0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Още природни съвети
« -: Май 31, 2005, 12:26:16 pm »
Момичета, преди няколко дни намерих това инфо в един сайт и след като се посъветвах със Сигнус го пускам тук. Все пак ви моля да се възползваме интелигентно от съветите относно билките - знаете, че и те могат да навредят, ако не се употребяват адекватно :idea:  :!:

За желаещите бебе са се утвърдили като успешни курсове за очистване от токсини и повишена киселинност в организма, както и целенасоченото приложение на регулиращи хормоналните нива билки и хомеопатични средства.
Най-добре е да се комбинира билкaтa на богинята на луната Артемида с други хормонално стимулиращи билки като розмарин и Turnera diffusa и да се пие по половин литър на ден от спиране на менструалното течение до овулацията.
Успехът от такива чаени процедури се   
забелязва нерядко чрез подобряване на общото усещане и повишаване на либидото.
Шапичето (Alchemilla vulgaris) също от край време е растение-символ на плодовитостта. Подобните на чаша листа с блестящи водни перли в средата често са сравнявани с майчин скут и поради тази прилика растението е отредено на богините на плодовитостта – при германите е било атрибут на Фрига, при римляните се е наричало Венерина мантия,а в християнството – Мариина мантия и символ на непорочното зачатие. За билкарите и до днес е ценно като тонизатор на матката и универсално средство при женски болести. Преди всичко приготвени от пресни цъфтящи растения тинктури подпомагат овулацията, заздравяват матката, подобряват производството на хормоните на жълтото тяло и намаляват болките при менструация.
Швейцарският билкар Кюнцли хвали свойствата на розата като средство при жени, склонни към аборти, а също и за предпазване от родилна треска след раждането.
Хомеопатията също разполага с многобройни средства за плодовитост. С подходящото средство може например напълно да се замести лечението с Кломид (Кломифен) от репродуктивната медицина.
Например овулацията може да се подпомогне с хомеопатична мед. Трикът е известен от ветеринарната медицина – когато кравата не се разгонвала, селяните й давали бял равнец (Herba Geranii) с медни стърготини в храната.А каквото помага на кравата, често помага и на човека… /е няма що голям комплимент за нас/ :dontknow:
Днес настъргана мед не се препоръчва заради отровната зелена патина, но хомеопатичната мед е едно от най-важните средства в лечението на женските болести. Тя подпомага дейността на бъбреците и подобрява усвояването на желязото. Освен това медта астрологически се приписва на Венера.
Билковите препарати също може да доведат до нежелание да секс, но като цяло са далеч по-добре поносими от медицинските хормони. Затова при недостатъчност на жълтото тяло гинеколозите все по-често прибягват до витекс, наричан още монашески пипер, защото в миналото е бил използван като понижаващо либидото средство при монаси и монахини. Според изследванията той регулира дейността на жълтото тяло и понижава високите нива на пролактина. Витекс се използва целенасочено основно при жени, които имат чести или силни кръвотечения и при такива с доказана недостатъчност на жълтото тяло или повишен пролактин, защото слаба или нередовна менструация може да бъде допълнително подтисната от него.
Меколистното шапиче (Alchemilla Alpina) и белият равнец (Herba Millefolii), приемани като чай, регулират хормоните на жълтото тяло и по този начин спомагат за зачеване и прикрепване на оплодената яйцеклетка в матката.
Но и най-добрите лекарства не могат да помогнат, ако неправилният начин на живот пречи на плодовитостта. Преди всичко отровите като кафе, никотин и алкохол, също както и стреса са отрова за жълтото тяло. В повечето случаи обаче безплодието е комплексен проблем, т.е. при много двойки негативно влияние върху зачатието оказват три или четири фактора. Нерядко се среща подранила овулация на незряла яйцеклетка в съчетание с недостатъчност на жълтото тяло и неблагоприятна за сперматозоидите влагалищна среда. В много случаи от страна на мъжа има допълнителни усложняващи фактори.
Противно на общоприетото мнение биологичният часовник тиктака и за мъжете, защото с напредване на възрастта намаляват броят и подвижността на сперматозоидите. Учените са установили, че семенните клетки при мъже над 35-годишна възраст по-често имат дефекти и това се приписва на намаляване дейността на имунната система, която иначе би отстранила негодните семенни клетки. Наред с естествените процеси на остаряване отново стресът, отровите от околната среда или вредните навици, както и заседналият начин на живот имат негативно влияние.
Когато са намалени броят и подвижността на сперматозоидите, се препоръчват курсове с витамин Е и цинк, както и ежедневен прием на семена от коприва. В алпийските страни е отдавна известно – старите хора, които са вещи в билкарството, ядат ежедневно семена от коприва, за да запазят здравето и потентността си. Растение, което е така жилаво и плодовито като копривата, предава лечебните си свойства и на хората. Тиквени семки и корени от пащърнак също трябва да присъстват в диетата, защото тези използвани за храна растения се отразяват положително върху плодовитостта и потентността.
Гинеколозите изхождат и от това, че причините за безплодието в около 40% от случаите се дължат на мъжа. В здравната история на мъжете се появяват такива неща като заушка, разширени вени на тестисите, латентни отравяния с амалгама, олово или пестициди, които ограничават плодовитостта. В много случаи и тук може да се помогне с целевото прилагане на билки и хомеопатия от опитни билколечители.
В никакъв случай двойките с проблеми и техните терапевти не трябва да се задоволяват с това, че гинекологически всичко е наред или причината е ясно определена само в единия от двамата. Защото успешна е само терапия, която обхваща всички възможни причини.
За обикновения здравец също се счита,че повишава плодовитостта на хората и животните, затова в Германия диалектно се нарича бебеправец. За да дойде щъркела, от него се приготвяло вино.
Вино от здравец: две шепи цъфтящ здравец се почистват, нарязват се на едро и се заливат със 700мл бяло вино. Загрява се на котлона и се оставя да покъкри слабо за около 3 минути, после се сваля от огъня, завива се и се оставя да изстине. В хладката течност се разбърква 1с.л. пчелен мед и се налива в шише.Съхранява се на студено и се пие по 100мл два пъти дневно преди ядене.

Прочистващ чай
2 части листа от коприва
2 части Solidaginis Virgaureae
2 части Hedera Terrestris
3 части меколистно шапиче Alchemilla Alpina
2 части цветове бял равнец
1 част градинска теменужка Viola tricolor
2 части здравец
3 части бяла мъртва коприва Lamium album с цветове   
Всички билки се смесват.От сместа се взимат 2ч.л., заливат се с 200мл вряла вода, оставят се да се запарят 10 минути, прецежда се и се пие по 3 ч.ч. на ден в продължение най-малко на 4 седмици.

За подобряване образуването на сперматозоиди
•   Семена от коприва – 2 пъти дневно по една супена лъжица в салата, върху филийка хляб или просто така
•   Витамин Е – нека аптекарят ви препоръча препарат
•   Цинк – попитайте в аптеката за препоръка на препарат с цинк. Недостигът на цинк води до намалено образуване на сперматозоиди. Засегнати са най-често диабетици и вегетарианци.
•   Редуциране употребата на алкохол, кафе и никотин. Помага също така много движение, защото при заседналия начин на живот тестисите прегряват и образуват по-малко сперматозоиди. Целенасочено билково лечение на проблеми със стомаха, бъбреците и храносмилането също подобрява образуването на сперматозоиди.
•   Следната смес за чай също помага – смесват се равни части корени от:
лечебна пищялка (Angelica archangelica),
коприва
девесил (Levisticum officinale)
корени от лобелия (Lobelia erinus)
корени пащърнак.    
Две чаени лъжички от сместа се заливат с вряла вода, запарват се 10-15 минути. Пие се най-малко 6 седмици по 2 чаени чаши на ден.

П.С. Умишлено махнах схемите с хомеопатични препарати, защото те не могат да се приемат просто ей така. Трябва консултация с класически хомеопат.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Още природни съвети
« Отговор #1 -: Май 31, 2005, 13:29:39 pm »
Цитат на: manhattan
Хомеопатията също разполага с многобройни средства за плодовитост. С подходящото средство може например напълно да се замести лечението с Кломид (Кломифен) от репродуктивната медицина.


Да, бе.

Изобщо аналогията между билколечение и хомеопатия е абсурдна.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Още природни съвети
« Отговор #2 -: Май 31, 2005, 16:17:05 pm »
Мели, долу писах, че съм изтрила разни неща и вероятно затова се е получил този нонсенс. Надявам се, девойките знаят, че хомеопатията не е билколечение. Затова и махнах схемите, видя ми се некоректно.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Още природни съвети
« Отговор #3 -: Юни 01, 2005, 13:06:00 pm »
Цитат на: manhattan
Мели, долу писах, че съм изтрила разни неща и вероятно затова се е получил този нонсенс. Надявам се, девойките знаят, че хомеопатията не е билколечение. Затова и махнах схемите, видя ми се некоректно.


Не бе, мила, ти хубаво правиш, че го публикуваш и вината не е твоя, а на автора на материала. :D


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Anonymous

Re: Още природни съвети
« Отговор #4 -: Юни 14, 2006, 15:39:20 pm »
Цитат на: manhattan
Момичета, преди няколко дни намерих това инфо в един сайт и след като се посъветвах със Сигнус го пускам тук. Все пак ви моля да се възползваме интелигентно от съветите относно билките - знаете, че и те могат да навредят, ако не се употребяват адекватно :idea:  :!:

За желаещите бебе са се утвърдили като успешни курсове за очистване от токсини и повишена киселинност в организма, както и целенасоченото приложение на регулиращи хормоналните нива билки и хомеопатични средства.
Най-добре е да се комбинира билкaтa на богинята на луната Артемида с други хормонално стимулиращи билки като розмарин и Turnera diffusa и да се пие по половин литър на ден от спиране на менструалното течение до овулацията.
Успехът от такива чаени процедури се   
забелязва нерядко чрез подобряване на общото усещане и повишаване на либидото.
Шапичето (Alchemilla vulgaris) също от край време е растение-символ на плодовитостта. Подобните на чаша листа с блестящи водни перли в средата често са сравнявани с майчин скут и поради тази прилика растението е отредено на богините на плодовитостта – при германите е било атрибут на Фрига, при римляните се е наричало Венерина мантия,а в християнството – Мариина мантия и символ на непорочното зачатие. За билкарите и до днес е ценно като тонизатор на матката и универсално средство при женски болести. Преди всичко приготвени от пресни цъфтящи растения тинктури подпомагат овулацията, заздравяват матката, подобряват производството на хормоните на жълтото тяло и намаляват болките при менструация.
Швейцарският билкар Кюнцли хвали свойствата на розата като средство при жени, склонни към аборти, а също и за предпазване от родилна треска след раждането.
Хомеопатията също разполага с многобройни средства за плодовитост. С подходящото средство може например напълно да се замести лечението с Кломид (Кломифен) от репродуктивната медицина.
Например овулацията може да се подпомогне с хомеопатична мед. Трикът е известен от ветеринарната медицина – когато кравата не се разгонвала, селяните й давали бял равнец (Herba Geranii) с медни стърготини в храната.А каквото помага на кравата, често помага и на човека… /е няма що голям комплимент за нас/ :dontknow:
Днес настъргана мед не се препоръчва заради отровната зелена патина, но хомеопатичната мед е едно от най-важните средства в лечението на женските болести. Тя подпомага дейността на бъбреците и подобрява усвояването на желязото. Освен това медта астрологически се приписва на Венера.
Билковите препарати също може да доведат до нежелание да секс, но като цяло са далеч по-добре поносими от медицинските хормони. Затова при недостатъчност на жълтото тяло гинеколозите все по-често прибягват до витекс, наричан още монашески пипер, защото в миналото е бил използван като понижаващо либидото средство при монаси и монахини. Според изследванията той регулира дейността на жълтото тяло и понижава високите нива на пролактина. Витекс се използва целенасочено основно при жени, които имат чести или силни кръвотечения и при такива с доказана недостатъчност на жълтото тяло или повишен пролактин, защото слаба или нередовна менструация може да бъде допълнително подтисната от него.
Меколистното шапиче (Alchemilla Alpina) и белият равнец (Herba Millefolii), приемани като чай, регулират хормоните на жълтото тяло и по този начин спомагат за зачеване и прикрепване на оплодената яйцеклетка в матката.
Но и най-добрите лекарства не могат да помогнат, ако неправилният начин на живот пречи на плодовитостта. Преди всичко отровите като кафе, никотин и алкохол, също както и стреса са отрова за жълтото тяло. В повечето случаи обаче безплодието е комплексен проблем, т.е. при много двойки негативно влияние върху зачатието оказват три или четири фактора. Нерядко се среща подранила овулация на незряла яйцеклетка в съчетание с недостатъчност на жълтото тяло и неблагоприятна за сперматозоидите влагалищна среда. В много случаи от страна на мъжа има допълнителни усложняващи фактори.
Противно на общоприетото мнение биологичният часовник тиктака и за мъжете, защото с напредване на възрастта намаляват броят и подвижността на сперматозоидите. Учените са установили, че семенните клетки при мъже над 35-годишна възраст по-често имат дефекти и това се приписва на намаляване дейността на имунната система, която иначе би отстранила негодните семенни клетки. Наред с естествените процеси на остаряване отново стресът, отровите от околната среда или вредните навици, както и заседналият начин на живот имат негативно влияние.
Когато са намалени броят и подвижността на сперматозоидите, се препоръчват курсове с витамин Е и цинк, както и ежедневен прием на семена от коприва. В алпийските страни е отдавна известно – старите хора, които са вещи в билкарството, ядат ежедневно семена от коприва, за да запазят здравето и потентността си. Растение, което е така жилаво и плодовито като копривата, предава лечебните си свойства и на хората. Тиквени семки и корени от пащърнак също трябва да присъстват в диетата, защото тези използвани за храна растения се отразяват положително върху плодовитостта и потентността.
Гинеколозите изхождат и от това, че причините за безплодието в около 40% от случаите се дължат на мъжа. В здравната история на мъжете се появяват такива неща като заушка, разширени вени на тестисите, латентни отравяния с амалгама, олово или пестициди, които ограничават плодовитостта. В много случаи и тук може да се помогне с целевото прилагане на билки и хомеопатия от опитни билколечители.
В никакъв случай двойките с проблеми и техните терапевти не трябва да се задоволяват с това, че гинекологически всичко е наред или причината е ясно определена само в единия от двамата. Защото успешна е само терапия, която обхваща всички възможни причини.
За обикновения здравец също се счита,че повишава плодовитостта на хората и животните, затова в Германия диалектно се нарича бебеправец. За да дойде щъркела, от него се приготвяло вино.
Вино от здравец: две шепи цъфтящ здравец се почистват, нарязват се на едро и се заливат със 700мл бяло вино. Загрява се на котлона и се оставя да покъкри слабо за около 3 минути, после се сваля от огъня, завива се и се оставя да изстине. В хладката течност се разбърква 1с.л. пчелен мед и се налива в шише.Съхранява се на студено и се пие по 100мл два пъти дневно преди ядене.

Прочистващ чай
2 части листа от коприва
2 части Solidaginis Virgaureae
2 части Hedera Terrestris
3 части меколистно шапиче Alchemilla Alpina
2 части цветове бял равнец
1 част градинска теменужка Viola tricolor
2 части здравец
3 части бяла мъртва коприва Lamium album с цветове   
Всички билки се смесват.От сместа се взимат 2ч.л., заливат се с 200мл вряла вода, оставят се да се запарят 10 минути, прецежда се и се пие по 3 ч.ч. на ден в продължение най-малко на 4 седмици.

За подобряване образуването на сперматозоиди
•   Семена от коприва – 2 пъти дневно по една супена лъжица в салата, върху филийка хляб или просто така
•   Витамин Е – нека аптекарят ви препоръча препарат
•   Цинк – попитайте в аптеката за препоръка на препарат с цинк. Недостигът на цинк води до намалено образуване на сперматозоиди. Засегнати са най-често диабетици и вегетарианци.
•   Редуциране употребата на алкохол, кафе и никотин. Помага също така много движение, защото при заседналия начин на живот тестисите прегряват и образуват по-малко сперматозоиди. Целенасочено билково лечение на проблеми със стомаха, бъбреците и храносмилането също подобрява образуването на сперматозоиди.
•   Следната смес за чай също помага – смесват се равни части корени от:
лечебна пищялка (Angelica archangelica),
коприва
девесил (Levisticum officinale)
корени от лобелия (Lobelia erinus)
корени пащърнак.    
Две чаени лъжички от сместа се заливат с вряла вода, запарват се 10-15 минути. Пие се най-малко 6 седмици по 2 чаени чаши на ден.

П.С. Умишлено махнах схемите с хомеопатични препарати, защото те не могат да се приемат просто ей така. Трябва консултация с класически хомеопат.