0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отстраняване на десен яйчник.
« -: Юни 01, 2005, 09:11:21 am »
Здравейте!!!!!!!!!

  От доста време посещавам форума само като читател,но днес се ''престраших'' и реших да пиша и аз за моите проблеми......
Ами какво да ви кажа ,накратко -на 27 год съм.През ноември миналата година ми махнаха десният яйчник,вследствие на голяма киста....Най-странното е че редовно посещавах гинеколога си през това време/и доста преди да ми открият кистата/ защото имам рана на шийката на матката.Появиха се полипи,ходих на биопсия - резултата беше добър.Заради тези полипи ходих на прегледи при специалисти в София и Варна/освен в моя град/ и последният ми преглед беше 10 дни преди да ми открият кистата/голяма колкото мъжки юмрук/,но никой от тези ''специалисти'' не ми я откри навреме ,за да не се стигне до отстраняване на яйчника.............
Както и да е ,в момента съм с един яйчник и с раничката на шийката на матката/ не искат да я горят ,защото не съм раждала/....Последният резултат от цитонамазката е РАР   II,не е лош.
След операцията в началото цикълът ми беше редовен/2-3 месеца/,но след това започна да ми закъснява редовно - не ми достига единият хормон.Междувременно с приятелят ми започнахме да правим опити за бебче/от около 4 месеца/,но засега без резултат...
Много се притеснявам че няма да мога да забременея.Преди имах проблеми с тестостерона- беше доста над нормалното,сега тепърва ще си правя хормонални изследвания,но много ме е страх да науча истината- дали наистина ще мога да забременея......
Изчела съм доста за тестовете и предварителните изследвания,които трябва да се направят,но много ме е страх от резултата.
Благодаря Ви,че Ви има!Внасяте много спокойствие и радост в напрегнатите ми дни...............  :)
URL<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/70sep2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>URL
Отстраняване на десен яйчник.
« Отговор #1 -: Юни 01, 2005, 14:46:45 pm »
Пожелавам ти лесно да постигнеш мечтата си! Макар че тръгнеш ли по този път с изследвания и тестове нещата сякаш се обръщат срещу теб.
Но стига истински да желаеш да станеш майка - ще станеш!!! А пък си имаш още един яйчник, пък да не говорим за матката, която е първото най-важно нещо за да износиш бебенце.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Отстраняване на десен яйчник.
« Отговор #2 -: Юни 01, 2005, 15:45:29 pm »
Здравей Зита!

Добре дошла и традиционният ни поздрав: да не се задържиш дълго :D
Зита, според мен фактът, че е отстранен единия яйчник не бива хич да те притеснява, защото при чифтните органи, когато махнат единия, другият поема функциите му. Чувала съм, че жена с един яйчник може да си има ову всеки месец. Не се притеснявай предварително и за хормоните - първо ще видиш дали са наред, пък ако нещо има за оправяне - казват лекарите, че хормоналните проблеми са едни от най-лесно разрешимите измежду репродуктивните проблеми.
Пази се, ходи си редовно на добър УЗ. Просто не мога да повярвам как така са хванали такава голяма киста толкова късно... Направи си непременно изследвания за хламидии и въобще микробиология, защото те са опасни, когато не са лекувани - могат да повредят тръбите.

Желая ти много успех!
Благодаря ти, Бени!







*
Отстраняване на десен яйчник.
« Отговор #3 -: Юни 01, 2005, 18:04:21 pm »
Аз също имах раничка на шийката на матката, която не ми я гориха, а тушираха с едно лекарство 3 пъти през няколко дни. При това лекарката, която ще ми прави следващото ин витро препоръча да се тушира доста преди да започнем опита, а не да чакам.
И аз съм PAP II.
За яйчника не се притеснявай, това не пречи да си имаш нормална овулация с другия, важно е да са проходими тръбите.
Направи си хормоналните и другите изследвания преди забременяване. И недей да чакаш с ужас резултатите, защото почти всичко е поправимо. Стискам палци всичко да е ОК и съвсем скоро да ни зарадваш :)
Отстраняване на десен яйчник.
« Отговор #4 -: Юни 07, 2005, 10:40:48 am »
Здравеи Zita,на мен ми махнаха яйчника на 16гд поради същата причина и тръбата сега съм на 29.Имам си овулация всеки месец,не се притесняваи.Аз не съм забременяла,защото имам други проблеми.Понякога правя фолик кисти,защото е самичак и се получава ''синдром на самотния яичник''поне така са ми казали.И ходи на физиотерапия за да не се получат сраствания вследствие на операцията.
*
Отстраняване на десен яйчник.
« Отговор #5 -: Юни 07, 2005, 21:22:21 pm »
Здравей, Зита,

Искам да ти пожелая дано всички реазултати от изследванията да са добри. Не се притеснявай, 4 месеца са твърде малко.
А за раничката искам да ти кажа, че на мен ми я изгориха преди около 7 години, въпреки че не съм раждала и не съм имала никакви проблеми от тогава по този повод. Всъщност по това време и аз ходих на консултация в МД в София и ми казаха, че не трябва да я горя, но моята лекарка ми препоръча да го направя и не съм имала повод да съжалявям засега.