0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #40 -: Октомври 09, 2007, 12:23:58 pm »
И аз знам за какво говориш  От 7 месеца съм на Серопрам
В началото на годината имах проблеми, след това се успокоих и тогава се сринах психически-когато мислих че съм спокоина.
Консултирах се с психиатър и сега съм доста по добре Намалявам дозата и се надявам скоро да я спра.
Не се мъчи консултираи се с лекар
*
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #41 -: Октомври 09, 2007, 12:50:17 pm »
обикновено е така - като си под напрежение се държиш. след като се успокоиш, се скапваш...

нушето, и аз бих те посъветвала да се консултираш със специалист (психиатър и/или психотерапевт). и аз съм вдигала кръвно на нервна почва и знам, че не е добре.

Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #42 -: Октомври 09, 2007, 18:02:22 pm »
 :oops:Благодаря ви за бързите отговори бихте ли могли да ме насочите към подходящ специалист от София.Незная хич не ми се иска да пия лекарства защото след 3 м пак ще опитаме за бебче ,но ако се налага няма как.Още веднъж хиляди благодарности че ви има :youwoman:
*
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #43 -: Октомври 10, 2007, 11:15:42 am »
добре ще е ако успееш да се поуспокоиш за тези три месеца и да можеш със спокойна душа да започнеш опитите. това също е важно :)

успех!

иначе - не бих се наела да ти препоръчам специалист - аз съм ходила при двама психиатри в поликлиниката, доволна съм, но не знам дали в твоя случай не е по-добре да се посъветваш с психотерапевт. щото лекарствата, които лично на мен ми помагат се пият минимум 6 месеца, за да има ефект. а психотерапевтът може да ти даде по-добър съвет за по-кратко време.

Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #44 -: Октомври 10, 2007, 22:22:05 pm »
Мисля че трябва да посетя психотерапевт ,но първо ще си спестя пари защото вземат доста скъпо :oops:от днес започнах да пия серостат това е билково лекарство и ако някой е чувал за него моля да ми пише ще му бъда благодарна
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #45 -: Октомври 11, 2007, 11:03:33 am »
Кой ти го изписа?
Надявам се не го взимаш на своя глава, защото не е редно.

Аз съм го пила, но ми бе предписано от моя терапевт и едновременно с ежеседмични посещения при него.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #46 -: Октомври 11, 2007, 23:35:30 pm »
Грешката е моя за което се извинявам лекарството е седанакс и ена билкова основа тоест съдържа мента ,глог ,валериана и жълт кантарион препоръча ми го фармацефт а на него пише че помага при нервни напрежения и страхови състояния каквито всъщност изпитвам аз и на моменти се чувствам адски гадно ,преди време пих серостат които разбирасе ми беше предписан от специалист и никак не го понесох от него ми ставаше лошо и го спрях :oops:
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #47 -: Октомври 11, 2007, 23:53:17 pm »
Абе момичета. Спирайте тия гадости. Аз като бях на 20 се тъпчех с такива гадости ама добре че се намери някой да наложи зелените рецепти че да ме оправи. :lol:Хем отведнъж спрях гадостите, /е , ходих малко след това като луда/ хем сега спя като беб, кипя от спокойствие/което понякога даже дразни околните/,и миналата година ми правиха по един повод психотест,който доказа че прага ми на раздразнителност е под нормалното,тоест мога да се ядосам при някакви изключителни ситуации. Ама че го обясних.Не ми се поправя,дано ме разберете.Спирайте хаповете ,намерете си занимания и всичко ще се оправи.Не ставайте зависими.Аз бях такава и не ви го казвам ей така.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #48 -: Октомври 12, 2007, 10:56:30 am »
Касиел, от известно време се изказваш много неподготвена относно лечението на депресиите и ПР, думите ти звучат незериозно още повече че твърдиш че си минала през тоя хал. има огромна разлика от класическа депресия и ПР и временно неразположение и натрапливи мисли, за това при нужда се ходи при специалист и той преценява състоянието ти и съответно лечението ти!

nusheto, тия си ги пий на воля пък дано хванат декиш!
Ефекта на Сероксата както и на др. антидепресанти се усеща едва след 20-тина дни прием и в началото наистина имат странични ефекти. :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #49 -: Октомври 12, 2007, 14:28:44 pm »
Всички антидепресанти имат странични ефекти в началото затова се пият с транквеланти ( в началото)
*
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #50 -: Октомври 12, 2007, 18:29:28 pm »
Касиел, най-вероятно не си имала истинска депресия, затова така лековато говориш. И аз леко се притеснявам за момичетата, за да не стигнат накрая до пълна зависимост, но не е толкова лесно, както го казваш. Хората които никога не са имали истинска депресия, не могат да разберат. Освен това има хора, които наследствено са предразположени към такива състояния. Ако към това прибавим и външните обстоятелства (поредица от нещастни житейски случки, неуспехи по един или друг повод и други), които не благоприятстват самостоятелното справяне с проблема, то работата си е баш за лекар - такъв, към какъвто се обръщат и момичетата. Иначе, доста често с "депресия" се нарича нещо, което наподобява истинската депресия, но и липсва дълбочината и продължителността. Най-вероятно това по-скоро е по-продължително изпитване на тъга, мъка, болка, душевен дискомфорт, липса на настроение. Това е временно и отминава. Иначе, аз съм голям фен на билките, като съм опитвала най-различни по националност билки, но винаги, когато някой ми ги препоръчва като панацея за всичко, почвам лекичко да се дразня. Стана ясно, че ти си производител и продаваш билкови продукти - естествено е да ги хвалиш. След като пишеш, че толкова добре ги познаваш и знаеш разни рецепти, то би трябвало да знаеш, че билките са Лекарство!!! Не е редно да се дават едни и същи рецепти на всички и не е редно, без да ги прегледа Лекар тези наивни момичета тук, да им се "предписват" еднакви рецепти на всичките, и то без да се познава общото им здравословно състояние. Защото ако билката в рецептата помага за едно, то тя спокойно може да навреди за друго заболяване, за което ти нямаш ни най-малка представа.  И то рецепти, които могат да се вземат и от книги за билките, каквито има един куп. Странното е обаче, че никой няма да приеме рецпета от непознат за фармацефтичен продукт, а спокойно приема билково лекарство. Билките не са Безвредни, защото са Лекарство! Голяма е заблудата, че са безвредни!

P.S.Съжалявам, но от няколко дена все набирам смелост да го напиша това предупреждение и все не ми стига куражът, за да не се помисли, че е на лична основа. Но тъй като така или иначе не познавам Касиел, нека горното се приеме като повод да се помисли върху това.
Лек ден на всички.

Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #51 -: Октомври 13, 2007, 14:42:32 pm »
Добре, пийте си транквилантите. Но Дива Роза,понеже ме нападаш леко, искам да ти оясня че каквато и да съм и с каквото и да се занимавам, не използвам това за да правя реклама на нашите продукти.Никъде не споменавам имена на такива и не пиша тука с цел реклама на нещо, както се опитваш да го изкараш май.Не пиша никъде по горе да се пият еди си кои мои продукти а не транквиланти.Никога няма да използвам сайта за да правя реклами на нещо. Това което пиша е от лични наблюдения и от разговорите ми с един психиатър и двама психотерапевта които са мои близки приятели и с които съвместно по моя идея имаме изготвена програма за безлекарствено лечение на депресиите,спонсорирана от мене и мои колеги  ,одобрена в министерство на културата през 2005 година. Още малко ако се заяждаме из форума може да разбереш още неща за мене. :lol:и моите всестранни интереси. И една забележка. Не съм производител и не продавам а работя нещо си там. Ясно???? :wink:
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #52 -: Октомври 13, 2007, 15:03:47 pm »
И понеже си правите сами заключенията каква съм и какво работя и с какво образование  съм,ще споделите ли нещо за вашите образования и професионални интереси, за да разбера и аз защо толкова върло, и като професионалисти или лекари ли защитавате лекарствата,наричате билките лекарства,и давате мнения  без да се замисляте  защо билките не се продават като лекарства и не се регистрират в агенцията по лекарствата, и защо за тях няма зелени рецепти? А защо за някой лекарства има зелени рецепти? Защо не може всеки да ги пие и защо ги изписват много трудно? Едва ли защото се водят наркотични и водят до зависимост. :lol:Не, те са толкова полезни. :lol: :lol:Само дето темата е антидепресанти и бременност и трябва сега да ми обясниш колко полезни са за бъдещото бебче и колко месеца са необходими за да се очисти организма от тях.
*
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #53 -: Октомври 13, 2007, 15:12:11 pm »
Касиел, успокой се се малко и помисли! Разбирам, че се защитаваш, но никой не те напада, ама, никой! Каква си и какво работиш си е твоя работа. Имам най-добро чувство към теб или поне не по-лошо от това към останалите момичета тук. Повярвай ми! Така е. Ти си имаш пълното право да имаш своя опит с билките и никой не го оспорва. Не съм казала, че правиш реклама, никъде не съм го написала. Написах само, че ги хвалиш прекалено много, не че билките имат нужда от нашата реклама, защото от векове е известна лечебната им сила; и едва ли имат нужда точно от нашата пламенна защита тук. Очевидно е, поне за мен, че искаш да си полезна. Какво по-хубаво от това! Но забравяш, мила, една много малка, но изключително важна подробност. Предлагаш рецепти на момичета, които се опитват да Забременеят. Това са особена категория жени. Жени, които трябва да са много внимателни към всичко, което приемат (това включва и лекарствата, но не и, ако ги е предписал лекар) и към всичко, което влиза в тялото им. Как можеш да си сигурна, че сред тези билки няма и някоя, която предизвиква контракции на матката или кръвотечение?! Ами, не можеш да си сигурна. Жени, които се опитват да забременеят, трябва да са много внимателни и да проверяват съставките, т.е. и другото действие на билките в рецептите, защото може да ги изненадат неприятно. От лекар, който се занимава с билки и лекува, съм чувала, че например жен шенът никак не е безопасен и предозирането му може да предизвика кръвоизлив. Поговори с някой китайски лекар, ако познаваш такъв, и ще се убедиш сама. Това се отнася и за българските билки, и то с пълна сила.Когато забременеят и родят тези жени тук, да си правят експериментите с различни билкови рецепти. Но и тогава не е желателно. Само в тази посока е предупреждението ми. Така, че поне аз, ти стискам виртуално ръката и мир да има! Пак ти казвам: успокой се, аз съм последният човек, който ще "нападне" или ще се "заяжда" без причина с човек, когото не познавам. Радвам се, че се получи интересен и надявам се полезен разговор, от който всеки може да си извади своята поука. Има резон в това, което казвам. Извинявай, ако си се почувствала лично засегната, но според мен въпросът е принципен и случайно ти се случи  отсреща ми! :D Много се радвам, че обменихме малко полезни мисли!
Лек ден ти желая! Поздрави и до нови срещи из форума! Стискам ти палци и твоите неща с бебешката таме да се наредят по най-добрия въможен начин!!!
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #54 -: Октомври 13, 2007, 15:39:37 pm »
Да ме беше попитала директно за това дали съм дотолкова компетентна че да знам действието на всяка билка в дадена рецепта и дали не е опасна за нас бременеещите? Затова се и отпуснах малко да обясня че освен събираните от мене с години изпитани рецепти ,и работя в тази област. Знам химичния състав на всяка една българска билка и на много малко чужди ,и въздействието им върху организма.Не бих си позволила да давам опасни билки за чакащите бебче.Дори някъде из форума писаха за туртата и там обясних че е много опасна при вече настъпила бременност.Жените тука не знаят че турта и невен е едно и също нещо например и няма как да не съм полезна като им го обясня. :wink:  И понеже искам да спечеля доверието ти, може да ме питаш и да ти разкажа каквото знам за която билка се сетиш. :wink:За да разбереш че знанията ми не опират просто до рецепта за еди си какво.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #55 -: Октомври 13, 2007, 16:39:03 pm »
Цитат
Добре, пийте си транквилантите
Много си благородна, благодаря! :D
Всъщност говорим за антидепресанти, а не за транквиланти и още нещо ако позволиш - Турта не е Невен, а градинското цвете Калоферче. :P

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #56 -: Октомври 13, 2007, 17:20:11 pm »
Съжелявам че се развихри такава дискусия но щом Касиел пише за своетно образование нвека да напиша и аз,завършила съм психология но ще вметна час от моя живот за да те попитам дали е лесно да се справи човешката психика толкова лесно и без помоща на лекартва  :Dта накратко ,убиха баща ми когато бях на 18 г ,после брат ми посегна към наркотици и аз бях тази която му помогна без да изпадам в подробности как ,мама почина когато бях на 24 и се оправям от дете сам сама в живота ,резултата сега съм на 30 един аборт по лекарски предписания защото пиех силни лекарства за високо кръвно и отново преди 4 м мисед аборт ,аз писах и по горе че лечението при психолог е доста скъпо а аз нямам тази възможност, така че когото те облъска толкова живота образованието не е достатъчно :oops:Колкото до другите искрено ви благодаря за подкрепата
*
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #57 -: Октомври 13, 2007, 17:29:08 pm »
Сигурно ще съжалявам после, че продължавам да пиша по темата, но ето още нещичко принципно по въпроса. Изобщо не става въпрос за разделителна линия между фармацефтичните продукти и билковите лекарства. Т.е. или лекарства - или билкови лекарства. Даже в Китай, който е известен с билколечението, така наречената западна медицина съчетава и билколечението при лекуването на пациенти със западната медицина. Няма или - или, те трябва да се допълват и комплектират, конкретно за всеки човек, т.е. индивидуално. В Китай например се практикува индивидуален подход при изписването на билкова рецепта, и то съобразена с общото здравословно състояние на пациента (нещо, за което писах в първия постинг). За китайската например традиционна медицина (=билколечение) универсалната, обща рецепта за всички е много невярна и неработеща рецепта. В UK например, за да почнеш да лекуваш с билки, трябва да имаш съответен сертификат за правоспособност и да бъдеш признат от медицинска здравна организация. На самоуки лечители е изключително неразрешено да се правят на лекари. В града, в който живея тук, има поне 20 китайски лекари, учили за това в Китай (или и тук, защото има такива специалности)  сертификатите им висят на стената. За тези лекари билките не са нищо друго освен Лекарство, не хранителна добавка, а лекарство. Имала съм по-продължителен контакт с такива лекари. Проблемът в БГ е, че няма обучени лекари, които да лекуват само с билкови лекарства, и то на индивидуалния принцип, уникален за всеки пациент. Тук не влизат самоуките баби. Предполагам, че с времето ще се променят нещата. Най-голямото достойнство на билковите лекарства е, че те са естествен, природен продукт, който много естествено се вписва и абсорбира от човешкото тяло, не е химически продукт. Най-големият недостатък на билковите лекарства е, че действат много бавно - поне 3 месеца трябва да се пият, за да подействат, а и после в някои случаи трябва да се продължи приемът им. Какво ще се случи с един човек, страдащ от истинска, сериозна депресия през тези три месеца? Ами, някои се самоубиват. Много тъжно, нали?! Та, пак стигам  до началото: не бива да ги противопоставяме, а да ги допълваме, и то с помощта на компетентни и учили за това професионалисти, които познават както човешкото тяло, така и химическия състав на билките. И, разбира се, не на последно място е дозата, мярката, да се намери точната мярка за конкретния човек. Защото по рецептурниците мерките са най-общи. Абсурдно е да се стига само в едната (= само фармацефтични продукти) или само в другата крайност (= само билкови лекарства), защото това не работи за пациента. А ти предлагаш нещо много крайно. Това са само някои бегли  размисли от моя пък опит с билките.
« Последна редакция: Октомври 13, 2007, 17:45:11 pm от DivaRoza »
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #58 -: Октомври 13, 2007, 18:35:09 pm »
Защо да съжаляваш? така ще стигнем все до някъде вместо да спорим постоянно. контрола в България също не е малък. Има малко билки които действително се водят като лечебни и контрола върху тях е много строг,както и производството с тях.Народните лечители по принцип работят незаконно  и е въпрос на офанзива от някой инстанции да ги изповкарат из затворите или да им сложат високи глоби.Но да обясня аз каквото знам за билките лекарства.Истината е че всяка билка може да излекува нещо, но положението в България е че се водят ЛЕЧЕБНИ силно токсичните билки,които са опасни дори в малки количества.Значи тука са лечебни отровните билки.Така излиза както е на този етап.Всичко останало което се ползва при производството на хранителни добавки и чайове са билки които не са лечебни.Пълна глупост според мене.Относно китайската медицина и билки аз не съм чула добри отзиви. А за това че билките се пият повече от 3 месеца за да подействат също не съм съгласна.Има билки при които е противопоказан прием по-голям от няколко дена.



А на Евро да обясня че турта не е невен, но има външна прилика на невен и се бере като такъв.Често и на двете викат жълта ружа. А калоферчето пък няма нищо общо с тия двете нито на външен вид ,нито като състав,нито като действие. :lol: :lol: :lol: Ще ти напиша латинските имена и на трите , за да питаш някой ако искаш ,вместо да объркаш някой че туртата е Калоферче.Единственото общо между тях е че са от семейство сложноцветни.

Калоферче-Balsamita major или Chrysanthemum Balsamita. Растението е високо около 30-80 см.понякога до 120  :lol: :lol: :lol:Цъфти юли, август. Съдържа етерично масло,фланолови гликозиди,производни на лутеолина и апигенина,полифенолни киселини,горчиви вещества и други. Използва се при стомашни и чревни болки и хемороиди.


Невен- Calendula officinalis . съдържа каротин,ликопин,виолаксантин,рубиксантин,фотонциди,алкалоиди,етерично масло,смола,слуз,флавоноиди,органични киселини,тритерпенови сапонини,арнидиол,фарадиол,танини,календен,витаминС и др.В корените му има инулин,третерпенови сапонини и още няколко.Семената му съдържат алкалоиди.
Противовъзпалително, противомикробно и нервноуспокоително.Понижава кръвното и стимулира дейността на сърцето като това действие идва от съдържашите се в невена етерично масло,каротиноиди и флавоноиди.Употребява се при язва на стомаха,склероза на съдовете,чернодробни и жлъчни болести,болести на далака,главоболие, възпаление на лимфните жлези, пиорея,рани,лишеи,обриви,изгаряния, тумори.


Турта- Taqetes erecta . Съдържа линалоол,линалилацетат,лимонен,оцимен,тагетон,лутеин,плодови киселини,минерални соли,провитамин А,витамин С и други които още не са изучени. Билката действа противогъбично, улеснява храносмилането и има лек противомикробен ефект. Използва се при безплодие,при проблеми със зрението, при жълтеница, гъбички и бяло течение,за регулиране на менструацията.
Re: Антидепресанти и бременност
« Отговор #59 -: Октомври 13, 2007, 18:38:30 pm »
Да обясня че туртата и невена на външен вид си приличат много освен че туртата е с по-гъст цвят но въпреки това са различни по състав и действие. Така че изказването ми че е едно и също е и правилно и неправилно. Но пък калоферчето няма прилика и общо нищо горните две.Айде, за невена и туртата понеже аз не събирам билки за външния вид не мога да съм много компетентна в разликите им като външен вид, но пък калоферче съм виждала и цветовете му са съвсем други, те са много и ситни на 1 стебло а при невена цвета е един.  Предполагам дори в гугъл на изображения ако напишеш имената ще излязат снимки и ще си признаеш грешката.
« Последна редакция: Октомври 13, 2007, 19:06:08 pm от Касиел »