Ех, Зайо, не може ли Господ да не ни обича толкова много Защо толкова много изпитания за такива чудесни, невероятни жени, които заслужават да бъдат майки, а такива чудовища, дето пребиват децата си нищо не ги застига... Не знам, не я разбирам аз тази обич...
Миличка Гане, и аз това се питах често, но вече спрях да търся справедливост, която не съществува.... макар, че по природа съм голям бунтар, и винаги искам и търся тая справедливост.... колко ми е трудно да превъзмогна това, само аз си знам. Ти живееш в Германия, вороятно разбираш езика, всяка седмица по радиото или телевизията съобщават за такива случаи, не искам повече да ги гледам и слушам....
Аз мисля че човек така е устроен, че иска всичко да разбере, неизвестността го убива, и ако ти по някакъв начин стигнеш до някакъв отговор защо е станало така, ще се успокоиш, сигурна съм.
В никакъв случай не искам да те натъжавам, разбери, или осъзнай по някакъв начин каква е причината за случилото се, приеми нещо за факт, и преодолей болката, не се самоизмъчвай... Но вникакъв случай не се самообвинявай, ти не си виновна, никой не е виновен за съдбите ни...
Ти си силна, като всички нас тук... ще успееш, макар че частица от тази болка ще остане завинаги в сърцето ти, не и позволявай да те погуби, защото ти си необходима на толкова хора покрай теб - ТВОЯТ СИН, съпруг, родители, приятели, всички ние...
Голяма прегръдка от мен, дано скоро имам възможността да те срещна.