0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цени на лекарства за инвитро??
« -: Септември 14, 2005, 10:57:37 am »
Мили момичета, привет! Предстои ми ИКСИ съвсем скоро, бях подала молба до касата и от там ми бяха казали, че до края на август трябва да има отговор по молбата. Вече е средата на септември, но такъв уви, няма. Въпросът ми е, имате ли представа каква е средната цена на лекарствата, необходими за процедурата???Става въпрос за диферилин, гонал-ф и  прегнил??? Или пък за други лекарства, няма значение - интересува  ме някаква съвсем усреднена стойност за да знам има ли въобще смисъл да я чакаме тая каса. Още повече, че вече съм почнала противозачатъчните. Ако е въпрост за 1000-1500 лв. просто няма смисъл.
Благодаря ви предварително, целувам ви! Желая успех на всички!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цени на лекарства за инвитро??
« Отговор #1 -: Септември 14, 2005, 11:17:55 am »
мисля, че няма да става дума за 1000 лева само...
сега, всичко зависи от това, колко ампули Гонал ще са ти необходими, а това няма как да се знае предварително.
но май само Диферелина е към 400 лева. Гоналът и той е бая скъп,  само Прегнила е евтин - към 15 лева.
защо не се обадиш в касата да питаш какво става с твоя протокол?? или направо иди.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Цени на лекарства за инвитро??
« Отговор #2 -: Септември 14, 2005, 11:18:55 am »
Flyboy, аз съм със същите лекарства и ги получих от касата. Значи 1 Диферелин, 30 Гонал-Ф и 4 Прегнил са на стойност 2660 лв. по мое инфо. Незнам, ако си ги купиш от аптеката директно, дали ще е същата стойност?! Просто попитай лекаря си за цените им. Дозата зависи от това как точно върви стимулацията и при всеки е индивидуално. Тези бройки може и да стигнат, може да останат няколко инжекции, но най-вероятно ще трябват допълнително, което от своя страна оскъпява. Според мен 1000-1500 лв. е трърде малка сума и мисля, че повечко пари излиза стимулацията. Но най-добре е да се консултираш с доктора , при който ще правиш иксито, защото той те познава като пациент (предполагам) и може най-точно да ти каже колко пари ще ти отсече стимулацията. Въпеки, че и това са мнооого относителни неща, които не могат да се предвидят с точност. Дано да съм ти помогнала. Успех!

Ти при кой лекар ще правиш иксито?

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Цени на лекарства за инвитро??
« Отговор #3 -: Септември 14, 2005, 17:16:30 pm »
Я ги подсети от касата да ти дадат отговор, все пак трябва да знаеш одобрена ли си или не.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Цени на лекарства за инвитро??
« Отговор #4 -: Септември 14, 2005, 17:46:04 pm »
Flayche. Puregon 100 е около 115 лева, а Puregon 50 наполовина ( е малко повече от половината заради опавовката де), Гонала не му знам цената, ама май 75 единици беше към 80 лв. - (не съм сигурна)Диферелин депо (или декапептил депо) 3,75 е малко под 400 лева, а иначе обикновения Диферелин (или декапептил) е към 10. Казвам ти ги мнооооооого грубо цените изобщо не се ангажирам с никаква точност. Досега си търсих касовата бележка но съм толкова смотана, че кой знае къде съм я затрила. Прегнил 5000 единици е 11 лева, общо 22 лв. са за него за 10 000 единици.

Значи колко ще ти трябват зависи от протокола (къс, дълъг, те вече станаха толкова видове, че не с еопитвам да вкарвам мисъл да ги проумявам), зависи и от това как реагираш на дозите - т. е. може да изхабиш и много и малко - зависи, както и какви лекарства ще се ползват - рекомбинантни - Пурегон, Гонал Ф или уринарни - Мерионал, Меногон и т.н. - вторите са доста по-евтини.

Първата ми стимулация за гонадотропните лекарства ми отидоха малко над 1000 лева (къс протокол - Декапептил и Пурегон). При дълъг май е доста повече, някои момичета минават 3000. Обаче нищо не се знае отначало - обсъди го с лекаря си и му кажи че искаш да знаеш каква минимална както и максимална  финансова готовност да имаш.

И Мели е правя, я ги сръчкай тия от касата :)
Много късмет ти желая!