0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
От близо 1 година всеки месец ходя на преглед в Майчин дом при доц.Маркова. Всеки път ходя в началото около 9-10 ден след МЦ и винаги се вижда, че имам фоликули които нарастват, но никога не съм преглеждана за да се види да ли те са се пукнали и изобщо какво се е случило с тях. Преди седмица при преглед ми бе открита киста с размери 4,5/5 см. Неизпитвам никаква болка. Попитах докторката която я откри каква е тази киста но тя нищо не ми отговори. Възможно ли е да имам фоликулярна киста и тя да се образува всеки месец и затова да не мога да забременея. Ако някой може да ми помогне нека го направи. Благодаря момичета
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Помогнете Мисля, че имам фоликулярна киста
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2007, 11:18:45 am »
Трябва да отидеш след предполагаема овулация на преглед, за да се види дали се пука фоликула. Това че един месец се е задържал фоликул не означава, че не се пукат другите месеци.
Re: Помогнете Мисля, че имам фоликулярна киста
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2007, 18:23:14 pm »
Здравей,
аз също имам такава киста. Моята е на левия яйчник, голяма е около 3 см. От време на време изпитвам леки болки, но не са нищо особено. Лекувам я от 5 месеца, но явно няма резултат. Със съпруга ми ще ходим при специалист по стерилитет (той също има проблеми) и ще видим какво ще стане. Не съм много компетентна по темата, но ти пиша просто за морална подкрепа. Пожелавам ти късмет.
Re: Помогнете Мисля, че имам фоликулярна киста
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2007, 19:06:07 pm »
Az syshto imam takiva kisti, v momenta e 5 cm... trqbva da otidesh na lekar nqkyde okolo 6-7 den ot nachaloto cikyla, za da vidi dali q ima ili ne, sled koeto e hubavo da te sledqt prez nqkolko dni dali ima zreesht folikul i dali shte se pukne. Ako ne se pukne i sledovatelno nqma ovulaciq e qsno, che nqma kak da zabremeneesh  :(...Togava shte e hubavo da ti naznachat hormonalni izsledvaniq, te se pravqt mejdu 2-5 den ot cikyla i spored rezultata veche lekarq da preceni kak da te lekuva. Chetoh che za pukvaneto na folikula se inejktira pregnil, no za sega e rano da se govori za kakvoto i da e. Uspeh!

Пиши на кирилица
« Последна редакция: Февруари 22, 2007, 19:46:32 pm от Lali »
*
Re: Помогнете Мисля, че имам фоликулярна киста
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2007, 07:39:13 am »
аз имах фоликулярни кисти.много се бях отчаяла, бяха големи-около 42 и 35 мм май..изписаха ми регулон.изпих една цяла опаковка и по средата на втората(онзи ден) бях на контрола-няма ги и двете!
« Последна редакция: Февруари 23, 2007, 07:58:32 am от Мимка »