0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кой какво чете от сайта
« Отговор #20 -: Февруари 23, 2009, 09:50:07 am »
И аз гласувах с 3 . Когато вляза в зачатие и видя , че на началната страница има нова статия я прочитам задължително. Изчела съм почти всички статии много са полезни. Ползвам търсачка, когато нещо конкретно ме интересува. Във форума най-често чета подфорума за АРТ, но влизам и във всички други подфоруми.
Cygnus е много права за това, че google "чете" статиите.
« Отговор #21 -: Февруари 23, 2009, 10:24:50 am »
Имаше време, когато бях изчела по няколко пъти статиите в сайта, а във форума нямаше много мнения за четене. :D

В сайта вече има много, ама много информация, която трябва да се прочете от всеки, който тръгва по пътя на борбата със стерилитета. И постоянно се обогатява.

Наистина, смятам, че първо трябва да се получи теоретична подготовка, а след това да се сондира мнение с "препатилите", защото иначе човек може да се заблуди.
За съжаление, виждам, че този подход не се практикува много.

Въпреки това, смятам, че библиотеката е много добра и трябва да си я поддържаме и обогатяваме.

« Отговор #22 -: Февруари 23, 2009, 10:33:38 am »
Когато открих Зачатие, прочетох всички статии и изобщо дълго ползвах само сайта. Сега пък само форума, но винаги, когато насочвам някого, съветвам първо да четат статиите и да търсят. Поне 2 пъти в месеца ми се случва такъв разговор с някого, който сега почва и се чуди откъде да я подкара...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #23 -: Февруари 23, 2009, 10:55:10 am »
Гласувах с трета опция!Докато се борехме,когато открих Зачатие изчетох всички статии,задавах и въпроси в Асистирана репродукция и Стерилитет при мъжа!Радко пиша,но пък обичам да чета :)Полезни са ми опциите Непрочетени публикации,и Нови отговори на моите публикации.
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #24 -: Февруари 23, 2009, 11:55:43 am »
Гласувах с 3 опция.В началото - юли 2006 г. се бях регистрирала само в овулационния календар, тогава изчетох почти всичко в библиотеката, но в един момент само това не стига.От началото на 2008г. съм член и на форума.Много полезно е, когато прочетеш мнението и на другите момичета с проблеми като твоите.Когато имам време преглеждам новите статии.
В последно време обаче се усещам, че съм малко разсеяна, надявам се до месец да се събера, защото иначе събитията ще ме принудят  :D.
« Последна редакция: Февруари 23, 2009, 11:58:21 am от _Elfita_ »
« Отговор #25 -: Февруари 23, 2009, 12:30:43 pm »
Опция 3.
Посещавам началната страница на сайта, предимно когато влизам в Мобилис.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #26 -: Февруари 23, 2009, 16:40:54 pm »
Понякога, но основно посещавам форума.
В началото изчетох по-голяма част от статиите. Оттогава гледам там, само когато възникне въпрос - първите стъпки за изясняване тръгват оттам. После питам и търся във форума.
« Отговор #27 -: Февруари 23, 2009, 17:04:18 pm »
Посочих третия вариант. Винаги гледам да проуча проблема преди да стигна до въпроси /обикновенно с търсачката/. През останалото време черпя оптимизъм и кураж от останалите участници във форумите.
Ако не беше Зачатие, щях да се лутам сигурно с години, както е било с много от останалите.  Отървах 1-2 пъти кожата благодарение на вас, а и бързо се стигна до същината на проблема. Надявам се скоро да се похваля и с резултата :)
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #28 -: Февруари 23, 2009, 19:54:18 pm »
  Гласувах със "Понякога, но основно посещавам форума." Макар,че винаги преди да вляза във форума първо хвърлям по едно око на новите статии.
Използвам най-вече:
   -търсачката
   -Непрочетени публикации
   -Прегледай последните 10 публикации в този форум.

Чета в почти всички подфоруми,но участвам активно само в някои.
*
« Отговор #29 -: Февруари 23, 2009, 20:52:09 pm »
опция №3,но и аз като повечето момичета при регистрирането си съм изчела почти всички статии

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #30 -: Февруари 24, 2009, 13:50:37 pm »
в Bookmarks имам връзка директно за форума. Ако ми остане време след това поглеждам дали има нова статия, но това се случва повече от рядко.

А и напоследък избягвам да питам. Много рядко някой включва в отговора си "защото".
Избягвам и да отговарям. Много често ми се случва да попадам на въпроси, на които е отговорено в същата тема.
Предпочитам само да си чета (избирателно).
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #31 -: Февруари 24, 2009, 21:58:24 pm »
Трета опция.
*
« Отговор #32 -: Февруари 25, 2009, 01:27:14 am »
Гласувах за третата опция.

В началото изчетох повечето статии, но и сега се връщам към някои от тях или ги чета за първи път (например свързаните с бременността).
Във форума ми е много полезно да споделям и да чета доста компетентни мнения, както и да получавам подкрепа.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #33 -: Февруари 25, 2009, 14:20:04 pm »

В началото, когато открих зачатие прочетох статиите, които ме интересуваха, а след това се регистрирах във форума и започнах и оттам да черпя информация от момичета минали по този нелек път и натрупали опит.  Сега когато се появи ново момиче и зададе въпрос отговарям, ако мога да дам полезен съвет, защото виждам себе си в тези момичета преди 10-тина години.

Когато търся конкретна информация използвам търсачката и чета първо статиите, после и споделените мнения.
Обикновено отварям зачатие и ако не видя нещо ново в началната страница, преминавам към форума.

Използвам:
- Непрочетени публикации
- Отговори на моите публикации

Чета най-вече в Асистирнаи репродуктивни методи.
Но зачатие се превърна в част от ежедневието ми, тук намерих освен информация и много приятели, та затова все по-често отскачам в На чашка кафе и халба бира, следя форума за членовете на сдружението и да си призная чета и в Дългоочаквананата бременност (но все още не пиша), защото там са повечето момичета, които познавам. В останалите подфоруми също чета новите публикации.

От приложенията използвам Овулационния календар и ЧХГ калкулатор.
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #34 -: Февруари 25, 2009, 14:36:47 pm »
И аз гласувах с опция три. :D
Аз по принцип попаднах на сайта, търсейки си овулационен календар. И до днес това е едно от най-ползваните от мен приложения тук. И понеже по природа съм си любопитна, се порових из сайта и започнах да чета статиите, свързани със забременяване и причините това да не се получава. Успоредно с това четях и в "Стерилитет при мъжа". След това започнах да следя овулация и постепенно се поинтересувах и от хормонални, а на края и от АРТ. Иначе съм чела навсякъде, а за известно време и в разни игри участвах, но бързо ми мина. :D В последствие открих опциите "Нови отговори на моите публикации" и "Непрочетени публикации" и оттогава използвам предимно тях. Търсачка също ползвам, но често се ядосвам, че докато стигна до съществена информация прочитам куп спам, но явно няма как.. :D

« Отговор #35 -: Февруари 25, 2009, 14:44:34 pm »
Преди 5 години ми се наложи да попитам чичо Гугъл защо не забременявам и ето ме тук. Изчетох статиите и благодарение на това доста неща ми се изясниха. Някои от статиите съм използвала с ваше разрешение за публикация и на други места. Вашият труд е безценен!
« Отговор #36 -: Февруари 26, 2009, 17:01:21 pm »
Отговорих с опция 3. Когато започнах да влизам в сайта основно четях библиотеката, сега повече съм във форума, но пак влизам в статиите, които ме интересуват в момента. Гледам да не задавам въпроси преди да съм потърсила дали няма обсъждане преди това по същия проблем. Чета в доста теми, в темите ,свързани с дейността на сдружението, Дългоочакваната бременност,На кафе и темата , свързана с грижите за бебето и детето.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #37 -: Февруари 26, 2009, 17:45:48 pm »
Имаше време, когато бях изчела по няколко пъти статиите в сайта, а във форума нямаше много мнения за четене. :D
А имаше и едно време, в което момичета превеждаха статии, или преписваха такива, които после минаваха под вещата и професионална ръка на Мели.
В началото не е имало ни библиотека, ни теми - всичко като база данни тук е създадено и се поддържа с доброволния труд на Зачатие. Благодаря!
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #38 -: Февруари 26, 2009, 18:13:43 pm »
Подозирам какво те кара да пуснеш тази анкета. Ама не се пуска във форума, всъщност и аз не знам къде е редно да се пусне. Статиите са си статии - форума си е форум. Най-важното е че google ги "чете". И това естествено е първото, което вади google. Има страшно много хора, които не пишат във форума, но си четат всичко в нета, докато други предпочитат директно да получат във вид на линк или кратко обяснение на достъпен език - въпрос на време и удобство. Това са различни неща.
Ето давам ти пример. Цапардосват те с диагнозата "азооспермия". изобщо си нямаш понятие, че има такова нещо като zachatie  и т. н. Пиши в google азооспермия и виж какво излиза - статията. Влизаш и четеш и разбираш какво е, от какво се причинява, какви са начините да се подобри състоянието и т.н. До тук добре обаче после? Вижаш, че има и форум и питаш. Оказва се че има и други , които са или са били със същия проблем, научаваш как е било при тях, при кой лекар са ходили  - какво е казал, от кого са доволни и започваш да комуникираш с тях. И даже си намираш приятели :)
Едното е информационна библиотека - другото е общност - като интернет понятия :)

Точно това се случи и с мен случайно открих Зачатие никой нищо не ми е казвал.Сигнус много добре го е казала.
*
« Отговор #39 -: Февруари 27, 2009, 11:13:35 am »
И аз научих за zachatie от Google.Преди да започна да пиша във форума,съм изчела доста от статиите.Сега рядко влизам в библиотеката,предимно чета във форума.За това гласувах с 3.
Търсачката използвам много често,отговорите на моите публикации-също.Най-много време съм прекарала в четене в подфорумите за мъжки стерилитет и за АРТ,а напоследък и в дългоочакваната  :P.