0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моля коментар на спермограма
« Отговор #40 -: Октомври 01, 2005, 22:47:36 pm »
Благодаря ти Зайче!
Микробиологията ще е готова средата на другата седмица.
Не че знам значението на тези террмини- олиго,астено и терато, но знам, че тази спермограма е по-добра от предните. Дали се дължи на операцията от варикоцеле или на това, че е в нова лаборатория...не е ясно!
Мислим за инсе докато се готвим за ин-витро, защото заради здравна каса това ще е възможно най-рано края на февруари. Не знам дали си струва пробата или ще е само напразни надежди и средства? Какво мислиш?
Моля коментар на спермограма
« Отговор #41 -: Октомври 02, 2005, 02:12:27 am »
Анди, термините:
Олиго е намален брой на сперматозоидите.
Астено е намалена подвижност
Терато - влошена морфология.

Ако се съмняваш в лабораторията - повторете я където са правени предишните. Но си мисля, че операцията определено е подобрила нещата (дории да се съмняваш в коректността на дадена лаборатория, поне броя на сперматозоидите няма как да объркат - просто наистина няма как).

За инсе - засега няма смисъл - показателите след обработка не са добри. Може би ако след месец направите контролна спермограма - дано се подобрят!
Моля коментар на спермограма
« Отговор #42 -: Октомври 02, 2005, 02:13:59 am »
Цитат на: Lali
А мислиш ли, че едно опитно око, което по цял ден прави спермограми може в рамките на пет минути да определи какво е качеството на плувците? В смисъл да направи правилно заключение за тази морфология. Защото аз мисля, че - да. Освен ако тази морфология по Крюгер не включва и нещо друго :roll: ?


Лали, определено съм съгласна с теб - може.
Моля коментар на спермограма
« Отговор #43 -: Октомври 03, 2005, 14:00:58 pm »
Цитат на: little_rabbit
, поне броя на сперматозоидите няма как да объркат - просто наистина няма как).



Рабит, това е защото не отидохте за сп-ма в Майчин дом :lol:  :lol:  :lol:  Там всички имат еднакъв брой :lol:  :lol:  - 90млн, 60% подвижни, 60% с нормална морфология (ако си спомням правилно де :lol: )

Иначе подкрепям Грейси по въпроса с варикоцелето. В репродуктивните клиники нещо й нямат вяра толкова на операцията, също споменават за опасността от получаване на антитела.
Кацаров си знае - има ли варикоцеле, за операция е.

Така е, кой с каквото си изкарва хляба :?

Лично аз мисля, че тъй като казват че повече от 2/3 от мъжете имат варикоцеле, чак пък всяко варикоцеле на операция... :?  
Казват, че при варикоцеле резултатите могат доста да варират. В такъв случай ми се струва подходящо за се замрази някоя добра проба, да се намира. :wink:
Благодаря ти, Бени!