0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #20 -: Ноември 30, 2012, 11:31:30 am »
Най-добре ако имаш притеснения, иди и направи един кръвен тест, той ще ти даде сравнително ясна представа дали си бременна или не. И след това с лекаря си заедно ще решите какво да правите.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #21 -: Януари 24, 2016, 16:03:04 pm »
Здравейте, след 1,5 година се опитваме да имаме бебе, посетих нов гениколог, който откри двурога матка и ми препоръча хистероскопия и поставяне на спирала за два месеца и едва след това опити за забременяване. Може ли някой да ми каже дали това е адекватното лечение???
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #22 -: Януари 25, 2016, 09:06:04 am »
Моя много близка приятелка беше с такъв проблем. Оперира я лекаря, който оперира и мен. Само, че на мен ми махнаха тръбата. Нейната операция извършиха през влагалището така да се изразя. Оформиха матката и поставиха оформящ гел. Операцията извърши д-р Бойчев в Тутракан и нямаше 600лв заради гела.
Спирала не е слагал, тя не можеше да забременее и за това направи операцията. Имаше седмица дисконфорт и леко кървене.
*
Re: Бременност с двурога матка
« Отговор #23 -: Януари 25, 2016, 09:19:50 am »
Нямам идея за какво е спиралата, но хистероскопията е добра идея. Диагностична ли ще е или оперативна? Дали да се отстрани септума зависи от преценката дали ще пречи на бъдеща бременност.
Аз съм с двурога матка, но не се е налагало да се отстранява септума и бременността ми продължи 38 седмици с планирано секцио.