0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бременност с двурога матка
« -: Април 22, 2007, 19:27:00 pm »
Здравейте, реших и аз да споделя проблема си и да събера повече информация ако е възможно. Преди 4 месеца ми се наложи кюретаж в 9г.с. заради мисед. След месец разбрах че съм с двурога матка и ето че 3 месеца по късно пак съм бременна и незнам какво да очаквам. Тепърва ми предстоят прегледи и изследвания, но ако има жени с подобен проблем ще се радвам да споделят опита си с мен. След 3 дни пътувам за София на преглед при проф. Чернев и се надявам той да ми помогне да износя едно толкова дълго очаквано дете. За 6 години опити имам една куха бременност и един мисед.
*
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #1 -: Април 23, 2007, 22:08:35 pm »
Аз не мога да ти кажа нищо конкретно. След третия ми спонтанен, разбрах, че имам леко изразена двурога матка. Лекарите ме увериха, че не се налага оперативна намеса и това не е проблем за износване на живо и здраво бебе.
Сещам се за Ганка. Дано и тя се включи и да ти даде отговори.
*
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #2 -: Април 23, 2007, 22:54:10 pm »
Аз също съм с двурога матка, но и аз като Мари нямам силно изразен септум. Имам 2 спонтанни аборта, а в момента съм бременна в 16 г.с.
Хубаво е лекар да каже, защото всяка двурога матка е различна и не е редно да се унифицират нещата.
Стискам ти палци всичко при теб да завърши щастливо!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #3 -: Април 24, 2007, 00:04:14 am »
Здравей,
по принцип зависи много къде се намира преградата, колко е голяма, каква е формата на роговете. На всички тези въпроси, ще трябва да ти отговори все пак лекуващият те лекар. Обикновено при една цветна снимка се забелязва двурогата матка. Също така добър апарат и добър лекар могат да открият този проблем.
Относно бременността - ако няма някакви утежняващи обстоятелства - това ще ти каже твоя лекар, то не би трябвало да имаш притеснения за бременността си. Аз имам син на годинка, износен безпроблемно и в момента съм бременна за втори път. Такава бременност носи риск само в края, тъй като бебето може да не се обърне. По принцип по медицински показания има предпоставки за секцио, тъй като понякога околоплодните води са по-малко, преградата пречи да се завърти детето, може да се скъса при евентуално раждане по естествен път. Но не пречи за нормалното износване на бременността. Според мястото на преградата - в повечето случаи тя се разтяга достатъчно, за да може плода да има място за развитие.
По въпроса за предишните ти бременности - не мога да ти дам лично аз основателна причина или пък да ти предложа да обвиняваш двурогата матка. Можеш да имаш в началото кървене - поне при мен така се получи и двата пъти. Но с много внимание от страна на следящия те лекар би могла да износиш спокойно една бременност до края.
Пожелавам ти много късмет и успешна и лека бременност! Ако мога с още нещо да помогна - насреща съм.
П.С. При мен преградата разделя почти на две матката.
« Последна редакция: Април 24, 2007, 00:05:54 am от Ganka »
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #4 -: Април 24, 2007, 08:24:23 am »
Много ви благодаря, вдъхвате ми повече кураж , надявам се всичко да бъде наред този път. Желая ви лека и безпроблемна бременност и много щастие.
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #5 -: Юни 05, 2009, 13:27:04 pm »
Здравейте, бременна съм във втори месец и съм много притеснена, тъй като имам двурога матка и не съм наясно какво точно ще става по натам
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #6 -: Юни 05, 2009, 15:28:36 pm »
И при мен имаше силна изразена двурогост преди ИКСИ, и доста се притеснявах, но преди това минах през хистероскопия при д-р Персенска.Когато почнах да ходя на женска консултация, питах за това, и д-р Ташков ми каза, че няма никаква преграда.
От това съдя, че когато е по-малка преградата, предполагам и, че може да се премахне.
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #7 -: Юни 05, 2009, 15:36:36 pm »
Здравейте, бременна съм във втори месец и съм много притеснена, тъй като имам двурога матка и не съм наясно какво точно ще става по натам


Успешният финал на бременността зависи от много неща - къде се е имплантирал плода, силно изразен ли е септумът, формата на отделните рогове и др.
Аз съм с двурога матка и имам една успешна бременност. Намери добър специалист с модерна апаратура, който да следи бременността ти и да ти разясни вълнуващите те въпроси.
Стискам ти палци за една безпроблемна и успешна бременност!
*
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #8 -: Юни 05, 2009, 16:36:03 pm »
Аз съм също от момичетата с двурога матка /без септум/.При мен бе установена с ехограф и после потвърдена с цветна снимка.Не ми беше от най-леките бременността, но успешно си износих докрая бременността и сеа почти 2 години се радвам на моето слънчево дете Теодор.
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #9 -: Юни 08, 2009, 19:24:27 pm »
зависи къде се е имплантирала яйцеклетката.аз съм със седловидна матка(подобно на двурога)и съм в 6.гс.Ембриото обаче е на много кофти място(на границата м/у рогът и тръбата) и ако продължи да се развива може да ми пръсне тръбата.След 9 год. стерилитет се молим за спонтанен  :?.Не искам да те плаша,но  наистина трябва много детайлно да се следи поне в началото.
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #10 -: Юни 15, 2009, 19:20:35 pm »
Здравейте  :) Оказа се ,че и аз съм с двурога матка.Откриха ми я по време на ФМ сега в петък,учудващо,че моят гинеколог нищо не е споменла за това...сега като отида на контролен преглед ще го попитам...не знам има ли вероятност лекарят,който ме гледа на ултразвук да е сгрешил...
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #11 -: Юни 23, 2009, 15:47:59 pm »
И при мен на ФМ установиха двурога матка. Лекарят, който ми води ЖК нищо не е споменавал до сега по въпроса / аз съм 21 г.с./. Аз съм с един куп други проблеми, които следят ........ Обясниха ми, че бебчето може да е малко по-малко от нормално и да е разположено седалищно. Най-много да се наложи секцио да родя - нямам нищо против честно казано.
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #12 -: Октомври 22, 2011, 11:10:31 am »
Здравейте момичета,
малко да посъживя темата. Искам да попитам момичетата,които са забременявали с двурога матка,тъй като и аз съм с такава и вече имам 2 missed abortion дали са ви казвали, че много зависи дали ще се износи според начина по който ембриона се е прикрепил към стената. При мен и 2 бременности бяха със зацапвания през 4-5 дни и на прегледите лекаря казваше че има отлепване на сака. И двете приключиха рано- в 7 и 9 г.с. И направиха ли ви серклаж за всеки случай?
*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #13 -: Октомври 24, 2011, 16:36:38 pm »
Здравей,  pepelqshka2011. Аз съм с двурога матка, доказана с хистероскопия, септума разделя матката на два равни рога. Имам две бременности, първата завърши с мисед в 9г.с., но втората беше успешна и много лека бременност.  :D  Скрелаж не се наложи да ми правят, бебето успя да се обърне и родих нормално без усложнения.
Да има голямо значение къде ще се закрепи плодния сак, ако това стане върху преградата тя не е достатъчно кръвоснабдена, за да изхрани ембриона през първото тримесичие, до образуването на плацента. 
Желая ти късмет!  :crossfingers:
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #14 -: Октомври 25, 2011, 17:30:42 pm »
Благодаря ти Цвете,
моята матка е гледана само от добър специалист на УЗИ, а мисля че това не дава 100% гаранция че в нея има спетум, но ако има единият рог е по-малък от другия.Най-хубавото в моя случай е че аз си усещам овулацията,а тя най-често е от дясната страната, където и рога ми е по-голям. И двете бременност бяха там,но не се задържаха дълго. Днес пък джипито ми обясняваше как някои жени с малки матки правят спонтанни докато не се уголеми самия орган, незнам доколо може да се вярва на това.
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #15 -: Януари 24, 2012, 22:15:27 pm »
Здравейте! Бременна съм в 9 г.с. На 27.12 се появи кървене, ярко червено. Оттогава пия нош па и утрогестан, правят ми и прегнил, казаха ми, че имам отлепване на плодния сак. В 7 г.с. се установи, че бебето има пулс и се развива, но кървенето не спря. Лежах в болница 11 дни, бях на инжекции папаверин и нош па, на таблетки утрогестан. Междувременно един от лекарите се усъмни, че съм с двойна матка, друг отхвърли тезата. По мое настояване ме изписаха с кървене. Сега пия същите хапчета. Днес отново бях на преглед и за прегнила, лекарят, който по-рано отхвърли тезата спомена, че все пак е възможно да съм с двойна матка. Изписа ми и Нутри Маг и каза да лежа. Не трябва ли да се установи това със сигурност и лечението в тези случаи различно ли е? Какво да правя, да чакам ли още да видя какво ще стане, но вече месец съм с кървене? Помогнете...
*
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #16 -: Януари 24, 2012, 22:53:12 pm »
Кървенето най-вероятно няма нищо общо с вида на матката. Лечението в случай на двурога матка с нищо не се различава от това при нормална такава.
Аз съм с двурога матка и в момента съм бременна с третото си дете. С нито една бременност не съм имала проблеми, нито кървене.
Следи се по-често и при добър специалист, почивай максимално и опитай да вярваш в добрия изход на нещата.
Усложненията при двурога матка обикновено настъпват в третия триместър, когата мястото за растеж на бебето намалява.
Късмет и здраво бебе около термин.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #17 -: Февруари 09, 2012, 07:40:42 am »
на мен също ми установиха двурога матка, след 3 опита инвитро,  няколко спонтанни аборта, няколко кюртажа и  3 цветни и снимки за проходимост на тръби, 1 миомиктомия, 1 секцио /искам да подчертая, че през цялото това време 6 години и 100 специалиста, никой не ми беше споменал/ миналата година бях бременна, но се получи мисед в 9г.с, чистиха ме с вакуум и казаха, че много било трудно, защото съм била с двурога матка 8O 8O 8O

имам една абсолютно безпроблемна бременност..бебето се роди обаче малко мъничко в 37г.с., но износено и без никакви проблеми,сега пак се водя уж бременна, макар, че още не сме видели още бебе, но докторът също установи бременността в десен рог..друг специалист, го отбелязва, явно е факт
и аз се надявам, веднъж като се е разтегнала матката да успее и втори път, ако правилно разсъждавам  :oops:
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #18 -: Април 23, 2012, 09:01:09 am »
  Скъпи майки, искам да Ви успокоя, че наличието на двурога матка не води задължително до стерилитет или до трудно износване на детето. Аз също имам силно изразена двурога матка и кистозен с калцирали кисти десен яйчник. Лекарите навремето казаха, че е невъзможно да имам деца.
  Парадоксът, е че не само забременявам от една капка, но и съвсем нормално износвам децата си. Единственият проблем, е че карам цветни бремености и късно разбирам, че отново ще ставам майка. Децата ми задължително са в левия рог и някога при първото ми дете в VІІІ поликлиника в гр. София ми казаха, че то кой знае защо не е застанало правилно и е в ляво. По-късно консултациите и раждането ми се проведоха в Правителствена болница и там ми обясниха, че поради двурогата матка не може детето да се разположи централно и за това е в ляво. Децата са ми нормално изродени и преносени, и по време на третата бременност в деветия месец боядисвах апартамента ни - процес, който налагаше да се качвам и слизам по стълбата многократно и да вдигам 25 литрови кофи с боя. Всички около мене бяха много притеснени и прогнозираха, че ще причиня проблеми на детето, но единствения проблем, е че то е толкова упорито и инатливо, колкото и майка му.
  Друг проблем, е че забременявам и в края и началото на менструалния цикъл - правилото, че седмица преди и след цикъл не може да се забременее за мене не важи.
  Мисля, че всичко е въпрос на психика. Дори и след прогнозата на лекарите, че е невъзможно да имам деца аз бях твърдо убедена, че ще имам. И както вече споделих те всичките идваха спонтанно без да сме ги планирали - трима прекрасни сина.
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #19 -: Ноември 30, 2012, 10:34:44 am »
Здравейте на всички!
Преди 20 дена на мен също ми откриха септум на матката. Реших се да отида на преглед, защото от 5 месеца правим опити за бебче и не се получава, а в крайна сметка съм на 35 г. Никога преди не бях ходила на такъв вид преглед, имам предвид "магаре", само на ехограф. В крайна сметка Професора веднага откри нищо непонятната за мен "преграда" на матката. Насрочи ми веднага хистероскопия за 6 декември. Но...за първи път от както имам цикъл ми закъснява с два дена  :? След като изчетох доста информация за това съм притеснена. Въпроса ми е, ако евентуално съм бременна, може ли да се извърши операцията?