0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кой какво чете от сайта
« Отговор #40 -: Февруари 27, 2009, 13:46:12 pm »
Попаднах на Зачатие с препратка от друг сайт. Беше още в началото на нашето бебеправене (2004-2005г.) и тогава не мислех, че имаме проблем, но се зачетох в статиите от интерес как точно става бебето. После, две години по-късно се зачетох и в статите за стерилитета, но във форума не бях влизала до преди година. Тогава вече по-активно се заехме с борбата и самата търсачка ми даваше и мнения от форума.
На този етап, всекидневно ползвам форума, а статиите, когато имам нужда от подробно инфо.
« Отговор #41 -: Февруари 27, 2009, 15:18:19 pm »
Имаше време, когато бях изчела по няколко пъти статиите в сайта, а във форума нямаше много мнения за четене. :D
А имаше и едно време, в което момичета превеждаха статии, или преписваха такива, които после минаваха под вещата и професионална ръка на Мели.
В началото не е имало ни библиотека, ни теми - всичко като база данни тук е създадено и се поддържа с доброволния труд на Зачатие. Благодаря!
Да, затова се дразня, когато не се чете библиотеката, преди да се зададат въпроси. Особено по теми, по които има прекрасни статии, които момичетата са си направили труда да преведеат и публикуват.
Освен това, смятам, че библиотеката постоянно се допълва, което я прави много ценна.
*
« Отговор #42 -: Февруари 27, 2009, 16:55:49 pm »
Аз отговорих по т.2, това ми е навик още когато открих сайта.
Първо чета, дори и да не ми се струва в момента актуално,като информация за мен самата и тогава влизам във форума. Често прелиствам статии и препращам по скайп на познати. Аз попаднах на сайта от чичо гугъл, изчетох всичко, стана ми каша и влязох от любопитство (тогава преди 4 год.)в чата. От чат на чат, ми се избистри лека полека проблема ми и едва тогава се "престраших" да пиша във форума.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #43 -: Февруари 27, 2009, 20:11:39 pm »
В началото четях само статиите в библиотеката, някои от тях по много пъти, и дори не влизах във форума. След това започнах да чета и форума, но основно нещата, които ме засягаха. Сега първо минавам през отговорите на моите публикации, след това непрочетените и много често ползвам търсачката, основно в темите на Бърди и тези за захранването.
Гласувах с третата опция.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
« Отговор #44 -: Февруари 28, 2009, 12:02:22 pm »

Гласувах за Понякога, но основно посещавам форума. Разбира се чета и статии, но не всеки път. Най-много време прекарвам в подфорумите Асистирани репродуктивни методи и Стерилитет при мъжа. Там намирам отговор на въпросите, които най-вече ме вълнуват, но и в останалите подфоруми има интересни и полезни неща.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #45 -: Март 01, 2009, 09:02:17 am »
Преди 5 години, около 7-8 месеца след като започнахме опитите за бебе и ме загложди мисълта, че сигурно имаме проблем и почнах да търся източници на информация в интернет пространството. Тогава попаднах на статии от сайта на Зачатие, нямах още интернет вкъщи и всеки ден след работа се отбивах в интернет зала да проверя публикувана ли е нова статия. Разпечатох си всички полезни, първоначално статиите как да забременеем, след това онези, засягащи проблема ни. Така измина една година докато открия, че към Зачатие има форум. Два месеца четях във форума и на 1.05.2005 се регистрирах и зададох първия си въпрос. След това бързо установих, че полезността на форума идва от обсъждането на информация от различни източници, започах да търся информация по нашия проблем, да превеждам статии, същата тази година се "роди" и календара, станах част от модераторския екип на сайта. Тогава всеки новопостъпил четеше и питаше чак ако не намери отговор на определен специфичен проблем. Сега форума се разрастна неимоверно, но за съжаление спама е завладял всички подфоруми, никой не търси и превежда статии от които всички имаме интерес да се обсъждат тук, защото основната идея на форума е именно информативната.
А по въпроса- чета където успявам, старая се да е във всички подфоруми, но не мога да изчета всичко, а някой теми просто нямам желание.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #46 -: Март 01, 2009, 11:42:37 am »
Гласувах с втора опция.

В 90 % от случаите преглеждам първа страница но има и случаи, когато директно зареждам форума.
Второто се случва, защото на ден влизам повече от веднъж в Зачатие.
:book:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #47 -: Март 01, 2009, 17:52:59 pm »
Гласувах с опция 3.В началото когато отктих зачатие редовно четях първата страница сега по-рядко основно чета във форума.Избягвам да задавам глупави въпроси и да пускам нови теми за всяко нещо което е в главата ми.Просто си ползвам търсачката.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #48 -: Март 02, 2009, 08:51:42 am »
Гласувах с втора опция.

В 90 % от случаите преглеждам първа страница но има и случаи, когато директно зареждам форума.
Второто се случва, защото на ден влизам повече от веднъж в Зачатие.
:book:

Аз ползвам сайта във същия порядък, както е описала deep  :hug2:!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #49 -: Март 27, 2009, 17:15:00 pm »
Напоследък ми прави впечатление  как често се пускат нови теми  за  въпроси,по които има отворени и дискутирани такива  .Често  за едно и същ нещо пък се пита в темата ,а  няколко страници по -назад е писано за това .
Най -често това са по нови потребители -очевидно не отделят достатъчно  време за   прочит или нямат време и е по -лесно на директен въпрос да очакваш директен отговор.И аз  в началото се улавям ,че съм била така  -питах  - докато  мина време да изчета всичко  и се ориентирам.Сега  знам ,че  ако човек достатъчно  време отдели да прочете нещата  ,ще се ориентира  .
« Последна редакция: Март 27, 2009, 17:18:34 pm от nimika »

« Отговор #50 -: Март 27, 2009, 17:29:41 pm »
И аз гласувах с третата опция.От време на време чета началната страница. :?

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #51 -: Март 27, 2009, 17:53:49 pm »
Гласувах с третата опция.
В началото четях изключително статиите, докато сега преглеждам дали има нещо ново или прочитам в библиотеката ако ме интересува нещо.
Общо взето избягвам да пускам теми без да съм потърсила дали има ли подобни.
         Equally Destructive
*
« Отговор #52 -: Март 29, 2009, 16:12:30 pm »
Стара тема, но и за нея сега чак ми остана време...

И аз гласувах с трета опция, а причините момичетата вече са ги посочили преди мен.

Чета публикациите в сайта и коментарите във форума от началото на 2005 г., което означава, че горе-долу съм запозната с видимата част от историята на форума и с повечето участници тук.  :D Преди това влизах в дира, за да се информирам за нещата, през които минаваме. Някак си естествено се получи, че останах да чета само тук. Също толкова неочаквано за мен и прописах в този форум, защото медицинските въпроси не са силната ми страна... :D. Но пък общите приказки (понякога и с конкретна насоченост, т.е. по зададена тема) са ми голяма слабост, така че почти естествено този подфорум, а и Емоционалният се оказаха толкова подходящи за мен.  :D

Намерих ценна информация тук конкретно за проблемите ни, а и препратки за други сайтове, което също е ценно. Но по-ценно е общуването и подкрепата от хора, които в момента преживяват същото като теб, което означава, че най-добре могат да разберат цялата гама от емоции, страхове и надежди, през които минаваш. Надявам се и аз да съм била полезна на някого с добра дума в нужния момент.

И още едно признание: когато имам време, прелиствам някои теми и в "другия" форум, а и в някои професионални форуми. Но Зачатие е единственото място, където пописвам понякога и мястото, където ще продължа да надничам още дълго време, защото идеята за майчинството е може би най-човешката и естествена кауза, която си струва да бъде подкрепяна.

Дано Бог бъде милостив и да благослови всички момичета тук, за да могат да  изживеят майчинските вълнения! Не се съмнявам, че това ще се случи!

Дано не ми сложат лимит на приказките в скоро време... :D