0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нова седмица 30.07-06.08
« -: Юли 30, 2007, 07:48:26 am »
Хайде дойде и новата седмица. За мен тя почва с доста въпроси и притеснения и затова бързам да си ги задам и да видя дали и при вас е така.
Моля Ви да ми кажете дали и Вашите бебета си чегъртат зъбите едни в други, че моята бебека е като хамстер, само чегърта горните и долните си зъби и се чува яко хрущене, което вече почва да ме притеснява, понеже знам, че това за по-големи деца е признак  на глисти, а тя просто не спира да го прави тоя номер освен, че плюе на поразия и бръмчи усърдно и на ядене и през другото време.
Бързам да Ви се похваля и че в новия брой на "Моето бебе и аз" имаме цели 2 снимки публикувани:)))))))))))/майчино сърце не трае и ще се пръсне от гордост/
Ми това е, ще видя и какво ще каже Бърди за това скърцане.
Ползотворна нова седмица и много, много щастие, а ние с мъж ми Ви обещаваме по-хладно време /инфо от извора на прогнозите/
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #1 -: Юли 30, 2007, 08:04:31 am »
Здравейте- за нас тази седмица ще е ново начало- на 01.08 избрах да започна захранването на Стефи- хем първо число, хем в сряда- хубав ден. Много се шашкам, повече отколкото бях студентка, имам чувството че няма да се справя. До сега лесно- цицата в устата, ама от тук натам ...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #2 -: Юли 30, 2007, 11:13:42 am »
Цитат
До сега лесно- цицата в устата

Много лесно , няма що. Аз тръмбовам до креватчето и нашта спалня да го кърмя, щото непрекъснато заспива и бутане, галене, щипане не помагат - просто си заспива, но като го сложа в неговото си легло ела да гледаш рев за манджа. И така по няколко пъти на кърмене. 
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #3 -: Юли 30, 2007, 11:46:00 am »
Лека и спокйна седмичка и от нас!

Silwi25, май Ще ви правим фото-модел, а  :wink:? Преди имахте пак някаква медийна проява, нали  8)? А zа zъбките да кажат по-опитните майки, на нас едва сега ни никнат първи долни zъбчета.
mini, споко, Ще се справиШ чудесно със zахранването. Аz направо се бях поболяла, докато не си направих схемата на zахранване. След това всичко си дойде на място. Сега като се сетя колко ШаШкане беШе...
lady_11, опитвай като го кърмиШ да е на по-хладно място и много леко облечен (не да настине, раzбира се), zа да не се унася от топличкото и мирисът на мама.
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #4 -: Юли 30, 2007, 11:47:18 am »
Хубава седмица и от нас с бебок Венци!
Мини, успех със захранването - не е сложно, само началото е трудно. После като започнеш лека-полека нещата се подреждат.
Лейди, таак са. Всички искат да се гушкат при мама.
Силве, странно ми звучи тези признаци да са от глисти. Защо не я заведеш на лекар? Макар че знам, че много деца скърцат със зъби.
Приятна седмица!
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #5 -: Юли 30, 2007, 12:00:33 pm »
Успешна и хубава седмица и от нас.Това скърцане и Ели го има но само нощем и много рядко.Мислех да дам профилактично нещо за глисти но се отказах.Педиатъра и д-р Бърди ме разубедиха,че не е разумно.Изследвания не съм пускала, но всеки път след като ака проверявам дупето.При нас няма нищо ново, освен че не млъква да говори и постоянната ми борба със запека.И най накрая на 100% се отървахме от памперса.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #6 -: Юли 30, 2007, 12:19:09 pm »
Нийче, честито за пампа, това си е голямо постижение!

Мини, бе ти ако не се справиш, та кой :) Прочети темата за захранването и почвай смело, то е бавен процес, та имаш много време да четеш и да се съветваш.

Силви, и ние скърцаме със зъби понякога, може би 2-3 пъти седмично, но в будно състояние, просто май му е интересно като ново умение. няма нищо в акитата и по дупето, а и го прави рядко. Аз гледам да се правя, че не го виждам и да го залъжа с нещо друго забавно. Щото иначе пък решава да го повтаря, понеже публиката проявява интерес.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #7 -: Юли 30, 2007, 12:23:21 pm »
и Мартин от време на време скърца със зъби - само денем, в будно състояние. мисля, че си играе. педиатърът не се притесни, за разлика от мене - уплаших се да не си счупи зъбчетата бели, но щом гризе и секцията в хола...

Мини, пожелавам приятни емоции със захранването. на мен ми беше много интересно, въпреки страховете ми от алергии, а когато детето е здраво - според мен захранването носи само радостни вълнения, никакви притеснения.

лейди, ха добре дошла в темата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #8 -: Юли 30, 2007, 12:23:37 pm »
Мини, успех със захранването! :D
Силви, Криско също съм го чувала да поскърцва със зъбки, но инцидентно. не знам каква е причината. сякаш се забавлява като го прави.

ние упорито искаме да ходим, хванати за ръка. не иска и да види проходилката вече 8O аз съм под формата на Ге, а за колана ни е рано още. у дома, навън навсякъде. даже тича диването 8O.
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #9 -: Юли 30, 2007, 14:19:51 pm »
Здравейте и успешна нова седмица! На нас ни растат кътници и сме в един почти постоянен кошмар. Сега си давам сметка, че първите 4 зъба въобще не сме ги усетили. С тези е страшно и нищо не облекчава -давам панадол, слагам свещички вибуркол, които преди много облекчаваха положението, дентинокс и нищо. Няколко нощи се буди в 5 сутринта и пищи от болка около 2 часа. Сърцето ми се къса като я гледам как се мъчи...Ако знаете нещо друго облекчаващо, моля кажете.
Мини, късмет със захранването. Въоръжи се с много лигавници и бъди готова да прежалиш някои дрешки.
Силви, в кой раздел са снимките? Тъкмо си купих списанието.
<br />[link=http:
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #10 -: Юли 30, 2007, 15:18:01 pm »
Mesko106,едната снимка ни е в раздела с писмата .Едно бебе, което чете списание, нещо което си правим редовно и двете заедно, а другата е във фотогалерията "Първи стъпки" Габриела- едно слънчице, което многооооо се усмихва.
Мини, споко щом аз оживях след захранването и ти ще се справиш.Сега осъзнавам колко тежък случай съм била с една седмица четене нон стоп за занхранване и накрая като се тръшнах на 1 голям рев и казах, че ще си ядеме само мляко, ама то не било толкова страшно.
marmotche ,аз уж същото се опитвам да я игнорирам докато скърца, ама тоя звук ме побърква.То е все едно стърже със стериопор и е влудяващо.Вярно имала съм мишки за домашни любимци и те правят абсолютно същото докато си чистят зъбите, ама там хич не им се притеснявах, но сега...........
manhattan ,споко и при мен гръб не остана, а уши съвсем.Като я гушкам идва до ухото и наддава тарзански вик със все сила, ако я оствя на леглото за малко почва кански рев, че иска да ходи и така хванати за ръце и ходиме едни яки разстояния. Ако я оствя в проходилка всичко де що има пликове и мушами литват и ми отваря яка работа после с чистене. Иначе ни спасява бънджито над леглото.Малката тарзанка яката щурее, а аз и хвърлям по 1 око и отхвърлям редовната гадна домакинска работа./ей тука както го пиша и ми иде да ревна вече, нито ми се готви, нито ми се мият чинии искам да спяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя, ама нямаааааааааааааааааа/
heart, нашата педиатърка каза, че нищо и нямало и че много деца го вършат тоя номер.
Jam, тя нощем не скърца, само денем между изяждането на таблата на леглото, което и е цел номер едно и люлеенето с бънджито или когато си лежи и се чуди какво да прави. Явно май всички на някакъв етап скърцат така, ама ние нали все се шашкаме и все това да пазим другото да пазим /уфффффффффф, толкова за мен си не съм се притеснявала преди/
Мацки, я като съм открила днеска темата да Ви питам и друго.По докторски съвет ми предстои операция на сухожилието на лявата ръка и искам или не скоро ще трябва да направя и тази крачка, ама нали съм си бъзлива все чакам, а то вече няма накъде с чакането, защото почнах да изпускам всичко и ме е страх да не стане някоя беля докато се гледаме с бебката, че тя хич се не свърта.
Та, въпроса ми е някоя от Вас правила ли е подобна операция, ако да при кого.Бих била доволна на всякаква информация и кооординати,дори и да са свързани с Ваши познати.Питам защото в главата ми е пълна каша , а и да си призная срам не срам умирам от страх само при мисълта за кълцане.
« Последна редакция: Юли 30, 2007, 15:29:08 pm от Silwi25 »
*

    mecheto

  • ****
  • 753
  • на мама джудженцата
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #11 -: Юли 30, 2007, 17:32:46 pm »
Здравейте, мами! Весела и усмихнтата седмица на всички!
Мами, имам въпросче и предполагам, че вие бихте могли да ми отговорите.
Става въпрос за тези колани за след раждане. Дали са ефективни? Моля ако някоя от вас е ползвала такъв да сподели кой и какъв е бил резултата.
Благодаря ви!
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #12 -: Юли 30, 2007, 18:22:32 pm »
Цитат
До сега лесно- цицата в устата

Много лесно , няма що. Аз тръмбовам до креватчето и нашта спалня да го кърмя, щото непрекъснато заспива и бутане, галене, щипане не помагат - просто си заспива, но като го сложа в неговото си легло ела да гледаш рев за манджа. И така по няколко пъти на кърмене. 

Ако това те успокоява на моменти и аз съм на същия хал :lol: Е, малко се подобри положението напоследък, но до скоро храненето ни отнемаше цял час и минаваше под следната схема: две минутно сучене-заспиване-събуждане-пищене-две минутно сучене-заспиване-събуждане-пищене и така докато не се нахрани или не се умори и заспи :lol:
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #13 -: Юли 31, 2007, 09:15:30 am »
На нас кътниците избиха и четрите първи за едни месец! Първите два - едновременно с невероятно мрънкане и накрая отказ от по-течна храна! Вторите два през 2-3 дни, първия с температура, която обаче лесно се свали, втория без нещо особено / може би малко отказ от храна/! Остават още осем зъба - 4 кучешки/ дупе да ми е яко/ и 4 втори кътника!
Матей - 1.04.2006 г
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #14 -: Юли 31, 2007, 10:44:21 am »
Като ви чета с тези зъби, направо се плаша 8O
Симеон още няма зъбче, станал е хърба - един ден яде, другия не ще, обаче е пълен с енергия и иска да ходи :lol:
Мисля да го водя в Свищов при баба ми, в нашия апартамент не се живее :(
Да се похваля - за първи път имаме цели 2 пълни седмици без екзема :D
Ман, къде сте резервирали в Созопол, с агенция или директно на рецепция? Вчера 2 часа гледах оферти и още не съм се ориентирала.
Лейди, Симеон също много спеше (той и сега много спи). Понякога се уморяват бебетата и заспиват на цицата от усилията да сучат. Прилагах преса на гърдата, за да тръгне по-бързо млякото - веднага се събужда, ококорва очи и почва да суче :lol: Гледай да си намираш удобна поза. При нас всяко кърмене беше над 1 час и си докарах травма на опашната кост.
Мини, и аз се бях ошашкала със захранването, но прочетох оная огромна тема, извадих си няколко схеми, които ми допаднаха, разучих ги допълнително и така започнах. Питай, ще помагаме :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #15 -: Юли 31, 2007, 13:42:05 pm »
Здравейте и от нас! След двуседмичен престой при свекървата в близост до морето вече отново съм на работа. Върнахме се в събота, а в неделя бях почти целия ден на легло заради някакъв летен вирус. Много гадна работа! Дано малката не го хване! Иначе тя си прекара страхотно с двете баби (водехме и майка ми с нас), които само чакат да изпълнят всяко неино желание, с мама и тате по цял ден. Когато кучето лаеше първите няколко дне ревеше, после станаха приятели и дори да се стреснеше като залае кучето, само се усмихваше. Виж с котката нещата не се получиха. Котана я одраска и малката след това се опитваше да я хване натясно и да я настъпи или ритне. Веднъж даже мина покрай една мелнчика от комплекта за игра на пясъка, хвана я и скоростно замери с нея котката. Че даже успя да я уцели! Иначе малката става все по-самостоятелна. Все още не ходи самостоятелно, но вече настоява да я държим само за едната ръка за да може с другата да се взима разни неща. Дори започва да разбира разни команди. В началото си мислех, че е случайно, но всеки път като си играем на спалнята и тя се доближи до ръба и казвам да се върне при мама, тя се връща. А пък когато баща и и забрани нещо, тя не го прави обаче се обръща към него и го удря. Тъй де, как тъй ще и забранява някой нещо на нашата лъвица!
На плажа ообаче си прекарваше страхотно. Във водата май и беше студено, но се кефеше когато я разхождах с лодката. За щастие морето беше спокойно. Голяма игра падна и в едно надуваемо басейнче. Освен това се научи да пищи и да скърца със зъби. Е, явно сме като всички останали :D
Ния, аз съм ползвала Блевит, когато Юлия беше малка и съм много доволна. Сега и давам всеки ден праскови и няма проблем.
mecheto аз носих такъв колан няколко дни след раждането по настояване на майка, но в жегите ми беше ужасно неприятно и бързо се отказах, пък корема ми се прибра.


*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #16 -: Юли 31, 2007, 14:07:58 pm »
Ултра, през Алматур сме. експерименти на БГ море не правя.

абе хора, с какво облицовате тези легла? обикновените обиколници изобщо не стават. ще си разбием канчето :(чудех се вече да лепя юрганчета ли, кво ли...? наистина се оказва, че преносимите са по-безопасни до определена възраст.
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #17 -: Юли 31, 2007, 15:38:33 pm »
Привет. при нас положението със зъбите се пооблекчи. Започна да яде нормално, както не го беше правила от 1 месец насам.
Силви, видях ви снимките в списанието. Много сте красиви.
Имам 1 въпрос към мамите, които вече са кръстили децата си. Записах час за кръщенето на Мия и ми дадоха 1 списък с нещата, които трябва да се приготвят. Има ли значение каква хавлия ще взема за бебка? Искат китка с червен конец -каква китка? Трябва ли да има здравец, някакво определено цвете?
<br />[link=http:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #18 -: Юли 31, 2007, 16:08:39 pm »
meshko, обикновено в църквите за разни ритуали се практикува (кой знае защо) носенето на бяла "вафлена" кърпа - тип кухненска. но щом не са ти казали изрично, според мен занеси обикновена бяла хавлиена кърпа. тва пък изобщо няма значение. в китката е хубаво да има здравец, останалото - по твой вкус.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #19 -: Юли 31, 2007, 16:17:15 pm »
Габи, аз още чай не съм купила - гледам със плодове да спася положението.Уж помагат но временно.Трябва постоянно да сменям круши, сини сливи пъпеш и после вода.Сега последно много ми помогна варена царевица по малко. :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013