0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Някой може ли да ми каже какво трябва да е направлението с което трябва да отида да си направя цветната снимка в дом майка и дете в София.Моята гинеколожка ми каза да се обадя в клиниката и да питам ,но там никой не ми вдига телефона.Аз се порових в законите и там намерих това:
 Глава седемнадесета
   БОЛНИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ
   
   Раздел III
    Условия и ред за оказване на болнична помощ
    Чл. 211. (1) Изпълнител на БП оказва договорената медицинска или стоматологична помощ на ЗЗОЛ, на които е издадено “Направление за хоспитализация” (бл. МЗ—НЗОК № 7).
   (2) Задължително здравноосигуреното лице може да бъде насочено за хоспитализация от всеки лекар или стоматолог съгласно Наредбата за достъпа на здравноосигурените лица до лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ.
   Да разбирам ли от тук ,че трябва да е -направление за хоспитализация???????
                                               :dontknow:
благодаря ви предварително
« Последна редакция: Февруари 27, 2007, 20:12:36 pm от Lali »
*
Re: направление-за хоспитализация или за преглед?
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2007, 23:06:17 pm »
Не, не ти трябва направление за хоспитализация. Цветната снимка се прави за половин час и си тръгваш. Вземи си направление за преглед при гинеколог.
Re: направление-за хоспитализация или за преглед?
« Отговор #2 -: Март 01, 2007, 14:39:22 pm »
Между другото,на мен ми казаха,че цветната снимка се заплаща.Няма направления за нея.Аз вече платих две.Попитай д-ра си дали ще ти трябва направление.

*
Re: направление-за хоспитализация или за преглед?
« Отговор #3 -: Март 01, 2007, 14:57:10 pm »
Зравейте момичета,вече попитах направо в МД да наистина не ми трябва направление плащам си я.А по принцип здравната каса видях,че има хистеросалпингография ,но както и да е важното е да си мина и да си е наред всичко.Благодаря ви :roll: