0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета да ви попитам...на мен този месец ми предстои цветна снимка при доктор Персенска и от там нататък ин-витро. Трябва ли преди това да си направя имунологични изследвания или да изчакам доктор Персенска дали ще ми ги назначи?
« Последна редакция: Март 06, 2008, 18:24:27 pm от sistur »
Ами можеш и сама да си ги пуснеш. В клиниката се правят и струват 215 + 30 за консултация /поне на мен толкова ми излязоха/. По принцип се назначават след спонтани аборти или при продължителен стерилитет. Доста момичета обаче ги изследват профилактично преди ин-витро. Все пак попитай док какво ще те посъветва. Едно изследване никога не е излишно.
здравейте и аз ще си правя имунологични и генетични изследвания.Имам неуспешен опит ИКСИ.Решила съм да ги правя в Плевен.Въпроса ми е трябва ли да си запазвам час и при кого да отида там?Има ли значение в кой ден от цикъла ги правя и изобщо каква е процедурата за да ми бъдат направени.
Благодаря предварително


Правенето на имунологични изследвания не е съобразено с определени дни на цикъла. Мисля, че първо трябва да се консултираш с Конова, кои точно показатели трябва да се направят при теб. Може и на имейла й, но най-добре лично да се срещнете, за да разгледа изследванията ти до момента и да обсъдите. За консултацията трябва да си запишеш час. Тук http://www.ivfpleven.com/index.php?l=3 можеш да намериш повече инфо.
*
Момичета, имунологични изследвания правят и в "Раковата" болница - на 4-тия етаж, Кръвна банка. Мен ме изпрати д-р Балтаджиева там за анти IgA антитяло, защото се оказа, че IgA ми е много ниско и при вливане мога да направя алергична реакция. Изследването за IgA става за 1 ден и струва 10 лв. Предполагам, че и за другите антитела цената и бързината ще са подобни /за анти IgA е по-бавно, но да не ви се налага/. Много любезни са там, няма хора /слава Богу, значи няма много болни/, апаратурата им е една от най-модерните в България, а за моето изследване се оказа, че само там го правят.

*
Здравейте, искам да ви питам нещо-бях в клиника Малинов при имунолог, дори не разбрах името й но не беше д-р Балтоджиева, такава ли е практиката на всички да се пуска стандартен пакет от изследвания. Аз съм с Хашимото и неуспешно ИКСИ. Мисля, че всеки има нужда от различни изследвания. Сега се чудя дали да ги пусна или да търся друг лекар за по-точно назначавене на изследванията.
*
Засега си направи тези, които са ти назначили - предполагам АНА, АФА, НК клетки и имуноглобулин? Тези изследвания са базови, оттам нататък специфичните /ако има нужда/  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Ами на една бланка написа доктрорката само имунологични изследвания. Затова предполагам, че е някакъв стандартен пакет.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14923
имунологични изследвания и консултации с имунолог и генетик вече се правят и в център по репродуктивна медицина "София" - www.ivf.bg
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

имунологични изследвания и консултации с имунолог и генетик вече се правят и в център по репродуктивна медицина "София" - www.ivf.bg
Да!И аз днеска се възползвах от тази услуга.
<a
*
А кой доктор преглежда там?
Аз имам направени имунологични изследвания в Плевен, но нямам възможност скоро да отида там и ми се искаше с някои да се консултирам в София. Претиснява ме как ще реагират на изследвания, които не са направени при тях? 
имунологични изследвания и консултации с имунолог и генетик вече се правят и в център по репродуктивна медицина "София" - www.ivf.bg

Jam,

само на пациенкти на клиниката ли правят тези изследвания или може всеки да сиги напарви. Аз имам записан час при д-р Владимиров, но чак за 9/2008, та си мислех дотогава поне НК клетки да пусна.

благодаря за отговора,

Васи
В клиника на д-р Владимиров всяка седмица идва имунолог д-р Викентиева.Записваш час при нея,провеждаш разгово(ако имаш някакви предишни изследвания да ги покажеш)
И по време на тази консултация тя ще те посъветва какви изследвания добре да направиш.Защо мислиш само HK клетки,всичко зависи от това какво си правила преди и какви проблеми имаш.Успех!
<a
*
  За колко време приблизително стават имунологичните изследвания?А има ли условия ,които да се спазят преди да се даде кръв?
На мен също ми предстоят имунологични изследвания при д-р Владимиров. Моля ви кажете каква сума ви излязоха тези изследвания за да съм подготвена.
При Владимиров нямам идея как стой въпросът за цената,макар че съм бивша негова пациентка,но тогава нямаше такава услуга-явно е от скоро.Аз съм при Стаменов ,там е 215лева +30 лева за консултация с имунолог.Предполагам ,че разликата в цената не е драстична.
При мен уж всичко е наред,не се налагат вливания,единствено се установи дефицит на IgA,което нищо не ми говори.Моля,ако някой има идентичен резултат ,да пише за какво става въпрос.Имуноложката каза,че няма място за притеснение,да си действам по процедурата,имало много хора с такъв дефицит,които и не подозират за него.Аз обаче доста се шашнах и се чудя дали да не отида и при друг имунолог.
защо не се консултираш с доц. Конова. Може и на имейл eikonova@abv.bg
Ако и тя ти каже, че това не е проблем, значи наистина е така.
*
аз се срещнах с д-р Викентиева.Много приятен човек.Уважи ми изследванията ,които бях направила на "Янко Сакъзов"...каза че са съвсем подробни и също така ,че има абсолютно доверия на посочения оператор.Няма да ги пускам отново за сега.Та моите изследваня струваха 50лв за НК клетките и после още 38 за антифосфолипидните антитела и Б2т.н/не му запомних името
*
vladyhka или някой друг, който си е правил имунологични изследвания в клиниката на д-р Владимиров, ако може да даде повече информация, моля! Н-р кой ден точно идва имуноложката, предварително ли се записваш, необходим ли е преглед при гинеколог тогава, правят ли генетични изследвания и най-важното колко струват имунологичните? Извинете ме за многото въпроси, но в тази материя съм пълен лаик!

Здравей Душка, аз правих имунологични и генетични в клиниката на д-р Владимиров.
С момичетата от рецепцията трябва да се разбереш кой ден да отидеш да дадеш кръв / при мен единия път беше четвъртък, а втория вторник / Само НК клетките са 145 лв + 3.00 лв. за взимане на кръвта, а когато ми назначи имунологичне статус ми струваше 185.00 лв.
За генетичните бях на консултация при д-р Савови той назначи какви да са ми генетичните. Те бяха на стойност 60.00 лв.
Аз комбинирах даването на кръв и за 2 те изследвания.
Излязаоха след окол седмица, макаркато питах кога мога да ги получа  се презастраховаха че ще са готови за 2 седмци...
дано съм ти била полезна...