0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
zdrawei meli,predi godina muja mi si napravi spoermograma i otkrihme problem pri nego,rezultata be6e edini4ni spermatozoidi nepodvijni.le4enieto koeto provede:be6e mu izpisan tribestan kato go vzima6e samo edin mesec posle pregnil injekcia,posle pak tribestan,klostilbegit.prez tova vreme se praveha kontrolni spermogramii lekaria tvurde6e 4e ne6ata se podobraviat.na porednata spermograma diagozata ve4e be6e azoospermia.togava zaminahme za sofia i napravihme druga spermograma v klinika po sterilitet diagnozata se potvyrdi kato ima6e samo kletki.pravili sme izsledvania na:prolaktin,testosteron,lh,fsh-wsi4kite sa v norma.napravihme i posiavka i tam niama6e ni6to.napravihme konsultacia s d-r kacarov-3 meseca pi babini zubi i magare6ki bodil,vit E,vit.C,cink.v4era napravihme pak smermograma rezultata e su6tia AZOOSPERMIA.iskam tvoia suvet kakvo da pravim ot tuk natatuk iu vsi4ki izsledvania li sme napravili koito triabva....predvaritelno ti blagodaria
Здравей миличка.И ние сме с диагноза азооспермия.При нас има запушени канали т.е. обструктивна азооспермия.Правиха на мъжа ми пункция на тестисите и се установи че имаме сперматозоиди в тестисите.Сега се подготвяме за ИКСИ.
Моето мнение е че трябва да направите пункция.Процедурата не е болезнена.Мъжа ми я понесе добре.Спокойни сме че имаме спермовци  :).Кацаров прави такива неща така че му се обадете и действайте.Късмет ти желая и скоро да се похвалиш с хубави новини.Чао.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
f____, доколкото разбирам, не е установена причината за азооспермия, така ли?

Добре е да бъде изяснен типа на азооспермията.
Генетична консултация, ако не е направена.
След което изследване на инхибин В и биопсия.

Но първо намерете лекар, който да ви назначава изследванията, да ги тълкува и да ви насочва. Това е много важно, иначе сами няма да можете да се справите.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
kacarov li 6te mi preporu4ate za punkciata,hodihme pri d-r li4ew v klinikata v pleven i sega se 4udim dali da ne napravim punkciata v pleven i eventualno IKSI v klinikata.kakvo 6te me posuvetvate vie - Sofiq ili Pleven