0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #20 -: Февруари 23, 2007, 15:44:59 pm »
Аз не съм пробвала сироп и за него нямам мнение, макар че напоследък нещо се разочаровах от Hipp - чая за колики и за кърмачки не помогнаха при нас, а от горе на всичко малката се изрина преди 2 дни след като беше яла пюре на Хип (тиква, картоф и пуешко).


*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #21 -: Февруари 23, 2007, 15:50:39 pm »
Hipp имат едни шишета, които са като сокчетата за деца. Това са такива сокове за майки. Помагат за лактацията също. В интерес на истината единственото нещо, което ми помагаше страшно много на мен е безалкохолна малцова бира. Но до колкото знам в България такава няма. Малца помага за лактацията. Иначе пробвах всичко - от чая за кърмачки ми падаше кръвното и ми ставаше лошо. Лактогонния не увеличаваше изобщо, от рицина никакъв ефект.
Надявам се, че знаете - кола и мента се избягват, тъй като намалят лактацията.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #22 -: Февруари 23, 2007, 21:36:05 pm »
за същите шишета говоря
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #23 -: Февруари 23, 2007, 21:57:02 pm »
Повечето мами са ти казали, слагай я на гърдата винаги когато се обади. Ако ти е удобно спи си нощем с нея, защото е много по-лесно отколкото постоянно да ставаш да кърмиш, а те в началото могат и с часове да висят на тебе, и после пак да лягаш. Забрави го 3 часовият режим, детето ако само си го създаде добре, но ти не му го въвеждай. И най-важното - кърми нощем колкото можеш повече.
Моят стаж е почти 13 месечен и сега, когато не мога да я кърмя няколко дни, защото бях под пълна упойка, детето много тежко го приема.
Успех и дано си от дългокърмещите майки!
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #24 -: Февруари 26, 2007, 16:58:13 pm »
Най-после да стигна и да си отговоря в темата. :hangdry:
Ние се движим по същият път и нещата не отиват на добре.  :balk_144: Малката започна да суче по 30-40 гр. и това е. Просто я мързи до неузнаваемост. Огладняла, освирепяла.....като я сложа на гърдата прави няколко сериозни засуквания и заспива. Постоянно я щипя за раменцето, разтривам ръчичките и крачетата, събличам й от дрешките.....и какви ли не трикове за събуждане, обаче неще и неще да суче активно. За 30-40 минути зорлем изяжда тези оскъдни милилитри. Махна ли я от гърдата-рев. Ако може да спи на нея.
Много мислех как да приложа хубавите съвети на Нина, но това означава да седи бебка гладна. А като е гладна, не спи, а само реве. Омагьосан кръг, в който се въртим още от болницата.
Когато дойде първата педиатърка в къщи след изписването, ни каза че на бебето са му напълно достатъчни 20 грама. И започнах само да я кърмя. Е това дете не спря да реве от единият ден следобяд до другият ден на обяд. Гладна, гладна. Това ни беше поредният опит да се храним на поискване-пълен провал. Тогава се обадих на частното педи и тя ми се накара, че държа бебето гладно и да започвам да го дохранвам, че да не спадне на тегло защото пак щяла да пожълтее (в болницата изкарахме доста тежка жълтеница, която до скоро си я имахме) Аз се уплаших и пак започнах да си я дохранвам. От тези ми опити съдя, че просто само с къмене при нас няма да се получат нещата. За да се стимулира лактацията, бебето трябва да суче. А като го мързи да суче ко правим?! Незнам?! Объркана съм. Незнам дали вече не е късно за каквато и да е корекция?! Тя яде сега по 90-100 мл. Незнам как да й ги доставя само с кърмене, а и от къде това мляко като с кърмене+изцеждане събирам към 60 гр.   
Морковче, мерим я на обикновен бакалийски кантар със стрелките, който взехме назаем.
Мелито, общо взето се водя на 3 часов режим, но се храним когато тя се събуди и зареве, а това става горе-долу на 3 часа (+-30 мин). За нощното хранене въведохме нова схема-като се наяде към 9.30-10.00, после когато се събуди. А това е към 1.30-2.00 през нощта. Храним се тогава и после чак към 5.00-5.30. Иначе през деня се буди горе-долу на 3 часа. За спането не ме питай. Не ми стига сън, щото спя нащрек. Щом промърка, аз съм отворила очи. За през деня не може да става и дума за сън, просто не остава време. Едно кърмене, с дохранване и изцеждането ми отнема по час, час и петнайсет. Докато се оправя и идва другото хранене. Лук спрях да ям.
Стефи, купих си този чай и дано да помогне. Но пийвам по малко кола, а тук прочетох, че спира лактацията. Това не го знаех и спирам колата.
Алиа, аз я държа горе-долу по 15 мин на гърда. Тя никога не я пускала сама. В болницата я държах по 30 мин. на гърда и пак същото. Имам чувството, че цял ден би си стояла така. Ползва я по-скоро за залъгалка, отколкото за хранене.
Цвети, в болницата слагах силикониви зърна, че ми се се бяха разранили зърната. Преди няколко дни исках пак да ги сложа, защото ме боляха доста и нашето зверче като нададе рев и нерви..не ще да засуче с тях. Свикнала на "натурално" и не ще. По принцип тя закуква много добре, обаче после я мързи.

Много ви благодаря, момичета, за съдействието и съветите. Добре, че ви има, иначе е ужасно да не можеж да си споделиш болката и да потърсиш подкрепа. :balk_21:

А, забравих да попитам: На едно хранене и на двете гърди ли да я слагам да суче и след това да изцеждам и двете?
 

*
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #25 -: Февруари 26, 2007, 17:06:51 pm »
Огънче, щом нямаш достатъчно кърма слагай и на двете. Така ще стимулираш производството и, а и сучейки Вики ще ти спестява малко от цеденето. Иначе като ти чета постинга все едно аз съм го писала. Ние сме така вече 7-ми месец и да ти кажа трудничко ще ти е. Гледай да не се отказва да суче, скоро ще стане по-силна, може да започне да суче по-повече.


*
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #26 -: Февруари 26, 2007, 17:19:26 pm »
Оги, дано нещата да потръгнат, моя опит е началото също беше почти катострифален, седяла е по 40-50 мин. на циците спейки, но някъде на 1 м. вече нещата започнаха да се нормализират. Извода до който стигнах е, че при кърменето е нужо много търпение, ама наистина много и упоритост. Моя съвет е да се наливаш с лактогонния чай, с айрян, вода, прясно мляко ако обичаш и да я слагаш задължително на двете гърди да суче, и ако след това си мислиш че има още мляко изцеждай. Търпение му е майката :D
целувки на Вики
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #27 -: Февруари 26, 2007, 17:21:01 pm »
Гледай да не се отказва да суче, скоро ще стане по-силна, може да започне да суче по-повече.
Дано, чул те Господ! А вие дохранвате ли се с АМ? :bighug:
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 17:23:22 pm от oganche »

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #28 -: Февруари 26, 2007, 17:26:38 pm »
Моя съвет е да се наливаш с лактогонния чай, с айрян, вода, прясно мляко ако обичаш и да я слагаш задължително на двете гърди да суче, и ако след това си мислиш че има още мляко изцеждай. Търпение му е майката :D
Ще. ще. Каквото зависи от мен, ще го направя. Дано да ми се забележат усилията от......

Цунки и ти на Десито :balk_21:

*
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #29 -: Февруари 26, 2007, 17:29:36 pm »
Милото ми Огънче  :bighug:,
Чета и все едно аз съм писала за своите перипетии с кърменето. Само че при нас беше сучене по 1 час понякога 1 час и половина и изяждане на 40 мл. , заспиваше като отрязан. Пробвах всичко за увеличаване на кърмата чайове, топли масажи и нищо не помогна кой знае колко. Верно увеличи се малко кърмата, имахме две хранения изцяло на кърма, но от реване къде от глад къде от колики на малкия не ми оставше време да се цедя и ми се запушиха каналите. Е те тогава вече стана страшно  :(
Прбвах да се излекувам и пак да кърмя (изцеждам) обаче уви, нищо не се получи и реших да минем изцяло на АМ. Това стана като навършихме 1 месец.
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 17:32:54 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #30 -: Февруари 26, 2007, 18:04:56 pm »
Перденце, ама виж го колко е сладък Антоан! :D
Ти как установи, че са ти запушени каналите? (че аз си напипвам нещо като бучка на едната гърда и се чудя дали да ида на доктор?!)

*
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #31 -: Февруари 26, 2007, 18:16:48 pm »
Ти как установи, че са ти запушени каналите? (че аз си напипвам нещо като бучка на едната гърда и се чудя дали да ида на доктор?!)

Еми то неможе да се сбърка, висока Т, втрисане ,отпадналост общо взето труп. Но внимавай с бучките, това е началото. Прави си топли компреси или ако имаш ел.въглавничка най добре, аз така правех и цедене на 3 часа задължително.
« Последна редакция: Февруари 26, 2007, 18:19:21 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #32 -: Февруари 26, 2007, 18:31:52 pm »
Огънче, и ние имахме период в началото, когато Александър се уморяваше, заспива, обаче е гладен, събужда се, пищи, ако млякото не слезе за секунди, се почва едно пищене. Тогава цедях и давах с лъжичка, докато позалъже глада, той се поуспокояваше и тогава му давах да суче.
На мен най много ми помагаше топлият душ. Тогава млякото идва много бързо и не се налага бебчо да суче "на празно" и да се уморява излишно..
Не разбирам защо се цедиш след кърмене. По добре изцеждай по малко(10, 2о гр.) преди кърменето, така бебето ще си хапва от задното и по хранително мляко, а и млякото вече ще е слязло.
наистина не съм сигурна какво да те посъветвам. И аз имах подобен период. Само дето майка ми беше при мен и ме прихясваше излишно:"Нямаш мляко, дали имаш достатъчно мляко и т.н" Много е гадно.
*
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #33 -: Февруари 26, 2007, 21:46:32 pm »
Гледай да не се отказва да суче, скоро ще стане по-силна, може да започне да суче по-повече.
Дано, чул те Господ! А вие дохранвате ли се с АМ? :bighug:
Юлия е вече голяма и яде и каши, и пюрета. Но още при посещението в къщи педиатърката ни каза, че нямало смисъл и да давам АМ. Така че ние от самото начало сме по тая схема. Само че аз имах по-малко кърма от теб. В началото цедях по 20-30 мл, впоследствие го вдигнах. Даже имахме един период когато първото и хранене сутрин беше само на кърма. Сега вече спрях чая и ми намаля, но тя вече е в 7ия месец и аз не се притеснявам.


*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Кърмене- два проблема си имаме с Вики
« Отговор #34 -: Февруари 26, 2007, 22:52:45 pm »
Габи, искаш да кажеш.че сте само на кърма?Събира ли се дост.мляко..
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last