0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
киста и проблем със забременяването
« -: Февруари 15, 2007, 13:28:54 pm »
Искам да попитам. В началота на месец февруари 2007г. ми беше насрочена цветна снимка при доц.Маркова. След като направих изследване на кръвта се оказа, че имам високи стойности на СУЕ 36. Показах резултата и съответно снимката беше отменена докато изследването не покаже нормални показатели. След преглед при личния лекар бях насочена за пълен преглед и на видеозона ми откриха киста с резмери 4,5/5 см. Предписано ми беше Аугментин, Оргаметрил и вит.В. Но от мои приятелки съм чувала ,че оргаметрила го изписват за регулиране на МЦ а аз такъв проблем нямам. Също така ми казаха, че тази киста може да бъде евентуална причина за безплодие. Незнам за колко време може да нарастне една киста до такъв размер и как до сега не са я открили.
Re: киста и проблем със забременяването
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2007, 14:37:52 pm »
  Моята киста е 43/38 и от днес я лекувам с Оргаметрил 2по1 за 10 дни.Моят МЦ също е редовен.По принцип,когато са ми дните около овуто усещам болки,които след като мине овулацията,болките изчезват.Когато обаче фоликула не се е пукнал болките продължават.Това при мен се случи предният цикъл и този цикъл болките даже се поувеличиха и разбрах,че има задържан фоликул.Така че,моята киста е от приблизително 2 месеца и е достигнала тези размери.И преди това последно бях на лекар в началото на декември и нямах проблеми.
  Аз разбирам за киста от болките,но при всяка жена е индивидуално.Преди като ми кажеше някоя жена,че имала киста 5 или 6 см все се чудех как не разбират,защото мен много ме болят,но после разбрах,че не е задължително.
 В моят случай,когато задържам фоликул,нямам овулация.
  Това е при мен!!!А ти слушай лекаря си! :P
 Желая ти успех!!