0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мнение за д-р. Божидар Славчев
« -: Септември 28, 2007, 08:24:39 am »
Момичета, накой правил ли е скоро хистероскопия при него, в частния му кабинет и какво ви е мнението за него? Дали работи със здравната каса?
*
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #1 -: Септември 28, 2007, 08:56:09 am »
В частния кабинет не работи със ЗК. Иначе условията вътре са много добри, борави с доста модерна техника. Пред кабинета се чака по 1-2 часа, дори и да имаш предварително запазен час, просто напливът при него е много голям и не се спазват часовете. Всеобщото мнение е, че е факир в техническото изпълнение на процедурите. Не знам дали си се срещала с него, затова се извинявам ако споделям неща, които си имала възможност и сама да установиш. Той ми прави конизациото преди година и да чукна на дърво, досега нямам оплаквания. Самият Славчев не обяснява много, за да бъда точна - трябва с ченгел да му вадиш думите от устата. Дори да реши да проговори - мънка и трудно му се разбира какво казва.
За съжаление тази година доста се разочаровах от отношението му, тъй като след хиперстимулация имах 3 кисти над 6 см и той директно ме засили за операция. Отидох на преглед в кабинето му, но той беше на работа в МД, затова ме прегледа негова колежка, която ме посъветва все пак да отида до МД за консултация и със самия Славчев. Обясних му от какво са кистите, че с времето би трябвало да изчезнат, а той само измънка, че съм за операция и ме поведе към стаята за прием  8O. Двамата с мъжа ми се стреснахме. Нищо не ни беше обяснено-директно ме поведоха за операция?!? Попитах все пак каква е процедурата и т.н, а Славчев отвърна, че нямал време сега да обяснява такива неща. Все едно ще ми зашива скъсана дупка на гащите, та да няма нужда от обяснение! Питах го, може ли да се случи нещо на ембриона, а той само повдигна рамене. Хванах си чантичката и си тръгнахме, като казахме, че ще си помислим. Повече не стъпих при него!
Бях чела и други мнения, че е доста рязък, понякога груб, но в частния кабинет беше мек като памук и не вярвах.
Въпреки всичко, ако трябва да се прави някаква процедура/операция бих го препоръчала, защото няма гинеколог, който да е разбрал, че Славчев ми е правил конизациото и да не е казал, че съм попаднала точно при когото трябва.
Малко дълго стана, но дано е било поне полезно. Успех!
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #2 -: Септември 28, 2007, 09:27:23 am »
Благодаря ти Ани за изчерпателния отговор, не съм още ходила при него, препоръчаха ми го и по-точно д-р. Владимиров. Днес ще ми е първа визита при него, надявам се да не ми се наложи да чакам много, понеже ще пътувам, поне така ми казаха от регистратурата вчера. Дано всичко да мине успешно следващите дни.
*
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #3 -: Септември 28, 2007, 10:41:39 am »
Евертън, по какъв повод се налага консултация с него?
Имай предвид, че нищо не разбира от инвитро. На мен такива безумия ми наговори, че думи нямам.
Много неприятен човек, може и господ да е на хистероскопиите, но лапаро не прави!
На мен ми предложи коремна операция на матката за премахване на преграда (двурога матка), при положение, че му обясних, че имам два неуспешни опита ИКСИ и не мога да си позволя да чакам възстановяване от коремна операция. 8O
Отиди, виж, прецени!


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #4 -: Септември 28, 2007, 11:00:21 am »
Съгласна съм с White - ако искаш помощ от него във връзка със стерилитет няма да ти помогне. Специализирал е в боравенето с ножове и т.н... т.е , той си е главно онколог-хирург. Знаеше за опитите ми за бебче, беше наясно с изключително недеровния ми цикъл, но каза че няма причина да не стане.Е как ще стане с ПКЯ  и липса на фоликули по половин година?!?  8O
А за чакането, моят съвет е все пак да си вземеш нещо интересно за четене, че от жените в кабинета не се знае дали ще има свободни списания. Виждала съм жени от Бургас да чакат пред кабинета в 22.00ч, с намерението да си хванат последния влак и да ти кажа честно, не знам дали са успявали.
И още - ако става дума за репродуктивни проблеми - каквото и да ти каже-искай второ мнение. При него - само операции (пак след второ мнение ;) ).
*
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #5 -: Септември 28, 2007, 16:46:27 pm »
Да, и аз напълно подкрепям момичетата. За хистероскопия /оперативна/ може да потърсиш и д-р Тюфекчиева. Аз съм правила при него диагностична и останах доволна. Иначе при него - само за коремни операции, след трикратно мнение, че се налага именно такава.
Късмет!


Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #6 -: Септември 29, 2007, 09:25:47 am »
Здравейте отново момичета!
Благодаря ви за съветите, но след като го посетих вчера, напълно подкрепям мненията ви. Изобщо не ми е минавало и през ум да го търся за инвитро, или икси, тъй като вече съм си избрала д-р доста отдавна и това е д-р. Владимиров.
Но след едно неуспешно икси се оказа, че имам ендометриален полип, който трябва да се махне, преди следваш опит. И както писах по-горе ми го препоръчаха за оперативна хистероскопия.Надявам се да се справи добре, и да не получа някакви усложнения за да се налага да ходя пак.
Иначе като отидох имаше само 2 жени, и  понеже предния ден се обадих ме извикаха първа, не се наложи да чакам, но добре, че имаше една сестра там, която му служеше и като асистентка, и като преводачка :D. Та той изобщо дали успя да ми каже две думи :D, и Ани беше  напълно права, че трябва с ченгел да му вадиш думите от устатата. Това е общо взето, благодаря ви за мненията все пак и дано в петък се справи добре, че съм толкова притеснена.
t]
*
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #7 -: Септември 29, 2007, 09:52:43 am »
 :crossfingers: :crossfingers:за петък
*
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #8 -: Септември 29, 2007, 10:15:24 am »
everton, бъди спокойна, както писах по-горе - Славчев е всеобщо признат що се касае боравенето с ножа. Поне в това отношение не се натоварвай излишно с притеснения. А тази дето ти е "превеждала" най-вероятно е жена му. Много мила жена, понякога се чудя как са се харесали ;)
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #9 -: Септември 29, 2007, 10:20:26 am »
everton, не се притеснявай.Януари 2006  правих хистероскопия при него и всичко беше ОК.От тогава не съм имала никакви проблеми(при мен наличието на полип беше съпроводено с кървене).Успех!
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #10 -: Септември 29, 2007, 10:23:45 am »
Мале, Ани сериозно ли е съпругата му?Чак не мога да повярвам. Толкова лъчезарна и любезна, тя уговаря всичко, даже докато ме гледа на ехото стя там и тя гледа, тя уговаря анестезилог, тя всичко върши. Общо взето той ме пита общи неща за досието, за които се наложи и тя да се намеси.Друго нищо не ми обясни-за самата процедура.И аз се чудя как са се харесали.
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #11 -: Септември 29, 2007, 10:25:47 am »
everton, не се притеснявай.Януари 2006  правих хистероскопия при него и всичко беше ОК.От тогава не съм имала никакви проблеми(при мен наличието на полип беше съпроводено с кървене).Успех!
Благодаря ти, но пък  за разлика от теб аз нямам кървене, за което и той се учуди, понеже полипа ми е доста голям, и съм с редовен цикъл.
*
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #12 -: Септември 29, 2007, 10:29:53 am »
Мале, Ани сериозно ли е съпругата му?Чак не мога да повярвам.
Съдейки по разказа ти, няма кой друг да е. Другите сестри също са любезни, но не бих казала чак лъчезарни!
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #13 -: Септември 29, 2007, 11:52:55 am »
Май късно, както обикновено, но все пак да се включа и аз - ходих при Славчев в частния му кабинет, за консултация по повод 3 миомни възелчета, които док смяташе, че трябва да премахнем. Вместо да ме консултира по този повод, Славчев ми прибра главоломната сума от 75 лв. за УЗ, обясни ми, че трябва да си изследвам  пролактина и ми каза да дойда при него след няколко месеца, ако продължава да не става (към този момент - беше му обяснено - не ставането продължаваше над 2 години). Вече не си спомням точните му думи, но междувременно успя да изкаже мнение относно лекуващия ми лекар, което намирам за крайно неколегиално и да ми обясни, че въобще дума не може да става за стерилитет, ами направо няма причина да не стане, ако пролактинът ми е ок. 8O
После четох негово интервю (не помня къде), в което обяснява, че той не е специалист по стерилитет - и се чудя, защо, по дяволите, тогава изказва подобни мнения така спокойно по тема, по която очевидно не се смята за компетентен?!?

Другата страна на медала (да има баланс): моя приятелка, след 7 години опити и навършени 37 години отиде в клиника по стерилитет. Не ми е много ясно какви точно изследвания са й били направени там (не мога да разчитам 100% на това, което твърди), но заключението на лекуващия я лекар е - ин витро. Тя побеснява, защото, според нея, всичко е базирано на възрастта (не че няма причина, но явно някои жени са по-чувствителни по темата) и отива при Славчев. По стар навик, Славчев я преглежда и й обявява, че според него тя е напълно здрава и няма причина да не стане. Тя забременя същия месец. Ако питате мен - чист късмет. Ако питате нея - Славчев е Бог.

Всичко до тук поставя под съмнение само изказванията му относно стерилитета - по отношение на хирургически интервенции и т.н., смятам, че все пак той наистина е най-добрият.

Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #14 -: Септември 29, 2007, 13:11:44 pm »
Мдаам бях пропуснала да добавя и баслословните цени към останалите екстри. Никога не съм излизала от кабинета му, без да съм олекнала поне с 60-80лв :(
*
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #15 -: Септември 30, 2007, 01:05:39 am »
аз съм лежала за операция в отделението,където работи.да на операции е добър,но от стерилитет понятие си няма.ама какви са тези цени 60-80 лв.лекуващия ми проф.Карагьозов преглеждаше за 15лв до преди година.сега се сещам тълпите от жени пред кабинета на професора, и празните пейки пред кабинета на Славчев.това в МД.лично впечетление в отделението - студен и мноооого оскъден на думи.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #16 -: Септември 30, 2007, 12:41:11 pm »
Момичета, напълно правилни са ви мненията за него и моето се покрива с вашето :D. Що се отнася до цени-на мен ми взе 40 лв. за ехо и 300 лв. ще е оперативната хистероскопия, поне така ми казаха. Яд ме е само едно, че тази манипулация се поема от касата, а като питах, ми каза, че не може по касата, и всичко ще се плащам.
*
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #17 -: Октомври 01, 2007, 16:09:29 pm »
Здравейте момичета , 
искам да ви кажа и моето мнение за д-р Славчев. Аз съм просто възхитена от него и много , много благодарна.Той спаси матката ми след като доста специялисти бяха на мнение , че трябва да ме изчистят. Имах много голяма миома и той ми напарави миомектомия. Сега д-р Владимиров отново ме праща пак при него за хистероскопия.Ходих на консултация и да уточним кога и как ще бъде извършена манипулацията. Знам ,че много се чака там /не съм от София/, знам , че много ще ми коства във финансово отношение , но съм убедена , че всичко това си струва.
А за отношението му  - какво да кажа .Особено при първото ми посещение той беше единствен който ме убеди , че положението не е толкова лошо и се оказа прав. Аз съм негова пациентка от две години , ходила съм при него няколко пъти и винаги съм влизала със свито сърце и съм излизала с надежда . Винаги е бил много любезен и каквото и да питам ми е обяснявал и кабинета си и в МД.
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #18 -: Октомври 01, 2007, 16:46:07 pm »
Здравейте момичета , 
искам да ви кажа и моето мнение за д-р Славчев. Аз съм просто възхитена от него и много , много благодарна.Той спаси матката ми след като доста специялисти бяха на мнение , че трябва да ме изчистят. Имах много голяма миома и той ми напарави миомектомия. Сега д-р Владимиров отново ме праща пак при него за хистероскопия.Ходих на консултация и да уточним кога и как ще бъде извършена манипулацията. Знам ,че много се чака там /не съм от София/, знам , че много ще ми коства във финансово отношение , но съм убедена , че всичко това си струва.
А за отношението му  - какво да кажа .Особено при първото ми посещение той беше единствен който ме убеди , че положението не е толкова лошо и се оказа прав. Аз съм негова пациентка от две години , ходила съм при него няколко пъти и винаги съм влизала със свито сърце и съм излизала с надежда . Винаги е бил много любезен и каквото и да питам ми е обяснявал и кабинета си и в МД.
Напротив, аз като отидох и се разбрахме веднага за този петък да ми е хистероскопията, няма да с еналожи да чакам.Стискам ти палци, и твоята да е скоро.
*
Re: Мнение за д-р. Божидар Славчев
« Отговор #19 -: Октомври 01, 2007, 16:58:04 pm »
Ние се разбрахме аз да се обадя за да уточним датата , защото трябвало да бъде непосредствено след цикъл.А пък и пътят ми 6 часа , което усложнява нещата от моя страна