0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нова седмица 30.07-06.08
« -: Юли 30, 2007, 07:48:26 am »
Хайде дойде и новата седмица. За мен тя почва с доста въпроси и притеснения и затова бързам да си ги задам и да видя дали и при вас е така.
Моля Ви да ми кажете дали и Вашите бебета си чегъртат зъбите едни в други, че моята бебека е като хамстер, само чегърта горните и долните си зъби и се чува яко хрущене, което вече почва да ме притеснява, понеже знам, че това за по-големи деца е признак  на глисти, а тя просто не спира да го прави тоя номер освен, че плюе на поразия и бръмчи усърдно и на ядене и през другото време.
Бързам да Ви се похваля и че в новия брой на "Моето бебе и аз" имаме цели 2 снимки публикувани:)))))))))))/майчино сърце не трае и ще се пръсне от гордост/
Ми това е, ще видя и какво ще каже Бърди за това скърцане.
Ползотворна нова седмица и много, много щастие, а ние с мъж ми Ви обещаваме по-хладно време /инфо от извора на прогнозите/
*

  mini

 • *
 • 8160
 • purple addicted
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #1 -: Юли 30, 2007, 08:04:31 am »
Здравейте- за нас тази седмица ще е ново начало- на 01.08 избрах да започна захранването на Стефи- хем първо число, хем в сряда- хубав ден. Много се шашкам, повече отколкото бях студентка, имам чувството че няма да се справя. До сега лесно- цицата в устата, ама от тук натам ...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

  lady_11

 • *****
 • 3217
 • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #2 -: Юли 30, 2007, 11:13:42 am »
Цитат
До сега лесно- цицата в устата

Много лесно , няма що. Аз тръмбовам до креватчето и нашта спалня да го кърмя, щото непрекъснато заспива и бутане, галене, щипане не помагат - просто си заспива, но като го сложа в неговото си легло ела да гледаш рев за манджа. И така по няколко пъти на кърмене. 
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #3 -: Юли 30, 2007, 11:46:00 am »
Лека и спокйна седмичка и от нас!

Silwi25, май Ще ви правим фото-модел, а  :wink:? Преди имахте пак някаква медийна проява, нали  8)? А zа zъбките да кажат по-опитните майки, на нас едва сега ни никнат първи долни zъбчета.
mini, споко, Ще се справиШ чудесно със zахранването. Аz направо се бях поболяла, докато не си направих схемата на zахранване. След това всичко си дойде на място. Сега като се сетя колко ШаШкане беШе...
lady_11, опитвай като го кърмиШ да е на по-хладно място и много леко облечен (не да настине, раzбира се), zа да не се унася от топличкото и мирисът на мама.
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #4 -: Юли 30, 2007, 11:47:18 am »
Хубава седмица и от нас с бебок Венци!
Мини, успех със захранването - не е сложно, само началото е трудно. После като започнеш лека-полека нещата се подреждат.
Лейди, таак са. Всички искат да се гушкат при мама.
Силве, странно ми звучи тези признаци да са от глисти. Защо не я заведеш на лекар? Макар че знам, че много деца скърцат със зъби.
Приятна седмица!
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #5 -: Юли 30, 2007, 12:00:33 pm »
Успешна и хубава седмица и от нас.Това скърцане и Ели го има но само нощем и много рядко.Мислех да дам профилактично нещо за глисти но се отказах.Педиатъра и д-р Бърди ме разубедиха,че не е разумно.Изследвания не съм пускала, но всеки път след като ака проверявам дупето.При нас няма нищо ново, освен че не млъква да говори и постоянната ми борба със запека.И най накрая на 100% се отървахме от памперса.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #6 -: Юли 30, 2007, 12:19:09 pm »
Нийче, честито за пампа, това си е голямо постижение!

Мини, бе ти ако не се справиш, та кой :) Прочети темата за захранването и почвай смело, то е бавен процес, та имаш много време да четеш и да се съветваш.

Силви, и ние скърцаме със зъби понякога, може би 2-3 пъти седмично, но в будно състояние, просто май му е интересно като ново умение. няма нищо в акитата и по дупето, а и го прави рядко. Аз гледам да се правя, че не го виждам и да го залъжа с нещо друго забавно. Щото иначе пък решава да го повтаря, понеже публиката проявява интерес.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

  jam

 • Piu nessuno mi portera nel Sud.
 • *
 • 14916
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #7 -: Юли 30, 2007, 12:23:21 pm »
и Мартин от време на време скърца със зъби - само денем, в будно състояние. мисля, че си играе. педиатърът не се притесни, за разлика от мене - уплаших се да не си счупи зъбчетата бели, но щом гризе и секцията в хола...

Мини, пожелавам приятни емоции със захранването. на мен ми беше много интересно, въпреки страховете ми от алергии, а когато детето е здраво - според мен захранването носи само радостни вълнения, никакви притеснения.

лейди, ха добре дошла в темата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

  manhattan

 • *****
 • 1439
 • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #8 -: Юли 30, 2007, 12:23:37 pm »
Мини, успех със захранването! :D
Силви, Криско също съм го чувала да поскърцва със зъбки, но инцидентно. не знам каква е причината. сякаш се забавлява като го прави.

ние упорито искаме да ходим, хванати за ръка. не иска и да види проходилката вече 8O аз съм под формата на Ге, а за колана ни е рано още. у дома, навън навсякъде. даже тича диването 8O.
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #9 -: Юли 30, 2007, 14:19:51 pm »
Здравейте и успешна нова седмица! На нас ни растат кътници и сме в един почти постоянен кошмар. Сега си давам сметка, че първите 4 зъба въобще не сме ги усетили. С тези е страшно и нищо не облекчава -давам панадол, слагам свещички вибуркол, които преди много облекчаваха положението, дентинокс и нищо. Няколко нощи се буди в 5 сутринта и пищи от болка около 2 часа. Сърцето ми се къса като я гледам как се мъчи...Ако знаете нещо друго облекчаващо, моля кажете.
Мини, късмет със захранването. Въоръжи се с много лигавници и бъди готова да прежалиш някои дрешки.
Силви, в кой раздел са снимките? Тъкмо си купих списанието.
<br />[link=http:
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #10 -: Юли 30, 2007, 15:18:01 pm »
Mesko106,едната снимка ни е в раздела с писмата .Едно бебе, което чете списание, нещо което си правим редовно и двете заедно, а другата е във фотогалерията "Първи стъпки" Габриела- едно слънчице, което многооооо се усмихва.
Мини, споко щом аз оживях след захранването и ти ще се справиш.Сега осъзнавам колко тежък случай съм била с една седмица четене нон стоп за занхранване и накрая като се тръшнах на 1 голям рев и казах, че ще си ядеме само мляко, ама то не било толкова страшно.
marmotche ,аз уж същото се опитвам да я игнорирам докато скърца, ама тоя звук ме побърква.То е все едно стърже със стериопор и е влудяващо.Вярно имала съм мишки за домашни любимци и те правят абсолютно същото докато си чистят зъбите, ама там хич не им се притеснявах, но сега...........
manhattan ,споко и при мен гръб не остана, а уши съвсем.Като я гушкам идва до ухото и наддава тарзански вик със все сила, ако я оствя на леглото за малко почва кански рев, че иска да ходи и така хванати за ръце и ходиме едни яки разстояния. Ако я оствя в проходилка всичко де що има пликове и мушами литват и ми отваря яка работа после с чистене. Иначе ни спасява бънджито над леглото.Малката тарзанка яката щурее, а аз и хвърлям по 1 око и отхвърлям редовната гадна домакинска работа./ей тука както го пиша и ми иде да ревна вече, нито ми се готви, нито ми се мият чинии искам да спяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя, ама нямаааааааааааааааааа/
heart, нашата педиатърка каза, че нищо и нямало и че много деца го вършат тоя номер.
Jam, тя нощем не скърца, само денем между изяждането на таблата на леглото, което и е цел номер едно и люлеенето с бънджито или когато си лежи и се чуди какво да прави. Явно май всички на някакъв етап скърцат така, ама ние нали все се шашкаме и все това да пазим другото да пазим /уфффффффффф, толкова за мен си не съм се притеснявала преди/
Мацки, я като съм открила днеска темата да Ви питам и друго.По докторски съвет ми предстои операция на сухожилието на лявата ръка и искам или не скоро ще трябва да направя и тази крачка, ама нали съм си бъзлива все чакам, а то вече няма накъде с чакането, защото почнах да изпускам всичко и ме е страх да не стане някоя беля докато се гледаме с бебката, че тя хич се не свърта.
Та, въпроса ми е някоя от Вас правила ли е подобна операция, ако да при кого.Бих била доволна на всякаква информация и кооординати,дори и да са свързани с Ваши познати.Питам защото в главата ми е пълна каша , а и да си призная срам не срам умирам от страх само при мисълта за кълцане.
« Последна редакция: Юли 30, 2007, 15:29:08 pm от Silwi25 »
*

  mecheto

 • ****
 • 753
 • на мама джудженцата
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #11 -: Юли 30, 2007, 17:32:46 pm »
Здравейте, мами! Весела и усмихнтата седмица на всички!
Мами, имам въпросче и предполагам, че вие бихте могли да ми отговорите.
Става въпрос за тези колани за след раждане. Дали са ефективни? Моля ако някоя от вас е ползвала такъв да сподели кой и какъв е бил резултата.
Благодаря ви!
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #12 -: Юли 30, 2007, 18:22:32 pm »
Цитат
До сега лесно- цицата в устата

Много лесно , няма що. Аз тръмбовам до креватчето и нашта спалня да го кърмя, щото непрекъснато заспива и бутане, галене, щипане не помагат - просто си заспива, но като го сложа в неговото си легло ела да гледаш рев за манджа. И така по няколко пъти на кърмене. 

Ако това те успокоява на моменти и аз съм на същия хал :lol: Е, малко се подобри положението напоследък, но до скоро храненето ни отнемаше цял час и минаваше под следната схема: две минутно сучене-заспиване-събуждане-пищене-две минутно сучене-заспиване-събуждане-пищене и така докато не се нахрани или не се умори и заспи :lol:
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #13 -: Юли 31, 2007, 09:15:30 am »
На нас кътниците избиха и четрите първи за едни месец! Първите два - едновременно с невероятно мрънкане и накрая отказ от по-течна храна! Вторите два през 2-3 дни, първия с температура, която обаче лесно се свали, втория без нещо особено / може би малко отказ от храна/! Остават още осем зъба - 4 кучешки/ дупе да ми е яко/ и 4 втори кътника!
Матей - 1.04.2006 г
*

  ultra

 • Анна Зашева
 • *
 • 7291
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #14 -: Юли 31, 2007, 10:44:21 am »
Като ви чета с тези зъби, направо се плаша 8O
Симеон още няма зъбче, станал е хърба - един ден яде, другия не ще, обаче е пълен с енергия и иска да ходи :lol:
Мисля да го водя в Свищов при баба ми, в нашия апартамент не се живее :(
Да се похваля - за първи път имаме цели 2 пълни седмици без екзема :D
Ман, къде сте резервирали в Созопол, с агенция или директно на рецепция? Вчера 2 часа гледах оферти и още не съм се ориентирала.
Лейди, Симеон също много спеше (той и сега много спи). Понякога се уморяват бебетата и заспиват на цицата от усилията да сучат. Прилагах преса на гърдата, за да тръгне по-бързо млякото - веднага се събужда, ококорва очи и почва да суче :lol: Гледай да си намираш удобна поза. При нас всяко кърмене беше над 1 час и си докарах травма на опашната кост.
Мини, и аз се бях ошашкала със захранването, но прочетох оная огромна тема, извадих си няколко схеми, които ми допаднаха, разучих ги допълнително и така започнах. Питай, ще помагаме :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #15 -: Юли 31, 2007, 13:42:05 pm »
Здравейте и от нас! След двуседмичен престой при свекървата в близост до морето вече отново съм на работа. Върнахме се в събота, а в неделя бях почти целия ден на легло заради някакъв летен вирус. Много гадна работа! Дано малката не го хване! Иначе тя си прекара страхотно с двете баби (водехме и майка ми с нас), които само чакат да изпълнят всяко неино желание, с мама и тате по цял ден. Когато кучето лаеше първите няколко дне ревеше, после станаха приятели и дори да се стреснеше като залае кучето, само се усмихваше. Виж с котката нещата не се получиха. Котана я одраска и малката след това се опитваше да я хване натясно и да я настъпи или ритне. Веднъж даже мина покрай една мелнчика от комплекта за игра на пясъка, хвана я и скоростно замери с нея котката. Че даже успя да я уцели! Иначе малката става все по-самостоятелна. Все още не ходи самостоятелно, но вече настоява да я държим само за едната ръка за да може с другата да се взима разни неща. Дори започва да разбира разни команди. В началото си мислех, че е случайно, но всеки път като си играем на спалнята и тя се доближи до ръба и казвам да се върне при мама, тя се връща. А пък когато баща и и забрани нещо, тя не го прави обаче се обръща към него и го удря. Тъй де, как тъй ще и забранява някой нещо на нашата лъвица!
На плажа ообаче си прекарваше страхотно. Във водата май и беше студено, но се кефеше когато я разхождах с лодката. За щастие морето беше спокойно. Голяма игра падна и в едно надуваемо басейнче. Освен това се научи да пищи и да скърца със зъби. Е, явно сме като всички останали :D
Ния, аз съм ползвала Блевит, когато Юлия беше малка и съм много доволна. Сега и давам всеки ден праскови и няма проблем.
mecheto аз носих такъв колан няколко дни след раждането по настояване на майка, но в жегите ми беше ужасно неприятно и бързо се отказах, пък корема ми се прибра.


*

  manhattan

 • *****
 • 1439
 • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #16 -: Юли 31, 2007, 14:07:58 pm »
Ултра, през Алматур сме. експерименти на БГ море не правя.

абе хора, с какво облицовате тези легла? обикновените обиколници изобщо не стават. ще си разбием канчето :(чудех се вече да лепя юрганчета ли, кво ли...? наистина се оказва, че преносимите са по-безопасни до определена възраст.
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #17 -: Юли 31, 2007, 15:38:33 pm »
Привет. при нас положението със зъбите се пооблекчи. Започна да яде нормално, както не го беше правила от 1 месец насам.
Силви, видях ви снимките в списанието. Много сте красиви.
Имам 1 въпрос към мамите, които вече са кръстили децата си. Записах час за кръщенето на Мия и ми дадоха 1 списък с нещата, които трябва да се приготвят. Има ли значение каква хавлия ще взема за бебка? Искат китка с червен конец -каква китка? Трябва ли да има здравец, някакво определено цвете?
<br />[link=http:
*

  jam

 • Piu nessuno mi portera nel Sud.
 • *
 • 14916
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #18 -: Юли 31, 2007, 16:08:39 pm »
meshko, обикновено в църквите за разни ритуали се практикува (кой знае защо) носенето на бяла "вафлена" кърпа - тип кухненска. но щом не са ти казали изрично, според мен занеси обикновена бяла хавлиена кърпа. тва пък изобщо няма значение. в китката е хубаво да има здравец, останалото - по твой вкус.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #19 -: Юли 31, 2007, 16:17:15 pm »
Габи, аз още чай не съм купила - гледам със плодове да спася положението.Уж помагат но временно.Трябва постоянно да сменям круши, сини сливи пъпеш и после вода.Сега последно много ми помогна варена царевица по малко. :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #20 -: Юли 31, 2007, 16:22:24 pm »
Мешко, в китката трябва да има здравец, чемшир и червено цвете, аз сложих цвят от мушкато. Като видна езичница, намотах червен конец, добавих и синьо мънисто  :lol:
В очакване ....
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #21 -: Юли 31, 2007, 16:58:03 pm »
Да ви питам тези които са правили или присъствали на прощапулник, понеже сме канени на племеника ми, какво се носи? За погача знам, ама за прощапулник... Моля помогнете!
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #22 -: Юли 31, 2007, 17:08:27 pm »
Джам, Фуси-благодаря.
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #23 -: Юли 31, 2007, 18:18:55 pm »
Моля мамите zа спеШен отговор ако zнаят. Става въпрос zа това има ли връzка между мигрената и евентуална бременност? Т.е. продължава ли бременна жена да страда от мигрена?
Благодаря ви.
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #24 -: Юли 31, 2007, 18:21:45 pm »


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #25 -: Юли 31, 2007, 18:37:33 pm »
White, :thankyousign:
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #26 -: Юли 31, 2007, 18:38:14 pm »
Хубава и спокойна седмица и от нас!
Мини, ние също почваме на 01.08. захранването - големи вълнения, големи приготовления! Онази голямата тема я изчетох, водих си записки и сега вече окончателно ми се размъти главата. Много сложно бе...
За коланите след раждане - аз ползвах, поръчах си го от ДаНет, мисля Сабина се казваше, около 35лв, доволна бях.
Лейди, и при нас кърменето беше така в началото. Първите няколко седмици имах чувството, че кърмя нон стоп. Сега е мъничък и се уморява бързо, но малко по малко ще се нормализират нещата.

И да се оплача - оказа се, че толкова прилежно са ме зашили след раждането, че са си зашили и иглата!
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #27 -: Юли 31, 2007, 18:44:01 pm »
И да се оплача - оказа се, че толкова прилежно са ме зашили след раждането, че са си зашили и иглата!
Не zнам как си го открила, но дано не те боли и не се налага нова операция  :(.
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #28 -: Юли 31, 2007, 18:53:26 pm »
Операция не, защото аз раждах нормално, но все пак трябва да я извадят и пак да шият, което е достатъчно неприятно.
Аз пак да ви питам с по - големите бебенца за сядането - от две седмици е много упорита, иска да се изправи до седнало положение. Количката и шезлонга съм ги вдигнала на около 30 градуса, но това никак не ни удовлетворява. Подпира се отсрани с ръце, ръмжи и се изправя, след което се килва, защото не може да се задържи дълго така. Питах педиатърката да я подпра ли с възглавничка, за да се задържи, беше категорична, че е малка още. Какво да я правя :(
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #29 -: Август 01, 2007, 07:46:48 am »
 tzvetenze , е това вече ме разби.
Мами, я да питам някой ако знае да помага.Искам да направя от 4 и повече снимки 1, т.е. искам да ги обединя /нещо подобно на мозайката от снимки по-долу/.Знам че някъде съм правила това чудо с някаква програма, ама сега хич се не сещам как и кога и най-вече с какво.Снощи си заспах на компа мъчейки се с Фотошопа, ама нещо не успях.И тая сутрин се бутам безславно доста време и нъц, пак не става, а пък аз много искам да го направя туй нещо и вече почвам да се нервя яко.Та, ако някой знае ще съм благодарна да метне едно обяснение тук или на лични.
А сега Ви слагам няколко снимки от вчерашната ни фотосесия с малката да се посмеете.
« Последна редакция: Август 01, 2007, 07:55:55 am от Silwi25 »
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #30 -: Август 01, 2007, 08:12:44 am »
Стефи, първо айде и тук честит празник!
Значи в Picassa има опция 'колаж' и 3 подопции-картинна решетка(т.е. долу-горе това, което си направила), няколко снимки в 1 и още една, ама не се сещам.Ако я нямаш можеш да си я изтеглиш безплатно.
*

  ultra

 • Анна Зашева
 • *
 • 7291
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #31 -: Август 01, 2007, 10:52:41 am »
tzvetenze, на тази възраст вече подпирах Симеон, защото и той имаше огромно желание да седи. И педиатърката и ортопеда одобриха. Не стоеше на 90 градуса, имаше малък наклон и гледах да е до 10-15 минути.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #32 -: Август 01, 2007, 11:00:06 am »
Мимката, благодаря много. Спести ми голямо бутане.Аз за тази програмка не бях и чувала.
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #33 -: Август 01, 2007, 11:40:40 am »

Много лесно , няма що. Аз тръмбовам до креватчето и нашта спалня да го кърмя, щото непрекъснато заспива и бутане, галене, щипане не помагат - просто си заспива, но като го сложа в неговото си легло ела да гледаш рев за манджа. И така по няколко пъти на кърмене. 
[/quote]Олеле Лейди това като, че ли аз съм го писала :D. Ние сме същите, сега като попорасне, не заспива толкова  на цицата, особено вечер, ама аз имам много малко кърма, ние се помпим, дохранваме..... цял ритуал става

*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #34 -: Август 01, 2007, 11:46:17 am »
Silwi25,
много сте хубави  8).
По повод накитите на детето искам да попитам само zа снимките ли си ги сложила, или ги носи постоянно? Мене ме е страх, че ако сложа гривничка на дъЩерята, тя Ще я скъса и тогава има опасност да глътне някоя от висулките. Как е при вас?
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #35 -: Август 01, 2007, 12:24:29 pm »
Аз за снимката и слойих колието, че иначе го хапе, а гривната нйма проблем.Не и се впечатлява и откакто я има си я носи.Естествено аз предпочитам да няма нищо, което може да глътне по нея и напоследък взех да я махам, че с тия зъби трион. ............:D
Мерси за комплимента
*

  kassi

 • *
 • 5258
 • Мама на трима
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #36 -: Август 01, 2007, 12:48:17 pm »
Стефи, Деси е невероятна кукла! Толкова хубави очи, толкова топлина в тях.  И колко е фотогенична! Да ви е здрава и много добричка!   :balk_21:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #37 -: Август 01, 2007, 14:14:31 pm »
Къде виждате снимки на Стефи на Деси, аз виждам само на Силви25 .повредата при мен ли е???
Силви,страхотни снимки.Аз бижута вече давам да си играе но само под контрол и големи които да не стават за гълтане и пъхане в носа и устата.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #38 -: Август 01, 2007, 14:18:38 pm »

Аз пак да ви питам с по - големите бебенца за сядането - от две седмици е много упорита, иска да се изправи до седнало положение. Количката и шезлонга съм ги вдигнала на около 30 градуса, но това никак не ни удовлетворява. Подпира се отсрани с ръце, ръмжи и се изправя, след което се килва, защото не може да се задържи дълго така. Питах педиатърката да я подпра ли с възглавничка, за да се задържи, беше категорична, че е малка още. Какво да я правя :(
На мен не ми разрешаваха до началото на седмия месец да я слагам да сяда. Тя почна да се надига в кошницата още от четвъртия, но ми обясниха, че при момиченцата ранното сядане е опасно и не се препоръчва. Освен това гръбчето е меко и може да се получи изкривяване и т.н. На седем месеца вече не можех да я удържам и така започнахме със сядането. Аз не съм подпирала много с възглавници, да не кажа въобще.
<br />[link=http:
*

  kassi

 • *
 • 5258
 • Мама на трима
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #39 -: Август 01, 2007, 14:25:33 pm »
Къде виждате снимки на Стефи на Деси, аз виждам само на Силви25 .повредата при мен ли е???
Силви,страхотни снимки.Аз бижута вече давам да си играе но само под контрол и големи които да не стават за гълтане и пъхане в носа и устата.

Мдаа, в мен е повредата.  :oops: Силви, извинявай. Страхотна е принцесата ти! Леле, колко ме е срам.... :oops: :( Нещо взех да изперквам.  :x


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #40 -: Август 01, 2007, 14:26:56 pm »
Да ви питам тези които са правили или присъствали на прощапулник, понеже сме канени на племеника ми, какво се носи? За погача знам, ама за прощапулник... Моля помогнете!

*

  jam

 • Piu nessuno mi portera nel Sud.
 • *
 • 14916
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #41 -: Август 01, 2007, 14:43:30 pm »
Цветелина, нещо ги няма мацките или не четат внимателно.

Гане, Вени, Верди, Сигнус - ехооооооооооооо! :) Сигнуса специално прави прощапулник преди седмица, не знам защо не се обажда...

аз без личен опит да кажа, че не съм чувала да се носи нещо специално.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #42 -: Август 01, 2007, 15:30:15 pm »
Ами някакъв специален магьоснически подарък не знам да се носи...
Някаква играчка за детето може би....
Подлия Сигнус може ли да не се похвали ..., пък може бие заета да препуска насам натам
В очакване ....
*

  Ganka

 • *****
 • 5926
 • мама и леля на ангелчета
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #43 -: Август 01, 2007, 23:28:51 pm »
Ми извинете за закъснението, ама ние днес си пътувахме за Варна и имахме малко премеждие, та затова чак сега пиша.
Цвети, не се носи нищо по-специално. Даже на нашия прощъпулник малкия не получи нищо от гостите. Купи някаква играчка. Иначе разгледай в мамата, че там нали са сведущи по всички въпроси. До колкото знам е като при питата.
Аз съм се побъркала в последно време, малкоя бяс не ме оставя да спя - никнат ни зъби и ги караме по някаква специална схема - един предкътник и един долен - кучешки от лявата страна. Дясната е все още мираж, както и останалите зъби :? Лигави се, както не се е лигавил като бебе. Освен панадол и дентинокс, някой бабешки лек има ли да облекча положението или ще се мъчим??? :(
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #44 -: Август 02, 2007, 11:51:47 am »
Гане, не знам дали се лигави, но снимката на аватара ти е един път - направо е невероятно сладък  :lol: Да го нацелуваш много, много...
*

  Ganka

 • *****
 • 5926
 • мама и леля на ангелчета
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #45 -: Август 02, 2007, 13:24:10 pm »
Боре, благодаря! Ще го :wink:
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #46 -: Август 02, 2007, 22:37:59 pm »
Благодаря Ви момичета за отговорите. Притеснявах се да не се носи нещо по-специално, както при погачата се носи нещо сладко, но май повече ми е свободното време. :wink:
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #47 -: Август 02, 2007, 23:31:54 pm »
Тук съм, тук съм, някои ходим и на работа :)
Не знам да се носи нещо за прощъпулника, поне не съм чувала такова нещо. Иначе Митко се хвана за калкулатора, ще става инженер.  :wink:
*

  eganeva

 • *****
 • 4584
 • И утре е ден, но друг....
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #48 -: Август 02, 2007, 23:59:16 pm »
Тук съм, тук съм, някои ходим и на работа :)
Не знам да се носи нещо за прощъпулника, поне не съм чувала такова нещо. Иначе Митко се хвана за калкулатора, ще става инженер.  :wink:


А Мими? :wink:
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #49 -: Август 03, 2007, 00:15:58 am »
и, аз това исках да питам.Ганева ме изпреварила :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #50 -: Август 03, 2007, 06:27:13 am »
Ами тя още не е проходила стабилно, стъпва на пръсти и предимно гледа да пълзи - тогава няма стигане. Когато проходи тогава ще видим. :) А като се вземе предвид, че се изправи почти 3 месеца преди него. Явно всичко е много относително и индивидуално.
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #51 -: Август 03, 2007, 13:18:13 pm »
 :xВече ми идва в повече. Аман от нахални, нетактични, некадърници. Извинете че съм толкова емоционална, но... :witch:
Много пъти съм ви споделяла за моята свекърва "съкровище", но неиздържам. Едно беше като ме обвиняваше , че не мога да имам дете, но съвсем друго, когато постоянно търси някакви болести на детето. Направо ми идва да и ускубя и малкото й останала перошина.
То не беше слабо, недохранено, имал инфекция, после не съм го хранила добре и затова бил анемичен. Направихме кръвни изследвания, само и само да се успокои, но не имал хемолитична анемия. Какво и става на тази жена, иска да е център на внимание ли? Да се покаже колко велик педиатър е? Писна ми, да си гледа живота и да остави семейството ми на мира.
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #52 -: Август 03, 2007, 13:24:34 pm »
Уффффффффффффф
Какво да ти кажа... Мъжът ти да говори с нея и да я помоли да се въздържа когато може. Ти няма смисъл да се караш с нея - все ще излезеш лошата. Мъжът ти й е син - той да се оправя...

Аз страшно се накокошинвам когато ми говорят за здравето на детето
В очакване ....
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #53 -: Август 03, 2007, 13:24:56 pm »
 Писна ми, да си гледа живота и да остави семейството ми на мира.

Защо възпитано не й го кажеш?
*

  mini

 • *
 • 8160
 • purple addicted
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #54 -: Август 03, 2007, 13:25:13 pm »
 :bighug: Цвети не се коси, и онова чудо-юдо мащехата на Ник само говори какво лошо може да се случи на детето, да сме били по-внимателни, тъй ли за хубаво не се сещат бре. Аз разреших проблема радикално- не им водя детето, жалко че на Ник баща му страда от това, но пък винаги когато пожелае може да ми се обади и да види детето.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #55 -: Август 03, 2007, 13:49:04 pm »
Синът й е вдигнал ръце от нея, толкова е нахална и невъзпитана, че по никакъв начин не можеш да се разбереш човешки с нея.
Братът на моя съпруг се изнесе на квартира/при положение че имат 3 апартамента/, с етърва ми не се виждат, нито си говорят вече от година. Не и дават децата. И ние ли трябва да стигнем до там. Незнам :(
*

  eganeva

 • *****
 • 4584
 • И утре е ден, но друг....
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #56 -: Август 03, 2007, 13:54:30 pm »
Ами тя още не е проходила стабилно, стъпва на пръсти и предимно гледа да пълзи - тогава няма стигане. Когато проходи тогава ще видим. :) А като се вземе предвид, че се изправи почти 3 месеца преди него. Явно всичко е много относително и индивидуално.


Миличките сладуранчета.... :bori_002: :bori_016: :balk_21:
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #57 -: Август 03, 2007, 13:56:25 pm »
Цеци ти не се намесвай, ще станеш супер лошата снаха.Инструктираш мъж ти да поговори и да ви остави на мира и това е.или ограничаваш контактите до минимум.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #58 -: Август 03, 2007, 14:03:39 pm »
Цвети, много неприятна ситуация с твоята свекърва. Според мен обаче както го описваш с нея с добро няма да се разбереи, тогава по-добре си поговорете открито. Обясни й, че за здравето на детето сте отговорни ти и мъжа ти и ако имате нужда от нейните професионални съвети, ще се обърнете към нея.
<br />[link=http:
*

  eganeva

 • *****
 • 4584
 • И утре е ден, но друг....
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #59 -: Август 03, 2007, 14:12:00 pm »
Жената на брат ми дали така се оплаква от мен?
Аз все се притеснявам за бебето, дали го хранят както трябва,
защо е облечено с тези дрехи, мърморя от време на време, абе..... :bonk:
набивам им канчетата.
С две думи - гледам да ги вкарам в правия път, защото и двамата имат
малко лоши навици -  :balk_15: :balk_14: :drunk: :coke:

И на моменти може би съм чак досадна.
Ама мисля, че съм права. :D
*

  jam

 • Piu nessuno mi portera nel Sud.
 • *
 • 14916
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #60 -: Август 03, 2007, 14:24:00 pm »
деца, деца...

къде се бутате с вашите свекървички? първото място отдавна е окупирано от моята безценна свекърва.
радвайте се, че обръщат внимание на децата ви - сто пъти е за предпочитане, отколкото да не се интересуват от тях и да ги посещават 1 път на 10 дни за по 1 час като музейна експозиция. така прави моята върховна егоистка, от която не мога да очаквам нито грам внимание или помощ.

Цветелина, погледни на свекърва си от към нейните положителни страни - все пак, имаш денонощно собствен педиатър на разположение. каквато и да й е квалификацията, все пак е лекар. аз бих оценила това много високо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #61 -: Август 03, 2007, 14:52:08 pm »
jam хубаво е да имаш денонощно педиатър на разположение, но всичко си има граници. Не е нормално постоянно да мислиш, че внучето ти е болно от нещо и постоянно да го подлагаш на травмиращи за него процедури. Винаги когато е изразявала някакво мненение съм го приемала, чела съм, консултирам се с другата ни педиатърка, както и с Д-р Бърди и винаги, не преувеличавам, се оказва че греши. Не мога да живея в постоянен стрес, затова че тя си измисля диагнози. Може би се обижда че винаги проверявам, но за детето си не приемам нищо на доверие, след като по неин съвет захраних Наско на 45 дни. Грешката беше моя, че не бях чела достатъчно, затова се старая да не я повтарям.
Когато й кажа, че не съм съгласна с нея се започва: "Ти мен ли ще ме учиш", "Аз толкова деца съм отгледала...", "По интернет деца не се гледат", "Личната му педиатърка нищо не разбира".
А и едва ли и ти би позволила, да дават на детето ти храни които ти си преценила че не трябва да яде, зад гърба ти. Или да ти казват как да го гледаш и възпитаваш.
Може би греша и не съм права, но така се чуствам. Всичко прекалено не е хубаво.
« Последна редакция: Август 03, 2007, 14:55:42 pm от Cvetelina »
*

  jam

 • Piu nessuno mi portera nel Sud.
 • *
 • 14916
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #62 -: Август 03, 2007, 15:07:44 pm »
Цвети, така е, права си. Но ти си жена, съпруга и майка - не си й подчинена и с нищо не си по-ниско от нея. Слагаш ясно границите на семейството си и я използваш в качеството й на лекар само по същество - когато и за каквото ти прецениш (да удари една слушалка в извънработно време, ако нещо те тревожи и нямаш под ръка твоята педиатърка, примерно). За останалото - тапи в ушите, перде на очите и най-вече ясно и категорично устно изявление - аз съм майката, аз ще решавам за детето си. не си длъжна да подлагаш детето си на всякакви процедури, само защото тя има съмнения. Явно се е доказала многократно като некомпетентен педиатър от старата школа. Добре е, че ти си разумна жена и не й се паникьосваш след първото опарване.
Надявам се, че не живеете заедно?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #63 -: Август 03, 2007, 15:11:29 pm »
Най-лошото е че живеем заедно. Но пък най-хубавото е че от септември ще сме по отделно :D
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #64 -: Август 03, 2007, 15:32:49 pm »
А! Тогава ще видиш как ще се наместят нещата. Споко!
Малиииииииииииии, нЕкой да прави нещо на Николата през главата ми   :witch:
В очакване ....
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #65 -: Август 03, 2007, 15:40:06 pm »
Жената на брат ми дали така се оплаква от мен?
Аз все се притеснявам за бебето, дали го хранят както трябва,
защо е облечено с тези дрехи, мърморя от време на време, абе.....
...

По-скоро да. Болшенството от родителите не обичат да им се дават съвети без да са искани. Но за сметка на това повечето хора "умират" да дават съвети за това, как се гледат деца. За това аз специално гледам да си мълча, макар че не винаги успявам. :oops:
« Последна редакция: Август 03, 2007, 15:44:09 pm от wassilena »
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #66 -: Август 03, 2007, 15:43:53 pm »
...Малиииииииииииии, нЕкой да прави нещо на Николата през главата ми   :witch:

Докато беше свекърва ми тук опитвах водата, която тя приготвяше за баня  :lol:. Макар че все си мисля, че не би направила нещо зад гърба ми. Само един път беше мила очите на Андрея зад вратата, че била урочасана. А тя плака като се събуди, защото баба й реши, че ще я люшка да спи докато стане време за къпане, няма нищо, че ставаха 4 и половина часа от ядене /бебе на 2 месеца/  :bonk:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #67 -: Август 03, 2007, 16:02:48 pm »
Ооохохохооо за уроките, какви имам да ви ги разправям... на какво се наслушах и какви рецепти имам - ще изпокапете от смях.И майка ми, дето е рационален и логичен човек (не като щерка си астрологично куко), през 5 минути мие очите на Никола против уроки  :lol: :lol: :lol:
В очакване ....
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #68 -: Август 03, 2007, 16:33:17 pm »
О за уруките, на свеки рецептата е да му оближа челото :P
*

  lidia

 • *****
 • 2959
 • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #69 -: Август 03, 2007, 16:36:53 pm »
Ние се прибрахме от морето и след малко заминаваме за Козлодуй. Там си имаме необитавана къщурка. Нямам време да чета за което много съжалявам. Другата седмица ще си наваксам. Дотогава прекрасни почивки, много полужителни тестове и здрави и усмихнати бебчета. :D

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #70 -: Август 03, 2007, 16:38:13 pm »
Хайде да се вклучим и ние днес.
Преди малко се върнахме от кастинг за реклама на бебешки храни и се хванах за главата.Все си мислех, цхе тия неща като се правят с бебета са по-организирани, ама хич не е така.Сума ти майки с дечурлига се бяха събрали, една жена раздава номера, ма жената леко сбъркана и давала номерата разбъркано.Накрая не може човек да разбере кога и как да влезе.Забравят да питат дали ти имат координати, за да ти се обадят, защото някой са ги викнали по координати ост списани 9 месеца, други като мен сме разбрали от обява за кастинга.Пълна какафония.А искат да храниш бебето, да пълзи и не знам какво си.
Лошо няма да искат хората, ама как едно бебе, ако си го държал 3 часа да чака и се е уморило да го накараш да пълзи и как да яде, ако си го хранил преди малко защото е било гладно, пълно недомислие.
Е, имаше и смешни моменти де.Караха някой майки да белят с пласмасов нож ябълка:)))))))))))))))))))))))).Това като го видях се скъсах от смях.Ножа се огъва, а те милите се стараят ли стараят.
Едно бебе така се разпълзя, че за малко да падне от сцената.
Кастига понеже бил за Дубай и не знам кои страни в арабския свят караха майките да си слагат забрадка.Беше доста смешно.
От цялата работа сега си имам и снимки с номер, малко като затворник:))))))))
Стискайте палци да ни харесат!!!!!!!!!!!!!!
*
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #71 -: Август 03, 2007, 16:38:22 pm »
О за уруките, на свеки рецептата е да му оближа челото :P

Муаааахахха - оки, признавам си би ме! Аз тука с нЕкви води от пепел щях да ви занимавам, ама това с облизването - изби рибата
В очакване ....
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #72 -: Август 03, 2007, 17:05:32 pm »
деца, деца...

къде се бутате с вашите свекървички? първото място отдавна е окупирано от моята безценна свекърва.
радвайте се, че обръщат внимание на децата ви - сто пъти е за предпочитане, отколкото да не се интересуват от тях и да ги посещават 1 път на 10 дни за по 1 час като музейна експозиция. така прави моята върховна егоистка, от която не мога да очаквам нито грам внимание или помощ.
Джам, може да си успорим първото място. Даже моята е малко по-зле от твоята, защото обикновено ние й се обаждаме и водим детето при нея, а живее на 20 минути от нас пеша. колкото пъти я поканя да дойде у нас, все нещо не й е удобно, я много горещо, я нещо друго, пък като се видим ни разказва при колко приятелки на гости е ходила. И след всичко това й е криво, че Мия плаче от нея всеки път като тръгне да я гушка. Еми, как да не плаче?! То детето  я мисли за чужд човек като я вижда толкова рядко. Ама, да е жива и здрава,  каквато, такава.
<br />[link=http:
*

  lady_11

 • *****
 • 3217
 • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Нова седмица 30.07-06.08
« Отговор #73 -: Август 03, 2007, 18:36:57 pm »
Цитат
лейди, ха добре дошла в темата
Ха, мерси Джам!  :D
Ние сме все така : спим, ядем, серем и ревем и в обратен порядък същите действия. Добре че тати нощем ме сменя от вахта, че иначе не е истина.
Да питам ако някой е ползвал Хамомила за колики /май Вени беше фен на хомеопатията/ - дали е възможно от нея да образува повече газове и да се запича?