www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: Lila в Октомври 09, 2005, 19:12:16 pm

Титла: Инсе - въпрос?
Публикувано от: Lila в Октомври 09, 2005, 19:12:16 pm
Искам да се посъветвам с вас по въпроса за инсеминациите. Правя инсе в САЩ по следната схема: между 3-7 ден съм на Кломифен, после правя тестове за овулация и като видя положителен отивам на инсе на следващия ден сутринта. Тогава ме гледат на видеозон и инсеминират. Вече 3 пъти ми се случва като отида за инсе да виждат един фоликул 16-17мм и ми казват, че тъй като съм на Кломифен, нормалното е по това време да има 22мм фоликул, така че сигурно вече се е спукал доминантния и си ме инсеминират.
Обаче, мен нещо ме гложди съмнението дали наистина има спукан или няма овулация. Вие какво мислите по въпроса?
Досега нямаше съмнение, че овулирам - изследвали са ми хормони и цикъла ми е нормален, правя тестове за овулация - положителни всеки месец. При нас проблема е мъжки (засега).
Титла: Инсе - въпрос?
Публикувано от: Мели в Октомври 09, 2005, 20:11:20 pm
Тук практикуваме проследяване на фоликула (фоликулите) по време на стимулацията, както и измерване на дебелината на маточната лигавица, новито на естрогена и изобщо изкъсо следим как върви стимулацията . В САЩ лекарският труд е много скъп и по тази причина не се прави проследяване. Само тест за овулация за мен не е достатъчен. Разлика в доктрините, какво да се прави.  :)
Титла: Инсе - въпрос?
Публикувано от: Lila в Октомври 09, 2005, 21:01:49 pm
Мели, благодаря ти за отговора. Знаех си, че нещо попретупват тука. Явно ще трябва да настоявам за проследяване на ултразвук поне в деня преди инсе-то да се види има ли доминантен.
Много кофти работа, ама тука да те гледат на ултразвук е някаква супер привилегия, каквато и застраховка да имаш... :(