0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Anonymous

Цистита - проблем ли е за забременяване?
« -: Октомври 04, 2005, 17:12:01 pm »
Здравейте,
Може ли цистита да бъде проблем за забременяване? Четох за причините от които се появява - настинка, запек, бременност, полов контакт, гинекологични причини (гъбички).....Получавам цистит всеки път когато имам полов контакт и партньорът ми свърши в мен? А как тогава можем да имаме бебе?! Ако изпразването е извън мен - няма проблеми. Това да не е вид алергия към спермата му? Притеснена съм -някой има ли съвет за подобен проблем?  Знам, че това не е организация за медицинска помощ, но въпросната ситуация може да е пречка за забременяване. А ако цистита не е проблем, ще стискам зъби въпреки неприятното усещане, ... :? докато се получи.  :oops: Вярно е че симптомите минават за 5-6 дни, но се чувствам ужасно докато ги има.  :(
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2005, 17:13:01 pm »
А анален секс?
*

    Anonymous

Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2005, 17:36:49 pm »
Не - не практикуваме анален секс - изобщо.
Доскоро се лекувах с вагинални таблетки против гъбички, така че би трябвало вече да са изчистени и да не е заради тях.
*
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2005, 17:38:12 pm »
Здравей, сигурна ли си, че това наистина е цистит? Аз имам хроничен цистит и не минава без антибиотици. при мен наистина е проблем, защото ако не пия лекарства инфекцията засяга и бъбрека. Провокира се най-вече от грипчета или простуда. Според мен трябва да се изследваш, за да се види дали е цистит или алергична реакция.
*

    Anonymous

Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2005, 17:56:29 pm »
Гали,
Имала съм тези симптоми и преди - първия път когато ми се случи, отидох на лека и си направих изследване на урината - имаше огромно количестово бактерии и много белтък, имах и кръв в урината. Лекувах се с антибиотик. Сега усещането е същото -  имам честа нужда от уриниране, а не мога да уринирам :cry:  Има болка, тежест, парене (смъдене), непрекъснато се стискам и подскачам на стола защото иначе трябва да прекарам работния си ден в сервизното помещение  и то без резултат:(  Този път няма само кръв в урината.
Лекувам се с чай и билкови препарати - Цистон (това последното ми го препоръчахаи ще го пробвам тепърва) - но ....
Може би наистина имам нужда от лекарски съвет, Благодаря ти
Благодаря и на теб Лали
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2005, 18:55:10 pm »
Лекувай си цистита, това е сериозно заболяване.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2005, 22:05:15 pm »
Ще споделя моя горчив опит с цистита. Март месец за пореден път се появиха симптомите и аз реших , че няма да пия за пореден път антибиотик( не знам защо, но винаги се появява във втората половина от цикъла ми, когато най-много се пазя и дори аналгин не пия) и реших да се лекувам като пия билкови отвари, които могат да се намерят във всяка една аптека. И така една седмица на чайчета, ноооо започнаха болки в десния бъбрек и една сутрин ни жива, ни умряла отидох на уролог. Постави ми диагноза пиелонефрит, 10 дни болнични и шепа хапчета. Още тогава ми каза, че цистита не може да се излекува напълно и ето 6 месеца по-късно отново се появи. Утре пак съм на лекар и този месец ще пропуснем.
Цистона го пих 3 месеца, но ефектът е нулев. Чайовете само временно облекчават болката, а през това време бактериите се размножават и нещата загрубяват.
Цистит и инвитро
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2005, 10:01:57 am »
Като стана въпрос за цистит и аз да попитам. През декември правих стимулация за инвитро. Преди да започнем процедурата, лекаря трябваше да ми вземе вагинален секрет. Още щом излязох от кабинета му почувствах неприятните симптоми на цистита. Толкова много исках това инвитро, че не споделих нищо с лекаря. Отидох в Цибалаб и си направих изследване. Междувременно започнах с инжекциите. След седмица ми излезе резултата от изследването - стафилококи...Започнах да пия ципрофлоксацин и пак не казах на доктора (каква глупачка съм, нали).. Стимулацията беше неуспешна, не се появи нито един фоликул. Та въпроса ми е, възможно ли е стафилококите или лекарството да са причина за моя неуспех!!!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #8 -: Октомври 05, 2005, 10:18:46 am »
Аз един път се разболях със страхотно разтройство и повръщане. Бях на първия ден от М.
И мензисът ми спря! Винаги ми е бил редовен и еднакъв по количество - 4-5 дни.
Това е защитна реакция на организма. Да се спаси. Обезводних се. Три дни безспирно.

Така че е възможно и твоят организъм, поради заболяването да е предприел защита. Обаче не е сигурно. Няма нищо сигурно.
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2005, 10:40:30 am »
Първо искам да кажа, че много често цистита и други урологични заболявания могат да бъдат объркани (по симптоматика) с гинекологични и обратно, просто двете системи са свързани. Затова има гинеколози, дето разбират и от урология. Това го казвам във връзка с това, че оплакванията ти се появяват след акт без протекция - направи си пак и гинекологични изследвания.
Алергия към сперма е много рядко явление.

За урологичните заболявания и билките - имах хронични проблеми години наред. Може би ги "израстнах" с пубертета. Билките помагат много за профилактика и не бива да се пият при остри състояния - когато инфекцията е на лице! Излекувай първо цистита и после за профилактика можеш да пиеш билки. Аз съм пила по препоръка на лекар чая за бъбреци на проф.Ламбрев и съм изключително доволна.

Успех :D

П.С. Не разбрах партньорът лекувал ли се е също от гъбички. Нали знаеш за "пинг-понг" ефекта.
Благодаря ти, Бени!







*

    Anonymous

Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #10 -: Октомври 05, 2005, 11:32:36 am »
Здравейте. И аз от 2-3 години имам проблеми с цистита и вече е хроничен при мен. Опитвала съм всичко от чайове до антибиотици, но единственото, което ми помага е една ваксина, която, докато вземам, нямам цистит, а след като я спра също нямам няколко месеца. Ваксината се казва уростим - и е във вид на хапчета.
*

    Anonymous

Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #11 -: Октомври 05, 2005, 11:38:54 am »
Забравих да кажа, че и при мен циститът се провокира от сексуален контакт, въпреки че не правя опити за забременяване. КОгато правя секс без презерватив и не се измия и не отида до тоалетната веднага след това веднага се появяват бактериите. Трябва след секс по принцип при риск от цистит да се отиде до тоалетната, да се измие жената и тогава нещата са добре. Но в интерес на истината започвам да се замислям, какво ще правя и аз, като тръгна някой ден да забременявам. Може би могат да се правят опити за забременяване, пиейки тази ваксина, но ако не могат тогава лошо. Ако искаш попитай гинеколога си може ли да пиеш уростим-ваксината за цистит докато се опитваш да забременяваш. И на мен ще ми бъде интересно да знам, това ще е едно решение в такъв случай.
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #12 -: Октомври 10, 2005, 11:29:17 am »
Здравейте, не знам какво да правя и аз. Прочетох темата и имам същият проблем. Вече получавам и кървене по време на цистит. Нещо страшно е, няма ли някакъв радикален метод за да се излекувам веднъж за винаги. Тази ваксина съм я ползвала, но тя не е решение. Може би временно, а и ако не се измия след секс при условие, че не е минал месец откакто я вземам,  за да се изградят антителата пак не действа. Моля Ви, ако някой знае нещо повече, помогнете. Всякакви лекарства и чайове съм пробвала :balk_146:
*
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2005, 18:20:54 pm »
Цитат на: lili_78
Здравейте, не знам какво да правя и аз. Прочетох темата и имам същият проблем. Вече получавам и кървене по време на цистит. Нещо страшно е, няма ли някакъв радикален метод за да се излекувам веднъж за винаги.

ЗДРАВЕЙТЕ!
10 години бях с диагноза "Циститис хроника екзацербата".През 1993г. ми беше проведено лечение с Тубоцин и Иригационни промивки на пикочния мехур с 2% р-р на Хибитан.
Оттогава до ден днешен нямам никакви оплаквания.
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #14 -: Октомври 11, 2005, 08:54:38 am »
Здравей. Кажи, ако си спомняш тази диагноза включва ли изброените по-горе оплаквания? Какво представляват тези промивки, къде ти извършиха манипулациите? Благодаря ти предварително!
*
Цистит
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2005, 12:40:45 pm »
Ох, и аз да се включа.Имах гинекологични проблеми, които явно доведоха след себе си цистита.Гълтах Микомакс- за гъбичките и Клиндамицин- за бактериите Изписа ми ги уролог след микро-
биологично изследване.Но свърших антибиотика и още ме боли много.Днес пак имаме среща с доктора, да реши какво ще прави нататък. И аз бих искала да науча повечко за тези промивки на пикочния мехур!!!!
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2005, 15:42:49 pm »
Момичета,миналата седмица и аз получих за първи път цистит(чести позиви за уриниране,кървава урина). Много ме притесни прочетеното.Няма ли наистина лекуване това?Биха ми 5 дена гентамицин, сега пия и Ципрофлоксацин.Как ще правим бебе, ако веднага трябва да се измия????Почти винаги след полов контакт чувствам парене. Досега си мислих,че вероятно е от гъбичките които често получавам (кандида ). Сега ги лекувам няколко месеца подред с Микомакс. Той може ли да е причина за възпалението на пикочния мехур.Как ще се излекувам? От един проблем получавам и друг и любов да не правим, ами то сега накъде??? :( Ще следя темата с интерес. Моля за съвети-Как да се предпазя от повторна инфекция?

*
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #17 -: Октомври 13, 2005, 16:09:54 pm »
Как правите секс, когато имате цистит? Лекарите ви не ви ли съветват да се въздържате?
chibi, след като спреш антибиотиците пусни си една стерилна урина, за да се знае какво точно лекуваш, защото с честия прием на антибиотици рискуваш и ти и другите момичета, бактериите, които причиняват цистита да станат резистентни и тогава доста трудничко ще ги изтребите.
Иначе винаги когато прочета за този проблем искрено съчувствам, защото знам каквa непоносима гадост е.
*
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #18 -: Октомври 13, 2005, 17:51:16 pm »
Цитат на: lili_78
Здравей. Кажи, ако си спомняш тази диагноза включва ли изброените по-горе оплаквания? Какво представляват тези промивки, къде ти извършиха манипулациите? Благодаря ти предварително!


Здравей!
Първо искам да се извиня за късния отговор.
Когато имах този проблем все още не водех полов живот,а тук повечето момичета пишат,че циститът им се обостря именно след полов акт.
Оплакванията ми бяха:тежест ниско в корема,чести позиви за уриниране,придружени със силно парене .
Изследванията показваха наличие на кръв и белтък в урината,а в микробиологията винаги се изолираха ешерихия коли >10 на 5 степен/дори когато урината беше взета с катетър директно от п.мехур/
Промивките ми ги правиха в ОРБ-Пловдив,отделение по Урология,в продължение на 10 дни.Не са никак приятни,защото през цялото време бях с катетър,през който вкарваха разтвора.
Дано да съм ти била полезна.Ако имаш други въпроси с радост ще ти отговоря!
Цистита - проблем ли е за забременяване?
« Отговор #19 -: Октомври 14, 2005, 09:23:04 am »
Благодаря ти за този отговор. Всъщност и симптомите при мен са вече с кръв в урината, така че ще се поинтересувам от този метод при личния си лекар. Вече 2-3 години го влача този проблем и няма излекуване. Мине- не мине цистит. Когато отида при него ще споделя какво ми е казал тук в чата. Но досега не съм чувала за радикален метод за излекуване. Единствено имах един период, в който нямах цистит, когато използвахме предпазни средства - презерватив и тогава бактерии не се получаваха. Но сега това не е решение.