0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Инсе - въпрос?
« -: Октомври 09, 2005, 19:12:16 pm »
Искам да се посъветвам с вас по въпроса за инсеминациите. Правя инсе в САЩ по следната схема: между 3-7 ден съм на Кломифен, после правя тестове за овулация и като видя положителен отивам на инсе на следващия ден сутринта. Тогава ме гледат на видеозон и инсеминират. Вече 3 пъти ми се случва като отида за инсе да виждат един фоликул 16-17мм и ми казват, че тъй като съм на Кломифен, нормалното е по това време да има 22мм фоликул, така че сигурно вече се е спукал доминантния и си ме инсеминират.
Обаче, мен нещо ме гложди съмнението дали наистина има спукан или няма овулация. Вие какво мислите по въпроса?
Досега нямаше съмнение, че овулирам - изследвали са ми хормони и цикъла ми е нормален, правя тестове за овулация - положителни всеки месец. При нас проблема е мъжки (засега).
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Инсе - въпрос?
« Отговор #1 -: Октомври 09, 2005, 20:11:20 pm »
Тук практикуваме проследяване на фоликула (фоликулите) по време на стимулацията, както и измерване на дебелината на маточната лигавица, новито на естрогена и изобщо изкъсо следим как върви стимулацията . В САЩ лекарският труд е много скъп и по тази причина не се прави проследяване. Само тест за овулация за мен не е достатъчен. Разлика в доктрините, какво да се прави.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Инсе - въпрос?
« Отговор #2 -: Октомври 09, 2005, 21:01:49 pm »
Мели, благодаря ти за отговора. Знаех си, че нещо попретупват тука. Явно ще трябва да настоявам за проследяване на ултразвук поне в деня преди инсе-то да се види има ли доминантен.
Много кофти работа, ама тука да те гледат на ултразвук е някаква супер привилегия, каквато и застраховка да имаш... :(
Life is good.
Do what you like,
like what you do.