0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #60 -: Октомври 13, 2007, 19:00:40 pm »
Пих турта преди година и изчетох из гугала това което си цитирала.
Попадала съм на подобни статии:
Цитат
Калоферче (турта)
Crysanthemum Crysanthemum parthenium

Нарича се още балсамна хризантема и е ароматно тревисто растение с дребни жълти цветове. Обикновено у нас се отглежда като градинско цвете, но в Централна Европа с пресните му листа подправят супи. Нашият народ обаче нарича калоферче или турта различните форми на два вида растения от рода Турта на сем. Сложноцветни, чиято родина е Северна Америка. Те ухаят приятно, но имат нагарчащ вкус. У нас те се отглеждат като декоративни растения, но в родината им и в някои европейски страни с листата им се ароматизират много блюда - салати, месни гозби, месни консерви.
Използвайте калоферчето в ястия в които бхте могли да сложите розмарин.

http://www.bgcookbook.com/spiceview.php?spid=19

НОоо, аз все пак не твърдя че съм много начетена в билкарството както ти. И все пак Туртата не е Невен, както ти твърдеше в предния си пост! 

nusheto, ако искаш пиши на Милена Божилова - тя е он лайн консултант тук, аз лично я познавам и съм с много добри впечатления от нея! С теб съм! :hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #61 -: Октомври 13, 2007, 19:53:24 pm »
Викат й невен като второ име,затова съм написала че е едно и също понякога в разбиранията на хората. Знаеш че всяка билка има по няколко имена.Така и на туртата незнам защо й викат невен и това съм го срещала лично много пъти.За мене подчертавам са по-скоро различни като химичен състав и действие.Явно заради приликата.Това за калоферчето което си цитирала го е писал някой абсолютно неразбиращ. Това което обясняваш е за калоферчето но добавеното в скоби /турта/е груба грешка. И аз сега разгледах особено няколко сайта за готварство където се бърка, но това са сайтове за готварство и подправки все пак и подобна грешка не е фатална. Не мога да споря с готвачи на тема билки но е и нелепо да се хващаш на случайно написани неща вместо да провериш обстойно. Ама айде стига сме спорили. Който иска мнението ми или смятам че пиша нещо полезно ще го правя. На който не му харесвам да не чете.  Видяла съм много грешки в сайта при пиенето на билки и съм искала да бъда полезна а не да вредя. Тук се пият билки под път и над път без момичетата изобщо да се интересуват тази билка има ли и вредни действия,за какво друго помага например и подобни.Защото дори уж безобидния валериан за който четох по-горе някъде става токсичен при дълго ползване и тази токсичност години след това дава своите отражения, но понеже повечето лекари изписват и билки и тинктури ей така насляпо и твърдят  че глог,валериан и мента си е нещо безобидно, реших да пиша това което аз знам.Защото в България лекарите ни все още от билки не разбират.Имат общи познания по скоро само за действието на някой ,но нищо повече.Е, има изключения разбира се и тези изключения са прекрасни лекари.
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #62 -: Октомври 13, 2007, 20:07:05 pm »
Всъщност кво съм седнала да се принизявам до там да ми показваш готварски сайт като доказателство че греша ,при положение че написах толкова подробно за всяка една от тези три билки. Някакви си 5 глупави редчета. Иди спори с тях и им напиши подробностите които си направих труда аз да ти напиша и в които очевидно има повече наука.Защо не си го признаеш??? Спирам, няма да споря вече че ми писна сериозно.
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #63 -: Май 03, 2018, 09:47:22 am »
Здравейте  бременна съм в 7г.с и отключиха депресивно състояние което леувах преди 4г.Психиатърката ми предписа я нахраним 10мг 1 таблетка и клонарекс по схема.Моля бременни мами които са пили подобни лекарства да ми пишат.Благодаря
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #64 -: Май 03, 2018, 09:54:44 am »
Анафранил имам предвид