0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #320 -: Декември 29, 2014, 09:14:44 am »
И съвсем не по темата, но понеже се въртяхме с колата тия дни - ако тръгвате на път бъдете сигурни, че имате добри зимни гуми + вериги, лопата за сняг, въже за теглене, триъгълници и прочие. Заредени мобилни телефони и нужните неща за топлене и хранене на бебе няколко часа в извънредни условия. На тези, които заобикалят правилата за бебешка безопасност (знам че има и такива които не използват столчетата през цялото време) ще посъветвам да преценяват максимално добре условията и да не правят глупости.
Ние пък намазахме бузките на Калина със сняг. Много беше забавна, но по-скоро не одобри, хихи.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #321 -: Декември 29, 2014, 09:18:16 am »
Лили, така си е, особено с бебе в колата!
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #322 -: Декември 29, 2014, 10:02:16 am »
Хоуп, ние сме с едно огромно столче в кухнята, но си взехме ето това за път и за по-като порасне малката.
Много съм доволна, лесно се чисти, сгъва се и става като чанта и го разнасяме навсякъде с нас.

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #323 -: Декември 29, 2014, 10:03:32 am »
Честита коледа на всички. Много здраве и късмет за вас и вашите семейства.

47 Smiles, ние дългите пътувания винаги ги правим нощем. качвам децата спящи в колата и така. Невинаги спят, много често се разбуждат, но все пак има и малко сън. Особено с Мия, винаги е било много трудно пътуването. Ако е 3 часа пътя последният половин час е ад, направо-реве, мята се. Взимах я от столчето и пак не спираше. Абе страшен кошмар. Но тя и на кратки разстояния пътува трудно. Явор обича много да се вози в кола и като цяло е доста по-спокоен, но на по-дълги пътувания и него не го свърта на едно място. Винаги нося 1 плик с играчки. Аз лично предпочитам да не спираме, за да стигнем по-бързо и така.
<br />[link=http:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #324 -: Декември 29, 2014, 10:10:34 am »
Да Лили, така е.  Мисля, че столчето за кола е задължително изискване по закон.
Хоуп, нашето столче е. такова http://www.hippoland.net/cangaroo-stol-za-hranene-bon-appetit. Заема доста място, в случая не е пролем, масата ни е с 6 стола, махнах единия и на негово място е детското столче , малко извъртяно, че много се отплесваме по телевизията. Ползвам го и когато се мотам в из района. Неудобното е, че си напъхва ръцете между седалката и стойката на самия стол, но навих на руло и натъпках там по едно лятно одеалце. Неуобство е и ако ще се разнася, че тежи повече от количката, но за сега такава тенденция не се очертаа. Носихме го само за бъдни вечер и коледа до долния етаж при свеки, сгъва се лесно, но си тежи.
За храненето - да изместваш постепенно млякото с пюре в съотошение, докато напълно отпадне млякото.
На вън е отвратително време, пак няма да се излиза  :?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #325 -: Декември 29, 2014, 10:15:06 am »
Виждам, че сте на вълна столчета за кола и спане. Ние сме с Kiddy. Мисля, че беше точно този модел: http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/stolcheta-za-kola/kiddy-stol-za-kola-guardianfix-pro-9-36kg-sand-41551gf2080. Нашите изисквания бяха да е с Isofix и да е до повече килограми. В това, ако отслабна със 7-8 килограма, мога да се возя и аз :) Като цяло съм доволна, но на дребния бебешкото столче му беше по-удобно. В това спи по-малко. Но може да е от възрастта вече. Единственото неудобство за мен е, че има една възглавница отпред, която се маха изцяло, за да сложиш детето и е страшна борба, защото той не стои на едно място. Но се води, че възглавницата увеличавала нивото на сигурност.

Ние сме със сгъваемо столче за хранене и съм много доволна. Нашето е: http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/stolcheta-za-hranene/primi-sogni-stol-za-hranene-kubo. Влачим го навсякъде. Може да се закрепва към всякакъв стол, или да се слага направо на земята. Синът ми не иска да стои във високите столчета за хранене, а в това кротува.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #326 -: Декември 29, 2014, 13:09:09 pm »
Хоупче, а малчовците седят ли вече стабилно? Нали това е едно от показанията за готовност за захранване? Ние сме много далеч от самостоятелно седене все още.
Относно захранването мисля да пробвам звб и педагогическо, така че не ми пречи ако беба се храни на земята първоначално. Но още нищо не съм решила, ще видя как ще ми дойде отвътре.

Аvallon, по закон си трябва бебетата да са в столчета. Обачееее... живеем в България.
Всъщност мен много ме дразни този закон, защото ако ходя с бебето на автостоп или ще трябва да си нося столче с нас (абсурд, нали?), или да се качвам само в коли със столче, но без бебе. Или пък да се крием от закона. Моля мамите, които ползват таксита да кажат как процедират. Особено когато си хващат такси от улицата.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #327 -: Декември 29, 2014, 14:31:59 pm »
Честита Коледа, да сте здрави!!!

Сега ... години по-късно разбирам, че здравето е най-скъпия подарък за един човек :?

Ние сме баровки :lol:  и съответно с такова столче http://detskistoki.com/stolcheta-za-hranene/stol-za-hranene-am-am-cangaroo.html

И ние в колата спим, но само ако, току-що, сме яли и ни се спи :lol: иначе, зяпаме навън иии като ни доскучее седнали мрънкаме и ревем!

Тук днес се смена времето хиляди пъти, рано сутринта беше топличко, после заваля дъжд, който в един момент обърна в сняг, по-скоро снежец, после задуха вятър - силен, свали температурите доста според мен и сега си вее :x


Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #328 -: Декември 29, 2014, 14:49:11 pm »
lili2011, когато ми се е налагало да хвана такси, за да отида някъде с бебето съм била с кошница, ако тръгваме от вкъщи или в кенгуру, ако сме били навън.
<br />[link=http:
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #329 -: Декември 29, 2014, 15:08:10 pm »
Здравейте мами!
За столчето за кола сега в момента не мога да се сетя какво беше ,че ни е дадено от една братовчедка,но мисля,че от тези до 13кг,дърпа се едно нещо под него и става в легнало положение,коланите се регулират,а бебка я сложихме за пръв път в него когато пътувахме до морето тази година тя тогава беше 6м.,ми мрънкаше и тя да ви кажа,но когато си й беше часа за заспиване си заспиваше без проблем,пътя от нас до морето е 5ч. как сме пътували не знам  8O абе добре мина де,а сега вече по-голяма преди 1 месец пътувахме- седи не протестира,но най-много 2 часа ако е пътя иначе почва мрън. :?
За столчето за хранене нашето не е кой знае какво и с екстри зема място,но е в кухнята до масата и там си му е добре ето какво е: http://www.patilanci.bg/stol-za-hranene-lorelli-jolly-yellow-lambs,подарък ни е и ако случайно се бехя допитали до мен щях да избера сгаваемо дори и да се наложи да си доплатя,но...тва е
За захранвето Хоуп,нашата Вики много ги ядеше зеленчуковите пюрета и за 2-3 дни намявах млякото и съответно увеличавах пюрето и така стигнахме до цяло на Хип 125г,после след седмица на Ганчев,но не й го давах цялото оставях малко на дъното.До сега не съм имала проблеми с новите храни яде всичко каквото и дадеш,а и сега вече си и търси сама  :wink:

Лили как е Калина?
Стоека ,а Мария добре ли вече?
Маги супер е столчето  :wink:

*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #330 -: Декември 29, 2014, 15:56:13 pm »
Здравейте и от нас!
Ние сме с дървени столчета, аз не харесвам пластмасовите че заемат много място и се използват доста кратко време, а децата имат доста дълго време нужда от високо столче. Нашите са тези, след време може да се махне преградката и детето само да се катери като по стълбичка, а и стъпалата се наместват според височината.  http://www.mifus.de/Baby/Babymoebel/Roba-Treppenhochstuhl-Sit-up-3.html?gclid=CKKHlu6y68ICFeKWtAodfjEAEQ Прилепват и много добре към масата, а не стърчат като излишна мебел.
Ние снощи пак не спахме, май идва и следващото зъбче. :? Сутринта се събудих с такова главоболие, а малката си спи в момента сладко, сладко.


*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #331 -: Декември 29, 2014, 17:19:36 pm »
Лили, закона хич не е глупав.Наскоро едно дете загина поради това, че не беше в столче за кола и беше излетяло през предното стъкло.Глупави са всички, които не го спазват и излагат на опасност децата си.Аз от както се е родила малката не съм хващала такси.Все намирам как да я транспортирам със столче.

За храненето, аз да кажа че много бързо въведох първото хранене.Ми Моника като и дадох каша(аз я захраних с оризова каша) и тя почна да протестира че не и давам още и така на петия ден имахме захранено дете с едно заместено ядене.Може би не е правилно, но всеки действа според детето.

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #332 -: Декември 29, 2014, 18:28:53 pm »
Да, законът не е глупав! Моят мъж се дразни супер много като взема детето от столчето, но аз го вземам в много краен случай, когато може да се задави от плач и няма къде да спрем в момента.
В такси съм се качвала с бебето в раничката. Това също не е правилно!

Ra4ko, много хубаво столче за хранене и не е скъпо. Дано бързо да избива зъбчето. И аз пак съм дежурна на топката вечер. Отново се буди по 10-15 пъти. И през деня беше супер кисел днес. Сега най-накрая го приспах по никое време....
Блу, също беше показала в една друга тема едно дървено сгъваемо столче, което е подходящо за път.

Lary75, и аз бих искала да имаме столче за кола с Изофикс, но сигурно няма да дам пари, а ще ползваме това от сестра ми, а то едва ли има такава система.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #333 -: Декември 29, 2014, 21:30:27 pm »
Благодаря на всички, които показаха столчетата за хранене. Нещо като дървените на Рачко75 са ми влезли и на мен в главата.
Рачко, имат ли си тези столчета мекички възглавнички на седалката и облегалкатс или така ги ползвате?
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #334 -: Декември 29, 2014, 21:37:26 pm »
Ех, ама много сте се разприказвали, баш когато аз нямам време да пиша :lol:
Малкия засега заспива още в асансьора щом заизлизаме, а колата стига да е в движение спи като пън дори да му е време за ядене 8O Не знам докога ще е така, ама а дано спинка добре, че и ние сме мобилни животни и няма как :lol:
Относно столчетата за кола аз съм много крайна и не допускам возене без такова, но винаги съм се чудела и аз какво става когато трябва да стигнеш някъде с такси :? Ако си с кошница предполагам, че просто избираш търпелив шофьор и си го връзваш с колана както обичайно, но вече като е по-голям столът или ако си с кенгуру сигурно бих умряла от страх - дано не ми се налага. Аз като цяло си бръмча сама с колата навсякъде, та е малко вероятно и да ми се наложи де ;)
Иначе аз се кефя на тези големите столове за кола, дето могат да лягат, с изофикс и прочие. Сега се возим все още в големия кош (http://www.babylifemalechko.com/index.php?m=320&lang=1&category=15&pc=3&prodid=402&pn=%CA%EE%F8%20%E7%E0%20%ED%EE%E2%EE%F0%EE%E4%E5%ED%EE%20Compact%20Safety%20-%20Confetti), защото така и така го карам заради количката и в колата за повече място няма :lol: Имаме обаче и кош 0-13, който засега служи за шезлонг вкъщи, но скоро ще влезне в употреба, защото този на бебе конфорт му утесняха коланите (а уж е за до 10кг, ама нещо май не са смятали зимните дрешки....). За след това има две седалки от сестра ми, като едната дотогава тя вече няма да я ползва, защото вече почти умаля на баткото :lol:, а и са хубави столчета и не си струва май да давам на ново пари само за да си избера цвят и модел :)
Със стола за хранене е същата история - имаме подарен от една близка, от тези огромните пластмасови, много е хубав и е като нов. Ние място имаме, но и аз тези дни си мисля дали е практично или да си взема едно столче за масата и така... е ние имаме много време - дотогава ще го измисля надявам се :)

Сега да ви попитам нещо. Дребния напоследък е станал доста любопитен и има моменти, в които не иска да стои легнал и да зяпа играчките или тавана. Тогава като го държа го хващам под мишничките с гръб към мен за да си зяпа и така се носим, а най-обожава да седна и да го подпра на крака си все едно е седнал или да ми яхне крака и пак така облегнат на гърдите ми да зяпа. Не прекарваме много време така де - 10-15мин, ама колкото да поседна и аз :oops: Нали не е вредно това "сядане"? Нямам никакви мераци да го слагам да седи или да го подпирам и уча - още е много малък, но така за да гледка, аз си мисля, че е като на кенгуруто натоварването и не би трябвало да пречи - вие какво мислите?
Иначе тези дни е станал нощна птица - сиреч като стане да яде по нощите и после иска да си играе и не заспива. За щастие е кротичък, не пищи и не иска да се носим, ама на мен ми е малко съвестно  детето търси нещо да прави, а аз го слагам в леглото, пускам му въртележката и си лягам :? А през деня спи ли спи (е не и днес, дето цял ден бодърства и спа само докато имах помощ да го наглежда :lol:). Има ли и други такива нощно будуващи (без други оплаквания)?
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #335 -: Декември 29, 2014, 23:13:17 pm »
Благодаря на всички, които показаха столчетата за хранене. Нещо като дървените на Рачко75 са ми влезли и на мен в главата.
Рачко, имат ли си тези столчета мекички възглавнички на седалката и облегалкатс или така ги ползвате?

Хоуп, Hauck имат дървени столчета и подложки за тях http://www.patilanci.bg/store/stolcheta-za-hranene/hauck
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #336 -: Декември 29, 2014, 23:32:17 pm »
Хоуп, може и с възглавница, може и без. На вилата имаме точно този Хаук, който е показала авалон, за сина ми беше без възглавница. Щерката започна да седи стабилно по-късно и за нея имаше възглавница. Сега съм ги махнала, те са само за по-малки бебета. Вкъщи имат пак същия тип на Стокке, но цената на последните не е по джоба на едно средностатистическо българско семейство, особено пък умножено по две. Иначе като функционалност нямат голяма разлика. Принципът е същият. Роба на рачко е подобно нещо.
Сгъваемото на Стокке ползваме за пътувания и си струва всеки цент.
« Последна редакция: Декември 31, 2014, 02:04:21 am от blue_sky »

Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #337 -: Декември 29, 2014, 23:43:03 pm »
Mousyt, Вера на възрастта на Мати също не обичаше да лежи и да си гледа въртележката само :) та започнах да я подпирам с възглавници да е по изправена и така си мълчеше и се разглеждаше  :lol: към края на 5 м.вече седеше стабилно :lol: та няма какво да му стане на Мати спокойно,а инак и Алек си е нощна птица  от как се роди,
ето и сега си лежи и си бърбори нещо и поне още един час ще е така  :lol:
Алек съм го возила броени пъти в колата само из София и за сега спи,а инак Вера като стана на 4 г.взе да не спи в колата и все измисляхме някакви игри на асоциации и др.такива,че инак се изнервяше и и доскучаваше,напоследък уж е голяма ама пак взе да спи в колата :P
*
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #338 -: Декември 30, 2014, 08:59:12 am »
Калина според педиатъра е добре, даже и гърлото ни не е зачервено вече, гърдите са чисти, няма стичащи се секрети в гърлото. Само кашлицата остана, но вече не е постоянна, сравнително рядко кашля.

Аз не твърдя, че закона е глупав, просто казах че ме дразни. Нещо не е както трябва в цялата работа. Би трябвало да има по-адекватен начин за пътуване на бебе от връзването му неподвижно в уред, опасен за неговото здраве ако прекарва в него повече от два часа. И да е забранено да вземеш плачещото дете на ръце или да -го нахраниш. Просто нещо има сбъркано в тази работа. За щастие закона е само за леките автомобили, иначе няма законови изисквания детето пътуващо във влак, автобус, градски транспорт да бъде обезопасявано.
А къде са ви кошчетата? Нашето е зад мястото до шофьора, а аз седя зад шофьора. Между кошчето и мен има една седалка.

За такситата знам че май трябваше да са оборудвани със столчета и да ги поставят когато превозват деца. Въпросът е на практика прави ли се. Дотук разбирам че не.
Re: Декемврийска тема за най-малките
« Отговор #339 -: Декември 30, 2014, 09:05:08 am »
Lili, честита ви месечинка  :P Добре, че Калина се оправя.
И нашето кошче е разположено като вашето.