0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Варикоцеле - моля помогнете
« -: Май 26, 2005, 12:13:18 pm »
Здравейте,
знае ли някой колко време е необходимо за възстановяване на сперматогенезата след операция от варикоцеле? Доколкото разбрах много мъже страдат от това и след оперативна намеса няма проблем да имат деца.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Варикоцеле - моля помогнете
« Отговор #1 -: Май 26, 2005, 14:22:16 pm »
минимум 3 месеца, средно между 6-12 месеца за възстановяване.
не е вярно обаче, че всички мъже с варикоцеле и проблемна спермограма се оправят след операцията. напротив, това се случва на около 60% от тях само...

ето статии, ако не си ги чела вече:

http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=117
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Варикоцеле - моля помогнете
« Отговор #2 -: Май 26, 2005, 14:41:01 pm »
Здравей jam,
сигурно възстановяването не е при 100%, но при нас 3 месеца след операцията на мъжа ми аз забременях.Наложи се обаче да направя аборт,тъй като плода нямаше сърдечен ритъм. Тогава лекарите казваха, че не е възможно да забременея толкова скоро, но все пак стана. Въпроса е, че от аборта минаха 6-7месеца и нещо не се получава пак.Предполагам, че трябва още време за възтановяване след операцията от варикоцеле, затова питам колко време е необходимо за пълноценно възтановяване.