www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Темата е започната от: flyboy в Септември 14, 2005, 10:57:37 am

Титла: Цени на лекарства за инвитро??
Публикувано от: flyboy в Септември 14, 2005, 10:57:37 am
Мили момичета, привет! Предстои ми ИКСИ съвсем скоро, бях подала молба до касата и от там ми бяха казали, че до края на август трябва да има отговор по молбата. Вече е средата на септември, но такъв уви, няма. Въпросът ми е, имате ли представа каква е средната цена на лекарствата, необходими за процедурата???Става въпрос за диферилин, гонал-ф и  прегнил??? Или пък за други лекарства, няма значение - интересува  ме някаква съвсем усреднена стойност за да знам има ли въобще смисъл да я чакаме тая каса. Още повече, че вече съм почнала противозачатъчните. Ако е въпрост за 1000-1500 лв. просто няма смисъл.
Благодаря ви предварително, целувам ви! Желая успех на всички!
Титла: Цени на лекарства за инвитро??
Публикувано от: jam в Септември 14, 2005, 11:17:55 am
мисля, че няма да става дума за 1000 лева само...
сега, всичко зависи от това, колко ампули Гонал ще са ти необходими, а това няма как да се знае предварително.
но май само Диферелина е към 400 лева. Гоналът и той е бая скъп,  само Прегнила е евтин - към 15 лева.
защо не се обадиш в касата да питаш какво става с твоя протокол?? или направо иди.
Титла: Цени на лекарства за инвитро??
Публикувано от: oganche в Септември 14, 2005, 11:18:55 am
Flyboy, аз съм със същите лекарства и ги получих от касата. Значи 1 Диферелин, 30 Гонал-Ф и 4 Прегнил са на стойност 2660 лв. по мое инфо. Незнам, ако си ги купиш от аптеката директно, дали ще е същата стойност?! Просто попитай лекаря си за цените им. Дозата зависи от това как точно върви стимулацията и при всеки е индивидуално. Тези бройки може и да стигнат, може да останат няколко инжекции, но най-вероятно ще трябват допълнително, което от своя страна оскъпява. Според мен 1000-1500 лв. е трърде малка сума и мисля, че повечко пари излиза стимулацията. Но най-добре е да се консултираш с доктора , при който ще правиш иксито, защото той те познава като пациент (предполагам) и може най-точно да ти каже колко пари ще ти отсече стимулацията. Въпеки, че и това са мнооого относителни неща, които не могат да се предвидят с точност. Дано да съм ти помогнала. Успех!

Ти при кой лекар ще правиш иксито?
Титла: Цени на лекарства за инвитро??
Публикувано от: Мели в Септември 14, 2005, 17:16:30 pm
Я ги подсети от касата да ти дадат отговор, все пак трябва да знаеш одобрена ли си или не.
Титла: Цени на лекарства за инвитро??
Публикувано от: cygnus в Септември 14, 2005, 17:46:04 pm
Flayche. Puregon 100 е около 115 лева, а Puregon 50 наполовина ( е малко повече от половината заради опавовката де), Гонала не му знам цената, ама май 75 единици беше към 80 лв. - (не съм сигурна)Диферелин депо (или декапептил депо) 3,75 е малко под 400 лева, а иначе обикновения Диферелин (или декапептил) е към 10. Казвам ти ги мнооооооого грубо цените изобщо не се ангажирам с никаква точност. Досега си търсих касовата бележка но съм толкова смотана, че кой знае къде съм я затрила. Прегнил 5000 единици е 11 лева, общо 22 лв. са за него за 10 000 единици.

Значи колко ще ти трябват зависи от протокола (къс, дълъг, те вече станаха толкова видове, че не с еопитвам да вкарвам мисъл да ги проумявам), зависи и от това как реагираш на дозите - т. е. може да изхабиш и много и малко - зависи, както и какви лекарства ще се ползват - рекомбинантни - Пурегон, Гонал Ф или уринарни - Мерионал, Меногон и т.н. - вторите са доста по-евтини.

Първата ми стимулация за гонадотропните лекарства ми отидоха малко над 1000 лева (къс протокол - Декапептил и Пурегон). При дълъг май е доста повече, някои момичета минават 3000. Обаче нищо не се знае отначало - обсъди го с лекаря си и му кажи че искаш да знаеш каква минимална както и максимална  финансова готовност да имаш.

И Мели е правя, я ги сръчкай тия от касата :)
Много късмет ти желая!