0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте! Най-после и аз да се включа, въпреки че редовно ви преглеждам.
Още не мога да повярвам! На 8 ми март получих най-прекрасния подарък  - две чертички. След 4 положителни теста, направени в последните два дни започнах да вярвам, че би могло да е истина.
След една болезнена загуба в късна бременност преди 3 години, мислех, че някой ми показва пръст, за  да си взема урок, но тогава не знаех какъв път трябваше да измина, за да стигна до втори шанс.
В месеца, в който направихме изследвания, които не бяха обнадеждаващи, аз се "успокоих" и или по-точно си дадох сметка, че няма да стане от този месец до следващия, няма график за това, колкото и да го искам. Още търпение за мен!
И се случи точно в този момент напук на всичко.
След няколко дни ми предстои служебно пътуване със самолет. Зная, че е нежелателно след 3ти месец да се пътува със самолет. В рамките на 10 дни ще пътувам до 3 места. Мислите ли, че това ще се отрази лошо? да взема ли предпазни мерки? Много трудно бих могла да го отложа.

Освен това ходя на различни тренировки. Чела съм материали за спорта и бременността. Кои движения са нежелателни в ранната бременност? Упражнения за коремни мускули напр, извиване на гръбначния стълб?

Споделете, ако обичате. Чудото става!
Здравей,и честито!!! По въпроса за пътуването - на мен ми се налага 11 часа полет в 23 седмица! Имам разрешение от доктора ми,но на мен ми се налага!Консултирай се с доктора си,той най-добре може да предцени положението!Успех ти желая!
Честито  :D
Има йога за бременни.

lb2f
Здравей! Честито! Пожелавам ти лека бременност и здраво бебче! Относно пътуването със самолет знам, че не се разрешава през последния триместър, особено когато наближиш термина, за да не би да тръгнеш да раждаш на борда :lol: :lol: :lol: Преди това няма проблем. Аз лично съм пътувала със самолет в 6-та, в 9-та, в 14-та, в 21-ва и в 26-та г.с., разбира се с лекарско разрешение. Честно казано не съм изпитвала никакво неудобство, а полетите бяха по 6-8 часа (но аз карам много лека бременност) Ако имах гадене, повръщане, замаяност става лошо. Друго: препоръчително е да поемаш повече течности, в по-напреднала бременност да се разхождаш из самолета и да не се застояваш. Относно йогата и аз знам, че има специално за бременни. За конкретни упражнения не мога да ти кажа, трябва да се разтърсиш из интернет, в бг мама сигурно има статии по въпроса.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Аз пътувах в първи триместър със самолет и не съм имала никакви проблеми, въпреки гаденето. Хубаво е да си вземеш за всеки случай с теб малко ментови бонбони и дъвки. Проблем или дискомфорт можеш да усетиш единствено при излитане и кацане.
По въпроса за упражненията - има специална йога за бременни, но е желателно да си потърсиш учител за това.
За пътуването - питай все пак лекаря си, но не би трябвало ако е нормална, безпроблемна бременност да пътуваш.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Честито, лека бременност! И аз мисля ,че е добре да се консултираш с д-ра си за пътуването , аз лично се отказах в края на 3тия месец ,но сама взех решение и при мен не беше задължително да пътувам. Що се отнася до упражненията по йога сама ще разбереш кое ще ти натежи и без да искаш ще започнеш да се щадиш, усеща се като по-бързо се уморяваш и запъхтяваш. Може и да е по-различно ,но понеже аз преподавам танци при мен беше така и без да разбирах какво става някои от упражненията ги пропусках умишлено,а когато разбрах ми стана ясно от къде идва умората.
*
честито :D
Питай лекаря си. Ако бременността е нормална, сигурно няма да имаш проблеми с пътуването.
Аз ходих на ваканция в 5 месец, като свободен човек за последно.

Йога има за бременни, дори се препоръчва, защото подготвя психиката и тялото за раждането.
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Честито,Rea, лека бременност!

Желая ти всичко най-хубаво!
*
честито и лека бременност.
аз също съм пътувала, но след разрешение от д-р. иначе по време на пътуването - никакви проблеми.
17.01.2005                                                                              21.11.2013