0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кървене в началото на бременост
« -: Октомври 06, 2005, 12:19:48 pm »
Хем се радвам, хем се притеснявам. Най-после се случи да забременея. В самото начало съм, т.е. 6 дни от закъснение на цикъла. Първо теста показа +, после и гинеколог видя бременоста на екрана. Но вчера имах за няколко часа кървене, което днес премина в кафяво зацапване. Сутринта ми биха Прегнил 10 000. Доктора каза, че при някои жени се получавало така. В понеделник ще видим накъде вървят нещата. Страх ме е защото имам един спонтанен аборт преди две години в трети месец.
Но сега стискам палци и чакам развръзката.
Моля за съвет.
*
Кървене в началото на бременост
« Отговор #1 -: Октомври 06, 2005, 12:34:20 pm »
:)
Честито!
Аз на твое място няма да стана от леглото!
А иначе слушкай чичо Доктор.
Пожелавам ти лека бременност и сладко бебче когато_му_дойде_времето!
Кървене в началото на бременост
« Отговор #2 -: Октомври 06, 2005, 13:09:32 pm »
Лека бременност :D
Желая ти късмет този път
*

    Juli7

Кървене в началото на бременост
« Отговор #3 -: Октомври 06, 2005, 14:33:35 pm »
Ей, честито :D
А сега се успокой и се излежавай повече. Всичко ще е наред!
Наистина в много случаи така се получава в началото.
Почивай повече и бъди спокойна.
*

    ts

Кървене в началото на бременост
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2005, 12:00:02 pm »
a niakoi imal li e temperatura v na4aloto na bremennostta?
*

    meri

Кървене в началото на бременост
« Отговор #5 -: Октомври 12, 2005, 21:58:09 pm »
Бременна съм в 5 г.с. от снощи се появи и при мен кръв ,която е оскъдна изчезва за кратко и пак се появява .Понякога е кафява на цвят. Имам и температура без да съм болна .Днес лекаря при прегледа ми каза ,че плодният сак се намира ниско в матката и засега мога само да чакам. Изписа ми папаверин .
В понеделник пак съм на преглед .Стискайте палци нещата да се оправят .
П.П  : :!: Петното кръв се появи след като реших да прибера саксите от терасата.Така ,че се пазете .
*

    Anonymous

Кървене в началото на бременост
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2005, 10:39:15 am »
леката температура в първите три месеца е нещо не просто нормално, а дори характерно за бременността. Аз например бях спокойна, докато си я задържах на 37,2
*
кървене
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2005, 12:27:23 pm »
Слушайте си докторите и се пазете!!!Ако преценят, че трябва да лежите за известно време в болница, не се колебайте. На никого не му е приятана болничната обстановка, но ще го направите заради бебчовците. И никакво вдигане на тежко- местене на саксии и подобни дивотии.
*

    bremenna

ne se pritesniavai
« Отговор #8 -: Ноември 22, 2005, 18:54:41 pm »
purvo izvinete za latineca no mi se "skapa" kirilicata :?
Chakam vtoro dete i sum v 24 g.s. I pri dvete bemennosti imah kurvene v nachaloto koeto otshumiava kum 3 mecec. Pri purvoto dete vzimah papavarin i si lejah poveche - biah ujasno pritesnena. Pri vtorata mi bremennost ne sum se spriala...iskam da ti kaja da ne se striaskash ,da budesh spokoina ne e hubavo da kurvish, no naistina se poluchava pri dosta jenine. Ako kurveneto e rujdivo i ne e obilno znai che shte otmine no vse pak se pazi. Chakat te hubavi mececi - uspeh  :D
Здравейте и от мен
« Отговор #9 -: Май 18, 2006, 16:04:19 pm »
Моля ви за съвет мили момичета.Аз съм със закъснение 10 дни и 5 положителни теста,но на на вагиналния видеозон лекарката не видя плодно сакче,видя само някакво струпване на ендермални клетки или нещо подобно,но не можа да каже със сигурност дали има бременност евентуално може там да се появи и плодното сакче.Обаче имах  друг проблем кървях.Изписаха ми и дуфастон и пипеверин. Има само съмнения за бременност.И аз незнам дали съм бременна или не.Дайте ми съвет моля ви.Толкова много г чакахме това бебе.Дали съм бременна или не и аз се обърках вече,а продължавам да кърва,макар че пия хапчетата е по-малко но кървя.Какво да правя незнам.
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Кървене в началото на бременост
« Отговор #10 -: Май 18, 2006, 18:31:26 pm »
Не ти ли направиха кръвен тест?Ако не, направи си задължително.Другите момичета ще кажат след колко време се повтаряше, но мисля, че после се правеше пак за да се види дали растат стойностите.
Иначе е рано да се види, това трябва да са ти го обяснили.
А болки имаш ли?
Кървене в началото на бременост
« Отговор #11 -: Май 18, 2006, 18:46:52 pm »
Благодаря ти за бързия отговор.Имам болки,но вече по-слаби и само,когато се движа,като лежа съм добре,но ходя на работа.А за кръвен тест никой не ми е казал от лекарите при,които ходих от тук от форума го научих.Ако отида при личния лекар може ли да ме насочи  с направление или нещо подобно,за да ми се направи такъв кръвен тест.Защото сега само се побърквам и нищо не правя и умирам от страх,че ще си загубя бебенцето,което сум чакала много дълго и съм преживяла операции от кисти,миоми и други.Последната ми операция беше на 10 януари.Дали да не отида при лекяр,който ме оперира направо се чудя вече.
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Кървене в началото на бременост
« Отговор #12 -: Май 18, 2006, 19:08:17 pm »
Просто отиди в някоя лаборатория и си го пусни-кръвен тест за бременност.Не е скъп, доколкото знам, за да търсиш направление.
После с резултатът отиди при този лекар, щом му имаш доверие.
Не искам да те плаша, нищо не се знае, така че споко.
Просто за да си сигурна в резултатът и да проследите дали има покачване на стойностите.
Това ще покаже дали има бременност наистина и дали има развитие.
Абе какви са тия лекари, които не го знаят...писна ми от такива.
Пак ти казвам, спокойно, стискам палци всичко да е наред.
*

    nesto

Кървене в началото на бременост
« Отговор #13 -: Май 18, 2006, 19:13:11 pm »
обаче искай бета-ЧХГ - иначе може да ти пуснат обикновен, а той само казва дали има или не, но не дава конкретните стойности. А пък цената им е една и съща - около 20 лв. При това май не се поема от здравната каса :(
Благодаря ти много
« Отговор #14 -: Май 18, 2006, 19:19:59 pm »
Благодаря ти много,че ми обърна внимание,и че ме посъветва.Аз по-принцип и на тази лекарка,при която ходих и имам доверие.Тя се занимаваше  с мен и мойте проблеми кисти и други глупости.Тя ми каза да ида след седмица аз в вторник ходих с кървене.Да ида и да види дали се вижада плодно сакче,защото сега се вижда само ведно петно удебеление или струпване на клетки в матката.Нищо не разбирам вече и на работа ходя и много нямам време да обикалям по доктори.Страх ме е да не е извънматочна или да е мъртъв плод или и аз незнам вече.Ако пак трябва да ме оперират те скоро ме оперираха от киста.Ще ида още утре да си направя такъв кръвен тест ама сигурно не трябва да ям нищо нали.Дано всичко да е наред и да има здраво бебче.Благодаря ти
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Кървене в началото на бременост
« Отговор #15 -: Май 18, 2006, 19:20:29 pm »
О-о, аз това не го знаех,  :oops: мерси нещо.
Ами мисля, че не задължително да не си яла, но нека другите да кажат, че аз само съм чела тук.Не съм правила кръвен.
Пак ти казвам, не се шашкай предварително.Въпреки, че знам отстрани как звучи. :oops:
Мисля, че трябва и да лежиш известно време.Дано всичко е наред!Успех, утре и говори с друг лекар, не с тези, които незнаят за теста и не са ти казали за лежане!
Кървене в началото на бременост
« Отговор #16 -: Май 18, 2006, 19:21:33 pm »
Благодаря nesto за информацията.Няма значение колко струва още утре отивам в една частна лаборатория.Ама стойностите какви тррябва да са незнам.
*

    Zara_Hristova

Кървене в началото на бременост
« Отговор #17 -: Май 25, 2006, 17:17:42 pm »
Искам и аз да ви попитам, случвало ли ви се е да имате кървене в начална бременност, което преминава в по-силно (от кафяво в червено), включително пада нещо като част от лигавицата, и въпреки това "симптомите" на бременност продължават - гадене, температура 37.2-3, гърди като балони и т.н.? Смятам, че е станал аборт, защото падна лигавицата, но защо продължават тези "явления"? Може ли да става нещо по-лошо?
Кървене в началото на бременост
« Отговор #18 -: Май 25, 2006, 17:29:14 pm »
Извинете, гостът съм аз  :oops:
*
Кървене в началото на бременост
« Отговор #19 -: Май 25, 2006, 19:29:27 pm »
По време на по-предишната ми бременост за 3 месеца прокървих 3-4 пъти, като веднъж изпадна едно доста голямо пърче. Тогава докторите казаха, че това е било застояла кръв във матката.  На двата плода им нямаше нищо, така че това не винаги означава, че е задължително да е аборт. Но задължително трябва да те види лекар и той ще каже.