естествено тогава,че ще цари чувство за безнаказаност и пълно безхаберие.Не слагам всички доктори под един знаменател,разбира се.Има и много свестни.Аз лично съм се сблъсквала и с едните и с другите.Просто ако се окаже,че си жертва на лекарска грешка,освен да ревеш и да се оплакваш друго не можеш да направиш.Най-много да предупредиш,който можеш да не е следващия... 8O  :oops:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Престъпно
« Отговор #14 -: Октомври 11, 2005, 13:01:31 pm »
Бе, тия лекари не четат ли?
Има много безотговорни и невежи хора. Лошото е, че не си го признават, не се консултират със специалист.
Имат си самочувствие и не ги интересуват последствията за пациентите.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Престъпно
« Отговор #15 -: Октомври 11, 2005, 13:03:47 pm »
Цитат на: jam
не ме притеснява толкова, че има невежи по стерилитета лекари, притеснява ме това, че те се опитват да лекуват!

Е ясно, но за да не лекуваш, трябва да осъзнаваш, че си невеж, а това ще стане само по описания от мен начин.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Престъпно
« Отговор #16 -: Октомври 11, 2005, 13:05:38 pm »
Цитат на: Eli_
Значи,какво излиза-и те (докторите) не са виновни,защото няма откъде да се научат,така ли?Проблем има -и то много сериозен,а виновни -не ?Защо има съд за крадците и убийците,а за тези,в чийто ръце е здравето и живота ти - не ?

Не, ако забелязваш, аз съм изброила и други проблеми, които се решават само законодателно и организационно от страна на държавата в лицето на отговорните за това институции. И нека не сравняваме лекарите с крадци и убийци, грозно е.

Димитър Кудоглу
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Престъпно
« Отговор #17 -: Октомври 11, 2005, 13:07:29 pm »
Цитат на: Lali

Да не мислиш, че е лесно да се чете. Не е. Нито пък един лекар може да разбира от всичко. А точно в това е проблемът - специалността акушерство и гинекология извъднъж се превърна в акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. Е как ще стане.

Димитър Кудоглу
Престъпно
« Отговор #18 -: Октомври 11, 2005, 13:20:30 pm »
незнам дали четат или не,но за съжаление е факт че има много от тях които просто си изписват лекарствата,без да значт точно какъв е проблема само и само така да се каже ДА СЕ ПРЕЗАСТРАХОВАТ!!!макар че още съм в началото на каквито и да е било изследвания вече се сблъсках с такива лекари-и за мен и за мъжа ми.този при който правихме спермограмата, която беше под всякаква критика както каза Мели,направо каза че това която са ми изписали на мен-една торба хапове е да се презастраховат?!?!!?!?а той самия каза че няма как да имаме бебе по естествен път а само с инсеминация......а за лекрарствата който изписа на мъжа ми само ще спомена прегнила-12 ампули и бромокриптин......добре че говорих с момичета от форума защото всичко ми беше много съмнително,та не му дадох да ги започва.а онази за мен още незнаеше какво още ми има че да знае какво да дава-защото едва вчера си взех резултата от цитонамазката.добре че се усъмних както в нея така и в доктора на мъжа ми и не сме пили нищо.и сега пак отначало при други лекари за мен и него:)лошото е че всичко това се отразява на всички нас и губим много пари,нерви и търпение.....едвам оправих мъжа ми-така се беше депресирал като му казаха в очите че не става за татко по естествен начин..........нещата ще се оправят момичета,вярвам в това,и всички ще имаме това което искаме,но нервите които сме изгубили от стреса,ядовете и напрежението няма да ни се върнат.
много кураж и търпение момичета
успех!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Престъпно
« Отговор #19 -: Октомври 11, 2005, 13:23:13 pm »
Цитат на: Meli
Цитат на: Lali

Да не мислиш, че е лесно да се чете. Не е. Нито пък един лекар може да разбира от всичко. А точно в това е проблемът - специалността акушерство и гинекология извъднъж се превърна в акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. Е как ще стане.

Ами ти как успяваш да четеш? Значи е до човек. Както във всяка професия.