0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Опити за бременност и домашен любимец
« Отговор #40 -: Януари 14, 2009, 19:31:01 pm »
Аз много пъти съм се замисляла какво ще стане един ден като имаме детенце с нашия Пухтър(за уточнение това е нашия котарак),с мъжа ми сме си говорили и сме на едно мнение,че ако всичко е наред няма причина котето и детето да не живеят под един покрив,ще се изизква само по-голяма хигиена и по-обострено внимание от наша страна.
Аз просто не мога да си представя да се прибера в къщи и Пухчо да не ме чака на вратата,та той е с нас от 5 години,беше една шепа :D когато кумовете ни го донесоха-той ни е подарък от тях!
Според мен ако си обичаш домашния любимец и не си го взел само за временно запълване на нещо то въпроса детето или любимеца въобще не стои!

*
Re: Опити за бременност и домашен любимец
« Отговор #41 -: Януари 14, 2009, 20:06:54 pm »
Ееее, viviqn_ka :)
Имам много познати, които като видят котешката тоалетна в къщи в коридора и започват да мърморят срещу домашните ми любимци, но това не ми пречи да обичам по-малко приятелите си :) Искам да кажа, че изобщо не съм искала да те засегна.
Дори, за да те развеселя мога да цитирам приятелка, която каза: "не пускай котарака в къщи, както ходи по котки, ще ти донесе някой котешки спин" :)
Наистина най-важно е с човека, който ще гледате детето да сте на едно мнение по въпроса за домашните любимци, ние в къщи сме.
И съвсем смело си изказвай мнението, и аз направих така. :)
Темата е хубава и е съвсем нормално да има поне две гледни точки.
Re: Опити за бременност и домашен любимец
« Отговор #42 -: Януари 15, 2009, 19:55:23 pm »
Vivqn_ka,
аз, например, нямах предвид твят пост, когато изках остро мнение за изхвърлянето на живи същества. Коментарът ми беше към написаното от vulpekula_m. Ако предполагах, че се тормозиш толкова от оценки на хора,сигулно щях да се изкажа по-меко. Само, дето и през ум не ми хрумна, че човек, който се отървава от 5 котета понеже е чул нещо за миризмата на урината им, може да бъде истински чувствителен.

А иначе за това кой какво е преживял - предполагам, че всички тук знаем каква е ценността и цената на живота. Тъкмо за това недоумявам с колко лека ръка много хора са готови да пожертват живот, с който са се ангажирали първоначално.

Rally_pat, благодаря ти за разбирането!  :) 
Re: Опити за бременност и домашен любимец
« Отговор #43 -: Януари 15, 2009, 21:32:44 pm »
Аз също не удобрявам факта че това животно си го гледал,обичал,грижил и че трябва да го разкараш после.Дори не съм мислила какво ще стане с моята Изабела ако се появи така желаното бебе.Но въпрос на гледни точки!
Re: Опити за бременност и домашен любимец
« Отговор #44 -: Януари 15, 2009, 21:46:33 pm »
Знаете ли,аз се радвах много когато научих за този форум-помогнаха ми много от момичетата за  въпроси,на които и лекарите не можаха да ми отговорят.Безкрайно съм благодарна на всички,които ми помагаха със съвети и мнения.
Относно темата повече аз лично няма да я коментирам и се извинявам,че съм сбъркала или не съм била сигурна в думите си.Наистина съм много чувствителна-за това се получи така.
На всички вас пожелавам здраве,късмет и дай боже на всяка една от вас поне едно бебче.Успех,момичета...
Re: Опити за бременност и домашен любимец
« Отговор #45 -: Януари 27, 2009, 23:31:25 pm »
:)И аз имам ку4енце и просто не мога да си прееставя да го пратя някъде,да не е до мен.Бременна съм в 24 седмица и вси4ки околко мен все ме питат какво мисля да правя с него и ве4е ме дразнят!Знам 4е е за добро,но ми писна.Той си е обезпаразитен,редовно сме на ветеринар....!
Re: Опити за бременност и домашен любимец
« Отговор #46 -: Февруари 10, 2009, 14:57:50 pm »
Аз имам 4 котки - обожавам ги  :D Спят при нас в леглото, ходят ми по главата и непрестанно ме целуват  :lol:
Не съм се замисляла и за миг да махна котките само защото ще имам бебе! Според мен, а и според мн. др. хора и лекари даже е мн. хубаво за самото дете и контакта му с животинките още от малко, но няма да се повтарям - видях, че има вече коментари  за това!
Само че си направих изследване за токсоплазмоза, защото лекарката която ми следи бременноста беше адски възмутена как мога да живея с котките и да съм бременна и трябвало да си направя изследването. Като на всичкото отгоре пробва да ме прати в някаква клиника, където трябваше да платя 100 лв. за изследването и след като родя за повторно излседване отново - направо безумие, добре че ще я сменям! Отидох в ХЕИ и за 14 лв. си го направих и всичко е наред!
Така че ако котенцата се обезпаразитяват редовно и по време на бременноста не им почистваш ти тоалетната, а някой др.- няма никакви проблеми.