0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #560 -: Януари 26, 2009, 23:01:31 pm »
Аз имам 4 опита 2 от които със много силна стимулация, но не съм преминавала 6000 дори с допълнителни манипулации
Цитат

Явно всеки разбира "силна стимулация" по различен начин. На мен също не ми харесва тона в поста ти, а предвид и другите списани неща по темата за клиниката и доктора те съветвам да потърсиш друг екип.
Няма скъпо лекарство, има комбинация от лекарства според пациента. На мен също и двата опита ми излезнаха приблизително по около 10000 лв., само че първия беше спонсориран и от касата с 1500 лв.


*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #561 -: Януари 27, 2009, 08:48:05 am »
Явно всеки разбира "силна стимулация" по различен начин.
Ами стигнахме до същността на въпроса. Дай да чуя твоята силна стимулация.
Nyny, dushka, благодаря ви за отговорите. Прочетох за лекарствата в Румъния. Сега ме интересува наистина какво значи силна стимулация, как практикува доктора. Защото моите бивши лекари също казваха, че съм била на зверска стимулация. Важно ми е да си изясня, въпроса защото разликата в сумите за мен е огромна. Ако направя сравнение ще кажа, че и аз искам да ям черен хайвер на закуска обяд и вечеря, но...., все пак всичко опира до финансови възможности.
« Последна редакция: Януари 27, 2009, 09:05:34 am от eterna »
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #562 -: Януари 27, 2009, 10:02:07 am »
Извинявам се че се намесвам, защото не съм правила процедура при Владимиров, но при първата ми процедура, използвах 9 писалки Пурегон по 720 лв едната.Сумата е 6480 лв. по 600 единици дневено. Не знам зверска ли е стимулацията или не.
Другите лекарства бяха Декапептил-по 1/2 ампула дневно, Климара/имала съм до 6 лепенки едновремнно/, Естрофем/по схема, като съм стигала до 6 табл дневно/, Утрогестан/3*3/, Фраксипарин -1 амп. дневно /на цена 6.20 едната/, Матерна, Неофолик, Аспирин, Селен, Еутирокс, Метформин, ДХЕА,Прегнил -2амп. по 5000 +4 амп. по 1500, 30 амп. Имуновенин. Мъжа ми също вземаше витамини, минерали, Спимен.
Изхарчихме около 12 000, но определено не сме вечеряли черен хайвер, а по някой дюнер.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #563 -: Януари 27, 2009, 10:13:56 am »
Явно всеки разбира "силна стимулация" по различен начин.
Ами стигнахме до същността на въпроса. Дай да чуя твоята силна стимулация.

Етерна, необходими ли са подобни провокации според теб? Искаш ли наистина съвет и търсиш ли решение или се чудиш кого да засегнеш?
Какво добронамерено има в "дай да чуя твоята силна стимулация"?
Дали не трябва малко по деликатно отношение към хора, които не познаваш?
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #564 -: Януари 27, 2009, 11:35:41 am »
Момичета, недейте така - на никой не му е все едно колко пари ще даде, а мисля, че няма смисъл да се хващаме за думата. Едва ли етерна иска да засегне когото и да било, камо ли да провокира. Явно си е правила някакви сметки, които не са съвсем в унисон с това, което споделяте. На мен също не ми стигнаха парите, които бях отделила за ин витро при Владимиров - стимулацията надскочи очакванията ми, а очакванията ми бяха базирани на предишните ми опити. Нищо лошо няма в това човек да се опитва да си направи сметката.

От това, което чета, наистина излиза, че почти всички са минали зверска стимулация, ама от зверска до зверска има разлика.

alia_alia, мисля, например, че ти се включваш в тази графа, защото Владимиров ми каза, че максимум до 600 единици на ден могат да се изписват.

Поздрави и късмет на всички!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #565 -: Януари 27, 2009, 12:40:01 pm »
Имам едно икси при Табакова и три при Владимиров. Всички на стойност между 7500 и 10000, като включвам лек-ва, ИКСИ и изследвания на мен и съпруга ми. При последният опит (10000) има и разходи за замразяване на ембриони. Аз съм на 39 г. и с много лош отговор на стимулациите. За жалост това е при мен положението и вече приемам финансовия шамар с примирение. Също съм била свидетел на разговори за по-ниски общи разходи при други двойки, но там жената е била доста по-млада или без признаци на ИЯР. Вярвам, че док назначава дозите според индивидуалните проблеми, а крайната сума не е в пряка връзка с резултата. Вариации в цените на процедурите и лекарствата по клиниките има, но лекарствата при Владимиров (според моя опит) са на по-добри цени, отколкото в др. клиники и аптечната мрежа.
*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #566 -: Януари 27, 2009, 14:17:40 pm »
мога да ви разкажа моята стимулация, която беше зверска
за 10 дена общо:
40 бр гонал 75
30 бр. Мерионал 75
В началото беше 300 гонал, 450 гонал, после започна комбинация 300 гонал, 300 мерионал и до 450 мерионал....накрая.
Резултат само 1 фоликул - прекъсната стимулация
Няма гаранция.
Цените на Владимиров са едни от най-ниските, лекарствата винаги си ги купувам от него и така възнамерявам и за в бъдеще!

*

    Pipi_M

  • **
  • 148
  • Няма невъзможни неща!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #567 -: Януари 27, 2009, 15:26:57 pm »
Аз също съм с изчерпан яйчников резерв.Стимулацията ми продължи 13дни.
      Гонал 75 - 61ампули
   Мерионал 75 - 40ампули
Цетротайд 0.25 -  7бр.
  Прегнил 5000 -  2бр.
Синарел 4мл    -  1опаковка
Утрогестан     -  3опаковки
Естрофем       -  2опаковки

Образувах 4 фоликула- 3 яйцеклетки - 1 оплодена.
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #568 -: Януари 27, 2009, 15:42:21 pm »
Момичета, чета Ви и ми се плаче  :(
Дано скоро всяка от вас да прегърне своята мечта!
Бях попаднала на статия, според която при изчерпан резерв и лош отговор при стимулация се препоръчва ин витро на ЕЦ. Не виждам смисъл от толкова тежки стимулации с резултат една яйцеклетка.
Ако я намеря, ще публикувам линк.
Още веднъж успех на всички!

lb2f
*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #569 -: Януари 27, 2009, 15:50:18 pm »
Явно всеки разбира "силна стимулация" по различен начин.
Ами стигнахме до същността на въпроса. Дай да чуя твоята силна стимулация.
Защото моите бивши лекари също казваха, че съм била на зверска стимулация. Важно ми е да си изясня, въпроса защото разликата в сумите за мен е огромна. Ако направя сравнение ще кажа, че и аз искам да ям черен хайвер на закуска обяд и вечеря, но...., все пак всичко опира до финансови възможности.

Eterna, първата стимулация беше със средни дози пурегон 200+мерионал 450/525 /средни дози=по-голямата част от времето/, а последния ден стигнахме до гонал 300+мерионал 600.
Вторият път беше сравнително по-леко: гонал 300+мерионал 300 почти през цялото време/14 дни/. Подобна ли беше и твоята "зверска стимулация"?

Да, добре е човек да има представа за сумата, която трябва да си набави и то предварително, а не впоследствие да се чуди откъде да търси заеми. Когато при първото инвитро се поинтересувах от приблизителна цена, масово хората казваха около 5-6000. Не съм предполагала, че на нас ще са ни необходими ~10 000. Все пак не влизах в нито една от графите, които предполагат по-силна стимулация. Причината беше единствено запушени тръби и леко лоша спермограма. Много важно обаче се оказа както менажирането на самата стимулация, така и отговорът на собственият ми организъм. Брой и качество на яйцеклетките доколкото това може да се повлияе от хормоналните препарати. Ето защо не виждам смисъл да си "мерим стимулациите".
Не съм яла черен хайвер.
Направи си сметката ако можеш, но после на оставай "излъгана и прецакана" заради това, че истинската не съвпада с предвидената от теб. Твоят организъм е индивидуален, освен това самата ти един път караш тежко грип, а друг път се разминаваш само с тридневна хрема.
Пак те съветвам да потърсиш друг екип!!!
Късмет!


*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #570 -: Януари 27, 2009, 17:07:28 pm »
Предпоследната ми стимулация за икси беше при д-р Стаменов. Имах лекарства от касата. Не стигнаха и за 4 дни, на 5-тия вече бях с нови лекарства, а след още два дни док ми прекрати стимулацията... :( Бях на 38 години, с ИЯР.
Последната ми стимулация за икси беше при д-р Владимиров. Около 7-мия ден също нямаше растеж на фоликули и док също искаше да ми прекрати стимулацията. Но, подходи индивидуално, предвид възрастта ми - вече 39 години, ИЯР и всичко останало. Продължихме, станаха два фоликула, после се появи трети... Извадихме две яйцеклетки, и двете се оплодиха и ми ги трансферираха...
Сега, обаче, бих правила опити само с лека стимулация, тъй като моят док не прави на ЕЦ.
Момичета, чета Ви и ми се плаче  :(
Дано скоро всяка от вас да прегърне своята мечта!
Бях попаднала на статия, според която при изчерпан резерв и лош отговор при стимулация се препоръчва ин витро на ЕЦ. Не виждам смисъл от толкова тежки стимулации с резултат една яйцеклетка.
Ако я намеря, ще публикувам линк.
Още веднъж успех на всички!
Да, и ние с док, стигнахме до този извод, поне в моя случай!

Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #571 -: Януари 27, 2009, 18:13:34 pm »
du6ka - и ние сме за ЕЦ. И се надявам, да се постигне ЕЦ, а не да трябва да разчитам на донорска яйцеклетка, че тогава направо не знам какво ще правя  :(

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #572 -: Януари 27, 2009, 20:37:36 pm »
Момичета, чета Ви и ми се плаче  :(
Дано скоро всяка от вас да прегърне своята мечта!
Бях попаднала на статия, според която при изчерпан резерв и лош отговор при стимулация се препоръчва ин витро на ЕЦ. Не виждам смисъл от толкова тежки стимулации с резултат една яйцеклетка.
Ако я намеря, ще публикувам линк.
Още веднъж успех на всички!
чела съм подобна студия, дори мисля, че съм я линквала във форума ...
И за да не съм съвсем спам:
Според мен логиката на док е, че когато е първа стимулация, следва да е по-сериозна /когато има индикации за това/, за да се постигне максималното в селекцията на яйцеклетки. Няма как да се прогнозира реакцията на организма само и единствено на предварителните изследвания. Тоест първият път винаги се залага на по-големия шанс.
Оттук на сетне при слаб отговор - логиката е да се следват естествените цикли.

rally_pat ще се постигне ЕЦ, ей!

бягам, че ще мине Фуси с метлата   :D ...

 
*
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #573 -: Януари 27, 2009, 20:42:46 pm »
Това, което чета от вас момичета е нещо съвсем ново за мен. Благодаря ви за отзивчивостта, за отговорите и желанието ви да сте полезни. Неведнъж съм писала и пак го казвам : Желая успех на всяка от вас. Желая ви да достигнете мечтите си възможно най-скоро и да забравите болката от всичко, през което сте преминали. Това е моето желание и за самата себе си, защото аз съм една от вас, независимо чия пациентка съм. Ако някой ме е разбрал погешно - разбираемо е - такова е виртуалното общуване, крие "подводни камъни" и всеки чува точно тонът, който иска да чуе. Това може да бъде повод да си зададем въпросите "Защо другите ме разбраха(прочетоха) по този начин?" и "Защо аз прочетох това съобщение по този начин?"
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #574 -: Януари 27, 2009, 20:51:27 pm »
eterna,
от сърце ти желая успех при избрания от теб доктор!

За съжаление това е положението с цените за АРТ!
С известни вариации тук и там е скъпо и прескъпо удоволствие за пациента.
В този смисъл усилията и резултатите, които постига фондация Зачатие и лекарите, които стоят зад каузата безплатни опити ИНВИТРО, са безценни!!!
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #575 -: Януари 29, 2009, 17:55:12 pm »
Здравейте,
Чета за някакви зверски стимулации. Моят проблем/въпрос/ е точно обратния. Владимиров ми назначи от 2-ри ден на цикъла гонал 75 по една на ден/за 4 дни/. Не видях друг пример за толкова лека стимулация и се чудя дали ще има някакъв ефект. Може ли да има нещо общо с поликистозата ми?
И цените малко ме притесниха. А аз си мислех, че като съм събрала 7-8 хиляди и няма за какво да се притеснявам. То всъщност ако се размина с такава стимулация, сигурно ще ми излезе доста по-ефтино.
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #576 -: Януари 29, 2009, 18:56:56 pm »
svetili, мисля че има общо с поликистозата и опасността от хиперстимулация. На все пак докато не започне стимулацията не се знае какъв ще е отговорът на твоя организъм, така че тя би могла да се промени в процеса на процедурата.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #577 -: Януари 29, 2009, 19:54:43 pm »
уважаеми пациенти, моля, не си обменяйте диагнозите и не си мерете стимулациите.
лекарят преценява каква стимулация да назначи на конкретната пациентка според нейното конкретно състояние, възраст и прочие. мисля, че това е ясно на всички.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    big_eyes

  • ***
  • 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #578 -: Януари 30, 2009, 08:50:05 am »
момичета, сигурна съм, че въпроса, който ще попитам е многократно коментиран, но нямам време да разлиствам и да търся неговия отговор. ще съм благодарна, ако ми отговорите, може и с линк ;)
Работи ли центъра ба д-р Владимиров със здравната каса и може ли някои от изследванията (като хормони, например), да минат по нея?  :ask:
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Въпрос за Д-р Владимиров
« Отговор #579 -: Януари 30, 2009, 09:13:24 am »
три странички по-назад в тази тема е питано и отговорено на този въпрос. не работи със ЗК.
а за най-сигурно, аз бих звъннала в клиниката да попитам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!