0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #640 -: Юли 22, 2011, 22:18:05 pm »
Лекарите ни насочиха към инвитро.
Няма как да се насочаим сами.
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #641 -: Юли 22, 2011, 22:19:28 pm »
В началото говорихма за ИКСИ.
Ами каквото сабя покаже.
И аз пожелавам успех на всички.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #642 -: Юли 24, 2011, 12:52:44 pm »
Правени са изследвания за причина, такава не беше открита.
Заключението на лекарити е, че е в резултат на професията която упражнява.
Това е единодушно мнение на ендролог и на уролог.
Това е от мен.
Благодаря за вниманито.

Какви други изследвания са направени? Кой андролог се занимава с него? Каква е професията му?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #643 -: Юли 25, 2011, 10:51:42 am »
Това не го ли решава лекарят? И аз мисля, че тези показатели са за ИКСИ. Успех!

С тази морфология,няма как да стане инвитро 8O само ИСКИ, според мен, а смятам, че и лекарят така ще ви насочи. Разликата между двете е във вида на оплождането и цената. Успех!

Моля ви, това го решава лекарят. Морфологията сама по себе си като цифра на хартийка не значи много, особено пък за пациента. Да не говорим за случаи на естествено забременяване с такава, че и по-ниска морфология от този същия форум.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #644 -: Юли 25, 2011, 12:50:10 pm »
Здравейте момичета. Една година след операцията на мъжа ми от варикоцеле направихме контролната СГ и за съжаление пак има проблем,/ не я направихме след шестия месец, защото досега лекувахме гъбички./ Още не сме явзели, но мъжа ми се обадил по тел за резултатите и от клиника Надежда му казали, че другите показатели са ок с изключениена морфологията която е 2% по крюгер, , но и с тази морфология може да нактъпи естествено забременяване, казали са му още да направим тест за ДНК фрагментации, но ако каже доктора, в случая ходим при Кацаров, но часа ни е чак за 16 август. Извинете, че стана много дълго, но ви моля да ми отговорите, какво представлява този тест за ДНК фрагментации и да го направим ли преди прегледа при Кацаров и според вас с тази морфология какъв е шанса ни за забременяване? Благодаря ви.
ето тема за т.нар. СДИ тест определящ  ДНК  характеристиките:http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27894.0

ако решите да го правите преди прегледа при д-р Кацаров - побързайте, защото клиниката от 5 август излиза в отпуск
*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #645 -: Август 15, 2011, 14:17:56 pm »
Здравейте момичета,изчетох доста коментари във форума и съм решила да започна да давам на мъжа ми чаят от бабини зъби и магарешки бодил,фертилейд,спимен,геритамин и фолиева киселина.Кажете ми има ли смисъл да се дават толкова неща едновременно?
Да кажа,че нашата единствена спермограма,която направихме в Италия(живеем тук) и която ни казаха да повторим през септември,според докторите е много лоша и ни насочват директно към инвитро.Казаха ми,че нямало смисъл да си правя изследване за проходимост на тръбите,защото това в нашия случай нямало значение-доколкото разбрах,нещата са зле.Изпратиха ни на генетични изследвания ( кариотип),които като са готови,заедно с втора спермограма и след преглед при уролог отново сме в отделението по стерилитет за окончателно мнение.Не пожелаха обаче да ни обяснят нищо по спермограмата,освен дето с такава сме били само за инвитро.Аз доста четох и от това,което научих мисля,че със сигурност сме с тежка олигозооспермия.
Бихте ли коментирали резултатите от спермограмата (ще я преведа от италиански и се извинявам,ако някой термин не е точен,а е буквално преведен):

Резултати в рамките на 60 мин. от момента за отделяне на спермата:
Характеристика на пробата:

пълно разтопяване (буквален превод) -    да
вискозитет               -      повишен
цвят                     -      прозрачножълтеникав
сгъстени/съсирени(буквален превод)  -    не
струпани/натрупани)(agglomerati-буквален превод) - не
червени кръвни телца   -  не
други клетки (милион/мл) -  1
обем/количество (мл.) -  2,6
pH                   -   7,8
специфични зони на натрупване (буквално)  -   липсват
аспецифични зони на натрупване   -  липсват

Сперматозоиди:

концентрация (милиони/мл.) -   2,7
тотален брой еякулирани (милион/еякуляция-буквално) - 7
концентрация подвижни степен a+b (милиони/мл.) -  1
тотален брой a+b/еякулиран (буквално)  - 2,7
motilità (подвижност) %  в рамките на 60 мин.
прогресивно бързи - степен "a" -    3
прогресивно бавни - степен "b" -    35
непрогресивни   - степен "c"   -   42
неподвижни    - степен "d" -      20


Морфология:
типична форма  -   8%
аномалия на главичката - 50%
аномалия на средната част - 26%
аномалия на опашката -  2%
цитоплазмени остатъци - 14%
Тест с пероксид(не знам какво е,буквален превод)- n/левкоцити (милион/мл.) -   0




Това е.Според информацията,която изчетох в нета,излиза,че по трите параграфа сме много зле и на практика мъжа ми е стерилен? Така ли е наистина?И ако да,мислите ли,че има смисъл да му давам онзи куп добавки и чайове?
 Благодаря ви много
*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #646 -: Август 15, 2011, 15:14:36 pm »
Има смисъл да се дават толкова неща едновременно , стига най вече да са предписани от лекар ,за да е точно лечението , но спимен няма да намериш никъде предполагам , защото аз в който и град да съм проверила от 2 месеца го няма, някой казват че не се произвежда , а други че не се внася и няма никъде по складовете.Но диагноза не мога да дам , защото не съм толкова компетентна.Нищо не ви пречи докато се ориентирвате за ин витро , все пак да пробвате някакво лечение.
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #647 -: Август 15, 2011, 15:32:53 pm »
Pearl, защо не се консултираш с д-р Мариела Даскалова /Мели/ тук във форума. Мисля, че имаше тема, пусната от нея, специално за това. Потърси я....
« Последна редакция: Август 15, 2011, 15:34:33 pm от джиджи »


*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #648 -: Август 15, 2011, 15:54:37 pm »
Pearl, Джиджи ти е дала добър съвет, консултирай се с доктор Даскалова.Колкото до лекарствата аз лично не бих дала на мъжа си никакво лекарство ако не е изписано от лекар.Давам му чая, бърканицата с мед, но и за тях питах лекар.

*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #649 -: Август 15, 2011, 19:27:43 pm »
Благодаря ви много,момичета.Ние ще отидем на уролог така или иначе.И ще се консултирам с доктор Даскалова.Но аз понеже съм от Варна и ще ходя не след дълго,мисля да проверя дали няма отнякъде да намеря тоя Спимен.
Да,наистина е най-добре лекар да назначи лечение,ама нали все пак повечето от нещата са хранителни добавки,витамини и билки,надали може да са чак толкова вредни.А и доста изчетох за хора,които са имали много лоша спермограма и са постигнали забременяване.Все пак надеждата последна умира,а и искам да съм сигурна,че преди да пристъпим към последния шанс,сме опитали всичко възможно.ЗНам,че са доста добавките,ама това е положението.
Въпросът е,че аз просто исках да зная ние от злето ли сме ,от много злето или от безнадежното????Ще питам уролога,но просто по време на консултацията в кабинета по стерилитет ни казаха само това,че сме директно за инвитро,което беше толкова неочаквано за мен,че не мога да ви опиша каква изненада и шок получих.Винаги съм мислела,че аз съм проблемната,защото имам нисък прогестерон,а то какво излезе.......
Което не означава,че не съм де,чакам си поредните резултати,дано поне те са ок.
Да не говорим,че загубихме 2,5 години в напразни опити,докато накрая от същия този кабинет ми казах да спра дуфастона,защото ми спирал овулацията.И то при положение,че 4 лекари и у нас,и тук,ме бяха уверили,че нямало такова нещо.Загубено време и надежди.....
Както и да е.Ще видим какво ще стане накрая.А да,и казаха,че не ставаме за инсеминация.Честито на печелившите!
*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #650 -: Август 15, 2011, 21:58:19 pm »
... доста изчетох за хора,които са имали много лоша спермограма и са постигнали забременяване.Все пак надеждата последна умира,а и искам да съм сигурна,че преди да пристъпим към последния шанс,сме опитали всичко възможно.ЗНам,че са доста добавките,ама това е положението.

Напълно нормално е да се чувстваш така - всеки преминава през този шок, различни са само времето, упорството и късметът, с които всеки успява да намери разрешение на проблемите. Не са много добавките, напротив, но специалист трябва да каже има ли нужда от тях. Моят мъж проведе едногодишно лечение с добавки след операция от варикоцеле и постигна подобрение, което позволи оплождане инвитро/икси 50:50, вместо само икси - бременна съм с ембрион оплоден инвитро.

Цитат
Въпросът е,че аз просто исках да зная ние от злето ли сме ,от много злето или от безнадежното???? Ще питам уролога,но просто по време на консултацията в кабинета по стерилитет ни казаха само това,че сме директно за инвитро,което беше толкова неочаквано за мен,че не мога да ви опиша каква изненада и шок получих... А да,и казаха,че не ставаме за инсеминация.Честито на печелившите!

Само от една спермограма не може да се заключи колко е зле положението. Нужна е поне още една. Но според първата разполагате с малко на брой сперматозоиди, повечето с ниска подвижност и неправилна морфология. Затова и инсеминацията трудно ще проработи: там се искат поне 10 милиона след обработка/пресяване.

Задръж си надеждата и мотивацията, за да доведете изследванията и лечението до успешен край, но не се уповавай прекомерно на чудесата. Ако вероятността за спонтанно забременяване е много малка, не губете време в напразни надежди и чакане, а действайте. Инвитро звучи стряскащо, но не след дълго ще си щастлива, че съществува и тази опция за хора с подобен проблем. Дори ще се радваш да направиш процедурата.

И последен довод от мотивационен тип: няма нищо по-хубаво от това да се установи категорично причината за стерилитета, защото след това вариантите за лечение и процедури са ясни и прости. Много двойки дълги години се борят с неизяснен стерилитет, а това е много трудно и за приемане, и за преодоляване.

На добър път сте. Успех!
*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #651 -: Август 15, 2011, 23:59:42 pm »
Цигу,много ти благодаря за топлите думи!
Съгласна съм с всичко,което казваш-и аз мисля така.Коментара,който си дала за спермограмата ни е това,което си помислих и аз-зле по трите параграфа.Поне знаем къде е проблема.Продължаваме с изследванията.Надявам се поне при мен нещата да са ок.
Лошото е,че се налагат чакания от по няколко месеца,докато дойде ред за изследвания или прегледи.Явно са доста двойките и тук,които имат проблеми с бебеправенето.Ще си караме по реда.
Да,беше стряскащо и напълно неочаквано за мен,когато преди месец ни казаха каква е ситуацията.И да,надеждата да вярваш в чудо е много съблазнителна.Мисля да го правим единствено в срока,докато ни дойде реда за инвитро-около 10 месеца.До тогава ще пробваме всичко,до което успеем да се докопаме.
Надявах се на инсеминация,но сега от теб ми стана ясно защо не ни я препоръчаха.
Ще ме ваксинират и за рубеола,защото не съм я карала.
До тогава ми остава усилието да не се дразня или натъжавам,когато ми подхвърлят кога ще правим деца.
Прегръдки на всички вас,с които сме в един отбор и нека целта бъде постигната на 100% :P
*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #652 -: Август 29, 2011, 16:49:02 pm »
Ние правихме спермограма там преди месец. Морфологията ни беше 7%, в легендата отдолу пишеше ниска оподителна способност, диагноза нормозооспермия. (Аз вече писах по тази тема, че това не ме радва особено, правим бебе 13 подред месец и според излседванията сме само с мъжки фактор и въпреки нормозооспермията сме на място.... за сега.)
На нас в специализирана клиника ни казаха, че няма как да стане с инсеминация (при все нормозооспермията), за ИКСИ сме били. Ще видим другия месец какви ще ги къдрим.
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #653 -: Август 30, 2011, 12:00:36 pm »
Наскоро попаднах на един сайт за хранителни добавки и там има добавка от билката МАКА АНДИНА в описанието пишат че помага за произвеждане на сперматозоиди. Въпросът ми е дали някои го е пил и какви резултати е постигнал.Предварително благодаря. Успех на всички.
*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #654 -: Август 30, 2011, 14:35:01 pm »
По американските форуми много я спрягат тая мака андина, а и в повечето магазини за витамини и добавки тук се продават по два-три продукта с нея.

Но мъжът ми не я е пробвал, защото никой лекар не предписа нещо подобно - придържахме се към стандартните мултивитамини и актиоксиданти, които са достатъчно много на брой. Разсъдих, че ако те не помогнат, надали точно маката ще ни разреши проблема.
*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #655 -: Септември 01, 2011, 16:33:44 pm »
На пазара в Борово/София съм виждала пакетчета с тази билка, но не сме ползвали. В чисто състояние беше, не като съставка. Не беше скъпа.
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #656 -: Септември 04, 2011, 13:04:24 pm »
Пили сме МАКА, заедно с фертилейда и всички останали добавки на килограм. Поръчах я от Щатите, верно не беше скъпа ама и резултат нямаше. Сигурно се повтарям вече, но от добавки файда нямаше, поне при нас.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #657 -: Септември 04, 2011, 18:43:02 pm »
Правилна ли е логиката, че при ниска морфология трябва да се прави секс по-често, за да се събере повече качествен материал? Т.е има ли смисъл в това? Да, ако се замразява за АРТ, но за естествените опити? То така наистина се събира повече материал във влагалището - повече качествен, но и повече некачествен. Извинявам се, ако разсъждавам в неправилната тема.
*
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #658 -: Септември 04, 2011, 19:05:44 pm »
Еякулация на всеки 2 дни при нас винаги е давала по-добри резултати откъм правилна морфология; от 3тия ден натам мофролофията се влошаваше.

При по-дълго въздържание обаче се увеличаваше броят. Така че зависи какви конкретни проблеми са открити.

А за количеството материал във влагалището грешиш - там сперматозоидите оцеляват там най-много 2 часа. В шийката на матката, при благоприятни условия (около овулация, при наличие на цервикална слуз с оптимални свойства), сперматозоидите оцеляват най-много до 2-4 дни.
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Спермограма – проблеми и решения
« Отговор #659 -: Октомври 01, 2011, 21:27:26 pm »
след направена спермограма на мъжа ми в новата клиника има наличие на аглутинация, т. е. слепване на сп и са препоръчва изследване за антиспермални тела. тази седмица ще ходим и ще правим каквото е нужно и редно.
моля за помощ от ваша страна, който е имал подобни проблеми да сподели мнение и това притеснително ли е за предстоящо инвитро/иски.
никога не отстъпвай на принципите си!