0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Престъпно
« Отговор #20 -: Октомври 11, 2005, 13:26:31 pm »
Цитат на: Lali
Цитат на: Meli
Бе, тия лекари не четат ли?

Да не мислиш, че е лесно да се чете. Не е. Нито пък един лекар може да разбира от всичко. А точно в това е проблемът - специалността акушерство и гинекология извъднъж се превърна в акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. Е как ще стане.

Ами ти как успяваш да четеш?

За сметка на други неща, Лали. Затова казвам, че не е лесно.  :)

Малко размисъл встрани, който не е никак позитивен. В последните 10 години всеки семестър имам поне по 1 студент, който не е добре. Психически. Направих си труда да проверя. Всички завършват.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Престъпно
« Отговор #21 -: Октомври 11, 2005, 13:28:25 pm »
Бе, тия лекари не четат ли?

Да не мислиш, че е лесно да се чете. Не е. Нито пък един лекар може да разбира от всичко. А точно в това е проблемът - специалността акушерство и гинекология извъднъж се превърна в акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. Е как ще стане.

Ами ти как успяваш да четеш?

За сметка на други неща, Лали. Затова казвам, че не е лесно.  :)

А защо го правиш?
Защото искаш да си перфектна.
Защото си съвестна, не искаш някой да пострада заради нещо недогледано.
И защото най-вече нямаш фалшиво самочувствие на знаеща.
Защото човек колкото повече чете, разбира че още по вече не знае.
И последно - защото си природно интелигентна.
Престъпно
« Отговор #22 -: Октомври 11, 2005, 13:30:00 pm »
защото иска да е наясно с нещата който незнае......защото е човек който като незнае нещо чете ....... абе пример за лекарската гилдия......ако можеше всички да са като Мели........мечтиииииии:)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Престъпно
« Отговор #23 -: Октомври 11, 2005, 13:31:57 pm »
Малееее, кви четки ударих, чак аз се засрамих :oops:
Добре, че нямам общи интереси с Мели, че щеше да прозвучи комерсиално.
*
Престъпно
« Отговор #24 -: Октомври 11, 2005, 13:46:57 pm »
Същия случай имах и аз преди 2 месеца  :( . Отидох при един гинеколог да ми вземе цервикален секрет за хламидии. Обясних му, че имам проблеми със забременяването. Бяхме заедно с мъжа ми. Влезнахме и двамата в кабинета и без никакви прегледи въпросният лекар ни заяви, че така като ни гледал аз съм била проблемната (по очите ли позна не знам  :roll: ), а не съпруга ми. Нямало какво да ми изследвал хламидии, цитирам “Не ти е това проблема”, според него нямало овулация и ми вика да пиша ли рецептата. Тогава му обясних, че няма да пия никакви хапчета преди да си направя изследването за хламидии. Като започна пак да ми увърта нещата, станахме и си излязохме. Да не казвам след всички тези простотии и колко пари ми взе  :evil: .
*
Престъпно
« Отговор #25 -: Октомври 11, 2005, 13:52:42 pm »
Не се препоръчва приемането на Клостилбегит повече от 5-6 пъти в живота

това за брой стимулации ли се отнася
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Престъпно
« Отговор #26 -: Октомври 11, 2005, 13:53:23 pm »
Отивам да работя.  :)  Не говорете за мен, докато ме няма.  :balk_21:

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
Престъпно
« Отговор #27 -: Октомври 11, 2005, 15:45:52 pm »
Цитат на: galka
Не се препоръчва приемането на Клостилбегит повече от 5-6 пъти в живота

това за брой стимулации ли се отнася

да, става дума за 5-6 цикъла, стимулирани с Клостилбегит.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Престъпно
« Отговор #28 -: Октомври 11, 2005, 16:12:28 pm »
Благодаря jam!
*
Престъпно
« Отговор #29 -: Октомври 11, 2005, 17:07:51 pm »
Цитат на: bori_st
Същия случай имах и аз преди 2 месеца  :( . Отидох при един гинеколог да ми вземе цервикален секрет за хламидии. Обясних му, че имам проблеми със забременяването. Бяхме заедно с мъжа ми. Влезнахме и двамата в кабинета и без никакви прегледи въпросният лекар ни заяви, че така като ни гледал аз съм била проблемната (по очите ли позна не знам  :roll: ), а не съпруга ми. Нямало какво да ми изследвал хламидии, цитирам “Не ти е това проблема”, според него нямало овулация и ми вика да пиша ли рецептата. Тогава му обясних, че няма да пия никакви хапчета преди да си направя изследването за хламидии. Като започна пак да ми увърта нещата, станахме и си излязохме. Да не казвам след всички тези простотии и колко пари ми взе  :evil: .

Веднъж и аз писах са една докторка от която не бях доволна,но не споменах името и.Всички момичета ме попитаха как се казва за да знаят ако случайно попаднат при нея да знаят за какво става въпрос.Естественно им го казах така,че не се притеснявай да кажеш този"доктор" как се казва,аз лично съм много любопитна :evil:
*
Престъпно
« Отговор #30 -: Октомври 11, 2005, 17:21:52 pm »
Все пак Мели те са учили акушерство и гинекология и са чели,но мисля,че не ни лекуват в последователността както трябва.На мен също ми изписаха Клостил без абсолютно никаккви изследвания включително спермограма.Пих ги три месеца,но престоя ми в този сайт беше от полза.Когато ме попитаха дали са ми праходими тръбите и имаме ли спермограма си отворих очите,че си пия лекарствата колкото докторката да си оправдае парите за прегледа.Според теб правилна ли е последователноста в която ни лекуват?Може ли да се разместят някой неща?Ето какво се случи с мен и какво мисля,че трябваше да се случи:
1.Установена липса на ОВУ
2.Клостил 3 месеца и прегледи
Въпрос: Да правим ли спермограма?
Тговор:Ако искате направете и я донеси
3.Прегнил на трети месец
Въпрос: Има ли вероятност от запушени тръби?
Отговор-откъде да се вземат тези запушени тръби?
Въпрос:Да правим ли спермограма
Отговор:За ваше успокоение-направете
4.Повече не се върнах в кабинета

Не съм специалист,но мисля,че това е начина да се прави
1.Спермограма
2.Хламидии
3.Цветна снимка и следене за ОВУ
4.всичко останало.

Мели моля за коментара ти,защото може да съм в грешка.
Престъпно
« Отговор #31 -: Октомври 11, 2005, 17:49:31 pm »
Голяма част от лекарите ги мързи, да си кажем честно, да прочетат дори и една страница, за да научат нещо ново и гледат само как да отбият номера когато отидеш при тях.  :x
 И мен също караха да ги пия , но добре че преди това бях намерила сайта :wink:
Битува някакво мнение, че проблема е в жената и като пие три месеца хапчета и хоп ще забременее/и не говорим за обикновени хора , а за лекари/
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Престъпно
« Отговор #32 -: Октомври 11, 2005, 17:54:11 pm »
Вижте сега - лекарите като цяло са добри, отзивчиви и желаещи да помогнат.
Поне тези, на които аз съм попадала.
Навсякъде има изключения.
Но не бива така да се обобщава.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Престъпно
« Отговор #33 -: Октомври 11, 2005, 18:18:33 pm »
Цитат на: a_s_n
Не съм специалист,но мисля,че това е начина да се прави
1.Спермограма
2.Хламидии
3.Цветна снимка и следене за ОВУ
4.всичко останало.

Мели моля за коментара ти,защото може да съм в грешка.

Не съм Мели, но ще отговоря по т.2
Пълна микробиология - влагалище и цервикс с антибиограма и директен PCR-ДНК тест за хламидия, защото при цветната снимка можеш да си вкараш и други гадинки освен нея.

По темата  - в началото, когато започвах:
Въпрос : Имам зеленикаво течение. Няма ли да правим микробиология и цитонамазка
Отховор: аз хапчета за познаване не пия, че не ти е правена цитонамазка. А.. ти се нещо бъркаш  за цвета на тва течение, не може да е такъв. Ако говориш за бяло течение, ми то си е естествена флора бе, непречи за забременяване.... Ще те свържа с др Филипов за лапароскопия.

След Х време - около месец
Въпрос: като ми взимаха намазка за микробиология на вл секрет докторката /друга платено й само за манипулацията/ каза, че съм имала огроооомна раничка на шийката на матката /впоследствие потвърдено от още две гинки/, Вие да забелязахоте нещо такова?
Отговор: Виж какво моето момиче, днеска не ми е ден и не си спомням за твойта раничка /Преглед за да си спомни , разбира се, няма/
Престъпно
« Отговор #34 -: Октомври 11, 2005, 18:26:29 pm »
Мацки, какво се дразните, бе, това е практика. Клостила е измислен през 50-те години, а ехографите - малко по-късно.

Моя колежка (сега на 55) също го е пила - пак "хапчета за забременяване". Както казва Мели - учебниците са от миналия век. Това, което някога е било нормално, обаче вече е НЕДОПУСТИМО. И който лекар не се съобрази с този факт - отпада от пазара.

Като се сетя за вътрематочните инсеминации без обработка - съвсем настръхвам, но тях продължават да ги практикуват разни "лекари" и то не само в малките градове, а и в София, при това в центъра на града.

Да вземем да напишем няколко "златни правила", в които да опишем ако доктора еди какво си - смени го. М?

И не мога да не спомена, че истинските лекари са в клиниките за лечение на стерилитет. Другите са малко или повече измислени...
Престъпно
« Отговор #35 -: Октомври 11, 2005, 18:30:18 pm »
Малко и аз в темата по този повод.
Различна ситуция- моята ендоккриноложка реши, че имам нужда от хапчета за високо кръвно, което аз като паника имам във всеки лекарски кабинет. Изписа ми тя едни и аз и казвам, че ние активно опитваме за бебе и я питам дали тези хапчета нямат странични ефекти или противопоказания при една бременност. тя ми каза, че няма проблеми, даже ще ми помогнат.
Тъй като заради високата захар съм диспансеризирана при личната(взимам си лекарството през касата) тя даде рецепта за личната.
Тъй като аз съм Тома Неверни, но имам доверие на лекаря си гинеколог и на Мели попитах я за тези хапчета, тя ми даде линк. Е признавам си след всяко изброено косата ми настръхваше. Лекарството може да се дава на бременна, ако е животозастрашаващо, защото може да доведе до загиване на плода, преждевременно раждане, различни проблеми и смърт на детето след раждане.
Питам в случая ако не бях такава недоверчива вече  и се бях  доверила?
Добре, че има все още лекари, които са наистина Лекари и Хора
Престъпно
« Отговор #36 -: Октомври 11, 2005, 18:42:55 pm »
Цитат на: ultra
Предлагам да изготвим антихипократчета като "награди" и да ги раздаваме веднъж годишно, придружени с информативни статии, разглеждащи репродуктивните проблеми.

:good_post:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
Престъпно
« Отговор #37 -: Октомври 11, 2005, 18:46:13 pm »
Цитат на: little_rabbit
Мацки, какво се дразните, бе, това е практика. Клостила е измислен през 50-те години, а ехографите - малко по-късно.

това, което мен ме потресе най-силно в случая, е фактът, че момичето отива при лекаря и казва - аз опитвам от 3 месеца и не става, какво да правя?
а той, вместо да й каже да му се яви след една година (уточнявам, тя е на 27 години!), директно пише рецепта за Клостил!

ето за това му поведение няма оправдание - нито с незнание, нито с нови открития след 50-та година насам, нито с нищо!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Престъпно
« Отговор #38 -: Октомври 11, 2005, 19:06:36 pm »
Еми непростимо е Джам, ама кво да се прави.

Момичето утре ще се тръшка и ще реве, а доктора предписал й Клостила ще си спинка спокойно.

В тази връзка да сте чули за един осъден доктор - специалист поради неправилна медикаментозна терапия ... при това законодателство няма и да чуете. Джипките изяждат дървото заради изцепки, а така наречената Специализирана амбулатория за извънболнична медицинска помощ - в това число и гинеколозите се забавляват и купонясват /говоря за незнаещите и нечетящи книжки гинк- и/.

По въпроса за четенето : Аз стигнах в "просвещението" си дотам, че моя приятелка - докторка иска да и пращам по мейла линкове на сайтове, в които чета. Така че който търси, намира - по един или друг начин. Въпросът е, че повечето "специалисти" приемат някво достигнато ниво на знание за база, от което могат да печелят пари и са като коне с капаци. Чул за клостила - аре юруш на всички.
*
Престъпно
« Отговор #39 -: Октомври 11, 2005, 19:19:59 pm »
Вижте сега, да приемем, че няма време да чете, решил е да остане на това посредствено ниво - ОК проблеми няма - има посредствени лекари, има и специалисти. Ама тва извинете са основни положения: 3 месеца не става и хайде Клостил. :wink:  Освен това може поне да се интересува дотолкова към кои свои колеги, които имат време и четат  да препрати пациентките си. Е на такъв лекар, дори и незнаещ, евала му правя. Не се иска много да си човек.